Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: LUCKY LUKE ile Okyanuslara doğru...

• *
Ynt: LUCKY LUKE ile Okyanuslara doğru...
#45: 02 Ekim 2020, 19:55:38
Eyüp kaptanım bu sene için geç kalmış sayılmazsın. Hızlı bir akdeniz geçişi ile başla istersen. Fatih Aksu gibi eksikleri yolda tamamlarsın. Kervan yolda düzülür.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ynt: LUCKY LUKE ile Okyanuslara doğru...
#46: 03 Ekim 2020, 11:26:02
Eyüp kaptanım bu sene için geç kalmış sayılmazsın. Hızlı bir akdeniz geçişi ile başla istersen. Fatih Aksu gibi eksikleri yolda tamamlarsın. Kervan yolda düzülür.

Bildiğim Eyüp Abinin tekne hazır , ama sanırım o Akdenizi de detaylı gezmek istiyor , hatta okyanus geçmekten ziyade adamakıllı keyfini çıkararak dünya turu planlıyor diye biliyorum.
Uğurlar olsun, Selametle
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
LUCKY LUKE ile Okyanuslara doğru...
#47: 20 Eylül 2021, 12:42:47
Sevgili HeyamolaHey, uzun seyrimize 18 Eylül Cumartesi günü başladık.
Son gunler cok yoğun gectigi için fırsat bulup yazamadım.
İlk fırsatta uzun uzun yazarım.
Simdi Rodos'tan Tilos'a dogru seyirdeyim.
İlk aksam Ciftlik koyunda dostlarla yemek yedik ve Pazar gunu saat 11.00 de halatlari kesip, ayakkabimizi iskelede bırakıp ugurlandik..
Saat 14.00 de Rodos Mandrakiye baglandik..
Bir hafta boyunca bizi yolcu etmek için bize bir tekne ile dostlarımız eslik ediyor.
Sevgiler..
  • IP logged

• *
#48: 20 Eylül 2021, 13:47:46
Sevgili HeyamolaHey, uzun seyrimize 18 Eylül Cumartesi günü başladık.
Son gunler cok yoğun gectigi için fırsat bulup yazamadım.
İlk fırsatta uzun uzun yazarım.
Simdi Rodos'tan Tilos'a dogru seyirdeyim.
İlk aksam Ciftlik koyunda dostlarla yemek yedik ve Pazar gunu saat 11.00 de halatlari kesip, ayakkabimizi iskelede bırakıp ugurlandik..
Saat 14.00 de Rodos Mandrakiye baglandik..
Bir hafta boyunca bizi yolcu etmek için bize bir tekne ile dostlarımız eslik ediyor.
Sevgiler..
Eyüp abi
Selametle ⛵️pruvanız neta, rüzgar kolayınıza olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#49: 20 Eylül 2021, 13:52:54
Ne güzeel..

Selametle gidip, tadını çıkara çıkara turu tamamlayıp, sağlıkla dönün.

• IP logged

• *
#50: 20 Eylül 2021, 17:56:45
Selametle  C:-)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#51: 20 Eylül 2021, 19:26:27
Selametle uğurlar olsun
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#52: 20 Eylül 2021, 23:23:54
Selametle Eyüp Reis, yolunuz açık, keyfiniz bol olsun.

Sizi HTTS'den mi takip ediyoruz?
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
  • S/Y Pigeon
#53: 21 Eylül 2021, 09:40:33
Allah selamet versin
  • IP logged

• *
#54: 21 Eylül 2021, 16:42:31
Rüzgârın kolayına, pruvan neta olsun Eyüp Kaptanım. Selametle ve keyifle gezesin.
  • IP logged

• *
#55: 21 Eylül 2021, 23:59:58
Eyüp abi selametle git, selametle dön… Çok güzel anılar biriktir. Ama video ve fotoğraflarını bekleriz burada. Görüşmek üzere.
  • IP logged

• *
#56: 23 Eylül 2021, 03:24:28

Sag gidip selametle donesiniz
Darisi basimiza artik...
  • IP logged

• *
#57: 23 Eylül 2021, 12:23:31

Eyüp hocam; uzun müddettir hazırlandığınız seyahat başladı demekki.Sanırım akdenizi doya doya dolaşıp okyanus geçişini seneye yıl sonuna bırakacaksınız.Bu şartlarda vakit dar,aralık ayına kadar kanaryalara ya da cape verde'e yetişmek zor gözüküyor.
Her şeyden önce çok zevk alacağınız ,güzel insanlar tanıyacağınız,az problem, çok keyif ,kolayına rüzgarların olacağı harika bir seyahat diliyorum,siz Oğan çiftine.Face'den, buradan ya da açacağınız bir blogdan sizi takip edeceğiz mutlaka.Herşey gönlünüze göre olsun.Selametle.Sevgiler.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
  • Donatan Temsilcileri
#58: 24 Eylül 2021, 23:38:54
Sevgili Dostlar,

Güzel dilekleriniz ve temennileriniz için çok teşekkürler..

Rodos'tan Tilos adasına geçtik..

