Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Hayaller Tersanesi

T
  • *
Ynt: Hayaller Tersanesi
#135: 19 Mayıs 2018, 13:48:41
Şahsen her biri aklımda, özellikle,

"Gel gör ki, gezi teknesine tadil edildiğinde o bina yüksekliği bizim anladığımız anlamda ve oranda bir ana yelken sunamıyor. Teknenin 8.81 boyu bazı istenmeyen kısıtlar getiriyor. Ortalama insan boyu + %10 bu kıt nedenlerinden başlıcası.

Bu ön çalışmayı incelediğimizde tekne içi farşının  baş altında bulunan tuvalette oturan modelin ayak altında olduğu seçiliyor. Bu hat geriye devam ettiğinde  üst bina altına rastlayan bölüm ve köprü tavan yüksekliği de 180+%10'dan az yüksek .

Demek ki yine tekne boyu ve iç hacminde kısıt var.

Burada duralım ve alternatifler ile beyin cimnastiği yapalım. Kısıtları nasıl ortadan kaldırabiliriz?
"

kısmı.

Çenemiz düştü biraz, bunun üzerine konuşmadan geçtik.
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#136: 19 Mayıs 2018, 13:49:06
Burak, özellikleyelken tecrüben ile senin katkıların çok önemli. Elbette ben bildiğim ve keyif aldığım armaya göre bir tekne isterim. Tan Kaan ya da sen Markoni düşünürsün belki. Bunu kendi beğeninize göre değil de bu ileride yeni girmek isteyenlere göre uygun bütçe ile mümkün olan en fazla ihtiyacı karşılayacak bir optimum tekneye ulaşmaya çalışacağız.

Cem Gür,'ün şimdi yaptığı yelken planı, İle bir kotra arma randa, yol teknenin ne kadar da fazla yelken konbinasyouna sahip olduğuna da çok iyi bir örnek. Her şeyden önce bu gözle de bakmalı.
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#137: 19 Mayıs 2018, 13:51:34
hah.. tam da bu. Ben hepsini kaydediyorum bu arada :) Son yorumlar da önemli. Ben de tam şu yandan asılan büyük teknelerde kullanılan iskele merdiven karışımı merdivenlere bakıyordum olur mu diye
  • IP logged

B

Burak Doneray

#138: 19 Mayıs 2018, 14:17:23
Arma takıntım hiç yok hatta klasik teknelerde senin gibi düşünüyorum Randa arma çok daha güzel görsel olarak.
  • IP logged

T
  • *
#139: 19 Mayıs 2018, 14:29:50
Arma konusuda ben de benzer düşünüyorum.

Tamamen tasarıma göre, kullanım amaç ve bulunulacak bölgeye göre tercih edilmeli. Tek bir arma'da sabit kalmak, yerine göre belli avantajları hiç'e saymak olabilir.
Üstelik görsellik ve hatta renk (zevke göre) çok fark ettirir.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#140: 19 Mayıs 2018, 17:47:15
Belki merak eden olur neyin nesi diye..
Her şeyden önce 40 ayak boyu var.

https://www.setsail.com/tromso-norway-a-new-neighbor/

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

T
  • *
#141: 19 Mayıs 2018, 18:30:55
Güzel tekne, makul bir boy.
29-32 ft'i insan gözünde canlandırmakta zorlanıyor. Çok şirin olacağı kesin ama işlevsellik ? Emin değilim.
Saatte 10 lt tüketim, 8knot hız. Bu tür teknelerin tanıtımlarında nedense yelken ile yapılan hız pek yazılmıyor. Sanıyorum sadece yardımcı olduğu için
Yine de kuzey teknesi. Güven ve sağlamlık hissi veriyor.
Mesela, Ahmet dese ki ben bundan yaptırayım, emekli olunca Karadeniz'de yaz kış fink atarım. Süper.

