Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Cyclades 2017 seyrimiz

• *
Ynt: Cyclades 2017 seyrimiz
#45: 01 Temmuz 2017, 15:42:18
Çok teşekkürler paylaşım için Eyüp hocam :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#46: 02 Temmuz 2017, 02:06:00
Sifnos;
Mustafa dümende, hanımlar koltuk halatlarını alacak, ben demirdeyim.
Kısaca bahsedeyim, hanımlar iyice ustalastilar,  rüzgar altı, rüzgar-üstü kavramları, halatları roda etmeyi, koç boynuzuna düzgünce volta etmeyi, vardavela teli altından koltuk halatlarını önceden hazırlamayı, halatları yumak yapmadan düzgünce kıyıya atmayı vb işleri sorunsuz ve uyarilmadan yapıyorlar artık..
Elbette her düzgün yapılan eylem tarafimdan takdir görüyor ve pozitif geri bildirim yapmayı unutmuyorum.
Uzun seyirde ise sırasıyla el inceleriyle gemici bağları çalışıyorlar..  Sırasıyla kropi, sancak bağı, camadan ve kazikbagi öğrenildi gibi...
Bugün sırada izbarco var. Bakalım nolacak? 😉
................
Milos körfezden çıkmadan denizden "Klima" adlı kıyıdaki küçük rengarenk boyanmış köyün fotoğraflarını çekiyoruz.
..........
Körfezden çıkınca 30 dereceye döndük..
Birazdan önce 10-12 knot, Kimolos adasını bordalarken 16-18 knot, sonra ise Sifnos a kadar 20-24 knot bandına oturan rüzgar 340 derecelerden gelince, full arma keyifli bir orsa, dar apaz seyirle kosturmaya basladik.
Rüzgar Sifnos yaklaşırken sanırım adanın etkisiyle yıldıza drise edince koyun girişini tutturamama endişesi oldu ama rüzgarın artan hızı tekneyi giderek orsalatinca Kamares girişine kadar yelken seyri ile geldik..
............
Hanımlar artık yelken seyrine de iyice alıştı, bir ara Reyhan dümen tuttu..
Teknede geçen günler ilerledikçe deniz tutması vb durumlar da iyice azaldı sanki.. Ilk günler dramamine alıp uyuyorlardı..
.............
Sifnos limanı, denize dik mendiregin iç kısmı ve on kısmı feribotların yanaşıp, bağlanması için ayrılmış.bu mendiregi geçip sancaginiza dönünce yolun ön kısmında 10 tekne kadarlık demir atıp kıçtan kara bağlayacağınız bir beton iskele var. Derinlikler gayet uygun.
Kıyıda elektrik ve su mevcut.
Bu iskelenin hemen arkasında port polis binası var.
.........
Biz Kamares'e vardığımızda, bağlı 2 yelkenli var-dı, kıyıda halat alacak kimse yoktu ve koyun dibinden kuvvetli bir rüzgar vardı.
Iskele ise yüksek sayılır.
.............
Hazırlıkları yaptık.
Usturmacalar bağlandı, demir loçasından cikarildi, biraz tekne pruvasindan sallandirildi, (her seyirde demiri aldiktan sonra bir el incesiyle tedbir olarak bastaki vardavela bağlıyorum, nolur nolmaz di mi? )
Koltuk halatları hazır, kızlar ellerinde roda edilmiş halatlar bekliyorlar. Her ihtimale karşı yedek bir halatta havuzlukta...
.............
Ben demirdeyim, 6-7 metrelere demiri indirip, kaloma vererek tornistanla kıyıya yaklaşmaya başladık, kıyıda kimse yok, yan teknedekiler ise kıyıdan rüzgar üstü halatimizi alacak yerde ellerinde yedek bir usturmaca teknelerini korumaya calisiyor.
Kıyıya halatı atip bağlayana kadar teknenin kici dönmeye başladı, Mustafaya tekrar ileri yolla çıkmasını söyledim.
Zinciri toplamadan zincir üzerine doğru yürüdük, yan teknedekilerin hala kılı kıpırdamıyor.
Tepem attı, zaten rüzgar üstindeler, bizim onlara zarar vermemiz söz konusu değil..
