Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Cyclades 2017 seyrimiz

• *
Ynt: Cyclades 2017 seyrimiz
#60: 05 Temmuz 2017, 23:18:05
He valla.. okumuyorum ben zaten.. kışın okuycam. Zadece gözüm kayıyo..😀 sarap cekti canim bak..
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#61: 06 Temmuz 2017, 09:10:27
Korkarım bu hızla Cebel-i Tarık..  ;D ;D ;D

Eyüp Ağabey'in bu notlarını tek seferde okuyabileceğimiz bir hale getirsek mevsim sonunda.. Aslında ne güzel olur.. Hem limanı anlatmış, hem yeme içme hem de ailecek yaşadıkları.. Bence en güzel rehber hali.. Ben çok sıkılıyorum sadece limanı anlatan rehberlerden.. Böyle mesela limanı anlamak bana daha kolay geliyor. Bu arada anlatım tarzını çalacağım gibi duruyor.  \>>
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#62: 06 Temmuz 2017, 10:19:38
Eyüp reis,

Çok keyifle okuyorum çok teşekkürler, yalnız Dilek resin de dediği gibi ''tek seferde okuyabileceğimiz bir hale getirsek mevsim sonunda.. Aslında ne güzel olur..''

• IP logged

Z

Ziya Gunes

#63: 06 Temmuz 2017, 11:36:50
Tek seferde okunacak metin haline getirdim ama forum kabul etmiyor (en fazla 20000 karakter diyor)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#64: 06 Temmuz 2017, 11:38:28
Çarkçıbaşları yazı bitince hallederler.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#65: 06 Temmuz 2017, 12:11:33
Çarkçıbaşları yazı bitince hallederler.
Evet sezon sonunda bir araya getirelim..Ben bir de çıktı alıp dosya halinde tekneye koyacağım. Eyüp Ogan Rehberi diye.. Hadi bi kişi bana fazla hesap getirsin şimdi o adalarda..  8) ;D
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#66: 07 Temmuz 2017, 13:34:40
Paros 2.gün;
Sabah 08.30 da kalktım.
Gerçi gece 04.00 gibi rüzgarın ugultusunun artmasıyla da kalkıp, bi göz gezdirmistim tekneye.
Hava dünden beri bayağı soğudu, ilk kez eşofman ve polarlarla oturduk.
............
Güzel bir kahvaltı hazırlamış kızlar..
.............
Kahvaltı sonrası, şansımızı deneyip, Paros Noussaya gitmeye çalışacağız.
Tekneyi seyre hazırladık.
Kaptan olarak bu havada yola çıkma kararını verdiğim için yeşil pantolonumu giydim. Ben hazırım, mürettebatta zaten benim cesaretime hayran..
.............
Demiri aldık, koydan çıktık. Ama ne gorelim; rüzgar ve dev dalgalar bizi karşıladı. Bu şekilde rüzgara ve dalgalara karşı 7-8 nm gitmemiz gerekiyor.
Çok kısa bir an tereddüt etsem de, hemen geri dönüyoruz kararı vererek, 360 derece döndüm ve daha önce demirledigimiz yerin 50 m ilerisine demirledim.
Kızların morali cok bozuk ama caktirmiyorlar.
............
Ben de neredeyse bir tam gün tekneden çıkmamış ve bu durumdan hiç yakınmayan hanımlar için botu iyice şişirdim, denize indirip, motoru taktım.
............
Kesinlikle bot nasıl kullanılır? eğitimine gitmeliyim.
Bu meret yerinde durmuyor.
Habire stop ediyor.  Rölantide niye stop eder ki...
Hem gaz ver, hem gaz azalt, hem yön ver, bota birisi bindimi düz de gidemiyoruz.. Sanki içine yengeç kaçmış gibi..yanpiri yampiri gidiliyor...
Üstünde durmak maharet istiyor.
Güvensiz davranislarim, herkesi geriyor..
Böyle bir eğitim Istanbul da var mı acep?
.............
Neyse ki kimseye bişey olmadan, 4 kişi limanın yanındaki küçük barınağa gidip, bir balıkçı teknesine aborda olduk....
.............
Yürüyerek plaja gittik..
2-3 saat kaldık. Duş 50 cent... Yunan genc garson çok sempatik. Biz birer bira, hanımlar ise frappe ve portakal suyu ictiler, hesap öncesi ikram olarak kisi başı minik lezzetli sutlu bir tatli getirdiler.
Deniz, dus ve ortam hepimizi gevşetti, rahatlattı...
Hep bir ağızdan Paros u da sevdik demeye başladık.
...............
Plajdan ayrildik, sahilde yürüyoruz..
Önce güzel bir pizza yiyoruz. Sonra marina'nin tam karşısındaki marketten meyva, biraz domates, salatalık ve ekmek alıyoruz.
Şimdi sıra botla rüzgara karşı tekneye düşmeden gidebilmekte...
Stress bastı yine...
Neyse, önce kızları sonra Mustafayı tekneye götürdüm.
Bu bot kullanmam çok su götürür ya neyse burda bitsin bu konu..
...............
Aali San'in forumda yazdığı tekne tip ve modelleri üzerine başlayan keyifli tartışmayı okuyorum, bir yandan da alargada demirli teknelere bakıyorum.
Hiç bilmediğim, duymadigim modellerde var. Ilgimi çekiyor, gozlemleyebildigim kadariyla kiyaslama yapmaya calisiyorum.
.................
Hava karardı, demir fenerimizi yaktık.
Çay demlendi..
Keyifli havuzluk sohbetlerimiz başladı...
..............
Yarın fırsat bulursak küçük siklatlara  kapağı atacağız..