CC tekne denilince bile, burası Akdeniz, olmaazzz denilen bir coğrafya için hayli iddialı.

Amma yokuşa sürdüm yaa, tamam tamam sustum.  :-X  ;D

Not ; Bu tekne ile ilgili görüşümdür, düşünülen tekne için değil.....Şimdilik  :P
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#142: 19 Mayıs 2018, 19:21:09
Kaldıralım köşkü.
Sahiden o köşk İspanya'dan İskenderun'a hiç iş görmez. Ona göre düşünebilir miyiz?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

e

ersinboke@icrs.com.tr

#143: 19 Mayıs 2018, 19:24:05
Şu son resim özellikle. Neden köşkün geride olması gerektiğini bu resim öyle güzel anlatıyor ki. Burada da paylaşılan birçok motor sailor da ana yelken davlumbazın üzerinde kalıyor. Yani ana yelken görülmüyor.

Bu esinlenen model motor sailor değil.  Bakınız halihazırda kullanılan yelkenlilerde bu davlumbaz ihtiyacı  bimini ve serpinti körüğü ile karşılanıyor.  Birçok yelkenli teknede bunun yerine bu köşkü andırır "dog hause " denilen serpinti körüğünün  sabit olanı kullanılıyor.

Şu an kullanılan serpinti körüklerinde saydam bölümler bir iki yılda geçirgenliğini kaybediyor. Tamamen tente ile kapalı havuzluklar motor sailor' ları çağrıştırıyor. 

• IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#144: 19 Mayıs 2018, 19:27:14
hmm.. bak bu ilginç bir fikir olabilir. Bu bölüm bir bimini gibi tasarlanabilir mi acaba. ?  Ön taraftaki kabin girişi gibi bir giriş ile mutfağa inilir.

Kuzey balıkçı teknesi nin Akdeniz versiyounu. :)
  • IP logged

T
  • *
#145: 19 Mayıs 2018, 19:46:12
40 ft teknede bile, köşk ile ön kamara girişi arasında ki alan dikkatini çekti mi? (2.foto)

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#146: 19 Mayıs 2018, 20:19:13
hmm.. bak bu ilginç bir fikir olabilir. Bu bölüm bir bimini gibi tasarlanabilir mi acaba. ?  Ön taraftaki kabin girişi gibi bir giriş ile mutfağa inilir.

Kuzey balıkçı teknesi nin Akdeniz versiyounu. :)

Bimini gibi düşünmemiştim ben. Tamamen açık düşünmüştüm. Bana kalırsa bimini gibi bir yapı da çirkin duracaktır. Başta bağımsız duran kabin girişi gibi bir giriş. İyice düz zemin?
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2018, 20:25:55 Gönderen: Bülent Büyükdağ »
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
#147: 19 Mayıs 2018, 20:27:02
Çünkü sanıyorum o köşk, deniz/hava  şartları için konulmuş. Bizim o konuda bir ısrarımız olmamalı sanki.
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#148: 19 Mayıs 2018, 20:35:37
Ne yapıcaz sıcaktan kavrulucazmı ..:)
  • IP logged

T
  • *
#149: 19 Mayıs 2018, 21:19:50
Sadece beyin fırtınası;

Şayet illa ki bir üst bina olacak ve köşk yada pilothouse gibi iş görecekse

Şöyle bir şey olsa;
Güverteden biraz aşağıda ve fazla rüzgar tutmayacak ve her yeri görebilecek şekilde

Üstü de kızak sistem açılabilir olsa, yan camlar da dahil, aynı zamanda yelkeni görmeye engel olmasa. Mümkün olduğunca geride, mizana için yer kalacak ve kıçtan karaya engel olmayacak kadar da geriye yaslanabilecek. Bu durumda ayrı havuzluk ihtiyacı kalmayacak

Ayrıntılı düşünülmemiş bir fikir sadece.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2018, 21:23:42 Gönderen: Tan Kaan Özkan »

Yukarı git