Tekrar tornistanla ama bu sefer yandaki teknenin pruvasina doğru geliyoruz. Adamların gözleri faltaşı gibi oldu.
Rüzgar bize yandan geldiği için yavaşça yan yan kayıyoruz, teknenin başı demir ve zincir nedeniyle tutuyor zaten..
Ben de zinciri bıraktım, kıca geldim ve uygun mesafede beton iskeleye bağlanmış araba lastigine basarak kıyıya çıkıp, Reyhan'in attığı koltuk halatını hemen aneleye voltaladim.
Sonra Hulya nin ruzgaralti halatını aldım ve doblin yapıp geri verdim.
Attigim demir ve kaloma kıyıya o mesafeye gelmemize tam izin vermiş, hızla yaptığımız bu işler sonunda yerimize cuk diye oturduk.
Ekip olarak, yan tekneye yuh, kendimize ise aferin verdik.
Artık bu sıcakta canımız çıktığı için buz gibi suyla kendimizi ödullendirdik.
...........
Önce elektriği kendimiz kimseye sormadan bağladık.
Port polise gidip işlemleri yaptırdık.
Milos dan aldığımız taze barbunlari, patates salatasi ve coban salata yaninda yine soguk birayla afiyetle yedik.
...............
Hanimlar hemen koyun dibinde yine ilgin agaclari icinde upuzun uzanan plaja gitti.
Ben biraz dinlenmek için yattım. Yelken seyrinde kendimi koruyamamışım, sırtım ve ensem iyice yanmış, sızlıyor. Bir havluyu ıslatıp, buzdolabında soğutup, sırtıma koydum ve yattım.
...............
2 saat kadar sonra harbour master teşrif etti. 68 yasında, upuzun ak sakallı biri.
Elektrik, su ve bağlama için toplam 10 euro ödedik.
..............
Biz de hanımların yanına gidip, denize girdik.
Ilk kez plajda soyunma kabini ve duş vardı. Çok sevindik..
Plaj incecik kum, çoluk çocuk denizde oynuyor. Üstsüz guneslenenleri gorunce Mikanos'a hazırlık olsun, gözlerimiz alissin diye hanımları ikna edip, uzunca süre plajdan ayrılmadık.😅
............
Akşam 20.00 e doğru birer top dondurma alıp, tekneye döndük ve 20.30 otobüsüyle Apollonia adlı Chora ya çıktık.
Chora çok güzel, bu ada biraz daha yeşil, ağaç daha çok..
Güzel dar ve temiz sokaklarında yürüdük..
Çok şirin çam, ardıç ağaçları ve çiçekler içinde uzaktan deniz gören bir cafede oturup, romantik müzikler dinleyerek,
Ben, soğuk rose şarap, Hulya ev yapımı limonata, Mustafa bira, Reyhan buzlu su içtik.
Toplam 15 euro hesap ödedik.
Garson kız çok seker bişeydi. Gülüşerek biraz sohbet ettik, bize "scuba claude" adli filmi izlememizi onerip, benim giydigim üzerinde scuba&sail yazan tisortumun fotografini cekti..
............
Oldukça yorgunuz, erken bir otobüsle Kamares limanına döndük.
Liman çok kalabalıktı, tüm taverna ve cafeler dolu..
Bir pizzacida bir porsiyon pizzayı paylaşıp, tekneye geldik.
Teknede çay demleyip, ictik. Saat 23.30 olmus bile..
..........
Port polis binasındaki nöbetçi genç polise yarın erken çıkacağımızı söyleyip, evrakı imzalamasını sağladik, kızlar uyudu, hava çok sıcak, esiyor ama sıcak sıcak esiyor...Reyhan yine havuzlukta yer kapmis, pijamasini giyip, yastigini almis...
Biz,biraz da yarın ki rotayı çalıştıktan sonra Mustafa da uyumaya gitti..
Ben de günlük notlarımı yazmaya başladım..
............