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#67: 07 Temmuz 2017, 13:44:08
Korkarım bu hızla Cebel-i Tarık..  ;D ;D ;D

Eyüp Ağabey'in bu notlarını tek seferde okuyabileceğimiz bir hale getirsek mevsim sonunda.. Aslında ne güzel olur.. Hem limanı anlatmış, hem yeme içme hem de ailecek yaşadıkları.. Bence en güzel rehber hali.. Ben çok sıkılıyorum sadece limanı anlatan rehberlerden.. Böyle mesela limanı anlamak bana daha kolay geliyor. Bu arada anlatım tarzını çalacağım gibi duruyor.  \>>
Yok be Dilekcim, Cebeli tarik a gitmek kim, biz kim..
Notlar bende kayıtlı zaten, Istanbul a dönünce paylaşırım.
Sevgiler

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#68: 07 Temmuz 2017, 13:45:40
He valla.. okumuyorum ben zaten.. kışın okuycam. Zadece gözüm kayıyo..😀 sarap cekti canim bak..
Ersin merhaba, Istanbul a dönünce senin de seyrin bittiğinde buluşalım. Şaraplar benden..
Sana iyi seyirler..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#69: 07 Temmuz 2017, 13:47:23
Abi hani deniz yavaş bir hayattı? Yetisemiyoruz anasını satayim
Bulentcim, biz de duruluruz herhalde..
Şimdi seyir açligimiz var ondan sanırım.. 😉

