Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Andromeda1'in Maceraları

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Andromeda1'in Maceraları
#45: 09 Haziran 2019, 19:26:42
.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2019, 19:37:03 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#46: 09 Haziran 2019, 19:31:08
Alesta tiramola Bosa?
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2019, 19:37:25 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#47: 09 Haziran 2019, 23:29:24
Tebrikler, Keyfiniz bol olsun.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • instagram
#48: 09 Haziran 2019, 23:41:52
Ece ve Mücahit. Sizleri tebrik ederiz. Güzel, rahat bir transfer olmuş.. Gökova ise muhteşem bir final olmuş..
Döndünüz mü? Hala oralarda mısınız?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
#49: 10 Haziran 2019, 08:42:29
Keyfiniz bol olsun  C:-)
  • IP logged

• *
#50: 10 Haziran 2019, 09:29:30
Sevgili Karabaş'lar tebrikler, iyi tatiller.
Amam sanırım daha Knidos'a uğramanız gerekecek, geçen sefer pas geçmiştin ;)
  • IP logged

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#51: 10 Haziran 2019, 10:46:22
Keyifli Gökova maceralarınızı da tatlı klavyenizden okuruz umarım. keyfiniz daim yolunuz açık olsun. :)
  • IP logged

• *
#52: 10 Haziran 2019, 15:49:04

Andromeda sonunda Ege de, hele hele okluğa uğramanız harika olmuş.
Okluk kapandığında ne kadar üzüldüğünüzü, biz gidemeden kapandı ne yazık ki dediğinizi dün gibi hatırlıyorum.
Ece reisi ayrı tutarak yazıyorum, artık acemiyim falan yazma Mücahit :-\
Gökova'ya kadar indiğine göre o iş bitti artık,hele hele Çanakkale'de bir topuğa oturmadığını göre  ;D
Sanırım ara ara devam edeceksiniz, eğer gitmediyseniz 7 Ada'lar civarı, küfre koyuna da mutlaka uğrayın derim.
Sanırım Bosa da teknede olmaya alıştı .Çok hareketlendiyse Bosa' ya da bosa vurma zamanı  gelmiş demektir. :). Sevgiler.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
#53: 10 Haziran 2019, 17:24:49
Bence bu suların olmaz sa olmazı Gök ova ;
en muhteşem yeri de İngiliz limanı doya doya tadını çıkarın.
  • IP logged

• *
  • Viya böyle!
#54: 10 Haziran 2019, 19:32:30
Birincisi gece kalma planınız olduğunu bilmiyordum, bilseydim sizleri misafir ederdik, keşke haberleşseydik. Ben devam edeceğinizi düşündüğümden hiç aklıma gelmedi gece de kalın demek.

İkincisi biz artık Yalıkavak Marina diyoruz, geçen yıl marinanın ismi ve logosu değişti, artık eski adını kullanmıyoruz.

Üçüncüsü, keşke sizinle gelebilseymişim. Selamet ve keyif diliyorum.

• IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
  • Donatan Temsilcileri
#55: 10 Haziran 2019, 20:49:39
Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkürler. İngiliz Limanından sevgiler.

Ahmet, transferlerde öğrettiklerin için sana çok borçluyum.

Ermancığım tekneyi hisarönüne bırakıp pazar günü İstanbul''a döneceğiz.

Mehmet Cömert Abim. Bizi önce Okluk'a sonra İngiliz Limanına göndermenin sebebini şimdi anladık. Burası gerçekten müthiş. Dünyada bir günün kaldı deseler. Tekneyle burada geçirmek isterdim.

Aziz Abi desteğiniz için size de çok teşekkürler.

Serkancığım bu gezide sen de bizimlesin. O efsane rakın bitmesin diye gıdım gıdım içiyorum. Bu akşam İngiliz limanında sana da  bir  bir kadeh kaldırdım.

Deniz Reisim, üçten başlayalalım. Başımızın üstünde yeriniz var her zaman.  Akşam marinada kalmayı düşündük ama kedimiz Bosa' dan dolayı kalamadık. Doğru karar vermişiz çünkü dün gece Okluk'ta yine iskeleye bağlandık ve onun yüzünden uykusuz bir gece geçirdik. Bizim için en iyisi alarga. Her şey için teşekkürler çok incesin. Yalıkavak Marinaya selamlar.

Kenan Abim tavsiyelerin için sağol. Yarın hava durumuna göre Küfre'ye uğramak istiyoruz. Acemilik benim ruhumda var. :)

Kemal Abi senin dediğin gibi Knidos'u döndükten 250 metre sonra manavı geçince soldaki ilk koya gireceğiz.  :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2019, 20:56:46 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#56: 11 Haziran 2019, 00:01:15
Dünyayı dolaşan ünlü Türk denizcilere bakın ahir ömürlerini hep Ege de geçiriyorlar. Bu kadar tecrübeden sonra vardır bir bildikleri. Elimizin altındaki kıymetin, kıymetini bilelim. Andromeda Reisleri, bırakın artık mütevaziliği, ruhunuzun amatör seviyede olduğunu biliyorum ama  artık siz denizlerde ustalık seviyesinde yer alıyorsunuz. Ustaların tercihi Arşipel'in  o berrak sularında yolunuz  açık, keyfiniz daim  olsun.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#57: 11 Haziran 2019, 00:32:57

Ahmet, transferlerde öğrettiklerin için sana çok borçluyum.

