Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Shima'nın Seyir Defteri

• *
Ynt: Shima'nın Seyir Defteri
#150: 01 Ekim 2017, 10:40:12

SHIMA YİNE SEFERDE
Kısa bir aradan sonra attık tonozları çıktık.
Kadro yine aynı ama bu defa bir de ağır misafirimiz var.Ablam bizimle.
2.kaptanım görümcesini ağırlayacak.Bu işler şakaya gelmez sert kadındır ablam.
Efendim bu sefer önce şu Gökova'nın sarıyazını görelim , koylarını içimize sindirelim sonra canımız isterse ve gelin-görümce kavgası da çıkmamışsa Hisarönü'ne devam edelim diyoruz.Du bakali nolcak.
27 eylül sabah Gümbet'ten çıktık iki gün biraz sert hava gösteriyor ama dert etmedik.İlk durak atlama noktası olarak kullanacağımız Çökertme.
Güzel bir seyirle öğlen Çökertme İhtiyar Balıkçı restorana geldik.Murat kardeşimiz bizi tonoza bağladı bir de kıçtan, karaya uzun bir koltuk verdi ben baştan ikinci bir tonoz daha istedim o da tamam olunca içim rahatladı.
Çökertme'deki iskeleleri Valilik söktü.Restoranlar tonoza alıyor sizi.Sadece Kaptan İbrahim'in tek bir orta iskelesi duruyor o da iki tekne alabiliyor.
Biz artık İbrahim'e gitmiyoruz.Bu İhtiyar Balıkçı daha hoşumuza gidiyor.Mutfağı çok iyi.İşleten çocuklar da üç kuzen efendi çocuklar.
Oğuzhan:0553 107 24 36
Murat :0537 515 89 59
Sert havada akşamı ettik.Akşam botla gelip bizi aldılar yemeğimizi yedik ve sabah erken çıkmak üzere tekneye dönüp yattık.

• IP logged

• *
#151: 01 Ekim 2017, 10:56:23

28.09.2017
28 i sabahı 07.00 de hava biraz soluklanmışken hemen çıktık.Öğlene gelecek biliyoruz.Sağolsun Cüneyt Baygün dostumuz arayıp uyardı.
Bu arada Taj teknesi Büyük Çatı'da.Sevgili Tunç arayıp burası sakin , yer de var çık gel abi demişti.Rota orası.
Karşıya geçiş biraz zorladı kedimiz Şima'yı.Kaç ay oldu hayvancık alışamadı sallanmaya..Rüzgar çok değildi ama dünün ve gecenin denizleri çok kaba dalgalı geliyordu ve bayağı hırpaladı.Biraz rüzgar olaydı yelken açardık ama o da çalışmayınca sallan yuvarlan geçtik karşıya.
Geldik Büyük Çatı'ya girdik.
Girişte sancakta birinci büyük koydan sonra küçük ikinci koyun tam ortasıda Taj'ı gördük.Tunç ve Jülie al salladılar.İçeriyi bir dolaşıp yanlarına geldim.
Koy şöyle bir yer.

Tajın yanına demir atıp sevgili Tunç'un yardımı ile önce Taj'a aborda olduk sonra da rahatça kıçtan çift koltuk aldım ve iki tekne koyu tamamen kapattık.
Shima ve Taj yanyana.

Komşularımız  Tunç ile Jülie nazik çay davetlerinden sonra bize poz veriyorlar.

Bu gece buradayız.Yarın duruma göre koylara baka baka içeri devam.Beğendiğimiz yerde kalırız.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#152: 01 Ekim 2017, 11:25:55
Düşman çatlatmak mı denirdi buna?
TAJ mürettebatına sevgiler.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#153: 01 Ekim 2017, 12:10:10
Harika! Gökova'nın tam zamanı keyfini sürün

BALIM SY
  • IP logged
BALIM SY

• *
#154: 01 Ekim 2017, 18:52:39

29.09.2017
Mehtaplı ve yıldızlı gökyüzü altında özel koyumuzda geçen bir geceden sonra 29 u sabahına uyandık.Çatı'yı sevdik.
Sabah Tunç'ları arkadaki koya geçmek üzere yolcu edip biz de saat 11.00 gibi Yediadalar'a geçmek üzere çıktık.Hafif bir rüzgarla motor yelken devam edip önce Bekar koyuna baktık, orayı bir gulet kapmış,oradan direk Küfre'ye gidip restoranın attığı tonozlardan birine bağlanıp kıçtan da kuzey kıyısına çift koltuk aldım.
Dışardaki rüzgar içeri de geliyor ama deniz sakin burada.Hava soğudu bulutlar yavaştan toplanmaya başladılar.
Neyse dert değil.Burada Yediadalar Restoran var.Koyun dibindeki azmağın yanında.Sahibi Zeki usta oğlu İsmail ile işin başındalar.Botla alıp bırakıyorlar.
Burada geç öğle ile erken akşam yemeği arası bir yemek yedik.Yemekler sezon sonu olarak idare eder.
30.09.2017
Geceyi rüzgarlı ve kapalı bir gökyüzü ile geçirdik.Ertesi gün Bodrum'dan gelecek Berkey teknesi ile buluşmak üzere Uzunliman'a geldik.İçerde kimseler yok.Dibe kadar kum bankına dikkat ederek girip Saklıkoy'a bir baktım.En dipte sancakta küçücük bir balıkçı iskelesi ve iki kayık bağlı.Bizimkiler burayı sevmediler akşam güneş erken gider filan deyip artistlik yaptılar.Ben de dönüp girişte sancaktaki ikinci girintiye demir atıp kıçtan çift koltukla çima tuttum.
Dışarısı da içerisi de esip duruyor.Hava da tamamen kapadı.Sarıyaz sarıgüze döndü.
Bu arada Berkey gelip sancağıma demirleyip bağlandı.Onun sancağındaki girintide de bir yelkenli var.Koca koyda üçümüz yalnızız.Akşam çok erken çöktü.Hava tamamen kapalı ve rüzgar hiç durmuyor.Üşütüyor.Bu gece buradayız ama biraz tatsız.
Yarın niyetim Karacasöğüt.Sabah ola hayrola.
Uzunliman'da bulutlar.

