Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tek basına direğe tırmanmak.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Tek basına direğe tırmanmak.
#30: 16 Ekim 2017, 16:20:26
Alicim stopSağ olduğuna sevindim stopİşlerin de bitmiş stopEline sağlık stopSenin tekneye binmem stopÇünkü dua bilmem stop. :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#31: 16 Ekim 2017, 17:30:51
Bülent reisim,Trilyede görüşürüz stop :)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
  • Donatan Temsilcileri
#32: 16 Ekim 2017, 22:57:36
Bülent reisim,Trilyede görüşürüz stop :)

Şakayı kabul ettiğin için teşekkür ederim. Ulan kendimden korkar oldum valla :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#33: 16 Ekim 2017, 23:20:02
Ali Reis, tebrik ederim; ter döküyorsun ve başarıyorsun. Bu durumda Ecnebi ne diyor;  “Success is 10 percent inspiration and 90 percent perspiration.” Biz ne diyoruz; "Çilesini çekmediğin şey senin değildir."

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#34: 17 Ekim 2017, 00:37:09
Ali Reis, tebrik ederim; ter döküyorsun ve başarıyorsun. Bu durumda Ecnebi ne diyor;  “Success is 10 percent inspiration and 90 percent perspiration.” Biz ne diyoruz; "Çilesini çekmediğin şey senin değildir."

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hulusi,şartlar bazen insanı itiyor bazı şeylere arayışlara çözüm aramaya.
Birde acayip hoşuma gidiyor tekne ile uğraşmak bir nevi hobi:)
Ter dökmeden köfte yok:)direkte baya işlerim var in cık işleri daha bitmedi:)
üçüncü flok yelken takmayı planlıyorum tekneye,tekne üzerinde orjinal yerleri var hazır,ölcülerini aldım,malzemeleri aldım,bu hafta sonu krom çelik halatı montaj yapmayı planlıyorum direğe.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2017, 00:45:18 Gönderen: Ali Ünalan »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#35: 17 Ekim 2017, 10:52:50
Ali reis,

Başından beri merakla takip ediyordum nasıl bir şey ortaya çıkacak diye  , eline sağlık çok güzel olmuş tabi geçmiş olsun bu arada :).
  • IP logged

• *
#36: 17 Ekim 2017, 11:16:22
Ali reis,

Başından beri merakla takip ediyordum nasıl bir şey ortaya çıkacak diye  , eline sağlık çok güzel olmuş tabi geçmiş olsun bu arada :).
Serkan reisim,teşekkür ederim,geçmiş olsun cümleleri gülümsetiyor beni :)
İlk direğe çıkan ben değilim,bulunduğumuz mecralarda hepimizde direk var :)
Bu başlığı açmamda ki amaç fikir versin,yeni fikirler ortaya çıksın,güvenle direklerimize tırmanalım.
ABARTILDIĞI KADAR DA ZOR DEĞİL DİREĞE ÇIKMAK :)
Güvenlik tedbirlerini de almak kaydı ile..
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#37: 17 Ekim 2017, 16:08:56
İlgiyle takip ediyorum.Çünkü benimde direğe tırmanmam gerekiyor. Rüzgarla ilgili alet edevatı kargalar gözümün önünde yediler. Yenilerini aldım ama direğe tırmanma derdinden hala yerine takamadım. Birde nasıl olsa yeniden zarar verirler diye çekiniyordum. Neyse ki barınağa benden daha uzun direkli kayıklar geldi de benim direk cazibesini kaybetti.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#38: 17 Ekim 2017, 17:45:56
Efendim, bu kadar direk muhabbeti yapılınca , bir şantiye hikayesi geldi aklıma. 1980 li yılların sonu. Ankara Gerede otoyol şantiyesinde çiçeği burnunda bir mühendisim.

Proje müdürü , o zamanların efsane proje müdürü Cezmi bey.. Saha müdürü ise yine efsane şantiyecilerden Yaşar Abi. Her ikisi de İTÜ nün İTÜ olduğu zamanların yüksek inşaat mühendisleri.

Cezmi bey , çok sinirili bir adam. Felaket küfürbaz hem de .. Şantiye ortalamalarının bile üstünde .. Hesaplayın artık. Ancak ben böyle yerinde ve haklı yere küfür eden başka kimse görmedim hayatımda..

Şimdi koskoca şantiye binasında her zamanki gibi Cezmi beyin sesi yankılandı. Yaşaaaarrr.. YAŞAAARRRRRR....

Yaşar bey ufak tefek bir adam. Daha Y sesini duyarduymaz hemen Cezmi abinin odada biriveriyor. Zaten yan odasında oturuyor. :))

O dönemler bilgisayar daha yeni şantiyelerde. Bir tek bende bilgisayar var. Otoyol güzergahında ciddi bir hata yapılmış. Ben de rapor etmişim Cezmi abiye.

