Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Cyclades 2017 seyrimiz

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Cyclades 2017 seyrimiz
#30: 28 Haziran 2017, 15:32:13
Cunku ters cevaplar vermeye baslamisti...
Biraz sonra kaptan geldi ve noldu benzeri biseyler sorup , eğer rahatsız olduysak çıkın gidin benzeri bis eyler söyleyince iyice sinirlendik.
Mustafa, port polisten çıkış için transit logu kaşeletip, elektrik ve su kartının depozitosunu alıp geldi. Bu arada liman görevlisi 2 günlük bağlanma parası talep etti, yine biraz tartıştık ama yapacak bişey yok 16 euro ödedik.
................
Elektrik kablosunu, su hortumunu toplayıp, pasarellamizi yerine koyduk.
Elektronikleri açtık, motoru çalıştırdım. Sonra Mustafa dumende, Hulya ruzgaralti, Reyhan rüzgarüstü koltuk halatlarını alacak, ben demirdeyim.
Demir almaya başladım, birden ırgat zorlamaya başladı, işler ters gidecek ya!
Yanımızdaki motoryatin gıcık kaptanı demiri bizimkinin üstüne atmış ve bizim irgat gıcırdayarak o kocaman baklalı zinciri yukarıya çekti.
Kıyıya bağırıp zincirlerini boşlayıp, Reyhan in getirdiği halatla askıya alıp demirimizi aldık.
Bu arada ben kan ter içinde kalıp, engin ingilizcemle adama saydırıyorum. Adam da oldukça mahcup olmuş gibi davraninca son defa stupid diye bağırıp, içimi rahatlatıp yola çıktık...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#31: 28 Haziran 2017, 15:33:42
Ne motoryatin jeneratörünün, kaptanının, demirin üstüne zincir serilmesinin, ne de liman görevlisinin davranışlarının moralimizi bozmasina izin vermiyoruz.
Minik ve cozebildigimiz sorunlar ekibin kendine güvenini artırıyor. Moraller yüksek...
İos u da çok sevdik diye konuşuyoruz.
Gerçi biz sanırım her gittiğimiz yeri seveceğiz.
...........
28 Haziran Carsamba
Rotamız Sikinos adası.
Hava açık ve güneşli, uzaklik 6 nm, rüzgar yok denecek kadar az, dalga yok..
Limandan çıkarken giren feribot yolda bizi geçti ve Sikinos a gitti, biz yaklaşırken o diğer bir adaya yönelmişti bile..
..........
Sikinos limana mendirek hizasına 2,5 metreye 30 m kaloma verip, bosa kancamizı da vurduktan sonra, tertemiz masmavi suya atladık..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#32: 28 Haziran 2017, 19:47:19
Çok keyifle yazıyorsunuz.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#33: 29 Haziran 2017, 03:43:19
Okumuyorum.. Sonra okuyacağım .. Canım çekiyor..
  • IP logged

• *
#34: 29 Haziran 2017, 13:55:55
Okumuyorum.. Sonra okuyacağım .. Canım çekiyor..