Sifnos'u da çok beğendik diye notlarımı bitiriyorum.😊

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#47: 02 Temmuz 2017, 08:06:25
Eyüp Reis harika bir şey yapıyorsunuz, harika yazıyorsun. Viya böyle. Selamlar

BALIM SY
  • IP logged
BALIM SY

• *
  • Donatan Temsilcileri
#48: 03 Temmuz 2017, 13:21:22
Serifos ;
Sifnos Kamares de herzamanki gibi erken uyandım, Mustafayı kaldırdım. Ben demirde, Mustafa dümende sessizce ayrıldık.
Kızlar uyuyor..
...........
Serifos'a yaklaşık 11 nm var.
Önce Adanın tam kuzeyinde bir fiyord gibi ıçeri giren ormos ay georgius adlı koya Tunc' un mutlaka gör diye önermesi üzerine girdik. Koy her havaya kapali, guzel bir koy, demir atip, kayalara baglanabilir veya biraz genis yerde alargada kalabilirsiniz.
Mahir 'in bahsettiği Vathi ye ise bir başka zaman gideriz dedik. Merem de Vathi de Manolis diye bir yeri methetmisti.
Demek ki buralara daha sonra yine gelinecek.😉
..............
Uyandigimdan beri her yanım ağrıyor, sanki dayak yemiş gibiyim. Ateşim de var. Mustafa bir parol verdi..
............
Serifos'un güney doğusunda Livadhi adli koyda denizden girişte iskelenizde önce bir mendirek ve Feribot rıhtımı, sonra kucuk bir marina var. Reyhan ve Hülyayı uyandırdım.
.............
Marina'nin dış tarafına tekneler aborda olmuş, iç tarafta ise pontonlarda boş yer olduğunu görüp, içeri girdik.
Derinlikler 5 m.
Gözümüze kestirdigimiz yere yanaşmaya başladık. Bu sefer hazirlikliyiz, pontona yaklaşınca Mustafa atlayip, koltuk halatlarini alacak, ben de ileri yolda bekleyip, sonra tonoz halatimizi baglayacagiz. Bu arada baş pervane ile de teknenin başını tutacağız.( H.Erim'in yine kulağını çınlatıyorum)
Bu esnada portondaki yan tekneden bir genç indi ve tonoz halatını verip, koltuk halatlarımızı aldı. 😊
Mutlu son...
.................
Biraz sonra yanımızdaki tekneler gidince pontonda tek kaldik.
Hemen karşımızda Carrefour, onun yanında port police var.
...............
Su var ama elektrik yok.
Marina'nin bir işleteni filan yok.
Tonoz bir kaç tane var.
..............
Hanımlar kahvaltı hazırladılar, ateşim arttı, canım hiç bisi istemiyor.
Hava çok sıcak. Şıpır şıpır terliyorum. Reyhan, tedavimi üstlendi. Aspirin complex, bol sıvı.
Başımı kaldıramıyorum. Havuzlukta soğuk suyla dus alıp yattım.
Buzdolabında soguttuklari ıslak havluyla soğuk kompresler yaptılar.
Ben aksama kadar uyumuşum. Arada analjezik, antipiretik için uyandırdılar..
..............
Önce herzaman ki gibi kızlar, arkasından Mustafa karşıdaki plaja gitti.
Akşam olduğunda kendimi biraz daha iyi hissedince, giyinip, hemen karşımızdaki Caŕefourun önünden saat başı kalkan otobüsle Chora ya gittik.
Saat 21.00
..............
Chora 5 km uzakta, oldukça dar ve virajlı bir yolu var.
Otobüsten inince minik bir meydan çevresi bar ve cafeler..
Dar bir yoldan yukarıya çıkınca tavernalar, hediyelik eşya satan dükkanlar var.
Fazla yorulmayayim diye tepedeki Venediklerden kalma kaleye çıkmadık.
...............
Tesadüfen yaşlı bir karı kocanin işlettiği yerel ev yemekleri yapan bir restoranda tarzanca anlaşarak domates dolması, lazanya, musakka, radika otundan bir yemek ve sonra karpuz yedik.
Toplam 26 euro ödedik.
Ben hala istahsizim, biraz domates dolması yiyebildim. Karpuzun ise çoğunu yedim.
.............
Bizden başka 2 masa daha var.
Yanımızdaki masadaki Italyan yaşlı çift 25 sene önce Turkiyeye gelmişler ve Nemrut, Van, Erzurum, Trabzonu görmüşler...
