İki gece Orhaniye , üç gece Turgut'ta kaldık.Pazartesi sabah Ella'dan ayrılıp Martı marina'dan mazot doldurup atık verdikten sonra karşıya İnbükü'ne geçtik.Bu gece İnbükü'nde alargadayız.Alargada veya kıçtan koltuk aldığımızda çok rahat ediyoruz.Şima'nın kaçma veya yan teknelere zıplama korkusu kalmıyor.Kapı baca açık rahatlıkla yatıyoruz.
Yarın ve özellikle çarşamba hava geliyormuş diyor sahtekar hava raporları.Bu yüzden yarın Bencik'e girip ne gelecekse orada bekleyelim diyoruz.
Ella'da Sarıyaz'ın kaptanı Mehmet Atay ile yüzyüze tanışma şansımız oldu.Eşi ve çocukları ile oradaydılar.Güzel sohbet ettik.
Ayrıca çok aktif olmayan korsanlardan Halil Durkut'da Elizim teknesi ile orada imiş , ortak dostlarımız sayesinde tanıştık.
Orhaniye'yi deniz bakımından pek sevmezdim , bu sefer de sevmedim.Arkadaş hatırına kaldım.Yalnız olsam ihtiyaç karşılama dışında gitmem.
Ella bildiğimiz bir yer ama bayram dolayısıyla çok kalabalıktı ve biraz tatsızlaşmıştı.Ekimde sakinken yine geleceğiz.
İnbükü hiç bilmediğim bir yer ilk defa kalıyorum.Bakalım göreceğiz bu akşam.Denizi yine yeşil ama temiz ve güzel.Sahil de güzel.
Şöyle bir yer: