Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tek basına direğe tırmanmak.

• *
Tek basına direğe tırmanmak.
OP: 09 Ekim 2017, 11:41:02
Merhaba  arkadaşlar direk tepesinde sorunlarım var,4-5 kez direğe tırmanmam lazım.

Merdiven basamaklarını alüminyumdan yapacaktım,ancak planlamada ufak bir değişiklik oldu.
Cumartesi günü Tuzlada gemi hurdacılarına gittim,fotoğraflarını attığım ip merdiveni gördüm çok hoşuma gitti,değişik ve sağlam bir ağaçtan yapmışlar,sıkı bir pazarlıkla 70 tl aldım,15 metre boyunda
direk tepesi ile bumba arasındaki mesafe tahmini 7-8 metre,ağırlakdan kaçmak için işeme yaramayan merdiven basamaklarını sökeceğim,söktükten sonra ana direk kanalına göre parçaları yapıp merdiven basamaklara monte etmeyi planlıyorum,aşama aşama bilgilendireceğim.

• IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

T
  • *
Ynt: Tek basına direğe tırmanmak.
#1: 09 Ekim 2017, 11:56:42
Burulma etkisi için nasıl bir şey düşünüyorsun Ali reisim.
Kanala takılan merdivenlerin, şerit ip yapılmasının nedeni, burulma etkisi ile direk kanalının zarar görmemesi diye biliyorum.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#2: 09 Ekim 2017, 12:31:52
Güzel merdiven Teknede işe yararmı bilemem ama benim aklıma ağaç ev yapsam böyle bir merdiven güzel olurdu diye düşündürdü güle güle kullan.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#3: 09 Ekim 2017, 14:06:27
Şeytan Çarmığı bu. Gemi bordalarında burulmasın diye resimde görüldüğü üzere belirli mesafelerde ki basamaklar uzun oluyorlar, direkte Ali Reis ne yapar bilemem ama illaki bir çözüm üretir.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#4: 09 Ekim 2017, 15:42:24
Şöyle güvenlik uyarısı da var, yanına asarsın Ali ! :)

• IP logged
><(((º>

T
  • *
#5: 09 Ekim 2017, 16:00:13
Bitince şöyle bir şey olacak anladığım;
Altta ki siyah parçalar, direğin şekline göre ayarlanıp nispeten burulmayı engelliyor sanırım.

• IP logged

• *
#6: 09 Ekim 2017, 16:23:55
Bitince şöyle bir şey olacak anladığım;
Altta ki siyah parçalar, direğin şekline göre ayarlanıp nispeten burulmayı engelliyor sanırım.

Tan Kaan reisim,sizin fotoğrafını attığınıza benzer bişiy olacak.
Merdivenin geri açılmasını önlemek için,yelkene bağlı plastikleriden söktüm numune aldım  piyasada var,her basamağa bir tane bağlamayı planlıyorum,ana yelkeni söküp,ana yelken halatına merdiveni asıp yelken çeker gibi direğe basmayı planlıyorum,basma işlemi bittikten sonra basamakların yanlarında boşta kalan halatları teknemin üzerindeki mapalara bağlayıp,merdivenin üst uç kısmındaki ana yelken halatını vinçle gerip salınmasını önlemeyi planlıyorum.

• IP logged
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2017, 16:27:21 Gönderen: Ali Ünalan »

• *
#7: 09 Ekim 2017, 16:32:12
Şöyle güvenlik uyarısı da var, yanına asarsın Ali ! :)

Özgür rayda çalışacak merdiven sorun olacağını düşünmüyorum :)
Artı ilave olarak ayrı bir emniyet halatı da olacak,bir emniyet daha denize düşülmemesi için halat var teknede onuda her ihtimale karşı ana direk etrafından geçirmeyi planlıyorum tırmanırken.
  • IP logged

n

nuri_kongur

#8: 09 Ekim 2017, 21:50:22
Ali reis belki bi ilham verir:

https://youtu.be/Y_GKuSutwS4

https://youtu.be/QmjE4fbxKEw

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#9: 09 Ekim 2017, 21:57:20
İp merdiveni geremez isen asla tırmanamazsın. Tırmansan bile üzerinde durup iş yapamazsın. Eğimli bir şekilde gerdirip, sonra ortasından bir halat ile tekrar gerdirmen gerek.   Aldığın merdiven, gemiler için, borda çok yüksek olduğundan sorun olmuyor ama direğe tırmanmak için doğru merdiven değiller.. Sepet kirala.. Ben öyle yapıyorum. Max 350 TL . Tüm gün çalışırsın
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2017, 21:59:48 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
#10: 09 Ekim 2017, 22:34:04
Burak Reisim  teşekkür ederim.

Ahmet Reisim  merdivenin isminin ne olduğunu bilmiyorum bir deneme yapacağım:)

Nuri Reisim ikinci video aynı mantık teşekkür ederim.

