Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yengeç karada...

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yengeç karada...
#645: 08 Temmuz 2022, 23:00:41
Yine soluksuz okunan bir yazı kaleme almışsınız, elinize sağlık, bu çabalarınızın sonucun bir an önce görmenizi temenni etmekten başka söyleyecek söz bulamıyorum, inşallah en kısa zamanda mutlu sonu anlatan yazınızı bekliyoruz..

Bu sezon göreceğim diye umuyorum artık :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yengeç karada...
#646: 12 Eylül 2022, 18:08:26
Yazacak bile mecalim kalmadı ama en azından 'spoiler' paylaşayım.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Yengeç karada...
#647: 13 Eylül 2022, 08:40:07
Yengeç karada başlığında yeni ileti görünce denize mi indi acaba diye heyecanla açtım konu başlığını. Kolay gelsin. artık denize indirme , kirlenir. Zaten bu boya dan sonra salona koymalık olmuş.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yengeç karada...
#648: 13 Eylül 2022, 08:49:42
Yengeç karada başlığında yeni ileti görünce denize mi indi acaba diye heyecanla açtım konu başlığını. Kolay gelsin. artık denize indirme , kirlenir. Zaten bu boya dan sonra salona koymalık olmuş.
Kar kıyamet dahi olsa inecek artık. Az kaldı:)

• IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
Yengeç karada...
#649: 13 Eylül 2022, 08:56:59
Tekne ahşap değil, sanki fibermiş gibi pürüzsüz görünüyor. Renk de pek yakışmış. Çoğu gitti azı kaldı, hadi bakalım.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
Yengeç karada...
#650: 13 Eylül 2022, 09:06:30
Boya müthiş olmuş. Eski amerikan arabaları gibi. Yanına gidip dokunmak  ister insan. Ellerine sağlık.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yengeç karada...
#651: 13 Eylül 2022, 12:27:12
Tekne ahşap değil, sanki fibermiş gibi pürüzsüz görünüyor. Renk de pek yakışmış. Çoğu gitti azı kaldı, hadi bakalım.
He valla, artık azı kaldı.

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yengeç karada...
#652: 13 Eylül 2022, 12:28:16
Boya müthiş olmuş. Eski amerikan arabaları gibi. Yanına gidip dokunmak  ister insan. Ellerine sağlık.
Valla ben okşayıp duruyorum :)
Yer yer var ufak tefek kabarıklar falan ama artık takılmıyorum. Genel olarak çok keyifli görünüyor.

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yengeç karada...
#653: 13 Aralık 2023, 21:39:20

Adım adım yaklaşıyor...
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Yengeç karada...
#654: 13 Aralık 2023, 23:03:27
Vay vay vay direk dikilmiş sanırım.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yengeç karada...
#655: 14 Aralık 2023, 00:29:58
Vay vay vay direk dikilmiş sanırım.

Çok mu belli ettik ne :) Motor da yerinde sonunda. Şimdi mekanik işlerine hazırlanıyoruz efenim. Yeni şaft, kovan, sızdırmaz, kaplin vs işlenecek bakalım.
  • IP logged

• *
Yengeç karada...
#656: 14 Aralık 2023, 10:41:30
Muaazam bir iş ortaya koydunuz.
Sanki ilk suya indiğinde bile bu kadar güzel değildi.
Gerek renk seçimi, gerek detaylardaki özen ve hepimizin malumu sabır + emek...

Keyifle sağlıkla kullanmanı dilerim.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yengeç karada...
#657: 21 Aralık 2023, 12:56:21
Muaazam bir iş ortaya koydunuz.
Sanki ilk suya indiğinde bile bu kadar güzel değildi.
Gerek renk seçimi, gerek detaylardaki özen ve hepimizin malumu sabır + emek...

Keyifle sağlıkla kullanmanı dilerim.

Sağolasınız... hepsi bir yana, emek ve sabır ikilisi bir yana. Ben bilmezdim bu kadar sabırlı olabileceğimi. Az kaldı...
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Yengeç karada...
#658: 13 Mayıs 2024, 11:37:47
Bitti mi?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yengeç karada...
#659: 14 Mayıs 2024, 00:18:13
Bu sefer gerçekten çok az kaldı :)

Efenim kısaca özetlemek gerekirse, geçtiğimiz yıl ev sahibimiz evden kibarca sittiredince tüm planlar alt üst oldu. Daha aldığımız arazinin, karadaki teknenin yaralarını sararken bir de ev yaptırma ihtiyacı hasıl oldu. Gırtlağa kadar borç-harç, sinir bozucu bir inşa süreci, ustalarla gerçekleşen kişisel gelişim seansları derken Yengeç bir kenarda beklemek durumunda kaldı. Ufak tefek işlerle uğraşarak geçti zaman.

Şu an artık iç mekandaki son rötuşlarla uğraşıyoruz. Büyük iş denebilecek sadece iki kalem kaldı, güverte kaymaz boya ve yeni mekanik kurulumu.

Anlatmakla bitmeyecek denli çok ve sinir bozucu iş geride kaldı. Bir tane örnek vereyim, makine dairesi fanları. Adamlar fanların etrafına tekne yapmış anasını satiim. Hiç düşünmemişler, bu kodumun fanları bir gün bozulur mu, bakım falan gerekir mi... İki fanı sökmem 6 günümü aldı. Yakıt tankını bile yerinden sökmem gerekti.

Bu arada sana işim düşebilir bu aralar yine. Belediye'nin ücreti mukabili ama neredeyse tamamen illegal olarak teknelerimizi koymamıza vesile olduğu orman arazisi ile ilgili bir CİMER şikayeti olmuş. Sanırım bu yakınlarda gelip cezai işlem yapacaklar :)

Haziran'ın ilk yarısı bitmeden suda olmak gibi bir fantazim var bakalım...
  • IP logged

Yukarı git