Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede Kullanılacak, Çakı , Bıçak, Satır, Nacak, Baltaya Dair Her Şey

• *
Bu denizci milletinden uzak durmak lazım.  :D
  • IP logged

• *
Yakında polis basarsa forumu hiç şaşmam  :) herkes elindekini dökülmüş ortaya bir bıçağım daha vardı fotoğrafını paylaşmaya tırstım :) :)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
  • Bilen bilir
dede merlo diyoruz boğazkere diyoruz.. nereye çıkıyonnnn... BUrada giriş bedava çıkış parayla..  ;)

Neyse çıkış parası veririz. ;)

Karizmayı geçtik başka bir şeyleri de çizdireceğiz gibi. :'(

Burası kasap dükkanını da geçti. ;D
  • IP logged
DeDe

• *
Yinede paylaşayım avukat reisler kurtarır:)
Pervaneye ip sarması durumunda,teknenin altına dalmadan maskeyle yandan bakarak dolanan ipleri kesmek için bir bıçak tasarladım çizdim,lazerde kestirdim tekneme koydum,adedini hatırlamıyorum.
15 20 taneydi sanırım,iki tane kendime ayırdım,biri yedek:)öbürlerini de hediye olarak dağıtmıştım buradan birilerine de hediye etmiş olabilirim hatırlamıyorum:)
fotoğrafını attığım bıçağa 120 cm sap taktırdım bir bıcakcıda bilettirdim jilet gibi oldu.
teknemde saklıyorum fikir vermesi açısından fotoğrafını paylaşayım.

• IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

T
  • *
Sanırım benimde bir çok kişi gibi bıçaklara karşı özel bir ilgim var.
Uzun yıllar arazide geçirdiğim zamanların bana öğrettiği şeylerden biri, sağlam, keskin ama en önemlisi üzerinizde olması gerektiği.
Eğer kaza geçirdiğiniz an da yanınızda değilse hiç bir anlam ifade etmez.
Teknelerde genellikle belli senaryolar için düşünülüyor. Zincirlikten halatı kesmek için, gerekirse palamara vurmak için, can salının ipini kesmek için vs. bu yüzden de bir yerlere asılıyor. Evet bunlar gerekli ama ya diğer kaza senaryoları ? Kişisel kazalar ? En ölümcül kazalar, en basit kazalardan olabiliyor. Halata/ipe dolanmak, misina, iğne girmesi gibi.

Geçen gün bir video seyrettim. Bir yelkenli teknede direk önünde ki kişi cenova iskotasını tutarken bir anda rüzgarın dolması ile vardevela'ya ayağına dolanan halatla takılı kalıyor. Tekne kalabalık olduğu için hemen müdahale edip kurtarıyorlar. Şayet yalnız ya da en fazla bir kişi daha olsa idi muhtemelen, bacağı ciddi hasar alacakken, biraz kan, biraz şişlik ve yanıkla kurtarıyorlar. Ve o teknede de yine muhtemelen bir çok bıçak bir yerlerde asılı duruyordur.

Bu yüzden ister arazide ister denizde olun, benim fikrim, en iyisinin, elbette diğerlerinden hariç, kaliteli, en az 3 yada 4 inch'lik boyun bıçağı olduğudur. Tek elle kullanılabilmesi öenmlidir. Hep yanınızdadır. Bir nevi sigorta gibi düşünün. Bir kere lazım olur ama lazım olacak pozisyona düştüğünüzde hayat kurtarır.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2017, 23:25:41 Gönderen: Tan Kaan Özkan »

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
fotoğrafını attığım bıçağa 120 cm sap taktırdım...

Excalibur yapmışsın kendine yahu. O nassı sap öyle :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *

Excalibur yapmışsın kendine yahu. O nassı sap öyle :)

Orkinos yakalarsa yukarı almaya da yarar gibime geldi. :)
  • IP logged

• *
  • YAZDIKLARIMA O KADAR ÖNEM VERMEYİN.İHTİYAR İŞTE !!

Kromdan kestirdin değil mi?
  • IP logged

P

Pınar egemen

Bıçak bir ihtiyaçtır gerektiğin de doğru.

Ancak bıçak merakı farklı birşey. Aşırısı hiç hoş olmuyor bence.. Denizcilik kültürü içerisin de , aykırı duruyor diye düşünüyorum..

Bizde de bıçak var. Sadece iki tane, bir tanesi güvertede, bir tanesi içeride kamara da.. bu yeterli, bunlardan da gurur duymuyoruz.. ihtiyaç anın da el altın da o kadar bizim için..

Sevgiler
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2017, 02:27:41 Gönderen: Pınar Egemen »

P

Pınar egemen

Bıçak sevdası ve merakı olanlar için ayrı bir başlık açılmasının doğru olacağını değerlendiriyorum..

Tekne de ihtiyaç halinde gerekli keskin cisimler bellidir. Onların dışındakileri abartılı buluyorum.

Sevgiler
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2017, 03:26:38 Gönderen: Pınar Egemen »

• *
Bıçak sevdası ve merakı olanlar için ayrı bir başlık açılmasının doğru olacağını değerlendiriyorum..

Tekne de ihtiyaç halinde gerekli keskin cisimler bellidir. Onların dışındakileri abartılı buluyorum.

Sevgiler

Vardevela da bıçak olmasa kurtulamayacaklarmış , konu buradan çıktı Pınar reisim. :)
  • IP logged

P

Pınar egemen

Evet konu o..

Konu 10 tane bıçağım var , hepside birbirinden iyi.... değil..şu an gelinen nokta bambaşka..

O sivri, bu keskin, onun ucu şöyle vs.. bu beni ilgilendirmiyor. Kimin bıçağı keskin yada sivri.. kimin kaç bıçağı var..

Beni ilgilendiren gerektiğin de ihtiyaç anında el altında olması gereken kesiciler..

Konunun bu hale gelmesinden rahatsızım. açıklmanız için teşekkür  ederim..ancak konuyu ve yazılanları değerlendirecek durumdayım.. benim açımdan çıkan sonuç budur..
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2017, 03:43:43 Gönderen: Pınar Egemen »

• *
Kadın reislerimizin çoğalması gerekiyor onun için. :)
  • IP logged

P

Pınar egemen

Anlayamadım..

Bunun kadın erkek ile alakası nedir. Siz denize ne katma değer veriyorsanız, herkes aynı şekilde katma değer veriyor.. çocuk, kadın, erkek, vs vs
  • IP logged

• *
Anlayamadım..

Bunun kadın erkek ile alakası nedir. Siz denize ne katma değer veriyorsanız, herkes aynı şekilde katma değer veriyor.. çocuk, kadın, erkek, vs vs

Ne bleyim , biz erkek milleti genetik midir nedir , siz hocalarımız daha iyi bilir, biraz daha bu tip oyuncaklara  hevesliyiz gibi geliyor. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2017, 03:56:14 Gönderen: Öcal Turan »

Yukarı git