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#70: 07 Temmuz 2017, 15:59:06
Anlatım harika, gezilen yerler harika, bir yandan neresiymiş bu ada diye haritadan bakıyorum.Gezi bittiğinde haritalı bir şekilde toparlayalım süper olur, hatta Eyüp Abi fotoğrafla da destekler. Elinize sağlık Eyüp Abi, Selametle...
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#71: 11 Temmuz 2017, 18:37:50
Bu kez de çok yavaşladınız abicim.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Selamlar
#72: 12 Temmuz 2017, 22:47:30
Bu kez de çok yavaşladınız abicim.
Evet süper bir yazı dizisi oluyor. Birkaç saat ara ike bakıyorum, yeni birşey göremeyince moral bozuluyor İstanbul'da. Reis selametle gezsin tüm rotasını, inşallah resimlerle desteklenir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#73: 14 Temmuz 2017, 15:59:19
İki yanlış bir doğru etmez"
Schinoussa yolunda..;
Sabah erken kalktık, hanımlar uyuyor..
2 gündür Paroikia koyunda alargadayiz. Rüzgar koy içinde dahi 25 knot, sagnaklarda 35-40 i buluyor.
Akşamdan sabah erken yola çıkacağız, seyir biraz zahmetli olabilir diye hanımları hazırladık, koyda iyice sıkıldıkları için zahmete girmeye razılar..
............
Koyun çıkışındaki sancak ve iskele şamandıraları ve tam orta yoldaki sığlığı işaretleyen samandirayi geçer geçmez kocaman dalgalar bizi karşıladı..
Rüzgar karayelden esiyor, sancak kontra yelkenleri mendil kadar açtık..
..............
Paros- Naxos arasından geçmek için önce kuzeye, rüzgara ve dalgalara baş vermek gerekecek, çok dayak yiyeceğiz..
Vaz geçtik..
.............
Paros ile Anti-Paros arasındaki dar ve sığ geçitten geçersek yolumuz epeyce kısalacak..
Geçite döndük, giderek dalgalar biraz ufaldı..
Karşımızda bir ada var, adanın hangi tarafından geçebiliriz acaba?
Yelkenleri kapattık, çok yavaş motor seyri ile ilerliyoruz..
Derinlikler 4m. 3m. 2m... giderek azalıyor..
Mustafa derinlik olcerden okumaya devam ediyor.. 1.80, 1.60, 1.30, 1m...
Yüreğim ağzımda, oturduk oturacağız...
Dalgalar tekneye kıçtan vurdukça tekne havalanıp, sonra alçalıyor..
Mustafa derinlik 0 dediği anda, hemen tornistan diye bağırdım..
............
Gittiğimiz onca yola mi yanarsın?
Geçen onca saate mi yanarsın?
O geçitten geçseydik kazanacağımız onca mile mi yanarsın?
Dönerken yiyeceğimiz o havaya mi yanarsın?
Duygularımı yazıya dökemiyorum..
...............
Gerisin geriye döndük, kayalıkların arasından en az 3 m dalgalara kafa vura vura ana yelken 3.camadan, cenova mendil kadar açık orsa seyirle bata çıka Antiparos'u batısından dolanmaya başladık..
..............
Adanın batısına döndükçe önce apaz, sonra geniş apaz, adanın güneyinde ise biraz dalgalar ufaldı ve kavanca ile iskele kontra yine geniş apazdan, apaza seyirle,  Anti paros ve Paros arasının güneyinde yine dalgalar büyümeye başladı, Paros Naxos arası güneyinde ise devleşti..
................
Rüzgar 30 knot in altına hiç düşmedi.
Kızlar kamaradan hiç çıkmadı, o çalkantı ve çatırtı, patırtı arasinda n'apıyorlar acaba..?
...............
Denizler arkadan çoğalarak gelirken, hava 30 knotun üstünde dümen tutmak da çok zor...
2 kuru incir ve 1 ceviz yiyerek yola çıkmıştık..
Ama aklımıza bişey yemek gelmiyor..
Bol bol su içiyoruz..
................
Önce Iraklia, sonra Schinoussa ya girdik. Mersini koyu iskelesinde bir catamaran'in sancağına 6-7 metrelere demir atıp 40m kaloma verip, kictankara bağlandık.
...............
Reyhan'in morali çok bozuk.
Kendine minik bir plaj çantası hazırlayıp, ağlamaklı bir şekilde tam karşıdaki ılgın ağaçları içindeki kumsala gitti.
Hulya ise pek sesini çıkarmadan yiyecek birşeyler hazırlıyor..
Ben, soğuk bir şişe su ve ekmek arası biseyler alıp, kumsala Reyhan'a götürdüm.
Reyhan'in gözler kızarık, bana küsmüş galiba... Yemeyeceğim, içmeyeceğim gibi biraz ters cevaplar veriyor.
Neyse elimdekileri plaj çantasına bırakıp, biraz kendi başına kalması için tekneye döndüm..
..............
Iskele'nin ön tarafina koca bir feribot geldi..
Biz feribotun yarattığı dalgadan etkilenmiyoruz..
Mustafa biraz dinleniyor, Hulya da Reyhan'in yanına gitmeye hazırlanıyor.
Ben de çok yorgunum, tekneyi salimen bağlayınca birden tüm enerjim bitti gibi..
Ama aklım Reyhanda.. Acaba bu seyirle çok mu zorladım ekibi..?
...............
