...
Tutyalar söküldü. Bir kısmı harbi paralamış kendini ama bir kısmı yan gelip yatmış.
Civata ile monte olanların da oturacağı yeri iyi zımparalamak ve yüzeyi tam öpmesini sağlamak (teması arttırmak) gerek.
öZgür (tapatalk)
İngiliz benim teknede 2 adet saplamayı gövdeye içten ve dıştan birer somunla tutturarak bu saplamalara da dıştan yarım yumurta şekilli tutyayı monte etmiş.
Yani gövde ile tutya arasında kalın bir rondela sonra somun sonra tutya sonra rondela ve somun geliyor.Gövde ile tutya arası boşluk ver. Tutyanın alt yüzeyi de çalışıyor.Yani benim gördüğüm aktif yüzey tüm tutya yüzeyi oluyor diye düşünüyorum.Tekne içinde ki somuna ise tüm teknedeki vanalar ve topraklamalar 2lik diyebileceğim çok damarlı dışı plastik içi üzeri kalay kaplı gibi bakır bir kablo ile irtibatlandırılmış.
Bu işlem bitmiş teknede çok zor ama Böke biladerim yeni yapacağı teknesinde bence uygulamalı.
Salmaya giden kablo motor altında ve zamanla zayıflamış ve kopmuş.Ben bağlamaya çalıştım ama çok zayıf ve salmada yeterli olmadığını düşünerek 2. bir tutyayı salmanın arka ince kısmına bir saplama ile yine aynı şekilde arada bir rondela+civatalı bağlantı şeklinde yaptım.Ben elektrik işlerinden anlamam diye en başta yazmıştım.
Uygulamada bir hata yapmış olabilir miyim?
Sizin kastettiğiniz ''yüzeyi tam öpmesi'' olayı tutyanın bağlantısının bağlanan yüzey ile öpüşmesi olduğunu anlıyorum.Doğru mudur?