:)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#35: 30 Haziran 2017, 00:48:27
29 Haziran Persembe
Sikinos ;
Limana girişte çok dikkatli olmak lazım.
Feribot iskelesinin yan tarafındaki koyun dibi incecik kumdan bir plaj, plaj ılgın ağaçlarıyla çevrili...
Mendirek hizasından itibaren derinlikler hızla azalıyor, bizim tekne kuma hafifçe oturdu, hemen tornistanla kurtulduk.
Deniz dibi tamamen kum olduğu için hasar olmadı ve çok iyi demir tutuyor.
Capanin ve zincirin dibe yerleşmesini tekneden rahatca görebiliyorsunuz.
Yani deniz pırıl pırıl..
Bizden sonra 3-4 tekne daha geldi alargada..
Hemen arkama hayalini kurduğum Malö 46 bir tekne demir attı..  Teknede sadece bir kişi var.
Yemek faslı, deniz faslı ve biraz dinlenip, botla kıyıya çıktık.
Kıyıdaki cafede otobüs beklerken bira içip, wi-fi şifresi alınca herkes telefonlarına yoğunlaştı. Meğer otobüs sadece ferry geldiğinde önümüzden geçiyormuş. Böylece otobüsü kaçırdık.
Bir sonraki otobüs oldukça geç geleceği için canımız sıkıldı..
Bu arada birisi otobüs şoförünün telefonunu verip, ararsak bizim için geleceğini söyledi.
Inanmasak da aradık. Adam 5 dk sonra ordayım deyince hem sevindik, hem şaşırdık. Gerçekten 5 dk sonra bir hyundai i20 ile birisi geldi ve bizi alıp Chora ya hareket ettik.
Yolda adama bizi Vinery house a götürmesini, chorayi da görmek ve sonrası tekrar limana gelmek istediğimizi söyleyince, yol üstünde bir evin önünde durup, araba kullanmayı biliyor musunuz? Siz kullanın, gezip tozun sonra limanda bırakın ben yarın gelir alırım, 20 euro ödeyin dedi ve indi arabadan. Çok şaşırdık, ada insanı olmak böyle diye konuşup, 20 euroyu ödeyip arabayı teslim aldık.
................
Vinery house' ı Meltem Sarıkaya ( moshonis teknesi) seyir anılarında okumuş, ayrıca Zafer abinin organize ettiği Istanbul Göz hastanesi etkinliklerinde Ali Sarikaya- Meltem Sarıkaya sunumunda da dinlemistim.
Güneş batmadan orada olalım diye hızla oraya gittik.
...........
Çok Güzel, dik bir yamaçta, uzum bağlarının içinde güneşin battığı yönde neredeyse Sikinos adasının kuzeyi ve kuzey batı ve doğusu yonunde tüm kiklad adalarını görüş mesafesinde muhteşem manzarası olan nefis bir restoran...
Meltem Sarikaya'ya binlerce teşekkür ederek, çok güzel bir masaya oturduk.
Güneş batmaya yakın, cok iyi bir zamanda gitmişiz.
..............
Hemen fotoğraf makineleri ve telefonlar ellerde yüzlerce kare fotoğraf çektik.
Güzel bir müzik eşliğinde kendi üretimleri şaraplari içerek güneşin batışını romantik duygular ile gozleyip, arkasından yemek yedik. Gece de çok güzeldi, gökyüzü açık ve binlerce yıldız...
.............
Hesap kısmını buraya yazayım da üstteki yazının duygusu bozulmasın.. 😊
4 kisi şarap ve yediğimiz 5 çeşit yemek ve mezeye toplam 65 euro ödedik.
............
Chora ya gidip gezecek halimiz kalmadığı için limana dönüp botla tekneye döndük. Bot deyince anladiniz, botun motoru yine su koyverince o güzel, romantik gece asıl kureklere sekilde sona erdi...
Tekneye dönüp uyuduk...
..........
Işte asıl sınav yeni başlamış da haberimiz yok..
Sabaha kadar solugandan içimiz dışımıza cıktı, calkalandik durduk.
Hiçbirimiz doğru dürüst uyuyamadık.
Sabah olsa da gitsek diyorum ama sanki zaman hiç geçmiyor gibi...
Gece 02.30 da gelen dev bir feribotun o minnacık koyda manevra ile yanaşması ise inanılmazdı..
................
Sabah 06.00 gibi kalktım, herkes uyuyor. Hemen denize atladım, deniz süper tam benim istediğim serinlikte. Epeyce yüzüp tekneye geldim, bu sırada arkadaki Malö nün kaptanı da denize girip bizim tekneye doğru gelmeye başladı, yaklaşınca ben de kalkıp kıca gittim. Bana türkçe Merhaba, günaydın deyince çok şaşırdım.
Panayotis, tek başına seyir yapmaktan çok keyif alan, gökçeada doğumlu, uzun seneler Istanbul da yaşayan 13 yaşında Atina ya mübadele ile giden çok iyi bir denizci.
Şu anda dünya turu yapan Nadire Berker ve Selim Yalcın in arkadaşıymış..
Uzunca sohbet ettik, çok aydın ve kültürlü biri. Iletişim bilgilerimizi verdik birbirimize.. o Milos'a gidiyor, demir alıp ayrıldı.
................
