Çok büyük yıkım oldu güzelim Göcek'e...
Aynı anda bir kaç farklı noktadan başlamış gibi görünüyor ilk fotoğraflar. Doğru mu Hakan?
Onurcum, sanmıyorum. Dün çok şiddetli ve çok değişken bir rüzgar vardı. İlerleyişini büyük ölçüde izledim diyebilirim. Akşam 18:00'a doğru belediyenin anonsuyla barınağa yola çıktık. Kuzeybatılı sert bir rüzgar vardı. Oraya varırken gördüğümüz henüz dar bir alanda etkiliydi. Barınakta köpeklerle uğraşırken hava güneye döndü ve saat 21:00 gibi son itleri de toplayıp apar topar ayrıldık çünkü barınağı üzerindeki tepeye kadar gelmişti yangın. Geldiğimiz yol kapatılmıştı. Manzars korkunçtu. Karşımızdaki tepelere kilometrelerle ifade edilebilecek bir hat boyunca cayır cayır yanıyordu. Gökçeovacık üzerinden dönmemiz gerekti. Yol boyunca tepelerde rüzgar bayağı şiddetliydi Göcek'e vardığımızda tepelerin üzeri boyunca yangın seçilebiliyordu. Derken hava tekrar kuzeydoğuya döndü ve yukarıdaki sitelere ve Dalaman istikametine doğru ilerlemeye başladı. Tünelin yakınlarına kadar ilerledi. Yolun hemen üzerindeki tepeler yandı. Sabaha karşı 3:00 civarı çekek sahasına gidip atölye nöbetine başladık bir yandan da. Çekek sahasına sıçraması bütün Göcek'in yanmasına neden olabilirdi. 4:00 civarı rüzgar hafifledi. Atölyeyle yangın arasındaki mesafe kuş uçuşu 300 bilemedin 400 metre civarındaydı. Evde de çanta hazır tepeden aşağı inerse diye bekledik bir yandan. Kızeydoğu bize yaradı. Ama Dereboğazı be alemde bilmiyorum, 2:00 civarı dibibe kadar gelmişti alevler.
Şu an vızır vızır çalışan helikopterler dün 16:00-17:00 civarı çalışıyor olsaydı katliam bu boyutta olmazdı. Dün plaj dönüşü ve barınağa gidene kadar gördüğümüz ya bir helikopterin cılız sortileri ya da bilemedin iki helikopterdi.
İhmal demek haksızlık olur ama dün müdahale zayıf kaldı diyebilirim kendi adıma. Gece dört bir yandan ekipler geldi. Bugün de insanüstü bir gayretle çalışılıyor.
Özeti, Göcek insanı ucuz atlattı ama büyük bir katliam oldu.
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be... Whom the sea has taken Never shall be free."