Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: SON DENK KAYIKÇISININ HATIRASINA

• *
Ynt: SON DENK KAYIKÇISININ HATIRASINA
#75: 03 Şubat 2018, 00:22:06
ne denebilir ki.. ellerine sağlık kardeşim.. Şu baban bir zello ya gelse ya..
  • IP logged

• *
#76: 03 Şubat 2018, 01:10:50
Eline sağlık Ahmet abi. Bunu okumamıştım. Teşekkürler. Bu arada bazı Terimleri öğrenmek için küçük çaplı staj gerekiyor sanırım 😊
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#77: 03 Şubat 2018, 01:40:36
Nasıl iyi gitti gece gece var ya... var ol Ahmetcim.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#78: 03 Şubat 2018, 11:11:31
Ahmet Reis; sayende Karadeniz'i tanıyoruz. Ne güzel anılar biriktirmişsin; ellerine sağlık.

Abi çok teşekkürler.

Ahmet Üç Denizi bitireyim sıra sende,senin yazdıklarında okunmaz ki kardeşim :)

Ahmet elinde eski fotoğraflar varise aralara serpiştir :)

İşin kötüsü çok fazla fotoğrafımız yok, o zmanlar makinamız yoktu zaten, ama başkaları tarafından çekilmiş fotoğraflarımız çıkıyor sıksık karşıma, onları alıyorum hemen arşivime. Olanları paylaşırım elbette.

Ahmet'cim yine sizin oralara gidip sizin gibi düşündük sizin gibi yaşadık.Çok güzel bir renksin kardeşim.

Teşekkür ederim Mustafa Abicim, hatıralarla olduğu gibi  hemde fiziki olarak tekrar gideriz inşallah birlikte. Eğer gidebilirsek hep beraber tek kayıkta gidelim.

Ahmet'cim yine sizin oralara gidip sizin gibi düşündük sizin gibi yaşadık.Çok güzel bir renksin kardeşim.

Hem de en güzel renklerden birisi  :)xx

Çok teşekkür ederim Mücahit,  bilmukabele kardeşim

ne denebilir ki.. ellerine sağlık kardeşim.. Şu baban bir zello ya gelse ya..
.

Genelde hafta sonları beraberiz, yine konuştururuz zelloda, ayrıca kahvaltıya da getirmeye çalışıcam.

Eline sağlık Ahmet abi. Bunu okumamıştım. Teşekkürler. Bu arada bazı Terimleri öğrenmek için küçük çaplı staj gerekiyor sanırım 😊

Sağol Oğuzhan, tozlu rafların arasından çıktı, bende sevindim okuyunca tekrardan,  iyiki saklamışım.

Nasıl iyi gitti gece gece var ya... var ol Ahmetcim.

Bilmukabele Abi teşekkürler, sen üç denizi paylaşınca aklıma geldi bir şeyler daha olacaktı , biryerlerde diye. Yine bir kaç bir şey daha var sanırım , karıştırayım bakalım arşivi.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#79: 03 Şubat 2018, 11:30:40
Karıştır valla. Cevat Şakir ya da Sait Faik okurcasına keyifle okuyorum hepsini...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
#80: 03 Şubat 2018, 14:12:02
Karıştır karıştır... şahane oluyor.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#81: 03 Şubat 2018, 19:17:24
Ahmet yine ne güzel yazmış ne güzel anlatmışsın. Kalemine ruhuna sağlık viya böyle
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#82: 27 Mart 2018, 23:29:59
Adından çok bahsettik , tesadüfen eniştem de seyir resmini buldum, aldım hemen arşive. Buyrunuz efsane teknemiz "Çakraz" Mayıs ayında Duba Burnu önlerinde seyirde.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#83: 27 Mart 2018, 23:34:07
Buyrunuz bu da bizi kusursuz fırtınalardan çıkartan kayığımız "Korkmaz Reis" ayrıca yeni tekne alınışı öyküsüne konu olan kayığımız.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#84: 27 Mart 2018, 23:36:26
Evet burada da olta balıkçılığı hatıralarımızda yer eden çırnığımız " Emrullah Reis", buyrunuz efendim,

