Keyif aldığınız şeyi yapın. Benim keyfim, sert hava ile boğuşmak yerine hiç çıkmamak, çıkarsam da kısa bir rota izlemek olurdu, benim için önemli olan bir yere çabuk varmak değil denizin keyfini çıkarmaktır. Tekne transferi yapmış biri olarak önerim, bir yere gidip oranın keyfini çıkarmak istiyorsanız, profesyonel yardım alın, daha doğrusu bir profesyonele teknenizi teslim edin dolaşmayı amaçladığnız yerde teslim alın. Böylece tatilinizin tamamına yakını (uçak veya otobüs hariç) size kalır.
İnsanların mahkeme ile işi olduğunda nasıl avukat tutuyorlarsa, siz de teknenizi bir yerden bir yere götürmesi için profesyonel hizmet alın. Bu hizmeti de hakkıyla alın, ben de beraber gideceğim demeyin.
Ahmet abi, bu öneriniz gidilmesi, gezilmesi istenen yörelerde her zaman kolayına seyirler yapılacağı garantisiyle yaptıysanız sorun yok ama pratikte pek karşılığı olmayacak gibi..
...........
Bülent'in seyir yaptığı coğrafyayı hiç bilmiyorum. O nedenle ahkam kesmek istemem.
Her denizcinin kaderinde denizde dayak yeme tabir ettiğimiz zorlu seyirler olacaktır, bence olmalıdır da..
Ki dayak yeme olayı da görecelidir.. Bazılarımız için doğal seyir gibiyken bazılarımız çok yıpranabilir..
Bu durumda seyir konforunu nasıl artırabiliriz diye motor-yelken kombinasyonu konulu başlıkta tartışılan konuya tekrar bakmakta fayda olabilir.
Ben, seyire başlarken ana yelken açılmasının doğru olduğunu düşünürüm.
Dalgaları pruvadan almak veya bordadan almak seyri çok zorlaştırdığı gibi fırtınada başka sıkıntılara da yol açabilir.
Sanki baş omuzluktan alacak şekilde bir rota düzeltmesi yapılsa daha iyi olabilirdi..
Sonuçta her seyir bir tecrübe..
Selametle varmak istediğin yere varmışsın..