Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede Isınmak için alternatifler..

• *
Ynt: Teknede Isınmak için alternatifler..
#15: 14 Mayıs 2018, 22:14:11
Hayırlı olsun .Keyifle kullanın inşallah.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#16: 14 Mayıs 2018, 22:20:49
Hayırlı olsun .Keyifle kullanın inşallah.
İnşallah abi ,hep birlikte.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

T
  • *
#17: 14 Mayıs 2018, 22:21:27
Keyfini çıkarın, sıcacık.

Elektrik problem gerçekten, bunun için imkanını bulan, tekneler için üretilmiş dickinson tarzı gaz sobalarından kullanıyor.
  • IP logged

• *
#18: 14 Mayıs 2018, 22:37:56
Artık kar yağarkende sivri Adaya gidebileceğiz. Teşekkürler Ahmet Ilgaz.

Ahmet'ciğim. Sivriada'yı rotadan çıkartman gerekecek sanırım. Tek yer kaldı Heybeliada
Çamlimanı, o da alarga da.
Isıtıcıyı güle güle kullan.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#19: 14 Mayıs 2018, 22:41:26
Asterix'in webastosu hayırlı olsun . Yahu şu Ahmet Ilgaz acayip iyi birisi. Thas demeden Thasosu anlayıp yazdıklarının üstüne bir sürü de tüyo veriyor. Günes paneli ve ekipmanı araştırırken çok yardımcı oldu. Gerçi ben iki aydır işi ağırdan alıyorum. Bıraksam taa  Bakırköy'den gelip gönüllü montaj yapacaktı. Kabaalioğlu dediğin zaten yararları saymakla bitmez. İki tadından yenmez adaş pişti olmuşsunuz. Montaj işlemi eğlenceli geçmiştir. Orada olup sohbetinize de ortak olmak isterdim.  :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2018, 22:48:18 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
#20: 14 Mayıs 2018, 23:06:29
Ahmet hayırlı olsun,darısı benim başıma :)
Cevat ağbinin de dediği gibi,Sivriada'yı çıkar planlardan :) iki hafta önce gidecektik Sivri de olan teknelerden haber geldi şantiye kurulmuş bağlanmaya yer yokmuş gelmeyin dediler.
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
#21: 14 Mayıs 2018, 23:19:03
Çıkış kıç aynada olunca marinada pupadan rüzgar estiğinde egsoz rahatsız edici oluyor.  Alargada keyif.

Uzun süre kullanılmadığında mazot pompasının üstüne bir küçük bıçakla tıklamak gerek. 

Hayırlı olsun !

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#22: 15 Mayıs 2018, 00:08:57
Keyfini çıkarın, sıcacık.

Elektrik problem gerçekten, bunun için imkanını bulan, tekneler için üretilmiş dickinson tarzı gaz sobalarından kullanıyor.

Böke'nin soba macerasının parçası olduğumda merak edip incelemiştim Dickinson ve muadillerini. Birgün şöyle 80 li modeller HC, Hr , Baba gibi bir şeye sahip olabilirsem ilk alacağım şeydir soba.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#23: 15 Mayıs 2018, 00:12:59
Artık kar yağarkende sivri Adaya gidebileceğiz. Teşekkürler Ahmet Ilgaz.

Ahmet'ciğim. Sivriada'yı rotadan çıkartman gerekecek sanırım. Tek yer kaldı Heybeliada
Çamlimanı, o da alarga da.
Isıtıcıyı güle güle kullan.

Sağol Cevat Abi teşekkürler. Sivri Ada için çok üzüldüm, hafta sonu benim barınaktan komşu tekneler eşkina tutmaya gitmişlerdi oraya döndüklerinde ben yoktum , bilseydim sorardım nasıl konakladılar acaba.

Ahmet hayırlı olsun,darısı benim başıma :)
Cevat ağbinin de dediği gibi,Sivriada'yı çıkar planlardan :) iki hafta önce gidecektik Sivri de olan teknelerden haber geldi şantiye kurulmuş bağlanmaya yer yokmuş gelmeyin dediler.

