Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Göcek'te Orman Yangını

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Ynt: Göcek'te Orman Yangını
#30: 19 Temmuz 2019, 21:02:06
Mesele (burada benim dikkat çekmeye çalıştığım) pkknin ne yapıp yapmadığı değil, mesele her zaman asıl sorumluların (yetkililer, idare, yönetici, hükümet, devlet, iktidar.. ne dersen de işte) "aa bak kuş!" deyip vatandaşın tepkisini kendilerinden uzaklaştırma taktikleri.

Bunu gerçekten görmüyor veya hissetmiyor musun?

Şu memlekette başında olduğu bir işte çıkan problemlerin sorumluğunu alan yönetici yok arkadaş!

Hep başkaları suçlu!
Kandırıldık, allah affetsin.. Oh ne ala!
  • IP logged
><(((º>

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#31: 19 Temmuz 2019, 22:37:36
Nuri kardeşim, burada senin de görmezden geldiğin bir nokta var, ben olayın görgü tanığıyım. Herşey gözümün önünde olup bitiyor. Hangi gerçekten bahsediyorsun bilmiyorum, anlamıyorum. Daracık bir alanda, büyük olasılıkla bir köylünün halet yemesi. Organize hiçbir şey yok, farklı noktalardan başlayan yangın yok.... yok da yok. Önce bir şerefsizin yaktığı ateş, sert ve değişken rüzgar ve yetersiz müdahale. Tam olarak olan biten bu. Ne eksik, ne fazla.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
#32: 22 Temmuz 2019, 09:15:33

Yangın o ya da bu nedenle çıktı. (Dört yer, bir yer, sekiz yer)
Burada sorulan basit bir soru var;
Bu yangına neden yeterince müdahale edilmedi?
İlk gün neden yangın hafife alındı.
Parasını bastırıp memleket envanterine kaydettiğimiz ve bir defada 6-7 helikoptere kadar su döken THK uçakları neden kalkmadı?
Onun yerine neden her bir uçuşta cebine bilmem kaçyüzbinlira para giren firmanın helikopterlerine kaldık?
Bir tür afete müdahalede "sözleşme gereği" uçak kaldıramayacak mıyız?
O şirket yangını söndüremezse, "ama biz buraya ihale ettik" mi diyeceğiz?

Ama teröristler yaktı deyince devlet sorumluluğu hafifliyor mu?
Ama kısa etek giydi?

Sevgi saygı hürmet.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

n

nuri_kongur

#33: 22 Temmuz 2019, 22:24:11

Yangın o ya da bu nedenle çıktı. (Dört yer, bir yer, sekiz yer)
Burada sorulan basit bir soru var;
Bu yangına neden yeterince müdahale edilmedi?
İlk gün neden yangın hafife alındı.
Parasını bastırıp memleket envanterine kaydettiğimiz ve bir defada 6-7 helikoptere kadar su döken THK uçakları neden kalkmadı?
Onun yerine neden her bir uçuşta cebine bilmem kaçyüzbinlira para giren firmanın helikopterlerine kaldık?
Bir tür afete müdahalede "sözleşme gereği" uçak kaldıramayacak mıyız?
O şirket yangını söndüremezse, "ama biz buraya ihale ettik" mi diyeceğiz?

Ama teröristler yaktı deyince devlet sorumluluğu hafifliyor mu?
Ama kısa etek giydi?

Sevgi saygı hürmet.
Bülent reis, sırayla gidelim:

1 - Yangını kim çıkardı? Kazayla mı oldu, yoksa bu bir terör olayı mı? Kazayla oldu ise pkk taraftarı haber sitesi niye bunu pkk çıkardı hatta İstanbul aydonosu da biz yaktık dedi? O haber niye görmezden geliniyor ? adamlar yalan mı söylüyor, site pkk sitesi değil mi?

2- Yangın söndürülme konusunda kusur var mı? Senin söylediklerin yeni şeyler, gerçekten "sözleşme"ye göre engel mi var? bunları ilk defa duyuyorum, ama varsa böyle şeyler dava açmak yasak mı? Gazeteler niye bunu gündeme getirmiyor? muhalefet niye bununla ilgili soru önergesi vermiyor da fısıltı gazetesine düşüyor bu iddia?

