Sadece 14 ay içinde, 73 gün 22 saat online kalmışım,
Normal mesajları ve konu içlerinde yazdıklarımı tamamen bir kenara bırakırsak ;
En az iki paragraftan uzun olmak ve tamamen bağımsız bir konuyu işlemek kaydıyla, 400'ün üzerinde derleme, alıntı ve özgün yazı yazmışım.
Sanıyorum ki, en az bu kadar zaman, bir kelime bile yazmasam yine de en çok yazanlar arasında olurum.
Gördüm ki, aidiyet, sahipsiz sahiplik ve elini taşın altına koyma tanımlarımız bir çok kişiyle bir hayli farklıymış.
Saygı duyuyorum, katılmıyorum ama vardır bir bildikleri diyorum.
Bugüne kadar fikirlerimi, düşündüklerimi ve öngörülerimi yazdım. Artık, farklı ama saygı duyduğum diğer düşüncelere sahip kişilerin yazdıklarını okumak istiyorum.
Çiçek, böcek, pembe gözlük, maalesef hayat böyle değil. Belli ki forum'u fazlaca takip edip, yine fazlaca ciddiye almışım, ki farklı pencerelerden bakıyormuşuz.
Göremediğim şey ise, bir kaç gün hatta bir kaç haftada bir foruma girip, olan biteni takip etmeyen bir üye ile aynı olaylar örgüsüne bakışımızın farklı olacağı idi.
İki kelime yazmam ama yazan olursa okurum yoksa başka mahalle var zaten diyen, ciddiye almayan, kasmayııın, booşveeerr, olduğu yere kadar, diyen, kendini yada başka bir oluşumu buradan daha değerli gören birisi ile burası bizim mahalle, biz de değerliyiz, bu mahalleyi her hâlükarda el ve emek üstünde tutuyoruz diyenlerin oranının değmeyecek miktarda olduğunu, mavi boncuk dağıtmanın marifet ve denizciliğe fayda sayıldığını üzülerek görüyorum.
Benim düşünce ve beklentilerime kesinlikle uymayan bu tür yaklaşımlara, <elbette ki, kimseye aksini yapmasını söyleyeme hadsizliğini yapacak değilim>, saygı duymakla beraber katılmıyorum ve bu durum yokmuş gibi davranıp onay vermek istemiyorum. Benim düşünceme göre, foruma/verilen emeğe yapılan saygısızlıkları görmezden gelip, kabullenemiyorum.
Bu yüzden,
Şu sıralar, foruma giriyorum, bakıyorum, okunacak bir şeyler aranıyorum, fikir tartışması var mı diye bakıyorum.
Kişiler, acaba, sosyal aylaklığa devam edip, nasılsa görmüyorlar mı diyorlar, hiçbir sorumluluk hissetmeden mahalle gezisine mi çıkmışlar, bunca zaman okudum, artık iki satır yazmak diyetimdir mi diyorlar, yoksa gerçekten umurlarında değil mi diye bakıyorum.
Yoksa çıkıyorum.
Diğer yandan KAYIKEVİ benim mülkiyetimde değil. Çok severek katkıda bulunduğum bir başlık sadece.
Çizgisi belli, herkese açık, dileyen dilediği zaman, gönlünce yazabilir.
Her daim okumaya/bakmaya devam ediyorum, yazılarda buluşmak ümidi ile,
Selamlar.