Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Hayaller Tersanesi

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: Hayaller Tersanesi
#150: 19 Mayıs 2018, 21:49:18
Harbiden ha. Bakın bu işin sonunda ortaya manyak bir şey çıkacak gibi duruyor :)

Bu arada biraz önce çok ilginç bir şey oldu. sahibinden de ilanlara bakıyordum. Bir de ne göreyim, bir Fisher 30 İlanı.

Sahibini aradım. Hayli konuştuk. Ece Saray marinada duruyor.  15 bin Euro fiyat koymuşlar. sahibi İngiliz miş. Çok yaşlandığından satıyormuş.

Hemen internette bu tür teknelerin salmasını incelemeye başladım. Bunlar da bir çeşit omurga salma malum. 

Şu benim önemsediğim tüm İngiliz teknelerinde olan kıça doğru derinleşen salam yapısı bu Fisher lerde de var.

Hoş tekne. Ama çok yüksek geldi gözüme. Şeytan diyor al bunu , sök üstünü ahşaptan yeniden yap.. :)

https://i0.shbdn.com/photos/91/94/62/x16_568919462vje.jpg

• IP logged

T
  • *
#151: 19 Mayıs 2018, 21:53:10
Çok beğendiğini söyledin galiba, 38,000€ ya çıkarmış  ;D
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

e

ersinboke@icrs.com.tr

#154: 19 Mayıs 2018, 22:18:48
bu arada bakın ne buldum..

37.2 dakikasına dikkat.
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#155: 19 Mayıs 2018, 22:20:17
demek tek değilmiş:)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#156: 19 Mayıs 2018, 22:33:06
Niye sıcaktan kavrulalim? Biminiyi demonte yaparız. 
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#157: 20 Mayıs 2018, 02:08:34
Sadece beyin fırtınası;

Şayet illa ki bir üst bina olacak ve köşk yada pilothouse gibi iş görecekse

Şöyle bir şey olsa;
Güverteden biraz aşağıda ve fazla rüzgar tutmayacak ve her yeri görebilecek şekilde

Üstü de kızak sistem açılabilir olsa, yan camlar da dahil, aynı zamanda yelkeni görmeye engel olmasa. Mümkün olduğunca geride, mizana için yer kalacak ve kıçtan karaya engel olmayacak kadar da geriye yaslanabilecek. Bu durumda ayrı havuzluk ihtiyacı kalmayacak

Ayrıntılı düşünülmemiş bir fikir sadece.

Öff öff öf...Bu resimler birer rüya !
O kapı ve sürme kapakları yazın sıcaktan genleşip kasmayacak, yaz veya kış yağmurdan su almayacak biçımde kim yapacak ?
Arkadaşlar HR'nin havuzluğun üzerine sabit bir enayi davlumbaz oturtmak icin 25.000 Avro fark aldığını biliyorum ben ?  :'(
Bu güzellikler tekneye eklenebilir de ; 29 feet tekne fiyatı iki 34 feet standart tekne fiyatına çikar, o sürme kaporta kapağı ve kapı yine de sorun çıkarabilir ?  :-\
Ama muhteşemler !
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#158: 20 Mayıs 2018, 08:33:22
Küçükmüş buradan ekliyorum

Şöyle de ekleyeyim, telden girenler için.

Şimdi , bence bu tartıştığımız konunun çözümü şöyle olabilir mi?  Kıç tarafta kabinin etrafında sokaklar var.  bence bu sokakların bir anlamı yok. Tam tersine mutfak kabinini küçültmekte.

Anlatmak yerine başka bir örnekten alıntı yapalım.

Ayrıca köşkü de bir miktar geri çekebiliriz. Gerekirse biraz da boydan küçültebiliriz. Ancak görülen şu ki 29 feet bizi zorlayacak. Her durumda tekneyi 32 feet e büyütmek tek çözüm gibi durmakta.

Böyle olunca , köşkün önündeki alan büyüyecek ve burası ayrıca limanda/alarga durumunda bir havuzluk görevi görebilecek.

Hem böylece Köşkün olduğu bölüme bir tuvalet ve duş daha kolaylıkla yerleştirilebilecek.