Bizimkileri uyandırdım, hepsinin gecesi kötü geçmiş, ama denizcilik de böyle durumlarda var, hazırlıklı olmak lazım diye konuştuk.
Kahvaltı yaptık ve demirimizi alıp Folegandros a dümen tuttuk.
.............
Mesafe 10 nm. Hava açık ve güneşli, dalga çok az, rüzgar bir ara 16 kanıtları buldu ama ortalama 10 knot... Ana yelkeni açtık, sonra cenovayi da... orsa seyir yapıyoruz, açı kurtarmıyor, tramola gerekecek..
Tramolaya gerek kalmadı, rüzgar azalınca cenovayi kapattık, motor çalıştırıp devam ettik.
Sikinos Folegandros arasında küçük adacıklar ve kayalıklar var, dikkatli seyir etmek lazım.
1,5 saat kadar sonra Folegandros Karavostasis limana girip, iskeleye kictankara bağlandık.
Iskele yaklaşık 9-10 teknelik. Sanırım birazdan dolacak ve geç gelenler alargada kalacak.
Oldukça büyük bir koy, dip taraf plaj, kıyıda yazlık ve taverna ve cafeler var.
...........
Hava cok sicak, biraz dinlenme zamani..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#36: 30 Haziran 2017, 08:34:58
Folegandros;
Beton iskelenin feribotların yanaştığı tarafa dibe bağlanıp iskele taraftan beton rıhtıma aborda da olunca, haliyle endişelenip tekneyi açmazlarla deli gibi bağlayıp, gelecek ferrylerin yaratacağı etkiyi ortadan kaldırmak istiyorum.
Bu arada birazdan tamamen dolan iskeledeki son yere bir Beneteau 57 kictankara olunca biz iyice sıkıştık.
Hanımlar ise biz erkeklerin endişesinin farkında değil, çok mutlular, ne hoş hiç sallanmiyoruz, güzelce teknede oturup, gece de uyuyabileceğiz diyorlar.
..............
Güzel bir bulgur pilavı, vakumlu gelen bonfile, acı biber turşusu ve çoban salatadan oluşan soframız müthişti..
Iyice de acıkmış ve bu yemekleri özlemişiz. Hep yunan meze ve ahtapot, kalamar vb yenmiyor, bir süre sonra insan bıkıyor.
..............
Liman görevlisi bağlanma için 7 euro istedi, aslında makbuzda 6,70 euro yazıyordu.
Hemen arkamızdaki port police deki bayan polis ise evraklara bakıp, Milos'a gideceğiz diye İos dan ayrıldığımızı görünce, bir işlem yapmadı, sabah ayrilacagiz deyince okeylestik.
..................
Hanımlar önce sonra da Mustafa ve ben plaja yürüdük , plaj kıyısında oturup birer bira içtik, Hulya ise frappe...
Deniz çok Güzel, temiz... kıyı biraz çakıl ama denize girince 3 m sonra tamamen kum.
............
Adalarda dikkatimizi çeken, hiçbir plajda duş yok, sanırım su en değerli sey. Çoğu adada sarnıçları görünce, eskiden yağmur sularını biriktirdiklerini, hala da kullandiklarini, yeni yeni reverse osmozla deniz suyunu kullandiklarini öğrendik.
............
Tekneye dönüp, duş ve istirahatten sonra giyinip Chora ya giden otobüse gittik, durak teknemize 50 m mesafede..
........
Durak çok kalabalıktı, otobüs tıkabasa doldu, Mustafa ayakta kaldı.
Chora limana 3-4 km uzaklıkta.
Oldukça sorun. Dar ve temiz sokaklarında yürüdük, fotoğraflar çektik.
Güneş batmaya yakın ise kayaların kıyısında çok zevkli mimarisi ve dekorasyonu olan bir otelin bahçesinde güneşi batırıp birşeyler içtik.
Bulgar garsonla samimi bir sohbet yapıp, tekneye döndük.
..............
Tekneye indiğimizde liman çok kalabalıktı, biraz sonra kocaman feribot yavaşça önümüze bağlandı, teknemizi açmazlarla öyle güvenli bağlamışız ki hiç etkilenmedik bile..
Feribottan yüzlerce insan indi.. herkesin elinde çanta, sırtlarında çanta... her yaştan ve milletten...
..........
Bu gece son feribotmus, feribot gidince büyükce bir motoryat önümüze aborda oldu.
Biz sabah erken çıkacağız, bakalım nasıl olacak. Motoryatin kaptanına söyledik, ben uyanırım dedi.
Bu arada sanatımızdaki tekne ise Avustralya ya gidecek. Tekneyi yeni Hirvatistandan almışlar, Elan 434 ...
O teknede baştan bir halatla kıyıdan açmaz alınca biz hapis kalmış gibiyiz, ona da söyledik sabah erkenciyiz diye, o da ben uyanırım dedi.
.............
Folegandros minicik olmasına rağmen çok fazla turist çeken, popüler bir adaymış. Her yer turist kaynıyor...
Gelen giden teknelerin haddi hesabı yok.
............
Teknede bir şişe kırmızı şarap içip peynir yedik, biraz da kuruyemis...
Sonra da uyuduk.
......
Biz Folegandros'u da cok sevdik...😊

• IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#37: 30 Haziran 2017, 09:07:39
Eyüp ağabey..uyandılar mı acep ?  ::) :)
  • IP logged

• *
#38: 30 Haziran 2017, 09:13:26
Bence uyanmamışlar ki, sabah sabah yazmış  ;)
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Donatan Temsilcileri
#39: 30 Haziran 2017, 12:38:34
30 Haziran Cuma;
Sabah saat 05.45 de Mustafa beni uyandirdi, deliksiz bir uyku uyumuşum.
Açmazları toplamaya başladım, yan tekne de, karşımdaki motoryat kaptanı da uyuyor.
Motoru çalıştırıp, koltuk halatlarını alıp çıkacağız. Bow thrustur da çalışır halde, Hakan Erim'in kulaklarını çınlatıyorum.
Çok gerekli bir yerde işe yarıyor.
Başı yavaşça iskeleden açıp, motoryatin yanibasindan süzülerek avara oluyoruz.
Bu arada usturmacamizin birinin olmadığını farkettim, aradık bulamadık. Canım sıkıldı bu işe.. Milos da alır yerine koyarım dedim.
Koyun ağzında, mendiregin arkasında olduğu için göremediğimiz kocaman bir cruiser demirli...
Dün geceki kalabalık turist yoğunluğunun nedeni olduğunu anlıyoruz.
Cruise gemiyi sancagimizda bırakarak 330 derecelere dümen kırıyoruz.
Güneş Sikinos üzerinden doğmaya başladı..
Dün akşam fırından aldığımız susamlı çörekle, Reyhan'in yaptigi diyet kurabiyeden birer tane yedik.
Dün akşam gittiğimiz chorayi denizden fotoğraflayıp, bir süre sonra adayı bitirince 290 dereceye rotamızı revize edip adadan uzaklaşıyoruz.
Kocaman bir yunus sürüsü çevremizde avlanıyor. Keyifle izliyoruz...
Önümüzde Milos görünüyor. Mustafa uyumaya gitti.
Hanımlar uyuyor.
Deniz kağıt gibi dümdüz, rüzgar sıfıra yakın, hava açık ve güneşli..
...............
Milos'un kuzey doğu ucuna doğru yaklaşıyorum. Sancağında Kimolos adası ile oldukça sığ dar bir geçit var.
Haritaya bakarak, biraz endişeli yavaşça geçiyorum. Derinlik yer yer 5 metrelere kadar düşüyor.
Ama sorunsuzca geçiyorum.
.................
Hava iyice yanık..
Bugün hiç yelken seyri yapamadık..
Milos körfezine girdik, herkesi uyandirdim. Iskelemizdeki kıyıya yakın seyrediyor, şirin minik deniz kenarında rengarenk boyalı yerleşim yerlerinin fotoğraflarını çekiyoruz.
................
Adhamas iskelemde göründü, yelkenli direklere doğru yöneldim. Kıyıdan genç biri el ediyor. Onun gösterdiği yeri beğenmeyip, arkamızda cafe ve dükkanların ayrıca coast fuardın ofisinin olduğu rıhtıma su ve elektrik pedestalinin önüne demir atıp, kictankara bağlandık...
Elektrik 4,5 euro, liman ücreti 7 euro, hizmet bedeli için ise bir defalık 3 euro ödedik.
Suyu musluktan akar bulunca depoyu doldurup, tekneyi yıkamıştım bile..
Böylece su için para ödemedik.
Şimdi yemek zamanı... sucuklu yumurta yapacaklar...

