Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Shima'nın Seyir Defteri

• *
Ynt: Shima'nın Seyir Defteri
#135: 06 Eylül 2017, 18:29:06
Kamil Reis geçen sene orada bir arkadaşım koç boynuzunu kopardı. Hızlı geçen büyük motoryatlar ciddi dalga kaldırıyor. Dikkat edin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkürler Kemal kaptanım.Ben de ondan korkuyorum zaten çok baş kıç yapıyor.Tonoz halatının yükünü iki koçboynuzuna eşit dağıttım.Kıç koltukları çiftledim,birisi koçboynuzunda diğeri vinçte.
Deli gibi hava var dışarda bundan sonrası beklemek yapacak birşey yok.
  • IP logged

• *
#136: 06 Eylül 2017, 18:43:48
Kamil Reis geçen sene orada bir arkadaşım koç boynuzunu kopardı. Hızlı geçen büyük motoryatlar ciddi dalga kaldırıyor. Dikkat edin

Teşekkürler Kemal kaptanım.Ben de ondan korkuyorum zaten çok baş kıç yapıyor.Tonoz halatının yükünü iki koçboynuzuna eşit dağıttım.Kıç koltukları çiftledim,birisi koçboynuzunda diğeri vinçte.
Deli gibi hava var dışarda bundan sonrası beklemek yapacak birşey yok.

Halat esnetici varsa tak Kamil reisim.
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#137: 06 Eylül 2017, 18:54:30
Biz geçen sene sakin hava olmasına rağmen, koç boynuzu kopmasından ötürü alargada kalmıştık. Yakın geçen terbiyesizler olmasa nefis bir yer hakikaten. Allah selamet versin Kamil Reis, yapılacakları fazlası ile yapmışsınız. Tekneyide herhalde iskeleden imkan ölçüsünde açtınız

• IP logged

• *
  • Selamlar
#138: 06 Eylül 2017, 19:41:28
Kamil Reis, siz sabit iskeledemisiniz yoksa yüzendemi. Oraları iyi bilen bir arkadaşım sabitte fazla sıkıntı yaşamaz diyor

• IP logged

• *
#139: 06 Eylül 2017, 19:46:38
Kamil Reis, siz sabit iskeledemisiniz yoksa yüzendemi. Oraları iyi bilen bir arkadaşım sabitte fazla sıkıntı yaşamaz diyor

Sabitteyim.
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#140: 06 Eylül 2017, 19:53:29
İyi, sakin akşamlar olsun

• IP logged

• *
#141: 08 Eylül 2017, 17:56:11

Kuzbükü'nde güzel bir akşam yemeğinden ve çok sert geçen bir geceden sonra selametle sabah oldu ve hava da sütliman oldu.Saat 10.00 gibi çözdük ayrıldık.Hedef Kurucabük.Arkadaşlar da İnbükü'nden oraya gelecekler.Adaların arasından çıkıp direk Kurucabük'e rota tutunca çok hafif bir rüzgar olmasına rağmen yelkenleri sonuna kadar açıp motoru da kapattım.Yaklaşık 2,5-3 knot süratle sakin sakin Kurucabük önüne kadar geldim.Ben arkadaşlardan çok önce çıktığımdan hiç acelem yoktu.Bu sakin seyir bana da 2. kaptanıma da ve Şima hanıma da çok iyi geldi.Motor sesi yok,dalga yok,kahve mis gibi , acele de yok, tam benim tarzım.Koyun içine girip dipteki Datça yolunun kenarındaki kumluk zemine alargadaki teknelerin arasına güzelce demirledim.Az sonra da arkadaşlar geldiler ve onlar da demirlediler.Akşamüstü rüzgar da tamamen kaldı ve nefis bir gece geçirdik.
Sabah oradan çıkıp yine sakin bir seyirle saat 12.00 gibi Datça belediye iskelesine bağlandık.Üç tekneye de rahatlıkla yer bulduk.Ama öğleden sonra saat 17.00 gibi bütün yerler doldu.
Arkadaşlar eski Datça'ya gittiler.Ben Liman Başkanlığı'na gidip Bağlama Kütüğümün biten vizesini yeniledim.Artık vizeleri 5 yıllık yapıyorlar.Aslında bunu Bozburun'da yapmak istedim ama orası şeflikmiş yapamazmış,anca burada yapabildiler.
Berber ,kuaför ,migros alışverişi filan derken havuzlukta bir kahve ile puroyu hakkettik vesselam.Karşıdaki kafeden de çok güzel hafif bir müzik sesi geliyor.
Bu gece buradayız.Yarın kısmetse Palamutbükü.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#142: 08 Eylül 2017, 18:55:49
Mis gibi de olmuştur şimdi Datça'nın havası.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • instagram
#143: 08 Eylül 2017, 19:37:02
Mis gibi de olmuştur şimdi Datça'nın havası.
Tam zamanları...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

S

Serdar Çırak

#144: 08 Eylül 2017, 19:51:53
Oyyy..oy..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#145: 08 Eylül 2017, 20:33:06