Mirsini çok küçük bir koy. Girince sağ tarafta beton iskeleyi hemen göreceksiniz. Beton rıhtımın on tarafına Feribot yanaşıyor, rıhtımın koya bakan kısmına ise yaklaşık 7-8 tekne kıçtankara bağlanabilir, derinlikler uygun. Beton iskelenin tam karsisinda 3-4 teknelik ayrı bir beton yer daha var. Onun da yan tarafi, yanı koyun dibi çok güzel bir kumsal... Deniz pırıl pırıl..
Iskele'nin arkasinda bir market ve taverna var.
Ayrıca onun biraz ilersinde yolun ve denizin kıyısında bir taverna daha var.
O tavernanın 4 tane sezlongu ve şemsiyesi olan minik bir plajı var.
Ve sahilde duşu var.
.................
Reyhan denize girince biraz sakinlesmis, bana olan kızgınlığı azalmış.. 
Tekrar gittim yanina, hava durumu, Deniz, fırtına vb kem küm etmeye başladım. Baktım şansımı zorluyorum, sustum.
Duş ve golgeligi olan minik yeri gösterip, oraya götürdüm.
Soğuk bira, duş, tertemiz tuvalet ve nefis deniz herşeyi çözdü..
Hulya ve Mustafa da geldiler..
Uzunca bir süre orda kaldık..
.................
Tekneye geldik, giyindik, kızlar süslendi ve o tavernada yemeğe gittik.
Çok güzel, hafif bir esinti var, koy çok güzel..
O tavernayi çok begendik.
..........
Tekneye döndük, birer bardak çay içip, yarın da burda dinlenelim diye karşılaştırıp yattık.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#74: 14 Temmuz 2017, 18:04:38
Schinoussa 2.gün;
Sabah 06.00 gibi uyandım,
Herkes uyuyor, yan tekneler de uykuda, kumsala doğru 4-5 tekne alargada salınıyor.
Akşam yatmadan tekneyi biraz açmış, pasarellayi da kaldırmıştık.
Bugün tatil, seyir yok.. En iyisi gidip biraz daha yatmak..
..............
Tam dalmak üzereyim, tak tak diye bir sesle irkildim.
Havuzluga çıktım, yanımdaki catamaranin iskele kıç tarafı dalga ve rüzgarla beton iskeleye yaslanmis.
Rüzgar karşıdaki vadiden biraz kuvvetlice esmeye başlamış. Bizim teknenin kicida iskeleye yaklaşmış, pruva zincir iyice gerilmiş...
Hemen sancak vasattan bir açmaz ile kıyıda biraz ilerdeki aneleden bağladım.
Mustafayı uyandırdım.
Civarnalar tekneye oldukça kuvvetli vuruyor.
...............
Her ihtimale karşı motoru çalıştırdım, yarim yol ileri verdim.
Diğer tekneler de uyandı..
Yandaki catamaran'in kaptanını uyandirmistim, teknenin kıçını korumaya çalışmak için balon usturmacasini düzeltiyor, çapraz açmazlarla uğraşıyor...
Derken çok kuvvetli bir civarna catamaranin sancak basomuzlugundan bindirince catamaran demirtarayip beton iskeleye iskelesinden yaşlanıp, aborda hale geldi..
Allah'tan benim rüzgar altımda...
...............
Ruzgar koy icinde 40 knotlarla, sagnaklarda 50 knotlarla eserken, Bow thrusterimla, motora ileri yol vermekle ugrasacagima halatlari cozup hizla demir alip koy icine ciktik..
...............
Alargada teknelerde demir tarayanlar, iskelede tekneleriyle uğraşanlar, bağırış cigris...
Koy ici de uygun olmayınca, Mirsini limandan çıktık.
Biraz etrafta dolaşıp, Mirsini limanın bir üstünde, sancagindaki geniş koya gidip, 6-7 tekne arasına uygun bir yere 7-8 m ye neredeyse 60m zincir sererek demirledik.
Burası da çok esiyor, tekne demirde fırıl fırıl dönüyor.
................
Bu arada kızlar uyandı, durumu farkedince moraller bozuldu..
Kahvaltı hazırladılar, bugün burdayiz dedik..
Hepimiz çok yorgunuz, bu havada kimsenin tekrar seyre çıkmaya mecali yok zaten...
............
Oldukça geniş, koyun dibi upuzun bir plaj, kıyıda ağaçlarım arasında bir taverna görünüyor. Yamaçta evler var. Bize yakın olan tarafta ise bir otel görünüyor.
Minik bir patika ise tepeye doğru, sanırım Mirsini ye iniyor...
.............
Yavaş yavaş diğer tekneler demir alıp, koydan ciktilar.
Biz yalnız kaldık... Demirimizi alıp, koyun dibine doğru 4-5 metreye yine 60 m kaloma verip, bosamizi da vurduk.
Bugün ve gece burdayiz.
Dalıp demire Baktım, kuma iyice gömülmüş.. içim rahat uyumak üzere kamaraya girdim.
................
Tüm gün 30 knotun uzerinde esti... Açıkçası rüzgardan sarhoş olduk... tekne habire rüzgara dönüyor...
Uzun güzel sohbetlerle, denize girip çıkarak ve yemek yiyerek vakit geçirdik.
Yarın hava biraz kalıyor gibi, kalıyor dediysem 30 civarı esecek.. Poseidon öyle diyor...
Rotamızı tekrar revize ettik, artık memlekete döneceğiz..
Planlayıp ama göremediğimiz adaları seneye görürüz diye teselli ediyoruz kendimizi..
.............
Çay içtik, şarap içip peynir yedik...
Uykusu gelen gitti yattı..
..............
Yarın erkenden 05.00 gibi demir alacağız, Amargos'un batısından Astipalya ya rota tutacağız...

• IP logged

Yukarı git