Teşekkürler, daha iyisi sana nasip olsun .
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#24: 15 Mayıs 2018, 00:20:26
Asterix'in webastosu hayırlı olsun . Yahu şu Ahmet Ilgaz acayip iyi birisi. Thas demeden Thasosu anlayıp yazdıklarının üstüne bir sürü de tüyo veriyor. Günes paneli ve ekipmanı araştırırken çok yardımcı oldu. Gerçi ben iki aydır işi ağırdan alıyorum. Bıraksam taa  Bakırköy'den gelip gönüllü montaj yapacaktı. Kabaalioğlu dediğin zaten yararları saymakla bitmez. İki tadından yenmez adaş pişti olmuşsunuz. Montaj işlemi eğlenceli geçmiştir. Orada olup sohbetinize de ortak olmak isterdim.  :)

Mücahit iltifat etmişsin, aslında çok kimseye bir faydamız dokunduğu yok ama bu Ahmet Ilgaz acayip bir adam. Malum bizim Mimarsinan'dan da komşuluğumuz var. Bu güneş paneli sistemini sessiz sedasız en detayına kadar araştırıp, öğrenip bu işi pro düzeyde yapanları çırak çıkartacak hale gelmiş bir adam. Hiçte belli etmez bu arada. Yine webasto 'da aynı durum sözkonusu. Nereden aldığımızı duyanlar şaşırıyor , nasıl yani oluyorlar. Bilgi sorduğumuz adam bile telefonumu nereden buldunuz diyor.
İlk önce webastonun mazot pompasını  çalıştıramadık, birer bardak mazot içtik, sonrasında bir şekilde çalıştı Ahmet'in çığlığı duymalıydınız . Keyifli iş çıkarttı sağolsun.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#25: 15 Mayıs 2018, 00:24:13
Çıkış kıç aynada olunca marinada pupadan rüzgar estiğinde egsoz rahatsız edici oluyor.  Alargada keyif.

Hayırlı olsun !

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Bunu çok düşündüm, ben baştan kara bağlıyım ve hakim rüzgarı sancaktan alıyorum, çoğunlukla da bağlıyken kullanacağım için  kıç aynayı tercih ettim. Bir sıkıntı var aslında , epeyce büyük bir dinlence var ve tam o pencerenin dış tarafına kova, fırça, çöp möp ne varsa koyuyordum ,şimdi onlara yer bulmam gerekecek. Uyarı için ayrıca teşekkürler abicim.
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#26: 15 Mayıs 2018, 08:08:14
Ahmet Reisler, ellerinize sağlık, iyi günlerde  kullanın. İlave Akü ihtiyacı çıkınca ben de mevcudun tamiratından vazgeçmiştim. Sizinkinin ilk yükleme ve devamındaki Amper/Saat ihtiyacı ile Servis Akü kapasiteniz ne kadar?
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
  • Bilen bilir
#27: 15 Mayıs 2018, 08:39:12
Keyifle ve sağlıklı günlerde kullanın inşallah. :)

Genç olmak böyle bir şey ben kışın marinaya bile gitmeye korkar oldum. ???
  • IP logged
DeDe

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#28: 15 Mayıs 2018, 10:05:26
Ahmet Reisler, ellerinize sağlık, iyi günlerde  kullanın. İlave Akü ihtiyacı çıkınca ben de mevcudun tamiratından vazgeçmiştim. Sizinkinin ilk yükleme ve devamındaki Amper/Saat ihtiyacı ile Servis Akü kapasiteniz ne kadar?

Teşekkürler Hulusi Abi. Bu konuyu Ahmet enine boyuna araştırmış.Benimde tam anlatmak istediğim buydu. Benim 200 amper Akü kapasitem var, ilave bir akü daha eklemek gerekecek gibi duruyor. Zaten sorun ilk yüklemede çıkıyor, sonrasında daha az güç gerekiyor.Karaya bağlıyken ve makina seyriyle bir yerlere gidildiğinde sanki sorun olmaz ama üst üste iki tam gece alargada  rahat edilemez gibi duruyor. Benim tekne elektriği bilgim yok tahminlerim bunlar. Biz küçük bir hata yapıp gerekli enerjiyi en yakındaki hat olan mutfak ocağının elektriğinden almıştık. Sonradan fark ettik onun sigortası 5 ampermiş meğer bu alet 25 amperle çalışıyormuş.

Keyifle ve sağlıklı günlerde kullanın inşallah. :)

Genç olmak böyle bir şey ben kışın marinaya bile gitmeye korkar oldum. ???

Teşekkürler Utku Dede. Tabi sizin Sığacık kışın soğuk olur. Bizim İstanbul kışları artık sıcak, egsoz dumanı, baca dumanı, mangal dumanı ve her türlü pislik havada toplaşıyor şehre sera etkisi yapıyor bu yüzden hava soğumuyor. Bu yüzden kışında kayıklara gidebiliyoruz. :) :) :)
  • IP logged

Yukarı git