Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Göcek'te Orman Yangını

n

nuri_kongur

Ynt: Göcek'te Orman Yangını
#45: 22 Ağustos 2019, 19:27:30
Seviye bu mu? “...vıdı vıdı..., ...şakşakçılık...”  Gidin fanatik nefretinizi başka yerde söndürün, benim ilgi alanımda değil. Bu üslup DEAŞ fanatizminden farklı değil benim için. Gidin başkası ile söndürmeye çalışın içinizdeki fanatizm ateşini.
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#46: 22 Ağustos 2019, 19:30:52
Sen iktidar şakşakçısısın, buradaki herkes de biliyor ama terbiyeli insanlarki muhatap olmuyorlar

Tekrar ediyorum lütfen beni atın veya ben bir şekilde tuşa basıp gideyim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

n

nuri_kongur

#47: 22 Ağustos 2019, 19:34:13
Hımmm, onlar terbiyeli davranıyorlar ise, buradaki “terbiyesiz” sen misin?
  • IP logged

Z

Ziya GÜNEŞ

#48: 23 Ağustos 2019, 00:03:12
Burada bulunanların çoğu tekne sahibi ya da kullanıcısı, kısaca kaptan ya da reis dediğimiz kişiler.
Çoğumuz ailemiz ile birlikte seyir yapıyoruz. Bu seyirler sırasında zaman zaman küçük ya da büyük soun yaşıyoruz.
Bu sorunların çözümü, birinci derecede kaptanın sorumluluğundadır diye düşünüyorum.
Seyir sırasında teknede olanlar, sonuca bakarlar, bir sorun varsa çözülmesini beklerler.
Tekne battıktan sonra, kaptanın mazaretleri, havayı denizi ya da teknenin motorunu mesul göstermesi, mürettabatın sorunu değildir.
Bir İzmir'li olarak, yangının 3 gün boyunca söndürülemediğini, bu günler içinde birbirinden uzak birkaç noktada yangınların görüldüğünü biliyorum.
Ben kimin uçağı kullanılmış, kimin uçağı sorunluymuş, uçaklarda motor var mı, yok mu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü "dandik uygunluklar mı veriyor (bu arada aynı genel müdürlük, ülke içindeki THY dahil tüm havacılık kurumlarının sertifikasyonunu sağlıyor, yani tüm uçuşları kelle koltukta yapmışız bu güne kadar) bakmam. Ben devletimden yangının söndürülmesini beklerim.
Bugüne dek böyle bir filoyu neden kurmaığını, kudurmadığını sorgularım.
Mazaretlere değil, çözümlere bakarım.
Çözemeyen kşiden harakiri yapmasını değl, sorumluluğunu kabul edip, sağa sola çamur atmadan, en azından hatayı kabul etmesini beklerim.
  • IP logged

• *
#49: 23 Ağustos 2019, 03:11:49
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/karisan-kafalar-icin-10-soruda-yangin-sondurme-ucaklari-polemigi-5294484/?utm_source=szc&utm_medium=free&utm_campaign=ilgilihaber

Çok yazık oluyor bu ülkeye , eğer kasıt yoksa , kesinlikle akıl tutulmas var yöneticilerimizde.  :-\
Son maddeye bakın.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#50: 23 Ağustos 2019, 08:57:37
Söndürme ve soğutma çalışmaları bitmiş bir konuyu tekrar harlatmak ve de sayın bakanımızın açıklamalarını burada paylaşmanın kime ne yararı var. ???
Gerçi denizcilik camiamız için bu gibi bilgilerin çok yararlı olduğu konularında da netten bir takım yazılar bulunup fikirler parlatılabilir ama bence çok gereksiz ve çocukca bir paylaşımdı. ?0-?
Golü yedim ama bak gol değildi işte çıkardım çabası içindeki çocukca bir davranış olarak görüyorum sayın bakanımızın açıklayıcı saçmalamalarını burada paylaşmayı. :-\
Kemal biraderim salla gitsin yatla gelsin demiş ünlü denizci düşünür. ;)
Bir yerlere gitmeye atılmaya Kalkmaya falan gerek yoktur bence.
Hakaret yoktur, kırılma ise rontgen sonucu belli olur. ;D
Şimdi dede neden bunu yazdı diye düşünenlere açıklama.
Gerekli gördüm. 8-)
  • IP logged
DeDe

• *
#51: 23 Ağustos 2019, 10:16:15
Nuri reisim. Hatırlayacağınızdan Eminim. Dinî bir konu üzerinden (burada yazmak bile istemedim) size yaşatılan ayrımcılığa karşı çıkmıştım whatsapp grubunda. Ben de bir iki kelam etmiştim. Orada bahse konu İslamiyet değil ateizm de olsa aynı dili sakınmadan kullanırdım. Burada da siz bir dışarıdan bakarak sakin kafa ile tekrar okursanız belki kendi fikrini söyleyen diğer reislere de hak verirsiniz. Bir fikri savunuyor olmamız o fikir ve etrafındaki hataları görmezden gelmemiz gerektiği anlamına gelmez. Bunu siz kırılarak yaşamıştınız. Selamlar.