Her zamanki gibi Ben ayakta duruyorum. O zamanlar yeni mühendise masa bile vermiyorlar şantiyede. Öyle proje müdürünün odasında oturmak filan.. Yok öyle şeyler.

Yaşar abi kötü kötü bana bakıyor. Neden önce bu bilgiyi Cezmi beye verdim diye. Halbuki ben önce kendisine gidince de git Cezmi Beye sen söyle diyip , araziye kaçıyoarlar hep beraber. O dönem üzerimde Cezmi Beye kadar dört kıdemli mühendis amir var.

Hatayı her ikisi de görmemişler. Oysa projeler önce onlara geliyor , onaylıyorlar öyle saha kullanmaya başlıyor. İkisi de hatalı yani.

Cezmi bey yaşar beye baktı..

-Yaşar..
-efendim abi
- voleybol sahasında kaç direk var?
-?????
-söylesene lan p...enk.. Kaç direk var bilmiyormusun?

Yaşar abi kıpkırmızı oldu , arkasından başka bir okkalı küfür gelecek belli o yüzden soruyor Cezmi abi belli . İşin içinde direk filan da var. Kötü kokuyor yani. Yaşar abi daha fazla küfür yememek için çekine çekine cevap verdi.

-iki abi..
-hah .. Hele şükür sayabildin. İki tabi.. İşte Yaşar , bu yediğimiz halt yüzünden diyorum ki bu direklerin bir bana , biri sana girsin.. (Pardon ama hikayenin en can alıcı yeri burası )

Yaşar abi morardı bu sefer. Patladı patlayacak.. Cezmi bey baktı çok kötü oldu Yaşar abi..gülmeye başladı..

- ne olan Yaşar kızdın mı?

Normalde Cezmi abi gülmez. O gülünce , Yaşar abi gülümsedi ister istemez. Gevşedi az biraz.

-estafurullah abi ne demek?
-ulan Yaşar , koca direği yedin , kızmadın madem, ikiside sana girsin o zaman. !!

:)))))

Bu kadar direk muhabbeti olunca aklıma bu şantiye hikayesi geliverdi. Biraz argo oldu ama kusura bakmayınız efendim..

• IP logged

• *
#39: 17 Ekim 2017, 19:20:16
İlgiyle takip ediyorum.Çünkü benimde direğe tırmanmam gerekiyor. Rüzgarla ilgili alet edevatı kargalar gözümün önünde yediler. Yenilerini aldım ama direğe tırmanma derdinden hala yerine takamadım. Birde nasıl olsa yeniden zarar verirler diye çekiniyordum. Neyse ki barınağa benden daha uzun direkli kayıklar geldi de benim direk cazibesini kaybetti.
Ahmet artık bir merdivenimiz ve traykamız var:)aynı direk boyundayız  direğe giren plastikler aynı ise yırttın,değilse al o plastiklerden tak merdivene tırman gitsin,ne zaman lazımsa alabilirsin ekipmanları benden.
Cafe karşılığı hızlandırılmış direğe tırmanma eyitimi de verilir:)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2017, 19:29:08 Gönderen: Ali Ünalan »

• *
#40: 17 Ekim 2017, 19:25:32
Efendim, bu kadar direk muhabbeti yapılınca , bir şantiye hikayesi geldi aklıma. 1980 li yılların sonu. Ankara Gerede otoyol şantiyesinde çiçeği burnunda bir mühendisim.

Proje müdürü , o zamanların efsane proje müdürü Cezmi bey.. Saha müdürü ise yine efsane şantiyecilerden Yaşar Abi. Her ikisi de İTÜ nün İTÜ olduğu zamanların yüksek inşaat mühendisleri.

Cezmi bey , çok sinirili bir adam. Felaket küfürbaz hem de .. Şantiye ortalamalarının bile üstünde .. Hesaplayın artık. Ancak ben böyle yerinde ve haklı yere küfür eden başka kimse görmedim hayatımda..

Şimdi koskoca şantiye binasında her zamanki gibi Cezmi beyin sesi yankılandı. Yaşaaaarrr.. YAŞAAARRRRRR....

Yaşar bey ufak tefek bir adam. Daha Y sesini duyarduymaz hemen Cezmi abinin odada biriveriyor. Zaten yan odasında oturuyor. :))

O dönemler bilgisayar daha yeni şantiyelerde. Bir tek bende bilgisayar var. Otoyol güzergahında ciddi bir hata yapılmış. Ben de rapor etmişim Cezmi abiye.

Her zamanki gibi Ben ayakta duruyorum. O zamanlar yeni mühendise masa bile vermiyorlar şantiyede. Öyle proje müdürünün odasında oturmak filan.. Yok öyle şeyler.

