Sonunda yaz geldi ve biz Webasto bağladık. Değerli dostumuz Ahmet Ilgaz defalarca aradı hadi şunun montajını yapalım diye. Bense her seferinde şu gün takarız bugün takarız diye salladım durdum. Derdim kayığa delik açmamaktı. Neyse bunu farklı bir yolla çözdük. Kıç aynadaki lewmar lumbozlardan birtanesinin camını ısıya dayanıklı bir cam ile değiştirerek üzerine egsoz ve temiz hava giriş deliklerini açtık. Kayıkta webasto koyacak yer bulamadık. Neyse öyle böyle derken bizim Mustafa internette bir uygulama bulmuş, adamlar kıç altındaki kitaplık gibi olan bir bölüme koymuşlar. Bizde aynı yeri planladık. Ama bu cihazın montajı bayağı zormuş, bir tam gün uğraştık.Elektrik almaktan tutunda , mazot almaya kadar her şey sorun. Ayrıca çok elektrik tüketiyor kanaatindeyim. Marinalarda falan kullanılırda alargada sanırım üstüste günlerce kullanmak imkansız. Demekki kuzey denizcileri bu yüzden soba kullanıyorlarmış. Adamlar işi biliyormuş yani. Evet Webasto çok temiz ama, sanırım öyle denizlerde kış geçirenlerin eğer elektrik alamazlarsa derdine deva olmaz gibi . Montajı sanıldığı kadar zor değil , eğer her şey yolunda giderse çok karışık değil. Ama sorun çıkarsa bilen birisine ihtiyaç var. Sağolsun Ahmet dersine süper çalışmış , adım adım çok pratik bir şekilde halletti. Fotoğraflarını da adım adım paylaşacağım. Artık kar yağarkende sivri Adaya gidebileceğiz. Teşekkürler Ahmet Ilgaz.