Mücahit'cim ne demek borç hep beraber öğreniyoruz işte , seninle seyir bir keyif, hele mutfak sendeyse, ayrıca senin esprileri on dakika sonra anlasakta bu kısma hiç takılmıyoruz.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#58: 11 Haziran 2019, 20:00:32
Hulusi Reisim teşekkürler. Sizin hayata bakışınızı ve felsefenizi her zaman örnek alıyorum.

Dün İngiliz Limanının tüm nimetlerinden faydalandıktan sonra bu sabah istemeden de olsa oradan ayrıldık. Bu koyda günün her dakikası farklı bir ressamın tuvalindeymişiz gibi renklerin bin bir türlüsünü envai çeşit ışık oyunuyla birlikte görme şansına eriştik. On dakika  önce rüzgarın sesi henüz kulaklarımızda keman çalarken bir anda etraf sonsuz bir sessizliğe bürünüyor, beş dakika sonra kendimizi  premature ağustos böceklerinin koydan sesler korosuna ritim tutarken bulabiliyorsunuz.

Hele öyle bir şey oldu ki; donduk kaldık. Ece " Keşke Okluk'tan  dondurma alsaydık"  dedikten biraz sonra kırmızı kayıklı prens mi desem Hızır mı desem bilemediğimiz bir amca, kafamızın içinde çalan hababam sınıfı tema müziğinin tempolu versiyonu eşliğinde tekneye yanaşıp bize dondurma sundu ya!  Dünyanın kendi kendine yeten yedi koyundan birisi diye buraya derim ben. Ahmet Cemil Amca, isteyene buz isteyene bazlama veya her nevi market siparişini de Karacasöğütten servis yapıyormuş. Bizim İstanbul da  şimdiye kadar görüp göreceğimiz sevgili Ali Ünalanın Sivri'ye getirdiği odunlarla Kabaalioğlunun taşıdığı meyvelerden ibaretken buradaki şanslı tekneciler meğerse  ne dilersen dile amcaya sahip olmanın keyfini sürüyorlarmış.

Vaktimiz olsaydı bir kaç gün daha kalmayı çok isterdik. Bir ara Ece'ye "Buraya bir gün mutlaka tekrar gelelim"  cümlesini o kadar içten söylemişim ki bütün akşam taklidimi yaptı.

İznimiz kısıtlı olduğundan yola devam etmeliydik. Bir yandan Kenan Abinin  tavsiye ettiği Küfre Koyunu görmek istiyorduk. Bir yandan da meşhur Knidos dönüşü için uygun hava gözlüyorduk. Ben Bidarka transferinde sihtah yapmıştım. Şimdi hanımın da bu önemli aşamayı geçmesi lazımdı. Bu hafta havalar bugün dışında hep yüksek göründüğü için. Sabah erken kalkıp doğrudan Knidosa gelmeye karar verdik. Gönlümüzün bir parçasını Değirmen Bükünde bırakarak saat yedi gibi Vira bismillah dedik ve buraya veda ettik. Küfreyi sonraki sefere bıraktık.

Tatile çıkarken her yöne 5000 dakika rüzgar tarifesine abone olduğumuz halde bugün de hep olduğu gibi yine karşı yönden rüzgar almamız şaşırtıcı değildi. Allah için 46 milin İlk 15-20 mili rüzgarsız geçti. Sonrasında limana kadar hep karşımızdan esecek şekilde bizimle birlikte döndü rüzgar... Zaman zaman saatte 20 knotlara çıksa da ortalama 10 knot hızla esti. Arkadaşını getir rüzgar indirimi al kampanyası sayesinde Deveboynu Fenerini rahat geçtik sayılır. Sonunda Knidosu geçen çiftler kulübüne kedimiz Bosayla üye olduk. Limana gelince kimse bize plaket veya sertifika vermedi. Bu duruma  biraz bozulmadık değil.

Öğleden sonra 14.30 gibi Knidos Büyük Limana demir attık ki, burası da ayrı bir güzellik. Şimdi biraz mola.

• IP logged
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2019, 20:07:14 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
    • Caddebostan Sigorta
#59: 11 Haziran 2019, 22:14:42
Mücahit reisim son resimde Bosa “burda da karaya inemedim” der gibi bakiyor :) yolunuz acik olsun kolayliklar..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged
Özhan Sezgin

Yukarı git