• IP logged

• *
    • instagram
#155: 01 Ekim 2017, 19:06:19

29.09.2017
Mehtaplı ve yıldızlı gökyüzü altında özel koyumuzda geçen bir geceden sonra 29 u sabahına uyandık.Çatı'yı sevdik.
Sabah Tunç'ları arkadaki koya geçmek üzere yolcu edip biz de saat 11.00 gibi Yediadalar'a geçmek üzere çıktık.Hafif bir rüzgarla motor yelken devam edip önce Bekar koyuna baktık, orayı bir gulet kapmış,oradan direk Küfre'ye gidip restoranın attığı tonozlardan birine bağlanıp kıçtan da kuzey kıyısına çift koltuk aldım.
Dışardaki rüzgar içeri de geliyor ama deniz sakin burada.Hava soğudu bulutlar yavaştan toplanmaya başladılar.
Neyse dert değil.Burada Yediadalar Restoran var.Koyun dibindeki azmağın yanında.Sahibi Zeki usta oğlu İsmail ile işin başındalar.Botla alıp bırakıyorlar.
Burada geç öğle ile erken akşam yemeği arası bir yemek yedik.Yemekler sezon sonu olarak idare eder.
30.09.2017
Geceyi rüzgarlı ve kapalı bir gökyüzü ile geçirdik.Ertesi gün Bodrum'dan gelecek Berkey teknesi ile buluşmak üzere Uzunliman'a geldik.İçerde kimseler yok.Dibe kadar kum bankına dikkat ederek girip Saklıkoy'a bir baktım.En dipte sancakta küçücük bir balıkçı iskelesi ve iki kayık bağlı.Bizimkiler burayı sevmediler akşam güneş erken gider filan deyip artistlik yaptılar.Ben de dönüp girişte sancaktaki ikinci girintiye demir atıp kıçtan çift koltukla çima tuttum.
Dışarısı da içerisi de esip duruyor.Hava da tamamen kapadı.Sarıyaz sarıgüze döndü.
Bu arada Berkey gelip sancağıma demirleyip bağlandı.Onun sancağındaki girintide de bir yelkenli var.Koca koyda üçümüz yalnızız.Akşam çok erken çöktü.Hava tamamen kapalı ve rüzgar hiç durmuyor.Üşütüyor.Bu gece buradayız ama biraz tatsız.
Yarın niyetim Karacasöğüt.Sabah ola hayrola.
Uzunliman'da bulutlar.

Hava düzelecektir. Sıcaklıklar bir miktar daha artacak kanaatimce... keyfiniz bol olsun...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#156: 01 Ekim 2017, 21:16:26
Düşman çatlatmak mı denirdi buna?
TAJ mürettebatına sevgiler.
Bülent korsanım hisarönünde birbirimize çok yakındık ama ne yazık ki görüşemedik. Keşke bir araya gelebilseydik. Aklımıza hep Bodrum açıklarında randevusuz karşılaşmamız geliyor. Bir dahaki sefere inşallah. Belki bizim belki de sizin oralarda....
Taj ekibinden sonsuz selamlar ve sevgiler...
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#157: 01 Ekim 2017, 21:41:35
Coook mutlu olurum.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
#158: 02 Ekim 2017, 10:09:28
Kamilcim, imrendim valla.. :)

En güzel zamanları oraların.. Güzelce keyifle gezin..

