Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: İYONYA - destek bekliyor.

• *
  • Bilen bilir
Ynt: İYONYA - destek bekliyor.
#225: 26 Eylül 2019, 09:29:45
Ellerine sağlık. :)xx
Oh dedik. :)
  • IP logged
DeDe

s

serdar çırak

#226: 26 Eylül 2019, 11:12:05
Biz evdeki çöpü naylona koyup atmaya erinirken,kısıtlı bütçeyle ve çıldırtan ustalara rağmen bu kocaman kayığı yapıp suya indirmen başarı ötesi birşey..
Bu başarı hikayesini baştan bir kere daha okumak istedim ama  ne yazıkki fotoğraflar yok olmuş..
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#227: 26 Eylül 2019, 12:47:23
Abi tebrik ediyorum
Keyifle seyir yapmanızı diliyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#228: 26 Eylül 2019, 12:57:19
Tebrikler, Hayırlı olsun. Uğurlar olsun.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#229: 26 Eylül 2019, 18:54:38
Ellerine sağlık Cem kaptanım. Hayırlı olsun
  • IP logged

• *
#230: 27 Eylül 2019, 00:33:20
Hayırlı olsun.  Altından bir kadem su eksik olmasın. 
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2019, 09:41:44 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#231: 27 Eylül 2019, 11:31:37
İnşallah güzel ve keyifli seyirler yaparsınız artık. :)
  • IP logged

Z

Ziya GÜNEŞ

#232: 27 Eylül 2019, 11:48:14
Ne zor bir iş başardın Cem Abi
Urla ve Seferihisar ustalarıyla başetmek bu kadar zorken
Eline sağlık
  • IP logged

• *
#233: 27 Eylül 2019, 13:24:43

Sabrımıza ve emeklerinize sağlık,çok güzel görünüyor.
Seyirlerinizde  keyfiniz bol olsun,güzel anılar biriktirin.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
  • Donatan Temsilcileri
#234: 27 Eylül 2019, 13:46:58
Cem Abi,

Emeklerine sağlık. İyonya ile keyifli seyirleriniz olsun.
  • IP logged

• *
#235: 27 Eylül 2019, 15:48:42
Hayırlı olsun. Selametle...
"Dry sink is a sign of a sick mind" derdi rahmetli, ama sizinki bayağı fazla olmuş
70 Amp aküyü bitirdiğine göre

Dragos taki çekekte, çocukluğumda macun ve kalafat yapılan kayıklar suya inmeden önce içlerine deniz suyu doldurulurdu, birkaç günde şişsin diye.
Biliyorum içeriden konan su, karadaki kayıkta kaplama tahtalarını zorlar ama az miktarda konsa işe yaramaz mıydı?
  • IP logged

• *
#236: 27 Eylül 2019, 20:18:36
Altından su, üstünden neşe eksik olmasın. Hayırlı olsun.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
    • Classicboats Turkiye
#237: 27 Eylül 2019, 20:43:24
./.....
Dragos taki çekekte, çocukluğumda macun ve kalafat yapılan kayıklar suya inmeden önce içlerine deniz suyu doldurulurdu, birkaç günde şişsin diye.
Biliyorum içeriden konan su, karadaki kayıkta kaplama tahtalarını zorlar ama az miktarda konsa işe yaramaz mıydı?

İşe yaramaz olur muydu? Hem de nasıl işe yarardı ! Ancak hep bahsettiğim benim "ustamsı" aslında hem mesleğini, hem denizi sevmiyor. Onun için de ya işten kaçıyor ya da yalan söylüyor. Tutturamaz ise akıl veriyor.  :o

Macun sonrasına tekne içine 4-5 teneke su koyması konusunda anlaşmıştık. Harala gürele, şimdi, hoop, tamam, ama boya tutmaz vs.. derken suyu kaynattı. Çünkü tembel.

Eğer o 4-5 teneke su konsa idi tekne suya değdiğinde yukarıda anlattığım kadar denizi içeri almazdı.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • Classicboats Turkiye
#238: 27 Eylül 2019, 20:55:30
Fotoğraflarda görüldüğü gibi tekne başlı duruyordu. Çünkü iç safra hesabını masa başında yapınca hesaplar tutmadı. Hesaplara dahil etmeyi unuttuğum Direk 50Kg + Baston 15Kg + baş üstünde 5Kg yedek Admiralti peşi sıra 10 mt 5lik zincir de olunca ve hapsi moment ile başa çullanınca tekne de başlı durdu.

Bugün hava sıcak. Teknede farşlarda 2 kapak var. Direk dibindeki kapak "ustamsının engin bilgisi (!)" ile suyu ve geceleri rutubeti görünce şişmiş. Tam 1.5 saate zor sökebildim yerinden.

Sonra da safra taşlarını murç ve ağır çekiçle aralarına sıktığım sıvı çivileri sökerek tek tek alıp kıç güverte altına yığdım. Tekne biraz kendini toparladı. Uskur suya girdi.

Armuzlar şişti, artık çok uzun saatler sonrasında bile sintinede biriken suyu 2000lik pompa en kabadayı 6-8 dakikada tahliye ediyor.

Yarın gözüme kestirdiğim birkaç granit safra taşını da yerlerinden söküp kıç tarafa taşıyacağım.

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • Classicboats Turkiye
#239: 27 Eylül 2019, 21:06:00
Ne zor bir iş başardın Cem Abi
Urla ve Seferihisar ustalarıyla başetmek bu kadar zorken
Eline sağlık

Vallaha Ziya yılllaaaar önce büyük mahtumla gelip Pier One'da sohbetimizde beni uyarmıştın. Kızmış, kulak arkası etmiştim. Oysa ne der büyüklerimiz? "Bir musibet bin nasihatten yeğdir". Yaşadım öğrendim.

Yola çıkmışken bir aşamada vaz geçmek yenilgiyi kabullenmek olurdu. Önce Kuşcan sonra Tayfun kan kustursalar da, kötüyü bile bile yaşatsalar da eşek inadı ile ipi göğüsledim.

Urla ve Seferihisar ustalarını anlatmak yetmez, yaşamak gerek.

Onca hamiyetperver dost, arkadaş desteği olmasaydı yine de buraya kadar gelemezdim.

• IP logged

Yukarı git