Ersin Reisim,ismini bilmiyorum direğe tırmanma aletinden aldım tekneye,üzerine oturuluyor bir deneme yaptım tırstım:)üzerine oturulan kemerli alet takılı olacak bana,merdiven bir nevi yardımcı ekipman olacak,yukarı çıktığımda oturulan kemerli aleti sabitleyip ayaklarım merdivende ellerim boşta çalışmayı planlıyorum.
bu merdivene 3500 tl harcarım koymaz:)ama 350 tl sepet vince vermem :)

Bayram değil seyran değil ne işin var direk tepesinde derseniz:)
Direk konusunu anlatayım :)Önce Sivriada,Heyamola Hey etkinliği,sonra Heybeli de yapılan etkinlikden tuzlaya dönerken,Harun korsan aradı Sedef adasında demir attım gel diye,bende yakındım gittim,Haruna bağlandım iki tekne arasına bol bol usturmaçalar koyduk,Harun nun tekneye geçtim başka arkadaşlarımızda vardı,uzaktan tahmini 30 nat hızla geçen bir motor yatçı ağbimiz,tahmini yarım metre dalga yaptı,dalgalar yandan geldiği için bizimde acemiliğimiz var tabi,Harun un tekneyle benim teknenin direkleri birbirine girdi,öyle bir sesdi ki o şaşkınlıkla direkler koptu sandık,benim gurcatam eğildi,düzelttim,direk tepesinde rüzgar gülüm eğildi çalışmıyor,telsiz antenim koptu aşağıya doğru sallandı,demir fenerim çalışmıyor.
Direğin tepesine çıkıp hasarları tesbit edip gerekli yerleri düzeltip,gerekli ölçüleri alıp direk tepesine çıkıp,sıfır rüzgar gülü,telsiz anteni,demir feneri,teknemin direk tepesinde hasar var,yukarıda bazı el aletleri kullanmam lazım.
Bu arada çarpışma esnasındaki darbeden dolayı koç boznuzum koptu,halat koptu.
Hızla geçen motar yattaki ağbilere iki teknede 5 kişidik,toplu sesli koro şeklinde ve duğalar ettik.
Duyduğunu sanmıyorum,haberi bile yoktur,direk olayım budur.

Her şeyden önemlisi bu olaydan çıkartığımız ders,iki tekne yan yana bağlandığında direkler aynı hizaya gelmemeli acemilik böyle bişiy..
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2017, 22:41:54 Gönderen: Ali Ünalan »

• *
#11: 10 Ekim 2017, 04:31:49
İki direği yan yana getirmemek gerçekten önemli bir tecrübe. Ben de öğrenmiş oldum.

Sevgili Ali, bu işleri merdiven üstünde çok zor yaparsın. Ufak tefek adam da değilsin. Eh yaşın 20 de değil.. Gel sen bir sepet kirala rahat et.. Sepete tüm takım çantanı da koyup, rahat rahat çalışıyorsun.

Direkte çalışırken esas dert, ihtiyaç duyacağın malzeme. Aşağıda bir yardımcı dahi olsa, hadi  malzeme bekle, yukarı çek .. Zor iş.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2017, 15:45:44 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#12: 10 Ekim 2017, 07:58:08

... Bu arada çarpışma esnasındaki darbeden dolayı koç boznuzum koptu,halat koptu.
....
Her şeyden önemlisi bu olaydan çıkartığımız ders,iki tekne yan yana bağlandığında direkler aynı hizaya gelmemeli acemilik böyle bişiy..

Koçboynuzu kopartacak  kadar bir etki,  pes doğrusu, büyük tecrübe; geçmiş olsun Ali reis. Koçboynuzu kendisi mi koptu; yoksa fiber de hasar var mı?
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#13: 10 Ekim 2017, 08:33:48
İki sireği yan yana getirmemek gerçekten önemli bir tecrübe. Ben de öğrenmiş oldum.

Sevgili Ali, bu işleri merdiven üstünde çok zor yaparsın. Ufak tefek adam da değilsin. Eh yaşın 20 de değil.. Gel sen bir sepet kirala rahat et.. Sepete tüm takım çantanı da koyup, rahat rahat çalışıyorsun.

Direkte çalışırken esas dert, ihtiyaç duyacağın malzeme. Aşağıda bir yardımcı dahi olsa, hadi  malzeme bekle, yukarı çek .. Zor iş.
Ersin 18 gibi hisediyorum :)önce direk tepesine çıkıp hasar ve malzeme tesbiti yapılacak,hafta içi rüzgar gülü,demir feneri,telsiz anteni,alıp sonra tekrar çıkılacak tahmini 4.5 kez çıkılması lazım.
Birde direk üzerinde ve tekne üzerinde orjnal yerleri var, ikinci Furling takıp,flok yelken takmayı planlıyorum,yukarı çıkınca karar vereceğim dürbünle inceledim yukarıyı olacak gibi, olur ise  üç yelken olacak teknede:)
sert havada flok, orta havada üçünü birden açmayı düşünüyorum.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2017, 08:52:09 Gönderen: Ali Ünalan »

• *
#14: 10 Ekim 2017, 08:39:43

... Bu arada çarpışma esnasındaki darbeden dolayı koç boznuzum koptu,halat koptu.
....

Koçboynuzu kopartacak  kadar bir etki,  pes doğrusu, büyük tecrübe; geçmiş olsun Ali reis. Koçboynuzu kendisi mi koptu; yoksa fiber de hasar var mı?
Hulusi,teşekkür ederim,yanlış yazmışım :) kurt ağzı :)1 nolu fotoğraf kırılan yer.
2 nolu fotoğraf sağlam olan karşı tarafı.

• IP logged

Yukarı git