Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: İYONYA - destek bekliyor.

• *
Ynt: İYONYA - destek bekliyor.
#180: 29 Ağustos 2019, 00:04:41
Çok güzel olmuş kullandığınızda yorumlarınız bekliyorum.Buna benzer dingil yapma fikrimiz var.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#181: 29 Ağustos 2019, 00:44:04
Çok güzel olmuş kullandığınızda yorumlarınız bekliyorum.Buna benzer dingil yapma fikrimiz var.

"Dingi" olmasın hocam.  :)
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#182: 31 Ağustos 2019, 15:46:21
6 yıl sonra İyonia'nın ağaçları dün ilk defa renklendi :D

Küpeçteden içeri yönde ilk kademe mavi oldu.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#183: 31 Ağustos 2019, 23:22:02

Yazdığıma bakmazsam dingi dingile dönüşür.
Düzeltme için teşekkür ederim Öcal Reis.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#184: 31 Ağustos 2019, 23:23:09
Cem ağabey fotoğrafı yok mu?
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#185: 31 Ağustos 2019, 23:35:41

Yazdığıma bakmazsam dingi dingile dönüşür.
Düzeltme için teşekkür ederim Öcal Reis.
Yakalayınca lafı ,latife olsun diye takıldım hocam.
Yoksa herkes anladı. :)
  • IP logged

• *
#186: 31 Ağustos 2019, 23:55:28
Hayırlı olsun.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
    • Classicboats Turkiye
#187: 01 Eylül 2019, 14:13:39
Cem ağabey fotoğrafı yok mu?
[/quote

Umuyorum çok yakında tüm haşmeti ile ilk olarak HeyamolaHey forumunda paylaşacağım Mustafa.
Bir yandan da motorun egzost ve manifolttan sulama ile yağ pompası montajı dışarıda devam ediyor. Motor da önümüzdeki hafta yerine oturacak.

Bütün maddi kısıtlamalara rağmen teknede "kelebek" gibi duran 26cm çaplı çok küçük pervaneyi de 34cm çapla değiştiriyorum. Suya indikten sonra telafisi mümkün olamayacaktı.

Bumba ve serenin direkte çalışması sırasında her iki tarafı da aşındırmaması için deri  kaplamalarını biçtim, kestim. P.tesi günü onları da yerlerine koyacağım.

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • Classicboats Turkiye
#188: 03 Eylül 2019, 20:48:24
Renkler gerçek olanları fotoğraflarda tam olarak yansıtmıyor.  Mavi havai mavi, açık renk olan cam göbeğinden biraz daha açık, sarımsı görünen de aslında bej.

Yarın güverteler mavi, kamara ve kapaklar açık cam göbeği olarak boyanacaklar. Yukarıda işimiz bitmiş olacak. Sonra bordalara başlayacağız. Her ne kadar usta(msı) " Cumartesi olmadı Pazartesi sudayız Cem aabi" dese de çok umutlu değilim. Boya sonrasında güverte üstü montajlar var. El tutacak.

Bugün motorcu öğlen üzeri gelip işini bitirecekti. Ama İzmir'de iki şeyi hiç bilmiyor, tanımıyorlar: Söz verip tutmak ve zaman.  İkindide arayıp " Abi cenazedeyim, bitince geliyorum" dedi. Saat 1830'a kadar bekledim ... Ne bir ses, ne bir nefes.  >:(  Yarın aradığında kim bilir ne mavallar okuyacak.

Kıssadan hisse: Siz siz olun zinhar İzmir ve havalisinde bir tekne işine bulaşmayın. Ne söylerlerse asla inanmayın. Hiç değilse hükmünüz paranıza geçer. Burada utanma, sıkılma, aman müşteriyi geç bıraktık, biraz çaba gösterelim gibi kavramlar da yok. Bunu ilk defa dile getiriyorum ama biz İstanbul'da bir başka gezegende imişiz. 7 Nisanda geldiğimden beri tekneyi suya indirmemiz üzerinden 5 (Yazı ile beş) ay geçmiş olacak. Tuzla'da plandan başlayıp, Tayo-Mar tam 4 ayda, Siyah Kayık 5 ayda   suya inmişti.

• IP logged

• *
#189: 04 Eylül 2019, 00:47:03
Çok güzel oluyor.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Bilen bilir
#190: 04 Eylül 2019, 08:22:56
Her şey çok güzel oluyor. ;D
''Abi ne kızıyorsun yaaa sonunda ölüm yok ya'' aşamasına gelmeden inşallah denize inersin. ;)
  • IP logged
DeDe

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#191: 04 Eylül 2019, 09:37:10
Özlemişim ahşap kayığı , kolay gelsin , elinize sağlık.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#192: 04 Eylül 2019, 12:25:24
İzmir in adamı biraz rahattır.  ;)
Ama tekne güzel oluyor , hayırlısı ile az kalmış.
Kolay gelsin.
  • IP logged

s

serdar çırak

#193: 04 Eylül 2019, 12:36:37
Öndeki delikli parça çok güzel..heralde arkada da olacak..bu parçalar separe mi?
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#194: 04 Eylül 2019, 22:02:56
Öndeki delikli parça çok güzel..heralde arkada da olacak..bu parçalar separe mi?

:) Serdar Bey o delikli parça aslında kıçta. Adı güvercinlik. Tırandillerin alameti farikalarından biri. Aslında baş bodoslamada da olması standart uygulamadır ama ben yapmadım. Bir kaç işlevsel nedeni var. Öncelikle baston yukarı hareketini önlemesi için burada bulunan enine bir kayıta bağlanacak. Aynı zamanda burası çapa ve uzantılarının da rahatça hareketini sağlayacak.

Yatay ve dikey parçalar birbirine geçme olarak yapılıyor.
  • IP logged

Yukarı git