• IP logged

n

nuri_kongur

#52: 23 Ağustos 2019, 12:07:17
Nuri reisim. Hatırlayacağınızdan Eminim. Dinî bir konu üzerinden (burada yazmak bile istemedim) size yaşatılan ayrımcılığa karşı çıkmıştım whatsapp grubunda. Ben de bir iki kelam etmiştim. Orada bahse konu İslamiyet değil ateizm de olsa aynı dili sakınmadan kullanırdım. Burada da siz bir dışarıdan bakarak sakin kafa ile tekrar okursanız belki kendi fikrini söyleyen diğer reislere de hak verirsiniz. Bir fikri savunuyor olmamız o fikir ve etrafındaki hataları görmezden gelmemiz gerektiği anlamına gelmez. Bunu siz kırılarak yaşamıştınız. Selamlar.

Oğuzhan reis, bekliyorum, konuyu yeniden canlandırmamın sebebini yazdım zaten. Devletin uçakları yerde dururken illa helikopterler çalıştırıldı diye bir gerçeklikten bahsedilmişti. Ya Bülent ya Tiryaki reis tarafından. Yangınlar farklı farklı olsa da, kullanılan enstrümanlar aynı. Helikopterler ve diğer yangın söndürme elemanları. Israrla THK’nın uçaklarının kullanılmamasına bakan yanıt vermiş. Daha sonra THK başkanının yaptığı uçuş belgeleri var lafına da yanıt vermiş. Kurum kendisine belge vermiş gibi bir iddiada bulunmuş. Burada bize ve THK başkanına düşen şey bağımsız bir kurumdan , yani THK’nın kendi birimi dışındaki bir bağımsız kurumdan teyit beklemek. Sonuçta bunlar ciddi şeyler, insan, hayvan ve bitki yaşamını doğrudan ilgilendiriyor. Fakat benin aldığım yanıt ne ? “ şakşakçı, yalaka” vb gibi hakaret. Bir şeyi sevmek zorunda olmadığımız gibi , bir şeyi sevmemek zorunda da değiliz.
Benim, insan haysiyeti ve mahremiyeti hakkındaki duruşum sadece lafta değil , icraatta da herkesin farkında olduğu şeydir. Bu konu o benim konu takibene yaptığım eklemeden sonra 100 den fazla okuma almış. Farklı farklı reisler konuya ekleme yaptı, bir Allahın kulunun edilen hakaret dikkatini çekmediği gibi bana laf yetiştiriliyor. İddia tarafları ben değilim. Ben hizmet alan tarafım. Ne THK’yı sevmek zorundayım, ne de hükümetten nefret etmek zorundayım. Öte yandan iddiaların yanıtını istemek benim hakkım ve bu hakkı savunuyorum.

Neyse , daha önce yaşadığım nefret tavrının hafif versiyonunu şuan yaşadığımı düşünüyorum. Bana hakaret eden şahısa da dediğim gibi o hakaret beni incitmedi. Diğer reislerin suskunluğu ve olayı görmezden gelip benim cevap isteme hakkımı kulanmama kusur bulmaları beni incitti.
  • IP logged

• *
#53: 23 Ağustos 2019, 19:53:18
Nuri reis ,
İnsanların senden yana veya sana karşı olmak gibi bir tutumu yok.
Ancak yalnızca şu son kısa yazında bile artık bir yerlerden alıştığımız klasik mağduriyet sözleri , THK nun kendi kendine sertifika verdiği gibi saptırılmış yanlış bilgiler vs.vs var.
E sürekli tek yanlı basın yayın izleyip kendini kaptırdığına  göre  bana göre de fanatiksin. 
O nedenle tarafsız ve sessiz kaldım ben şahsen ,kimseyi kırmayayım diye.

Tiryaki reis diyorki olayın içindeyimsadece bir helikopter gördüm ilk gün , Ziya reis anlatıyor , Özgür reis anlatıyor ,herkes anlatıyor olayı yaşayan .
Sen buna açıklama da getiremiyor , tamam demiyor yandaş basının yazdıkları ve  adam gibi istifa edeceklerine ve hatta bana göre harakiri yapacaklarına hala konuşan bahane üreten beceriksizlerin dediklerini aktarıyorsun. 

Arkadaşlarımız yalan söylüyor o zaman. !?

Seninkiler deseler ya arkadaş '' Atatürk ün kurduğu kurumlardan olduğu için THK kullanılmıyor , yemin ettk adını silmeye  bu memleketten dünya yansa umurumuzda olmaz '' diye delikanlıca !

Muktedirin şimdilik ele geçiremediği bir forumumuz var , bırak o da bize kalsın.

Selametle ,
  • IP logged
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2019, 20:03:05 Gönderen: Öcal Turan »

K
  • *
  • Koca Reis
#54: 23 Ağustos 2019, 20:35:50
Değerli donatanlarımız,
Konu mecrasından çıktığı ve dahası forum ilkelerimize aykırı bir içeriğe doğru evrilmeye başladığından kilitlenmiştir.
  • IP logged

Yukarı git