Şimdi gidemeyiz diyorlar.. Malum nedenlerle...☹
..............
23.00 otobüsüyle geri döndük.
Hava anca biraz serinlemiş..
Ilk kez bu adada sivrisinekle karşılaştık.
..............
Yarın Siros'a dümen tutacağız.
Biraz rota ve hava durumu çalıştık.
.............
Yorulmuşum, ilacımı içip hemen uyudum...

• IP logged

• *
#49: 03 Temmuz 2017, 16:52:53
Geçmiş Olsun Eyüp Kaptanım,
Tatillerde hep koşturmadan dolayı insan çabuk hasta olabiliyor gerçekten. Aynısı bende de oluyor, ama hergüne bir seyir koyarsam oluyor.
Siz neden her gün bir seyir yapıyorsunuz? Zaman kısıtı var mıdır?
Selametle
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#50: 03 Temmuz 2017, 17:09:52
Bir gün yatak istirahati iyi gelirdi be Eyüp abi. Kalaydınız azıcık.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#51: 03 Temmuz 2017, 17:38:34
Eyüp Reisim,

Geçmiş olsun. Bol su ve her zamankinden biraz fazla tuzu eksik etmeyin.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#52: 03 Temmuz 2017, 19:56:51
Geçmiş Olsun Eyüp Kaptanım,
Tatillerde hep koşturmadan dolayı insan çabuk hasta olabiliyor gerçekten. Aynısı bende de oluyor, ama hergüne bir seyir koyarsam oluyor.
Siz neden her gün bir seyir yapıyorsunuz? Zaman kısıtı var mıdır?
Selametle
Murat kaptanım, kusura bakma geç cevap için, haklisiniz, maalesef biraz koşturmaca oldu..
Küçük oğlum Italya da okuyor Ayın 15 inde Turkiye' ye gelecek. O nedenle dönmek zorundayız.
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler..  Bugün çok iyiyim. Eşim de hekimdir. ☺

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#53: 03 Temmuz 2017, 19:58:17
Bulentcim, bugün çok iyi kalktım. Yelken seyri de iyi geldi..
Sevgiler..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Cyclades 2017 seyrimiz
#54: 03 Temmuz 2017, 19:59:55
Eyüp Reisim,

Geçmiş olsun. Bol su ve her zamankinden biraz fazla tuzu eksik etmeyin.
Sağol Hasan reisim, içim dışım sıvı oldu, tuzlu ayranlar, sular... Dediginiz gibi bundan sonra daha özen göstereceğim..
Selamlar

• IP logged
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2017, 21:35:44 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
#55: 04 Temmuz 2017, 12:25:11
Bulentcim, bugün çok iyi kalktım. Yelken seyri de iyi geldi..
Sevgiler..

Bir denizciye başka ne iyi gelebilir :) haydi geçmiş olsun Eyüp Kaptanım...
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#56: 04 Temmuz 2017, 23:57:05
Siros'a doğru ;
Deliksiz bir uyku uyumuşum.
Sabah 06.30 da uyandım, kendimi oldukça iyi hissediyorum, dünkü kirginliktan eser yok.
............
Dışarda ise şiddetli bir rüzgar choradan koya doğru esiyor, iskelemizden bastırıyor. Yanımızdaki catamaran tüm heybetiyle bana yaslanmis durumda, kıçı ise pontona vuruyor, belki de bu seslere uyandım.
............
Catamarani uyandırdım. Hemen motor çalıştırıp, sancak motora yol verip tekneyi pontondan actilar, biz de rahatladık biraz. Ama rüzgar şiddetini artırınca yine yaslandılar, baktılar olmuyor rüzgarın etkisini kırmak için tam yol verip çıktılar, ben de tüm gücümle ittirerek bize zarar vermesini önlemeye çalışıyorum. Benim tonoz halatına teğet geçerek ( gözümü kapadım bu esnada) fakat kiclarindaki balon usturmacayi takip düşürerek marinadan çıktılar.
Diğer tarafımızdaki 56 feetlik ocean star yelkenli de kici tehlikeli pontona yanaşınca demirini topladı ve koya alargaya cıktı.