Rodos'ta giriş işlemlerimizi yaptırdıktan sonra sınırsız 1 aylık internet içeren bir kart alıp Türkiyeden aldığım Alcatel marka modeme taktım. Artık, hepimizin interneti var.

Ertesi sabah, Rodostan Demir alırken bizden sonra gelip bizim zincirin üzerine çapa atan yanımızdaki teknenin zincirine takılınca, Reyhan dümende ben kendi çapamızı kurtarma ameliyesi ile bir süre uğraşıp, çapamızı kurtarıp, Tlos'a dümen tuttuk. Tilos önünde alargada 7-8 metrelere demirimizi attık, alargada kaldık.

Ertesi sabah erken kalkıp Astipalia'ya dümen tuttuk, son 10 mil kafadan gelen dalga ve rüzgarla biraz boğuştuk, bu fırsatla yeni yaptırdığım staysaili deneme fırsatı buldum. Özellikle runnerlerın ayarlarını kontrol edip, doğru trimi bulmaya çalıştım. Staysailler bence çok başarılı..

Astipalia'ya limana boş kalan son 2 yere bağlandık. Bizimle beraber bizi yolcu etmek için bir süreliğine eşlik eden dostlarımız var.

Çok şiddetli rüzgar sağanaklarda liman içinde bile 35 knotları buluyor. Mendireğin başından uzunca bir açmaz aldım. Benim hazırlığımı gören diğer teknelerde hummalı bir hazırlık içinde..

Orta Ege'de şiddetli bir fırtına nedeniyle 3 gündür burdayız, biz de araba kiralayıp tüm adayı güzelce gezdik. Çok güzel plajlarında denize girdik..

Bugün teknede eksikleri tamamladım. Özellikle küçük limanda yaşanan demirleme ve yanaşma sorunlarını görüp, çapaların üst üste atılması nedeniyle çıkan problemler gözümü korkuttuğundan ve Rodos'ta yaşadığımız problem nedeniyle, çapa kurtarma için bana hediye edilen kancayı donattım.

Reyhan tekne içinde temizlik ve yerleştirme işine devam etti, hala yerleşemedik, sanırım bir süre daha devam edecek...

Yarın sabah Koufonisa adasına doğru yola çıkmayı düşünüyoruz. Bir süre Little Cyclades lerde gezeceğiz..

Arkadaşlarımız ise Türkiye'ye dönüyor. Bugün son gecemiz.. Bize bir süre eşlik ettikleri için minnettarız..

Havalar birden çok soğudu, kışlıkları çıkardık..

Şimdilik bu kadar, fotografları sonra eklerim.

sevgiler..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#59: 28 Eylül 2021, 00:30:03
Sabah çok erken kalktım, önce mendireğin ucundan aldığım uzun açmazı çözdüm, yan tekneden arkadaşlarda benim gürültüme uyanmışlardı..

Sarılıp, vedalaştık.

Önce onlar demirlerini alıp, yavaşça limandan ayrıldılar, arkalarından biraz da hüzünlü şekilde biz..

Astipalia'yı sancağımızda bırakıp bordaladık, açığa çıkar çıkmaz fırtınadan kalan iri dalgalar karşıladı bizi..

Kafadan gelen rüzgar ve iri dalgalar motor ana yelken açık sallan yuvarlan gittik, sonra Amargos'un gölgesinde dalgalar ufalınca seyir daha konforlu olmaya başladı, Amargos'u da sancağımızda bırakıp bordalayıp, Little Cyclades adalarının en doğusunda yer alan Koufonisi'ye ada ve adacıklar arasında ilerleyerek vardık.

Koufonisi'ye yaklaşırken çok şiddetli rüzgarlar karşıladı bizi..
Liman çok küçük ve içinde manevra yapmak şiddetli rüzgarda çok zor. Bizde 2 kişi olunca macera aramayıp, plaj önüne 5-6 metrelere 40m kaloma vererek çapamızı kum zemine bıraktık.

Oldukça yorulmuş ve açız..

Biraz dinlendik ve Reyhan, bulgur pilavı, taze fasulye, cacıktan oluşan yemeği hazırladı, büyük bir iştahla yedik.

Alarga yerinde bizden başka 3-4 tekne daha var.

Rüzgarın akşamla birlikte giderek kalmasına rağmen limana girmeyip, alargada geceledik.

Ertesi sabah iyice dinlenmiş bir şekilde erken uyandık, rüzgar durmuş, masmavi hatta turkuaz renkli tertemiz denizin rengi ve karşıda şirin köyü seyrederken hafif bir kahvaltı yapıp, hemen akabinde demirimizi alıp Limana girdik.

Mendireğin iç tarafına boylu boyunca aborda olduk.

Bize yer gösterip, halatlarımızı alan kişinin denizci dostumuz Tuncer Kınıklı'nın  bize tarif ettiği, tanıdığı Kostas olduğunu hemen anladık.

Önümüzdeki günlerde OrtaEge'de yine şiddetli bir fırtına bekleniyor. Bizde fırtınayı burada karşılayacağız.

Şimdilik hoşçakalın..
  • IP logged

Yukarı git