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#40: 30 Haziran 2017, 12:40:42
Eyüp ağabey..uyandılar mı acep ?  ::) :)
Merhaba Dilekcim,
Maalesef uyanmadılar...😣

• IP logged

• *
#41: 30 Haziran 2017, 13:16:43
Keyifle okuyorum.
Google Earth'en izliyorum.
Her ne kadar resimler eksik olsa da, onları da Google Earth'teki resimlerden idare ediyorum.
Keyfiniz daim olsun
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Donatan Temsilcileri
#42: 30 Haziran 2017, 14:02:07
Keyifle okuyorum.
Google Earth'en izliyorum.
Her ne kadar resimler eksik olsa da, onları da Google Earth'teki resimlerden idare ediyorum.
Keyfiniz daim olsun
Mehmetcim, çok foto çektik ama foruma telefondan yükleyemiyorum.
Güzel bir seyir oluyor.. Günler geçtikçe mürettebatta çok uyum sağladılar.. yanaşma, ayrilmalarda kırk yıllık denizci gibiler..
Görüşmek üzere..
Sevgiler..

• IP logged

• *
#43: 30 Haziran 2017, 14:48:48
Eyüp reis,
Bayılarak okuyorum... Harika yerler geziyorsunuz, Allah bozmasın keyfinizi...
Bu arada her gittiğiniz yeri ben de Google Earth ile inceliyorum, notlar alıyorum..
Ama hep birer gün kalıyorsunuz, yetişilmesi gereken bir program mı var?
Bol keyifler dilerim....  :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#44: 01 Temmuz 2017, 10:07:30
Milos;
Adamas limani, körfezin sonunda denizden gelirken minik bir burnun arkasında iskelenizde önünüze cikiverecek.
Yelkenli direkleri de göreceksiniz zaten..
........
Bir görevli genç baglanmaya yardımcı olup, yer gösteriyor. Eger sahipli tekne yeri degilse bos buldugunuz tercih ettiğiniz yere de baglanabilirsiniz, görevli genc bu konuda israrci olmadi. Limanın uç ponton kısmında tonoz imkani da var. Biz orayı tercih etmedik.
Beton mendirekle korunmus limanin iç kısmını günlük tur tekneleri kullaniyor.
Mendirek bir pontonla uzatılmış, mendiregin ve pontonun diş kısmı ile feribot iskelesine kadar olan Izmır kordon boyuna çok benzettigimiz arkası kaldırım ve yol ve cafe, dükkan, taverna vb olan uzun rıhtıma 5 m derinliğe demir atıp, bizim gibi kictankara olabilirsiniz.
Kıyıda su ve elektrik var.
Aksama doğru 1-2 teknelik yer disinda heryer doldu...
Türk bayraklı bizden başka tekne yok.
.............
Bugün çok sıcak.
İstanbul ve Ankara'nin da çöl sıcakları ile kavruldugunu öğreniyoruz.
Kahvalti sonrasi karşımızdaki cafeye gecip, soguk birseyler icip wifi sifresini de alinca herkes telefonuna sariliyor.
...............
Araba kiralayıp adayı gezeceğiz.
Ama önce hemen arkamızdaki port police gidilecek.
Port polislerin hemen hepsinin genc ve dinamik kiz ve erkeklerin olmasi dikkatimizi cok cekmisti.
Mustafa, port polis kızla sohbeti ilerletip, bu durumu sormuş. Bu gençler adalarda mecburi hizmet gibi ilk yıllarda çalışıp, daha sonra ana karaya görevli gidiyorlarmış.
Yani bir nevi şark hizmeti.
Bize göre böyle şark hizmetine can kurban, ama onlar çok mutlu değiller gibi..
Port polis evrakimizi mühürlüyor, yarın için çıkış mührünü de basıyor.
Bu işlem ücretsiz..
................
Araba kiralamak için çok uğraştık, onlarca rent a car şirketi olmasına rağmen hiçbirinde araba yok.
Oturduğumuz cafenin yaşlı sahibi adi Zacharias ama biz Zekeriya amca diyoruz. O da bize Istanbul, istanbul diye melodik sesleniyor.😊
Zekeriya amca iş edindi aradı taradı bize bir araba buldu.
Günlüğü 45 euro Panda marka küçük şirin bir araba... ( diğer heryerde günlük araba kirası 50 euro)
Birde adanın haritası ile gitmemizi önerdikleri yerleri işaretlediler.
.................
