Burak Reisim teşekkür ederim.
Ahmet Reisim merdivenin isminin ne olduğunu bilmiyorum bir deneme yapacağım:)
Nuri Reisim ikinci video aynı mantık teşekkür ederim.
Ersin Reisim,ismini bilmiyorum direğe tırmanma aletinden aldım tekneye,üzerine oturuluyor bir deneme yaptım tırstım:)üzerine oturulan kemerli alet takılı olacak bana,merdiven bir nevi yardımcı ekipman olacak,yukarı çıktığımda oturulan kemerli aleti sabitleyip ayaklarım merdivende ellerim boşta çalışmayı planlıyorum.
bu merdivene 3500 tl harcarım koymaz:)ama 350 tl sepet vince vermem
Bayram değil seyran değil ne işin var direk tepesinde derseniz:)
Direk konusunu anlatayım :)Önce Sivriada,Heyamola Hey etkinliği,sonra Heybeli de yapılan etkinlikden tuzlaya dönerken,Harun korsan aradı Sedef adasında demir attım gel diye,bende yakındım gittim,Haruna bağlandım iki tekne arasına bol bol usturmaçalar koyduk,Harun nun tekneye geçtim başka arkadaşlarımızda vardı,uzaktan tahmini 30 nat hızla geçen bir motor yatçı ağbimiz,tahmini yarım metre dalga yaptı,dalgalar yandan geldiği için bizimde acemiliğimiz var tabi,Harun un tekneyle benim teknenin direkleri birbirine girdi,öyle bir sesdi ki o şaşkınlıkla direkler koptu sandık,benim gurcatam eğildi,düzelttim,direk tepesinde rüzgar gülüm eğildi çalışmıyor,telsiz antenim koptu aşağıya doğru sallandı,demir fenerim çalışmıyor.
Direğin tepesine çıkıp hasarları tesbit edip gerekli yerleri düzeltip,gerekli ölçüleri alıp direk tepesine çıkıp,sıfır rüzgar gülü,telsiz anteni,demir feneri,teknemin direk tepesinde hasar var,yukarıda bazı el aletleri kullanmam lazım.
Bu arada çarpışma esnasındaki darbeden dolayı koç boznuzum koptu,halat koptu.
Hızla geçen motar yattaki ağbilere iki teknede 5 kişidik,toplu sesli koro şeklinde ve duğalar ettik.
Duyduğunu sanmıyorum,haberi bile yoktur,direk olayım budur.
Her şeyden önemlisi bu olaydan çıkartığımız ders,iki tekne yan yana bağlandığında direkler aynı hizaya gelmemeli acemilik böyle bişiy..