Kuzbükü'nde güzel bir akşam yemeğinden ve çok sert geçen bir geceden sonra selametle sabah oldu ve hava da sütliman oldu.Saat 10.00 gibi çözdük ayrıldık.Hedef Kurucabük.Arkadaşlar da İnbükü'nden oraya gelecekler.Adaların arasından çıkıp direk Kurucabük'e rota tutunca çok hafif bir rüzgar olmasına rağmen yelkenleri sonuna kadar açıp motoru da kapattım.Yaklaşık 2,5-3 knot süratle sakin sakin Kurucabük önüne kadar geldim.Ben arkadaşlardan çok önce çıktığımdan hiç acelem yoktu.Bu sakin seyir bana da 2. kaptanıma da ve Şima hanıma da çok iyi geldi.Motor sesi yok,dalga yok,kahve mis gibi , acele de yok, tam benim tarzım.Koyun içine girip dipteki Datça yolunun kenarındaki kumluk zemine alargadaki teknelerin arasına güzelce demirledim.Az sonra da arkadaşlar geldiler ve onlar da demirlediler.Akşamüstü rüzgar da tamamen kaldı ve nefis bir gece geçirdik.
Sabah oradan çıkıp yine sakin bir seyirle saat 12.00 gibi Datça belediye iskelesine bağlandık.Üç tekneye de rahatlıkla yer bulduk.Ama öğleden sonra saat 17.00 gibi bütün yerler doldu.
Arkadaşlar eski Datça'ya gittiler.Ben Liman Başkanlığı'na gidip Bağlama Kütüğümün biten vizesini yeniledim.Artık vizeleri 5 yıllık yapıyorlar.Aslında bunu Bozburun'da yapmak istedim ama orası şeflikmiş yapamazmış,anca burada yapabildiler.
Berber ,kuaför ,migros alışverişi filan derken havuzlukta bir kahve ile puroyu hakkettik vesselam.Karşıdaki kafeden de çok güzel hafif bir müzik sesi geliyor.
Bu gece buradayız.Yarın kısmetse Palamutbükü.

Kamilcim, keyifli seyirler..
Bu mevsim çok güzeldir oraları eminim..
  • IP logged

• *
#146: 11 Eylül 2017, 19:19:56

Geçen gelişimde de Datça'yı sevmiştim.Bu defa da hoşumuza gitti.2.kaptanımla ekimde gelip daha uzun kalmayı planlıyoruz.
Datça'da geçen güzel bir geceden sonra sabah üç tekne demir alıp çıktık.Panda teknesinin zinciri üzerine iki tekne demir attığından biraz onun kurtulmasını bekledik.Bu defa ben kahramanlığa soyunmadım . Halki'nin temiz suyu neyse de Datça limanının suyuna dalamam doğrusu.
Neyse bir guletten botla geldiler yardım ettiler Panda'yı kurtardılar.Ben bu defa uzaktan seyrettim.Zaten botum da güvertedeydi istesem de gidemezdim.
Datça'dan Palamutbükü'ne güzel bir seyirle geldik ve saat 12.00 gibi üç tekne yanyana bağlandık.Önceden Kader'i aradığımdan bizim yerleri ayırmıştı.
Palamut bildiğimiz gibi,bir değişiklik yok.
Cumartesi ve pazarı burada geçirdik.Pazar akşamı gezgin korsandan Himelay teknesi ile Nedim Delen korsanım da geldi .Kendisiyle Gümbet barınaktan komşu olmamıza rağmen tanışmak ve sohbet etmek şimdi kısmet oldu.Palamutbükü'nde mutad oduğu üzre mantı,çiğ börek ve damat tatlılarımızı yedik.Burası evden önce son durak.Kısa bir süreliğine eve dönmemiz gerekiyor.
Ve son gün.Pazartesi sabah 07.00 de Palamut'tan çözdük ayrıldık.Diğer iki tekne daha geç çıkacaklarmış,gelmediler.
Sabah sakin havada güzel bir tembel seyri ile Gümbet barınağa geldik.Barınakta yerler biraz karışmış.Benim yerime ve tonozuma Özkan Yavaşal korsanımın Eferk teknesini bağlamışlar.Neyse görevlileri aradım beni de onun yanındaki boş yere aldılar.Bu barınak bana biraz zor geliyor.Neyse ki yaz sezonu sonu ve buradaki son günlerim.
Evet bağlanıp tekneyi neta etmek ve eşyaları toplayıp eve getirmek , 35  gün denizde kalmaktan çok daha zahmetli oldu.Gelmesek daha iyiymiş.
Neyse yapılacak birkaç işimiz var onları halledelim tekrar çıkacağız.
Şu Gökova'nın meşhur sarıyazını bir görelim bakalım.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#147: 11 Eylül 2017, 20:53:39
Gör abi gör, biz nasılsa dükkanı bekliyoruz.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • instagram
#148: 11 Eylül 2017, 21:33:00
Datça limanının suyu cam gibi değil miydi, Kamil Reisim?

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#149: 11 Eylül 2017, 21:38:08
Datça limanının suyu cam gibi değil miydi, Kamil Reisim?

Erman reis liman ağzı öyle de bağlandığımız yerde çok fazla çerçöp vardı.
Gerçi ben Kalkan ve Kaş barınaklarında bile dalmışım ama niyeyse orda kaytarmak istedim.
  • IP logged

Yukarı git