Yaşar abi kötü kötü bana bakıyor. Neden önce bu bilgiyi Cezmi beye verdim diye. Halbuki ben önce kendisine gidince de git Cezmi Beye sen söyle diyip , araziye kaçıyoarlar hep beraber. O dönem üzerimde Cezmi Beye kadar dört kıdemli mühendis amir var.

Hatayı her ikisi de görmemişler. Oysa projeler önce onlara geliyor , onaylıyorlar öyle saha kullanmaya başlıyor. İkisi de hatalı yani.

Cezmi bey yaşar beye baktı..

-Yaşar..
-efendim abi
- voleybol sahasında kaç direk var?
-?????
-söylesene lan p...enk.. Kaç direk var bilmiyormusun?

Yaşar abi kıpkırmızı oldu , arkasından başka bir okkalı küfür gelecek belli o yüzden soruyor Cezmi abi belli . İşin içinde direk filan da var. Kötü kokuyor yani. Yaşar abi daha fazla küfür yememek için çekine çekine cevap verdi.

-iki abi..
-hah .. Hele şükür sayabildin. İki tabi.. İşte Yaşar , bu yediğimiz halt yüzünden diyorum ki bu direklerin bir bana , biri sana girsin.. (Pardon ama hikayenin en can alıcı yeri burası )

Yaşar abi morardı bu sefer. Patladı patlayacak.. Cezmi bey baktı çok kötü oldu Yaşar abi..gülmeye başladı..

- ne olan Yaşar kızdın mı?

Normalde Cezmi abi gülmez. O gülünce , Yaşar abi gülümsedi ister istemez. Gevşedi az biraz.

-estafurullah abi ne demek?
-ulan Yaşar , koca direği yedin , kızmadın madem, ikiside sana girsin o zaman. !!

:)))))

Bu kadar direk muhabbeti olunca aklıma bu şantiye hikayesi geliverdi. Biraz argo oldu ama kusura bakmayınız efendim..
Ersin şimdi yandın,ben Geredeliyim,Gerededeki yolların ortasında su toplanıyordu demek ki senden kaynaklı bittin sen  :) :) :)bu olayda 80 yılların sonuna doğru olmuştu zaten :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#41: 18 Ekim 2017, 11:07:08
Ahmet artık bir merdivenimiz ve traykamız var:)aynı direk boyundayız  direğe giren plastikler aynı ise yırttın,değilse al o plastiklerden tak merdivene tırman gitsin,ne zaman lazımsa alabilirsin ekipmanları benden.
Cafe karşılığı hızlandırılmış direğe tırmanma eyitimi de verilir:)

Direğe giren plastikler aynı, direk boyumuzda aşağı yukarı aynı, sen benden daha kilolusun :) :) :), bu demek oluyor ki benim direkteki sorunlar da çözülecek. Senin işler bitsin o zaman ödünç alırım alet edevatı, teşekkürler şimdiden.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#42: 18 Ekim 2017, 11:42:44
Ana yelken basılı iken ve denizde seyir halinde direğe çıkılacak ekipman harici ekipman kesinlikle benim için gereksiz. Bu ekipman ise kaç kişi olusanız olun; net şekilde en güvenli hali direk basamakları. Traka, kendini 2 ayrı halat ile bağlamak vs bunlar zaten olmaz ise olmaz. Ama diğerleri, hele ki ip vs tırmanma şekilleri zaten hem yelken basılı iken kullanılamıyor hem de denizde yalpa koşullarında sallanmana engel değil.

Konunun tamamını okuyamadım, düşüncem bu yönderdir diye belirtmek istedim..

• IP logged

• *
  • Bilen bilir
#43: 19 Ekim 2017, 14:49:43
Bence de haklısın Dilek.Hatta katlanır,kapanır falan da olmamalı diye düşünüyorum.
Direğe üstten ve alttan tutturulan ve ayağın içinde kaldığı dik açılı üçgen şeklinde basit sabit bir yapı.
Ayak içeride kalacağı için kayma riski olmaz.
Açık denizde en az çapari verecek bir yapıda olmalı.
  • IP logged
DeDe

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#44: 19 Ekim 2017, 15:23:06
Bence de haklısın Dilek.Hatta katlanır,kapanır falan da olmamalı diye düşünüyorum.
Direğe üstten ve alttan tutturulan ve ayağın içinde kaldığı dik açılı üçgen şeklinde basit sabit bir yapı.
Ayak içeride kalacağı için kayma riski olmaz.
Açık denizde en az çapari verecek bir yapıda olmalı.
Ağabey basamaklar arasına el incesi gerince çapariz de oluşturmuyor.. Germeyince durum seni geriyor..  8) ;)
  • IP logged

Yukarı git