Selametle
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#159: 02 Ekim 2017, 16:42:07
Sanırım oraların en güzel zamanlarıdır, ayın dördünden sonra hava biraz daha ısınacak gibi görünüyor. İlgiyle ve imrenerek takip ediyoruz. Keyfiniz bol olsun. Selametle.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#160: 02 Ekim 2017, 20:12:08
Yıllar önce eşimle ikimizde işten ayrılıp, Ekim ayını Bodrum’da geçirmiştik. 31 gün sadece 3 gün hava yağmurlu ve serindi. Diğer günler, nefisti. Bir sohbet sırasında, oranın bir yerlisi “buranın Sarıyaz’ı güzeldir” demişti.
Sarıyaz’ın ismi o günlerin anısınadır.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#161: 04 Ekim 2017, 17:12:06

01.10.2017
Ve ekim geldi.Ama sarıyaz biraz naz yapıyor.
Uzunlimanda sabah serpiştiren yağmurdan sonra bulutlu bir havaya uyandık.Saat 09.00 da çıkıp Karacasöğüt'e yollandık.
Güzel bir seyirle Global Sailing'in iskelesine bağlandık.
Buraya en son 2015 mayısta Bülent'in Masal'ı Mersin'den getirdiğimizde gelmiştim.Değişen tek şey Haldun Sevel'in Maviş'inin bağlı olduğu yerde artık yeni aldığı 36 feetlik Rüzgarbaba isimli trawleri bağlı.
Haldun abi "artık 70 oldum mecburen bu yoğurt kabını aldım"diyor.Oturup biraz sohbet ettik.Sadun Boro'nun heykelinin olduğu yere güzel bir şiir plaketi yapıştırıyordu.Sadun abinin anısını şimdi orada kendisi yaşatıyor.Ama Maviş'ten ayrılmak biraz üzmüş onu anladığım.

Sadun abinin ruhu şad olsun.

Karacasöğüt bir marinet koyu olmuş.Toplam üç iskele de hemen hemen dolmuş.

Biraz bilgi vereyim.
Global 40 m kare tekneme 6 ay kışlamaya 2.400 euro elektrik su dahil, günlük bağlamaya 90 TL fiyat verdi.
Eski muhtar iskelesini sormadım kulaktan duyduğum şimdi Muçev midir nedir valilik işletiyormuş m kareye günlük 1,42 TL alıyormuş.
En sondaki eski Martı iskelesini şimdi başkası işletiyor , günlük 80 TL , 7 ay kışlamaya 1.000 euro elektrik su dahil fiyat verdi.
Gidip köyü biraz dolaştık.Akşam yemeğimizi de Global'de yedik.
Mutfağını çok başarılı buldum.
Ama genel manada Karacasöğüt'ü pek sevmedim.

02.-03.-04.10.2017
Sabah 11.00 gibi Karacasöğüt'ten çıkıp Değirmenbükü'ne dönüp Hırsız koyunun dibine iki tekne kıçtankara olup çıma tuttuk.
Rüzgar öğleden sonra arttı ,dışardan denizlerin sesi bize geliyor ama burası sağlam.Gelirken çok denizanası vardı ama Hırsız koyunda çok ilginç bir olaya şahit olduk.Koyun ortasında bir sevis botu içinde bir adam elinde file kepçe denizanası topluyor.Suda boneli,el ve ayaklarında paletler bir kadın yüzüyor.Adama kolay gelsin napıyorsun dedim,cevap" abi patron yüzüyor da ben koyu temizliyorum".Arkadaş kadın 2 saat yüzdü adamcağız boyuna yüzme hattını temizledi.Vay arkadaş zenginlik mi neyse artık bu.Allah razı olsun bize de temiz bir koy kaldı biz de yüzdük.
Biz bu olaya ekonomide "dış sosyal fayda"deriz.Su biraz soğuktu ama çok temizdi.
Akşamüstü yanımıza Gümbet limandan bir tanıdık tekne daha geldi.Gece hava da kaldı.
Keyfimiz yerinde.
Tek sıkıntı girişte bir gulet kıçtankara yaptı ve içindeki turist gurup çok gürültü yapıyor.Yüksek volümde müzik ve şarkı söylüyorlar.
Gece geç vakit devam ederlerse korna basacağım.Şimdi biraz eğlensinler bakalım.Zaten sezon kötü geçmiş guletçi kardeşimizi üzmeyeyim.
İki gece burada kaldıktan sonra çarşamba akşamı Okluk Denizkızı'na geçip tonoza bağlandık.
Bu gün ve yarın sert hava var.Cuma'ya kadar buradayız.Katledilen ağaçlar ve doğa için Tanrı'dan bunu yapanlara her iki dünyada huzur vermemesi için niyazda bulunduk.Bizi dinler mi bilemem.
Şima pasarelladan geçme planları kuruyor.

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#162: 04 Ekim 2017, 20:06:56
Maviş ne olmuş peki? Kime gitmiş?

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#163: 04 Ekim 2017, 20:10:58

Onu da sordum Hakan.
Kıymetini bilecek kendisi de iyi bir marangoz olan denizci bir yakınına satmış.Haldun abiye göre ahşap teknenin değerini bilen ve çok iyi bakabilecek birisiymiş.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#164: 04 Ekim 2017, 20:12:01

Onu da sordum Hakan.
Kıymetini bilecek kendisi de iyi bir marangoz olan denizci bir yakınına satmış.Haldun abiye göre ahşap teknenin değerini bilen ve çok iyi bakabilecek birisiymiş.
Sevindim. Çok sevdiğim, denize yakışan bir tekneydi Maviş...

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

Yukarı git