Öte yandan fısıltı gazetesi falan değil yukarıda fotoğraflarını eklediğim haber var. Ev sahibini kınayalım da " bu hırsızın suçu hiç mi yok?"

en sonuncusu ise " kim etek giymiş?"
not : bu mesele buradan çözülecek değil, haberimiz olmayan bir sürü argüman var. olayları nasıl ele aldığımız ise bizim ihtiyarımızda. Bu sebeple yazıyorum, bu şu o için değil.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 22 Temmuz 2019, 22:26:59 Gönderen: Nuri Kongur »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#34: 25 Temmuz 2019, 16:05:38
Nuri Reis,
Geç yanıt için özür dilerim. Özel bir kastımın olmadığını zaten bilirsiniz.
Son 4-5 aydır ihmalimin farkındayım. Sizi aracı kılmış olayım, herkesten özür dileyim.

Eğer dayanak haberiniz doğru ise, ki muhtemelen doğru; şunu demek isterim:
Eğer birine sahiden "terörist" diyorsanız, bu adamın/topluluğun eylemi terörist bir eylem ise(bence öyle), zaten onu ahlaken mahkum etmiş olursunuz. Ben kendi adıma konuşayım; a/b/c.... terör örgütü dediğim zaman, zaten ondan ahlaki bir şey beklemem. Onun eylemi üzerine kafa da yormam. (Neyi düşünürüm bir tek, bu terör örgütü nasıl kendine taban bulmayı başarıyor? Benim sorunum o olur, başka bir şey değil.) Bu nedenle,  Adem'den gelen o kişinin eylemini tartışmam. Çünkü bence buradan bilgi çıkmaz. Adam zaten suçlu. Hukuki yaptırımı ne ise, onu harfiyen ve saniyen çekmesini isterim.

Yangın vakası esas alınacaksa;
Bu  eylemden ötürü, öncelikle bu eylemi neden engelleyemedi diye devleti sorumlu tutarım-ve/veya ona sorarım. Çünkü öteki  terörist ise, zaten üstüne düşeni yapmış. Katletmiş.
Sonra derim ki, yahu adam zaten manyak, yaptı bi deyyusluk, gitti yaktı, zaten hayvan, sana ne oluyor, neden her birimize ait bu varlığa sahip çıkmadın, manyağın birinin vermek istediği bir zararı en aza indirmek için neden elinden geleni yapmadın?

Dediğin gibi, burada çözülecek mesele değil. Fakat şunları söylemek de yurttaş olarak benim hakkım; terör, dış güç, iç hain... bana ne! Dakika başı ağlama! Bahane üretme! Ben yurttaşım, seni bunun için seçtim. Özel koşullarda seni anlayabilirim,  Çöz! Çözerken sakın hukuk dışına çıkma! Çünkü (a) için çıkarsan, sonra (b) için, sonra benim için çıkacaksın.

Etek meselesi şuydu,; şimdi okuyunca gördüm ki, ne için yazdığımı unutmuşum. :) Ama muhtemelen ilk neden üzerine filandır.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#35: 27 Temmuz 2019, 21:39:40
Gazeteler niye bunu gündeme getirmiyor?
İktidar'ın kontrolünde olmayan tüm basın bunu yazdı.
Siz pkknın haber ajansını takip ettiniz ama muhalif medyayı takip etmediniz demek?!
Basit bir önerim olabilir, googleda "iktidar ihmal yangın" kelimelerini bir aratın mesela..

muhalefet niye bununla ilgili soru önergesi vermiyor da fısıltı gazetesine düşüyor bu iddia?
İktidarın son birkaç yıl içinde reddettiği soru önergelerini biliyor musunuz?
durun bi kısa en önemlilerini hatırlayalım;

Soma'daki maden kazaları - Nisan 2014
Diyarbakır, Ankara ve Suruç saldırıları - Aralık 2015
Atatürk Havalimanı saldırısı - Haziran 2016
Manisa'da askerlerin zehirlenmesi - Haziran 2017
Kobani olayları - Temmuz 2017
Siyasilerin 'vergi cennetleri'ndeki varlıkları - Kasım 2017
'Man Adası' belgeleri - Kasım 2017
'FETÖ'nün siyasi ayağının' araştırılması - Temmuz 2018
Çorlu'daki tren kazası - Temmuz 2018

(Merak ederseniz detaylarını buradan okuyabilirsiniz mesela: https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-45042998
veya yine google'a "reddedilen soru önergeleri" yazıp arayabilirsiniz.. çok kolay..)

Kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum ama sizinle başka bir Türkiyede yaşadığımız, gerçeklik algılarımızın bambaşka olduğunu, iktidarın size sunduğu pencereden dünyaya baktığınızı düşünüyor, sizin gibi milyonlar olduğunu görüyor, tüm memleketin birlikte huzur ve barış içinde yaşama ümidim yok oluyor, üzülüyorum. :(

Neyse.. çok siyasete girdik..
özetle;
her kim yaktı ise (kasten veya kaza ile) zaten suçlu, milyar kere milyar kez suçlu zaten, neyini konuşuyoruz?!

ama bunun önlemini almayan, elindeki tüm imkanları kullanmayan ve sonra da sözleşme böyle, mukadderat, fıtrat, allah affetsin diye sorumlukluktan kaçan yöneticiler DE suçlu!..

Bana bir tane başında olduğu işin sorumluluğunu almış yönetici gösterin şu ülkede yahu!?
yok yok yok!
2015'de izmit körfez köprüsü kablosu koptu çöküyodu, japon mühendis utandı da intihar etti be..
bizimkiler 25 kişiyi öldürüp (evet! öldürdüler!) "treni ben mi kullanıyodum ki istifa edeyim?" diyecek kadar yüzsüz, sorumsuz, ahlaksız!

sorun bu...
ve bu anlayışı el üstünde tutan, bundan beslenen, buna yaranmaya çalışan herkes dahil..
  • IP logged
><(((º>

n

nuri_kongur

#36: 28 Temmuz 2019, 00:13:12
Özgür reis, burada kimse kimsenin abdestinden şüpheli değildir zaten. Onun kavgası daha önceden verildi :) . Kaldı ki, seninle alış verişimiz oldu. Tiryaki ve Bülent reisler ile yemek yedik. Seninle yemek yiyemedik , vakit müsait değildi kısmetse o da olur.
Yukarıda haber kaynaklarımdan bahsederken pkk kaynaklarını takip ettiğimi yazmışsın. İşin aslı, pkk sitesini yurtgazetesinden öğrendim. haber7 tarzı bir siteden pkk kaynaklı olduğunu öğrenmiştim ama orada kaynak vermiyordu, google araştırmasıyla vardım yurtgazetesinin web sayfasına. Ben fox tarzı haber sitelerini hiç takip etmiyorum. Sebebi ideolojik falan değil usul meselesi. Şöyle açıklayayım, Papa Amerika'ya ziyarete gelmiş, uçaktan inince alanda karşılamaya gelen gazetecilerden birisi "Amerika'daki genelevler hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye sormuş. Papa yanıt olarak, "Amerika'da genel evi mi var?" demiş. Bu elbette retorik bir soru , yani soru değil onaylamadığını kibarca belirten bir ifade. Ne var ki, ertesi gün bazı gatelerdeki manşet şu: Papa Amerikaya gelir gelmez genel evi olup olmadığını sordu. Yani "muhalefet" denen basın ne olursa olsun bu modda. Elbette, kısmen iktidar yanlısı gazeteler de bu durumda ama birisi yıkıcı iken diğeri yapıcı yolda. Açıkcası bu kadar yıkıcı yaklaşımı akıl sağlığım için emniyetli bulmuyorum. Bu hangi haber sitelerini kullandığım ile ilgiliydi.

Diğeri ise "ideoloji" kısmı. Ben olayın ideolojik olduğunu sanmıyorum. Kim iş yapar kim yapmaz olarak bakıyorum. İş yaparken elbette hata olur, iş yapmayanın bu şekilde bakınca hatası olmayacaktır . Ama hizmet beklenen bir görevde iş yapmamanın kendisi hatadır, tabi bu bir "gerçekliği" algı meselesi.

Öte yandan mutlaka her iki cenahta fanatik (ideolojik değil) bakanlar vardır. O konuda bir yoruma girmeye gerek görmüyorum. Gerçekler, rakamlar ortada.