Ben, vasattan bir halatla ruzgarustunden  kıyıdan bir acmazla tonozu da rahatlatinca o havada zıpkın gibi duruyorum.
...............
Hızla karar verdik, ayrılıyoruz.
Hemen bir çay demlendi, çay, peynir ve zeytinden ibaret basit ve güvenli bir kahvaltı yaptık.
Mustafa, port police gidip, çıkışımızı yaptırdı. Hemen yandaki carefour dan elma ve muz alıp geldi.
Ben de suyu doldurdum ve avara olduk.
O havada sorunsuz ayrılmamız ekibin iyice tecrübe kazandığını gösterdi..
.............
Koydan çıkar çıkmaz yelkenleri açtık. 22 nm mesafede Siros'un güneybatısında melteme korunakli bir liman olan Finikas'a apaz seyirle geldik.
.........
Koya girince gözlerimize inanamadık, onlarca tekne küçük koyda alargada, onlarcası da minik limanında üst üste birbirlerine aborda olmuş halde bağlı..
Bir rallinin içine düşmüşüz.
............
Geldiğimiz gibi çıktık, rotamız Siros ana limanı. Adanın doğusunda 10 nm mesafede..
Tunç' un , whatsup tan 'abi, ana limanda çok solugan olur, rahat edemezsin' diye uyarmasına ragmen gidiyoruz..
.............
Ermoupolis limanina güneyden gelirken kıyıya fazla yaklaşmamak lazim, burunlarda sigliklar oldukça tehlikeli ve denize doğru geniş bir alana yayılıyor.
Limanı gördüğünüzde sanki tamamen mendirekle kapatılmış gibi upuzun mendiregini, sol tarafında ise büyük gemilerin tamiri için havuz ve vinçleri göreceksiniz. Onun da sol tarafında 2 uzun fabrika bacası...
Bu arada çok büyük ihtimalle mendiregin iç tarafında büyük cruise gemi... biz oradayken çok kısa aralıklarla 3 ayrı cruise geldi..
Mendiregin yanından limana girdiğinizde tam karşıda ise adalar arasında vızır vızır işleyen büyük ferry lerin bağlama rıhtımı var.
...............
Liman çok büyük, geniş..
Beton rıhtım tüm koyu çevreliyor, hemen arkası kordonboyu, cafeler, restoranlar, alışveriş mağazaları vs..
Bizim gibi tekneler limana girişte sancagimizda tam karşıdaki rıhtıma 5-6 metrelere demir atıp, kıçtan kara bağlanıp, su ve elektrik alma imkanı da olan kısma bağlanıyor. Kıyıda bir görevli yer gösteriyor ve koltuk halatlarını alıyor.
............
Biz yaklaşırken ayrilan bir motoryattan türkçe seslendiler, bizim yere baglanin diye..
Ama görevli ısrarla bizi kendi dediği yere çağırdı, 5 m demir attık, 30 m de kaloma verdik.. Yanımızda ki yelkenli teknedeki genç, burası biraz çalkalar ama aynı Monako gibidir, süper yere geldiniz..
Pasarellamizi koyduğumuz yerde masalar, gündüz cafe gece bar.. tekneden oturduğumuz yerden masadakilerle kadeh tokusturacak mesadefedeyiz.
..............
Bir anda calkalanip, siddetle sallaninca gerçekle karşılaştık.. soluganlar.. Tunc'un uyarısını hatırladık aniden..
Ben hemen koltuk halatlarını biraz boşlayıp, zinciri kastım.. rıhtımdan biraz uzaklastik.
............
Liman görevlisinin verdiği bir kağıdı doldurup, (tekne adı, boyu vb bilgiler) ofisine gidip elektrik, 400 lt su, baglama ve bir kisi icin dus dahil 21 euro odedik. Bu simdiye dek en pahali baglanmamizdi.. Eee, Monaco gibi demislerdi di mi?
Port polis de hemen yakininda işlemleri yaptırdık. Açıkçası port polisler her adada farklı işlem yapıyor, çoğuna biz öğretiyoruz sanki..
............
Akşam serinlik çökünce adayı gezmeye çıktık, cadde ve sokaklar mermer.. çok ilgimizi çekti, tertemiz..
