01.10.2017
Ve ekim geldi.Ama sarıyaz biraz naz yapıyor.
Uzunlimanda sabah serpiştiren yağmurdan sonra bulutlu bir havaya uyandık.Saat 09.00 da çıkıp Karacasöğüt'e yollandık.
Güzel bir seyirle Global Sailing'in iskelesine bağlandık.
Buraya en son 2015 mayısta Bülent'in Masal'ı Mersin'den getirdiğimizde gelmiştim.Değişen tek şey Haldun Sevel'in Maviş'inin bağlı olduğu yerde artık yeni aldığı 36 feetlik Rüzgarbaba isimli trawleri bağlı.
Haldun abi "artık 70 oldum mecburen bu yoğurt kabını aldım"diyor.Oturup biraz sohbet ettik.Sadun Boro'nun heykelinin olduğu yere güzel bir şiir plaketi yapıştırıyordu.Sadun abinin anısını şimdi orada kendisi yaşatıyor.Ama Maviş'ten ayrılmak biraz üzmüş onu anladığım.
Sadun abinin ruhu şad olsun.
Karacasöğüt bir marinet koyu olmuş.Toplam üç iskele de hemen hemen dolmuş.
Biraz bilgi vereyim.
Global 40 m kare tekneme 6 ay kışlamaya 2.400 euro elektrik su dahil, günlük bağlamaya 90 TL fiyat verdi.
Eski muhtar iskelesini sormadım kulaktan duyduğum şimdi Muçev midir nedir valilik işletiyormuş m kareye günlük 1,42 TL alıyormuş.
En sondaki eski Martı iskelesini şimdi başkası işletiyor , günlük 80 TL , 7 ay kışlamaya 1.000 euro elektrik su dahil fiyat verdi.
Gidip köyü biraz dolaştık.Akşam yemeğimizi de Global'de yedik.
Mutfağını çok başarılı buldum.
Ama genel manada Karacasöğüt'ü pek sevmedim.
02.-03.-04.10.2017
Sabah 11.00 gibi Karacasöğüt'ten çıkıp Değirmenbükü'ne dönüp Hırsız koyunun dibine iki tekne kıçtankara olup çıma tuttuk.
Rüzgar öğleden sonra arttı ,dışardan denizlerin sesi bize geliyor ama burası sağlam.Gelirken çok denizanası vardı ama Hırsız koyunda çok ilginç bir olaya şahit olduk.Koyun ortasında bir sevis botu içinde bir adam elinde file kepçe denizanası topluyor.Suda boneli,el ve ayaklarında paletler bir kadın yüzüyor.Adama kolay gelsin napıyorsun dedim,cevap" abi patron yüzüyor da ben koyu temizliyorum".Arkadaş kadın 2 saat yüzdü adamcağız boyuna yüzme hattını temizledi.Vay arkadaş zenginlik mi neyse artık bu.Allah razı olsun bize de temiz bir koy kaldı biz de yüzdük.
Biz bu olaya ekonomide "dış sosyal fayda"deriz.
Su biraz soğuktu ama çok temizdi.
Akşamüstü yanımıza Gümbet limandan bir tanıdık tekne daha geldi.Gece hava da kaldı.
Keyfimiz yerinde.
Tek sıkıntı girişte bir gulet kıçtankara yaptı ve içindeki turist gurup çok gürültü yapıyor.Yüksek volümde müzik ve şarkı söylüyorlar.
Gece geç vakit devam ederlerse korna basacağım.Şimdi biraz eğlensinler bakalım.Zaten sezon kötü geçmiş guletçi kardeşimizi üzmeyeyim.
İki gece burada kaldıktan sonra çarşamba akşamı Okluk Denizkızı'na geçip tonoza bağlandık.
Bu gün ve yarın sert hava var.Cuma'ya kadar buradayız.Katledilen ağaçlar ve doğa için Tanrı'dan bunu yapanlara her iki dünyada huzur vermemesi için niyazda bulunduk.Bizi dinler mi bilemem.
Şima pasarelladan geçme planları kuruyor.