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#85: 27 Mart 2018, 23:49:47
Bu resim Cem Abi sizin için,

size bahsetmiş olduğum Çapar  bu fotoğrafta üstte bordasında üç lastik olan teknedir.
Borda bordaya olanlardan taka olan "Ayhan Kardeşler", diğer karpuz kıç olan ise "Ömer Reis" Teknesidir. Kalkan Avı istiflemekteler, Taka da ayakta duran mantar istifleyen "Rahmetli Son Denk Kayıkçısı Hasan Reis'tir." Hatıralarımda anlattığım katlanır direk takada görülmektedir. Katlanır olmasının sebebi kayıklarda salma olmadığı için çalkantılı havada havale yapmasın diye imiş. Bu taka da Fişekli Slavia çift silindir makina vardı. Diğer karpuz kıç kayıkta ise kasabamızın tek modern motoru vardı. O zamanlar bizim için hayal gibi bir şey  36 hp üç silindir Volvo Penta.
Buyrunuz efendim.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#86: 27 Mart 2018, 23:54:25
Burada da her gün çekip yüzdürdüğümüz teknemiz "Çakraz" karada ve efsane ekibi ile.Sizlere hatıraların arasında anlatmaya çalıştığım ağ çekmeye yarayan makara düzeneği baş üstünde, benzinli bir viskonsin marka makine ile tahrik almakta.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#87: 28 Mart 2018, 00:26:33
Bu resim Cem Abi sizin için,

size bahsetmiş olduğum Çapar  bu fotoğrafta üstte bordasında üç lastik olan teknedir.
Borda bordaya olanlardan taka olan "Ayhan Kardeşler", diğer karpuz kıç olan ise "Ömer Reis" Teknesidir. Kalkan Avı istiflemekteler, Taka da ayakta duran mantar istifleyen "Rahmetli Son Denk Kayıkçısı Hasan Reis'tir." Hatıralarımda anlattığım katlanır direk takada görülmektedir. Katlanır olmasının sebebi kayıklarda salma olmadığı için çalkantılı havada havale yapmasın diye imiş. Bu taka da Fişekli Slavia çift silindir makina vardı. Diğer karpuz kıç kayıkta ise kasabamızın tek modern motoru vardı. O zamanlar bizim için hayal gibi bir şey  36 hp üç silindir Volvo Penta.
Buyrunuz efendim.

Yazmayıatladığım iki ayrıntı var;
Birincisi karpuz kıç kayığın kamara üzerinde bulunan şamandıralar ve üzerlerine bağlanan dikenli yapraklar, diğeride ağ çekmeye yarayan dolap adını verdiğimiz makaralar.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#88: 28 Mart 2018, 11:32:45
Ahmet reis,

Çok güzel resimler anılarınızla birleştirince çok daha anlamlı oldu.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#89: 28 Mart 2018, 12:02:29
Herkesin pür neş'e hep bir ağızdan konuştuğu uğultu arasında, masada karşılıklı oturup anlattığın, benim de pür dikkat, zaman zaman gönül gözümde canlandırdığım kalkan avı, şamandıralar üzerine bağlanan dikenler, koca teknede baş omuzlukta babalardan destek alıp devasa kürekle ağ sermeler, mantar yakasının usta, kurşun yakasının az bilen ekip tarafından denize bırakılması.....kalkanın dalganın kırılma sınırına yumurta dökmesi.. daha neler neler... O akşamın benim için değeri paha biçilmez. Şimdi de konu olan teknelerin fotoğraflarını görünce deniz emekçilerinin nasıl eli öpülesi olduklarını daha iyi anlıyorum Ahmet.

Başına kakarcasına yineliyorum. Yemişim şanlı donanma tarihini. Sivil, halkın denizciliğinde sözlü tarih yaşananların yaşayanlar tarafından anlatıldığı için değerlidir. Onun için dinle, sesli olarak kaydet ve yaz.

Çapar uzakta kalmış,çok ayrıntı seçilmiyor ama "Ayhan Kardeşler"e, "Emrullah Reis'e ve "Çakraz"a vuruldum.

Teşekkür ederim .
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

Yukarı git