Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Antalya Körfezi- Yaptığım hataları tartışalım.

• *

Çok güzel bilgi Burak reis.Bir kaç sene önce bende tam bu şekildeyken broşa düşmekten son anda kurtarmıştım.Cenova camadanlı olmasına rağmen arabası tam arkada ve kasıldıydı.Şimdi yaptığım hatayıda anlamış oldum. :)
Teşekkürler.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
Benim tekne de şu an alt eteği 3 m. olan trinket var ve araba en önde , onunla bile dönmeye çalışıyor. Ön yelkeni tek başına kullanmamaya yeminliyim.  ::)
  • IP logged

• *
Benim tekne de şu an alt eteği 3 m. olan trinket var ve araba en önde , onunla bile dönmeye çalışıyor. Ön yelkeni tek başına kullanmamaya yeminliyim.  ::)

Düzelteyim, fırtına floğu hariç önde bir yelkeni sert havada tek başına kullanmamaya yeminliyim.
  • IP logged

B

Burak Doneray

Düzelteyim, fırtına floğu hariç önde bir yelkeni sert havada tek başına kullanmamaya yeminliyim.

Tek başına değil Öcal reis motorla beraber senin 60 beygir yetmediği zaman bizi hatırla.
  • IP logged

• *

Tek başına değil Öcal reis motorla beraber senin 60 beygir yetmediği zaman bizi hatırla.

Anlatacağım seyir yazısında. :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri

Anlatacağım seyir yazısında. :)

60 Hp... Maşallah.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

B

Burak Doneray

Serenity teknesi benim tekneyle çok benzer .Fazlaları 60hp motor ve Öcal reis birazda konyak.Eksikleri iyi durumda olmayan yelkenler.😀
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Şu mürettebbat işi. Ya tek çık, ya hiç olmazsa azıcık yardım edebilecek nitelikte biri olsun. Eyüp Reis, haklıymış sorusunda.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Burak, senin önerdiğin yöntemi flokta değil ama trinkette denedim. Sonuç muhteşem oldu.

Bundan esinlenip, arkadaki bocurumun bumbasının ucundaki halatı da rüzgar üstüne doğru gerdim. Bocurum orsada pek çalışmazdı. Böylece çok iş gördü dün..

Barber houler miyd neydi bunun adı.. Türkçesi ne ola ki bunun..
  • IP logged

B

Burak Doneray

Hatırlamıyorum ne önerdiğimi Ersin Barber hauler normalde spinnaker yada parasail kullanılırken ıskotanın açısını ayarlamanıza yarar basitçe söylemek gerekirse bir nevi cenova arabası görevi görür. Senin teknede genova arabası olmadığı için Barber hauler her zaman iş yapar.

Bu da cenova için kullanılan seninkine uygun kendinden tramolalı sistemde kullanılabilir.

• IP logged
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2017, 19:11:17 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

• IP logged
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2017, 19:26:43 Gönderen: Burak Doneray »

• *

60 Hp... Maşallah.

Tam rakam 65 HP , Unimog motoru Bülent reisim. Ancak teknenin motoryat formu olmadığından patinaj yapıyor belli andan sonra eğer karşıdan çok sert esiyorsa  . :)

Bana sorsan şöyle 40 HP  bir iveco tercih ederdim. :-\

Şu mürettebbat işi. Ya tek çık, ya hiç olmazsa azıcık yardım edebilecek nitelikte biri olsun. Eyüp Reis, haklıymış sorusunda.

Kesinlikle !
Aksi takdirde bir de yanındakilerin hatasını kapatacağım ,kollayacağım , işi öğreteceğim diye uğraşıyorsun.  Aynı işi iki kere yapıyorsun.

Denizcilik gerektirmeyen ,sadece mantık gerektiren işlerde bir de fırça atıyorlar niye demedin önceden diye. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2017, 20:32:21 Gönderen: Öcal Turan »

• *
Serenity teknesi benim tekneyle çok benzer .Fazlaları 60hp motor ve Öcal reis birazda konyak.Eksikleri iyi durumda olmayan yelkenler.😀

Bir de yelkenleri tamamladıktan sonra senin gibi işi bilen birisi ile biraz yelken yapmak. :)
  • IP logged

• *
Burak ile üç defa üç farklı teknede seyir yaptık. Clevella , Amiga ve Tayo Mar da.. Her seferinde bir şeyler öğrendim. Bu biraz da Burağın paylaşmaktan keyif alması sayesinde oluyor.

Benim en hoşuma giden yanı ise , diyelim siz yanlış bir şey yaptınız.. Düzeltilmesi gerekiyor. Sizi kırmadan o hatanızı anlatmaya çalışması gerçekten taktire değer.
  • IP logged

Yukarı git