Tekne içinde dar alanlarda çalışırken, vücudunuzun neresinin hangi cihazın neresine deyecegini bilemezsiniz. Lütfen mutfağınızdaki tahta iskemle üzerinde calismayla tekne içinde çalışmayi karsilastirmayin. Can sağlığı ile ilgili bir konuda bu forumu ileride okuyabilecek onlarca insanın aklını karıştırmayın.
Bu forumdaki yazarlar, öylesine sıradan amatörlerdir. Kimi iki üç yıldır kimi iki üç kuşaktır pek de akıl sır erdirelemeyecek şekilde deniz humması şiirinde anlatıldığı tarzda denizlerle, rüzgarlarla oynaşmaktan, hasbıhal etmekten haz eden, dünyanın binbir hali arasında uykuya dalarken “bir gemici masalı” dinlemek isteyen, deniz hülyası gören kişilerdir. Hal böyle olunca, hülyalarda yaşayan kişilerin fikirlerine nasıl güvenilmezse, burada yazanların da aktardıklarına bir başvuru kaynağı olarak bakılamaz. Zaten burada yazanlar da bizim söylediklerimiz doğru gerisi yalan diyen kişilerden değildir. Aynı şekilde düşünen ve denizi tekneyi bu şekilde yaşayan herkese kapıları ardına kadar açıktır.İlkelerimizden alıntı yaptım.. O yüzden ;
Burada rahatlıkla ' galvanik korozyon da neymiş yok öyle birşey , 220 volt kimseyi öldürmez ' yazabilirim.. Kimse bana başka insanları olumsuz etkiliyorsun dememeli.. Neden ? bir daha anlatmaya çalışayım..
Burası forum..üstelik HeyamolaHey.. burada tecrübeler, en saçma yaşanmışlıklar, en gereksiz yorumlar yapılabilir. Heyamola hey bu özgürlüğü temin ediyor.. Burası bir okul değil, bilimsel yazıların yazıldığı bir mecra değil..
Arkadaşlık ve dostluk, burada her türlü teknik konudan önde geliyor.. özellikle altını çizdim.. O yüzden burada tartışılmış ve bir sonuca ulaşmış yazıları Tiryaki alıp, sizin kurduğunuz wikiderya deniz ansiklopedisine koyuyor..
Burada herkes görüşünü yanlış dahi olsa özgürce yazabilir.. Bilen birisi de çıkıp, özgürce o iş öyle değil şöyledir diye yazar.. Kimse yanlış görüş belirten kişiye yanlış görüş belirtti diye kişiliğine saygısızlık yapamaz...
BU örnekten yola çıkarsak, galvanik korozyon konusunda en aranızdaki salaklık dercesinde anlamayan birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kimsenin yazdıkları ile yanlış yönlenmiyorum..
Ben ' galvanik korozyon diye bir şey yok ' diye yazdığımda .. bana verilmesi gereken yanıt sen nasıl böyle yazarsın kardeşim değil.. Tam tersine neden galvanik korozyonun olduğunu anlatmak.. Üçüncü kişileri önemsiyor isek yapmamız gereken sadece budur. İşte bu kadar basit.. Kimseyi kırmadan üzmeden.. Biz buna yeni forum kültürü diyoruz işte..
Bilen yazsın diğerleri yazmasın dersek , zaten yazmayı sevmeyen dostlarımıza yazmamaları için yeni bir bahane üretmiş oluruz sadece..
Galvanik korozyon gibi zaten anlaşılamayan bir konu için burada dostlukların ve arkadaşlıklarınn zedelenmesine izin vermemeliyiz.. Sabir ve hoşgörü.. Lütfen..
Bizler yaşanmışlıkların , samimiyetin, dostluğun ve arkadaşlığın peşindeyiz.. Bir hayal alemindeyiz yani.. Aynı Bülent'in müthiş yazısında olduğu gibi Hayal kuran insanların anlattıklarında güvenilmez..
BU yaşanmışlıklardan elenen doğrular ise dediğim gibi Wikiderya da.. O yüzden bu derece önemsiyoruz Wikiderya yı ve destekliyoruz..