Sabah çok erken kalktım, önce mendireğin ucundan aldığım uzun açmazı çözdüm, yan tekneden arkadaşlarda benim gürültüme uyanmışlardı..
Sarılıp, vedalaştık.
Önce onlar demirlerini alıp, yavaşça limandan ayrıldılar, arkalarından biraz da hüzünlü şekilde biz..
Astipalia'yı sancağımızda bırakıp bordaladık, açığa çıkar çıkmaz fırtınadan kalan iri dalgalar karşıladı bizi..
Kafadan gelen rüzgar ve iri dalgalar motor ana yelken açık sallan yuvarlan gittik, sonra Amargos'un gölgesinde dalgalar ufalınca seyir daha konforlu olmaya başladı, Amargos'u da sancağımızda bırakıp bordalayıp, Little Cyclades adalarının en doğusunda yer alan Koufonisi'ye ada ve adacıklar arasında ilerleyerek vardık.
Koufonisi'ye yaklaşırken çok şiddetli rüzgarlar karşıladı bizi..
Liman çok küçük ve içinde manevra yapmak şiddetli rüzgarda çok zor. Bizde 2 kişi olunca macera aramayıp, plaj önüne 5-6 metrelere 40m kaloma vererek çapamızı kum zemine bıraktık.
Oldukça yorulmuş ve açız..
Biraz dinlendik ve Reyhan, bulgur pilavı, taze fasulye, cacıktan oluşan yemeği hazırladı, büyük bir iştahla yedik.
Alarga yerinde bizden başka 3-4 tekne daha var.
Rüzgarın akşamla birlikte giderek kalmasına rağmen limana girmeyip, alargada geceledik.
Ertesi sabah iyice dinlenmiş bir şekilde erken uyandık, rüzgar durmuş, masmavi hatta turkuaz renkli tertemiz denizin rengi ve karşıda şirin köyü seyrederken hafif bir kahvaltı yapıp, hemen akabinde demirimizi alıp Limana girdik.
Mendireğin iç tarafına boylu boyunca aborda olduk.
Bize yer gösterip, halatlarımızı alan kişinin denizci dostumuz Tuncer Kınıklı'nın bize tarif ettiği, tanıdığı Kostas olduğunu hemen anladık.
Önümüzdeki günlerde OrtaEge'de yine şiddetli bir fırtına bekleniyor. Bizde fırtınayı burada karşılayacağız.
Şimdilik hoşçakalın..