Şimdi soru şu. Bu durumda teorik olarak bir teknenin boyunun 29 feet ten 32 feet 'e yükseltilmesinin malşyet artışı nedir. ?

Yani 29 feetin maliyeti x ise ve 32 ye yükseltilir ise x maliyetinin artış çarpanı kaç olur. ?

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#159: 20 Mayıs 2018, 10:24:16
(Böyle çabuk "olmuyor" diyerek, dava kazınılmaz)
Bence 32'ye çıkmak için acele ediyoruz.
İlkin 29 minnacık bir tekne değil.
İkinci olarak (sanki) kayıkta sıkça 3'ten fazla insan bir arada olacakmış gibi düşünüyoruz. Nİye? 40 ayak kayığım varsa, 3'ten fazla olayım, ama değilse, gelmesinler.
Öye yandan, gerçek de hiç öyle 3'ten fazlaya gerek varmış gibi değil.,
Ben şunu düşünüyorum;
Kumkuyu'dayım. Buralarda koy neyin yok. Yazın öğleden sonra lodos çıkar 21'e kadar sürer.
Esay'la çıkıyoruz 15 suları. 2 saat yelken açıyoruz. Sonra dönüyoruz Marinaya. 2-3 gün üst üste marinada kalıyoruz.
Sonra, yılda 15-20 gün için Alıyorum kayığı götürüyorum Batı'ya. Genellikle 2 kişi.
Oralarda koylarda kalıyorum. Yerimden tepremiyorum. gitsem gitsem, kendini yırtsa, 2 saatlik parkurlar.
Koydayken, bazen Kaan-Gamze geliyor. Bazen Hasan-Aytül. Oturup iki lak lak ediyorum. Beraber yemek yemiyoruz.
Çay kahve bira. 5 saat oturmuyoruz.
Bize havuzluğun en çok gerektiği yer, iki alabanda da uzanacak, pinekleyecek kadar yer.
Mutfağın huzurla yemek yapacak ve bulaşık yıkayacak büyüklükte olması.
Banyo, kamara, fasa fiso , daha büyüğü elbette güzel, ama onun için de para lazım.
Mükemmel olarak değil, ama bütçeye paralel, 29 tekne bunları karşılayabilir.

(Not: 32 mükemmel karşılar)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2018, 10:32:09 Gönderen: Bülent Büyükdağ »
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Classicboats Turkiye
#160: 20 Mayıs 2018, 12:12:16

Anlatmak yerine başka bir örnekten alıntı yapalım.

Bu anlatmak için vediğin örnekte  iki önemli sıkıntı var
1- Senin üzerinde önemle durduğun köprü/köşkten yelkeni görenilmek. Bun da nizani
2- En önemlisi ana yelken ıskotasını köprü arkasında açılan bir hatch'ten idare ediyor olması.  "Bence" komik olmuş.
3-Kıç kasara çok güvensiz.
3- Bizim yola çıktığımız tekne modeli, formu, geçmişten gelen geleneksel çizgileri, sıcaklığı bu örnekte hiç yok.

İki bina arası yeterli değil. hatta çok dar.

Bu tekne yeni bir tasarım. Adam kendisi yapmak istiyor. Daha çok açık deniz için düşünmüş ve yanlış görmedim ise30 ft

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

e

ersinboke@icrs.com.tr

#161: 20 Mayıs 2018, 17:20:26
Ben sadece kıç tarafını örneklemek için koyduydum.  :(
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#162: 20 Mayıs 2018, 18:04:36
Ben sadece kıç tarafını örneklemek için koyduydum.  :(

İyi etttin. Ne kadar çok öernekleme yaparsak o kadar doğruyu bulma şansımız artacak.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

e

ersinboke@icrs.com.tr

#163: 20 Mayıs 2018, 21:42:57

Galiba Burak göndermişti. Wooden Boat 'tan.

• IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#164: 20 Mayıs 2018, 21:53:11
Şu Özgür 'ün merdiven ve platform konusunu da düşünsek mi biraz. ?

• IP logged

Yukarı git