Ben Türkiye'de herkesin değil ama karar verici çoğunluğun meseleye gerçekçi yaklaştığını düşünüyorum. Bu meseledeki gerçeklik "kim iş yapar?" sorusuna bağlı. Lafa kitabın ortasından gireyim, "biatçı kültür" "özgür karar" laflarını ağzına çok dolayanların pek iş yapabileceğini sanmıyorum. Kavramların içeriğine bakmaktansa uyandırdığı hislerle hareket eden, gerçeklikle temasını kısmen kesmiş kişilerin "biat" derken yüzünü ekşittiğini, "özgür" derken yüzlerinin güldüğünü görüyorum. Buradaki anlam bağlamımız "iş yapmak" . Şimdi bütün insan kaynakları yöneticilerinin ilk baktığı şey, başvuru sahibinin "takım oyununa" uyumlu olup olmadığına bakar. Takım oyunu denen şey bu "biat" denen şeydir. Takım oyununu beceremiyor denen tipler, genelde amirin söylediklerini yapmaktansa kendi başlarına buyruk davrananlardır. Özgürlük başına buyruk davranmak değildir. Bunu  denizciler iyi bilir ve başına buyruk davranmağın bedelini öder. Amacım kimseyi eleştirmek değil, sadece bana atfettiğin "ideolojik bakış farkı" ve "lidere biat" imasına yanıt olarak yazdım.

Son söz, ara ara intihar eden japon mühendisten bahsedilir. Japonlar dindar bir millettir. İmparatorları tanrılarıdır da. Kendi dinlerinde liderini hayal kırıklığına uğratan tebanın bu dünyadaki kefareti için "harakiri" yapması yani intihar etmesi vardır. Japon mühendis, kendi inancına uygun davranmış. Liderini utandırdı bunun bedelini canıyla ödedi. Bizim inancımızda intihar en büyük günahlardan birisidir, çünkü haksız yere cana kıymak demektir ve cezası kuranda yazdığı şekilde cehennemdir. Yani Japon mühendisin dindarlığını takdir edenler , Türk'ten kendi inancına aykırı davranmayı, yani küfrü beklemektedir. Bu siz değilsiniz elbette, ama kamu oyunda böyle bir hava oldu ve bir çok klavyeşör bu şekilde eleştirdi. Bu sebeple açıklıyorum. Aynı şekilde suç konusu da bizim inancımızda batı medeniyetinden farklıdır. Suç şahsidir, yani baba oğulun günahını taşımadığı gibi oğul da babanın günahını taşımaz. Hal böyle iken amir de memurun günahını taşımaz aynen memurun amirin günahını taşımadığı gibi.
Sözün özü, bu işler Türkçe konuşmak meselesi gibi geliyor bana. Nasıl "vahşi" kelimesi yerine "wild" deyince İngilizce konuşmadığımız gibi kimi Türkçe kelimeleri de tarihinden ve bağlamından kopuk konuşmak da Türkçe konuşmak değildir.
Diğerlerine yanıt vermedim, benim için o iddialar papanın yanıtı niteliğinde. elbette içlerinde hakikat kırıntıları vardır ama, hakikatı ayıklayacağım derken akıl sağlımı kaybedemem. Benim gibi okuyucuyu niye kaybettiklerini de onlar düşünsün. İş yapalım, yapılmış işi bozmayalım. Yaptığımız iş memleketin menfaatine olsun, zararına değil. Gerisi boş laf.
Selamlar.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2019, 00:17:42 Gönderen: Nuri Kongur »

S

Servet

#37: 28 Temmuz 2019, 01:07:48

Son söz, ara ara intihar eden japon mühendisten bahsedilir. Japonlar dindar bir millettir. İmparatorları tanrılarıdır da. Kendi dinlerinde liderini hayal kırıklığına uğratan tebanın bu dünyadaki kefareti için "harakiri" yapması yani intihar etmesi vardır. Japon mühendis, kendi inancına uygun davranmış. Liderini utandırdı bunun bedelini canıyla ödedi. Bizim inancımızda intihar en büyük günahlardan birisidir, çünkü haksız yere cana kıymak demektir ve cezası kuranda yazdığı şekilde cehennemdir. Yani Japon mühendisin dindarlığını takdir edenler , Türk'ten kendi inancına aykırı davranmayı, yani küfrü beklemektedir. Bu siz değilsiniz elbette, ama kamu oyunda böyle bir hava oldu ve bir çok klavyeşör bu şekilde eleştirdi. Bu sebeple açıklıyorum. Aynı şekilde suç konusu da bizim inancımızda batı medeniyetinden farklıdır. Suç şahsidir, yani baba oğulun günahını taşımadığı gibi oğul da babanın günahını taşımaz. Hal böyle iken amir de memurun günahını taşımaz aynen memurun amirin günahını taşımadığı gibi.

