Efendim, bu kadar direk muhabbeti yapılınca , bir şantiye hikayesi geldi aklıma. 1980 li yılların sonu. Ankara Gerede otoyol şantiyesinde çiçeği burnunda bir mühendisim.
Proje müdürü , o zamanların efsane proje müdürü Cezmi bey.. Saha müdürü ise yine efsane şantiyecilerden Yaşar Abi. Her ikisi de İTÜ nün İTÜ olduğu zamanların yüksek inşaat mühendisleri.
Cezmi bey , çok sinirili bir adam. Felaket küfürbaz hem de .. Şantiye ortalamalarının bile üstünde .. Hesaplayın artık. Ancak ben böyle yerinde ve haklı yere küfür eden başka kimse görmedim hayatımda..
Şimdi koskoca şantiye binasında her zamanki gibi Cezmi beyin sesi yankılandı. Yaşaaaarrr.. YAŞAAARRRRRR....
Yaşar bey ufak tefek bir adam. Daha Y sesini duyarduymaz hemen Cezmi abinin odada biriveriyor. Zaten yan odasında oturuyor.
O dönemler bilgisayar daha yeni şantiyelerde. Bir tek bende bilgisayar var. Otoyol güzergahında ciddi bir hata yapılmış. Ben de rapor etmişim Cezmi abiye.
Her zamanki gibi Ben ayakta duruyorum. O zamanlar yeni mühendise masa bile vermiyorlar şantiyede. Öyle proje müdürünün odasında oturmak filan.. Yok öyle şeyler.
Yaşar abi kötü kötü bana bakıyor. Neden önce bu bilgiyi Cezmi beye verdim diye. Halbuki ben önce kendisine gidince de git Cezmi Beye sen söyle diyip , araziye kaçıyoarlar hep beraber. O dönem üzerimde Cezmi Beye kadar dört kıdemli mühendis amir var.
Hatayı her ikisi de görmemişler. Oysa projeler önce onlara geliyor , onaylıyorlar öyle saha kullanmaya başlıyor. İkisi de hatalı yani.
Cezmi bey yaşar beye baktı..
-Yaşar..
-efendim abi
- voleybol sahasında kaç direk var?
-?
?
-söylesene lan p...enk.. Kaç direk var bilmiyormusun?
Yaşar abi kıpkırmızı oldu , arkasından başka bir okkalı küfür gelecek belli o yüzden soruyor Cezmi abi belli . İşin içinde direk filan da var. Kötü kokuyor yani. Yaşar abi daha fazla küfür yememek için çekine çekine cevap verdi.
-iki abi..
-hah .. Hele şükür sayabildin. İki tabi.. İşte Yaşar , bu yediğimiz halt yüzünden diyorum ki bu direklerin bir bana , biri sana girsin.. (Pardon ama hikayenin en can alıcı yeri burası )
Yaşar abi morardı bu sefer. Patladı patlayacak.. Cezmi bey baktı çok kötü oldu Yaşar abi..gülmeye başladı..
- ne olan Yaşar kızdın mı?
Normalde Cezmi abi gülmez. O gülünce , Yaşar abi gülümsedi ister istemez. Gevşedi az biraz.
-estafurullah abi ne demek?
-ulan Yaşar , koca direği yedin , kızmadın madem, ikiside sana girsin o zaman. !!
)))
Bu kadar direk muhabbeti olunca aklıma bu şantiye hikayesi geliverdi. Biraz argo oldu ama kusura bakmayınız efendim..