Bağlı olduğumuz yere yürüme ile 5 dk mesafede bir plaj var.
Ama biz nasılsa arabamız da var diye daha güzel plajlara gideriz diyoruz.
Ilk olarak adanın kuzey tarafındaki çok methettikleri Sarakiniko ya gideceğiz.
Ay yüzeyi gibi, bir tane yeşillik olmayan beyaz sert kalker gibi zeminde güneş tepemizde, arabayı bıraktıktan sonra yokuş aşağı yaklaşık 500 m yürüyüp, kayalar arasından girintili cikintili, derin ama girince cikmakta oldukca zorlandigimiz bir yer.
Hicbir golgelik yok, ama yuzlerce insan, hepsi genc..
Kayaların tepesinden denize atlıyorlar..
Benim gençken çok sevdiğim, pervasızca yaptığım gibi...
20-25m yükseklikten atliyanlara özendim haliyle ama yaş kemale erdi ve bir patara çıkmasın diye daha enine boyuna düşünüyor insan. Ama yine de o yüksekliğe cesaret edemesem de 10 m civari bir kayayi gozume kestirip, dibi de kontrol edip cumburlop atladim..😀
Deniz hamam suyu gibi, çok temiz de görünmeyince hemen pilimizi pırtımızı toplayip, geldiğimiz o yolu o sıcakta bu sefer yokuş yukarı oflayıp oflayıp döndük..
...............
Şimdi sırada Kuzeydoğu uçtaki Pollonia köyü var...
5-6 km sonra vardık. Şirin bir koy ve çevresinde yeralan yerleşim yeri.
Koyun tamamı ılgın ağaçlarıyla çevrili kum plaj..
Çoluk çocuklu aileler denize giriyorlar. Denizde alargada 5-6 yelkenli var.
Koyun sağ tarafında minik bir iskele var, adanın hemen karşısındaki Kimolos'a  yolcu tekneleri buradan gelip gidiyor.
................
Biz su ana kadar Yunan adalarında hiç beach görmedik. Sahiller tamamen halka açık..
...............
Plajın arkasında yanyana birkaç taverna var, birisine oturduk.
2 porsiyon ızgara sardalya, bir tane portakal ve limonla pişirilmiş ev dilimli patates, bir tane french fries patates, bir greek salad, 4 bira ve 3 sise su ve son olarak ikramdı sanırım, krem karamel ve baska benzer bir tatli ki çok lezzetliydi, toplam 45 euro odedik.
.............
Reyhan, denizine bayıldı.. oldukça uzun yüzdü ve tüm sahilinde yürüdü...
.............
Pollonia yı öneririz..
.............
Şimdi sırada Plaka..
Plaka adanın chorasi, kuzey batı yönünde yukarıdan açık denize bakıyor, uzakta Sifnos görünüyor..
Dar ve temiz sokaklar, bakımlı evler, pansiyon ve oteller, hediyelik eşya satan dükkanlar, bir müze, sanat galerileri ve cafe ve tavernaların olduğu bir yer..
Deniz tarafında kayanın tepesinde kale ve bir kilise var..
Yine sunset zamanı, herkes elinde fotoğraf makinesi...
...........
Çok yorulduk, tekneye döndük. Bize önerilen Trikeri ye gidecek halimiz kalmadı..
.............
Adamas'a geldiğimizde hava kararmıştı.
Ama her yer cıvıl cıvıl, kalabalık, ışıl ışıl dükkanlar.
Teknede duşumuzu alip, günün yorgunluğu gidince, açtık sarabımızı, ceviz, badem, peynir eşliğinde önümüzde kordonboyu gezen insanları seyrederek ictik....havuzlukta uzunca oturduk.

Çevremizdeki cafelerden güzel müzik sesi geliyor, yürüyüşe çıkan insanlar geçerken bize, biz onlara bakıyoruz.
.........
Hava hala sıcak ama havuzlukta hafif bir esinti var.
Bu nedenle havuzluk bu gece kıymete bindi. Bir tarafı Reyhan kaptı bile, yastığını alıp gelmiş...
..........
Hiç düşünmediğimiz ise bir bar ve yukarı taraflardaki bir diskonun sabah 4,30 a kadar gürültülü müziği oldu...
.........
Sabah 07.00 de uyandım biraz yürüyüş yaptım. Yine gizlice depolarımızı iyice su doldurdum.
08.30 gibi bizimkiler uyandı, market alışverişi ve kıyıdaki Balıkhane'den balık aldıktan sonra kahvaltı yaptık.
..........
Demir aldık..
Rotamız Sifnos..

• IP logged

Yukarı git