Hanımlar mağaza ve hediyelik eşya dükkanlarını, biz ise karnımız ac diye restoranları kolluyoruz.
............
Hanımlar seyre başladıktan beri 50 euro dışında kisisel harcama yapmayacaklarını söylediler, bu 12.ada hala 50 eurolari var anlamadım, ne bereketli paraymış, bir türlü bitmiyor...
............
Kısaca bu konudan da bahsedeyim, tüm harcamalar ortak, kasa ve muhasebe işi Mustafa da.. Tatilin birinci gününden beri yapılan tüm harcamalar kayıtlı. Ondan habersiz kimse harcama yapmıyor, fisler onda toplanıyor.
Ama her ne hikmetse hanımların 50 eurosu bitmiyor...
............
Rıhtımdaki tavernaların birinde oturduk.
Bir karides ızgara, bir barbun, bir köfte, bir kardeşli spagetti, bir fava ve greek salad ile yarim litre sofra şarabı ve su yedik, içtik.
Toplam 73 euro ödedik.
Siros biraz pahalı geldi bize..
............
Yemek sonrası Mustafa ve ben tekneye, hanımlar ise daha önceden gözüne kestirdikleri mağazalara alış verişe gittiler..
Artık bu 50 eurolar biter..
.......
Teknede çay içtik, önümüzdeki masalar full dolu..
O kalabalık içinde su aldık, depoları doldurduk..
Ve yattık...
Yarın erkenden Melteminin önünden Paros'a kaçacağız...
.........
Önümüzdeki cafe meğer gece bar oluyormuş..
Sabah 06.00 da hala sokakta dans eden, şarki söyleyen kızlar ve erkeklerle dolu idi..
.........
Sabah erken Mustafa ve ben bizim kızlar uyurken limanda 20 knot rüzgar altında halatlarımızı çözüp Siros dan ayrildik..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#57: 05 Temmuz 2017, 10:27:54
Sabah 20 kn?... Öğleden sonra ne olur o hava?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
#58: 05 Temmuz 2017, 11:46:06
" Meltemi is coming ! "
Orta egede, cycladesleri de içine alan sıkı bir fırtına var. Her gördüğümüz denizci ve port polis " Meltemi is coming" diyor.
...........
Poseidon, windguru ve diğer hava durumu sitelerini internetten takip ediyoruz.
Hepsi ağız birliği etmişcesine aynı şeyi söylüyor, 10 bofor şiddeti yazılıyor...
...........
Firtinali havayi, Tunç sporadlarda, Mustafa abi Preveze'de, Ali ve Ozlem Milos'da, Baransel ise Naxos'da karsilayacak.
Whatsup dan haberlesiyoruz.
Biz ise rotamızı yeniden revize ettik. Siros dan kaçalım diye düşündük, yanımızdaki yelkenlinin yunanlı genç kaptanının tavsiyesi ve Tunç un daha önce yazdığını hatırladığım- ki yanlış hatirlamisim- Paros'un kuzey batısında Anti Paros ve Cortes kayalıklarına bakan Paroikia limanına gideceğiz.
...........
Sabah 06.00 da sarhoş genç kızların şen şakrak gülüşmeleri ile ugurladiklari  limandan 20 knot rüzgar altında ayrıldık.
.............
Rotamız 160 derece güney, 22 nm yolumuz var.
Güneş uzaktan Mikonos üzerinden doğuyor.
Siros ana limanını çıkınca karşımızdaki minik adanın üzerindeki heybetli fener ve güneşin doğuşunun fotoğrafını çekiyorum.
Bir balıkçı teknesi peşinde kuş sürüsüyle yanımızdan gecip limanına dönüyor.
Bunun da fotoğrafını cekip instagramda paylasiyorum.
.............
Sıkı hava var, 6 bofor yer yer 7 oluyor.
Sadece cenova ile geniş apaz 8 - 8,5 knot hızla uçarcasına Paroikia limanına varıyoruz.
Denizde bizden başka tekne görmüyoruz, ama ferryler vızır vızır işliyor.
Hanımlar uyuyor..
.............
Bu limana gece gelmemenizi tavsiye ederim.