Görevini,sorumluluklarını yerine getirmeyen,politikacı,bürokrat,vbg intihar etmelerini bekleyen çok insan yoktur güzel ülkem de,İstifa,görevden alma,yargılanma gibi müesseseler işlese yeter :).
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#38: 28 Temmuz 2019, 09:08:02
Nuri reis, kime oy verdiğiniz, neye inandığınız en azından benim umurumda değil. Herkesin kendi tasarrufu. Buna dair bir satır dahi yazmadım, yazmam da. Ama gözünüzden kaçan ya da kaale almadığınız birşey var ki, itirazım hala buna. Hala medyayı kaynak gösteriyor, muhalif medyanın çarpıtması olarak yorumluyorsunuz ve birkaç kez dile getirdiğim ve bir kez daha altını çizeceğim kısmı görmezden geliyor, hatta o muhalif kitlenin gözünden baktığımı düşünerek yok sayıyorsunuz; ben görgü tanığıyım. Herşey gözümün önünde oldu bitti. Bütün bir gece bir çantaya sığdırdıklarımızla evi tahliye edebiliriz diye bekledik.

Evet, sizinle yemek yedik, kısa da olsa seyir yaptık. Hal böyle olunca daha can sıkıcı. Nitekim, inatla gözümün önünde olduğunu görmezden geliyorsunuz. Hoş değil.

Bir de sandığınızın aksine beklenti insanların hatalarından dolayı yaşamlarına kıyması değil, işlerini tam yapmaları, aksi durumda da hatalarını ve soumluluklarını açık ve net bir şekilde kabul etmeleri.

Konu benim için kapanmıştır. Daha fazla yazmayacağım.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#39: 28 Temmuz 2019, 12:49:02
İşte üzüldüğüm tam da buydu..
Size pespembe Türkiyenizde, "iş" yapan yöneticilerinizle mutluluklar diliyorum..
  • IP logged
><(((º>

n

nuri_kongur

Göcek'te Orman Yangını
#40: 22 Ağustos 2019, 15:29:10
Muhtemelen okumuşsunuzdur, ama konu içinde yangına müdehale uçaklarının kalkmayıp siyaseten zarara yol açılmıştır iddialarının devamı niteliğinde , ilgili bakanın yanıtı ve son derece ciddi bir iddiası var. Sonuçta iddia teknik olduğu için ilgili kurum bakanın iddiasına yasal ve teknik olarak yanıt verebilir. Neyse, bilinçli olarak uçaklar kaldırılmıyor, özel şirketlere para ödemek için yapılıyor bu kıyım ve ormanlar yanıyor iddiasına bakanın yanıtı ve THK’ye yönelik iddiaları aşağıda.
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#41: 22 Ağustos 2019, 15:47:23
Nuri Reis
THK genel müdürü’de bakan arkadaşın ağzının payını verdi bence. Sivil Havacılık sertifika vermişse eğer, gerisi laf’ı güzaftır sadece

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#42: 22 Ağustos 2019, 18:46:59
Hakan Tiryaki, Özgür Özel ve şu anda forum üyesi olmayan sevgili Burak’ın verdiği bilgilere rağmen hala, vıdı vıdı etmek kasıtlı olarak iktidar şakşakçılığıdır. Moderatör gerekiyorsa beni şutlayabilirsiniz. Yukarıda isimlerini verdiğim arkadaşlarım kadar kibar olamayacağım

• IP logged

n

nuri_kongur

Göcek'te Orman Yangını
#43: 22 Ağustos 2019, 19:10:05
Hakan Tiryaki, Özgür Özel ve şu anda forum üyesi olmayan sevgili Burak’ın verdiği bilgilere rağmen hala, vıdı vıdı etmek kasıtlı olarak iktidar şakşakçılığıdır. Moderatör gerekiyorsa beni şutlayabilirsiniz. Yukarıda isimlerini verdiğim arkadaşlarım kadar kibar olamayacağım

Sildim.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2019, 19:13:43 Gönderen: Nuri Kongur »

• *
  • Selamlar
#44: 22 Ağustos 2019, 19:22:55

Sildim.

Silme hocam
Ne varsa eteğinde dökte bilelim. Sen alanen akp şakşakçılığı yapıyorsun

• IP logged

Yukarı git