Yaķlasirken kayalıklar çok tehlikeli, birçok tekne hatta cruiser bir gemi burada batmış. 80 kişi ölmüş o kazada..
Haritada bakarsanız göreceksiniz kayalıklari..
Koyun girişinde iskelenizde denizde kırmızı cakan, sancakta ise yeşil bir şamandıra ile tam ortada heryonden geçiş gösteren gece sarı çakan bir şamandıra mevcut.
Çok geniş bir girişi var.
Bizim gibi kuzeyden gelirken kırmızı samandirayi iskelenizde bırakarak bu geniş koya rahatca girebilirsiniz.
Koyun etrafı yamaçlara doğru evlerle dolu, çok uzaktan bu yerleşim görünüyor zaten.
Koya girdikten sonra sancagimizda büyük bir ferry iskelesi, onu geçtikten sonra minik bir barınak göreceksiniz.
Tam karşı sahil ve hafifçe kuzey doğuya doğru yönelen koyun dibi ise kumsal ve plaj...
Paroikianin bu kuzey doğuya dogru giren kivriminda 5-6 m derinliklerde alarga teknelerin demir yeri..
............
Koya girince minik tekne barınağına yöneldik, hanımları uyandırdık, halatları hazırladık, usturmacalar bağladık, demiri hazırladık.
Birkaç boş yer var, ama alargada o kadar tekne niye var?
O kuvvetli rüzgarda barınağa girdim, bir görevli koşa koşa gelip çıkın diye bağırıyor. Manevra yapacak yer bile kısıtlı, her neyse tornistanla kuvvetli yolla çıktım.
Gidip, alargadaki teknelerin arasına 5 m ye 45 m kaloma vererek demirledik.
............
Güzel bir kahvaltı yaptik.
Tunc telefonla beni aradı, uzun uzun konuştuk. Meğer onun önerdiği koy Nouusa daki bir başka yermiş.
Burası yer yer 35 esiyor ama dalga yok.
Zincire boşa vurmuştum. Dip kum, demir iyice gömülü, zıpkın gibi duruyoruz.
Tekne yaklaşık 60 derecelik bir yay içinde gezinip duruyor.
Armadan gelen sesleri, mandar, bumba vs heryeri gözden geçirip sıkıca bağladım.
...............
Barinaktaki diğer tekneleri de çıkardıklarını gördük bu arada, meğerse Finikas da gördüğümüz ralli bugün buraya gelecekmiş.
Onlarla bilmeden aynı rotadayız, internetten rotalarını bulup, biz farklı yere gideceğiz.
.............
Kimse şikayetçi değil, veya söylemiyor..
Hava oldukça serinledi..
Hanimlara, bugün burda teknedeyiz, bu havada içine neresinden su girdiğini bir türlü bulamadığım ve hava kaçıran botla sizi karaya çıkaramam, tehlikeli dedim.
Uzun süredir yapmadığımız sohbetleri yapalım, kitap okuyun dedim.
Hadi dedikodu yapalim deyince gözler açıldı.. 😂
..............
Tüm gün iyice dinlendik, yattık uyuduk..
Uyandık, çay kahve içtik..
Güzel sohbetler ettik.
............
Sayısını saymaktan biktigimiz kadar kocaman ferryler belki 25 olmuştur girip çıkıyor, kaptanlarının manevralarını takdirle bikmadan izliyorum.
...............
Bu havada koy içi 30 knot uçarken minik optimistciler eğitime çıktılar, görmeniz lazımdı, bol
Mustafa ve benim için günün sürprizi hanımların akşam üstü yaptığı domatesli pirinç pilavı, kavurma, acı biber tursu ve cacikti..
Istahla yedik...
Arkasından da " bana az şekerli kahve yap, sade içemiyorum Afitap.." 😉
...............
Gece havuzlukta gökyüzünü seyredip, sarabimizi yudumladık.
Rüzgar mi sarhoş etti yoksa şarap mi bilemedim.
Herkes uyudu, ben biraz daha oturdum.
Sonra ben de yattım...
Hava yarın da böyle gibi..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#59: 05 Temmuz 2017, 22:46:35
Abi hani deniz yavaş bir hayattı? Yetisemiyoruz anasını satayim
  • IP logged

Yukarı git