Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tırhandil

• *
Ynt: Tırhandil
#60: 03 Şubat 2018, 01:26:42

Çok ağır bir tekne olduğunu farkettik. Yelken alanı / deplasman oranı 10 çıktı. Vazgeçmiş olabilir :) . Ya da kullananların yaşanmışlıklarına bakıp kendi karar verir artık.

"Geç gider, ama illaki gider" sınıfı :)

Valla bu hiç gitmem sınıfı desek daha doğru olur :) 14 motor sailor diye geçiyor düşün.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#61: 03 Şubat 2018, 01:41:18
Kanarya Adalarından bırakılan kütükle hemen hemen aynı performans yani  :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#62: 03 Şubat 2018, 01:43:34
Kanarya Adalarından bırakılan kütükle hemen hemen aynı performans yani  :)
Buzdolabı koymazsa geçebilir kütüğü 🤓
  • IP logged

• *
    • instagram
#63: 03 Şubat 2018, 04:22:16
Abi bu nasıl bir anlatımdır ya, kalemine, yüreğine sağlık.. Henüz bir tirhandil sahibi değilken bundan 10 sene önce ve daha sonra koylarda bir tirhandil gördüğüm anları hatırlıyorum.  Gerçekten de dönüp dönüp onlara bakardım. Bazen soruyorum kendime neden 8 - 8,5 metre üçte biri ağırlığında, yatağı, kamarası daha konforlu, yelken performansı daha iyi bir fiber almak dururken bir tirhandil aldım diye.. Genetik mi, denize, kayığa bakışım mı? Bilemedim.. Hala arada başka tekne bakıyorum, hala dönüp ulan iyi ki aldın diyorum, beni bekleyen bir sürü derde rağmen.

Alıntı
tırhandil uçsuz yeşilliklerin rastgele bir yerinde bitmiş pervasız bir papatya gibidir.

Akıl mantık işi değil ya, doğru; gönül işi.. Benim de gönlüm hep papatyaya kayıyor... ;)
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#64: 03 Şubat 2018, 16:46:48
 Erman Reisim Hidrolik dümen kolunun çıkışına körük yapmayı ihmal etme.çirkin gözükür dersen içerden yapılanını da görmüştüm. Ama senin  için çalışmak zor olabilir.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • instagram
#65: 03 Şubat 2018, 18:58:19
Erman Reisim Hidrolik dümen kolunun çıkışına körük yapmayı ihmal etme.çirkin gözükür dersen içerden yapılanını da görmüştüm. Ama senin  için çalışmak zor olabilir.
Mustafa Reisim bakımda ilk sıraya yazdım onu. Kafamda da çözdüm gibi o işi,  bir krom çerçeve yaptırıp dıştan körük veya kalın kauçuk bir malzemeyle boşluğu kapatacağım. Hatırlatmanız için tekrar sağolun..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#66: 03 Şubat 2018, 19:10:33
Mustafa Reisim bakımda ilk sıraya yazdım onu. Kafamda da çözdüm gibi o işi,  bir krom çerçeve yaptırıp dıştan körük veya kalın kauçuk bir malzemeyle boşluğu kapatacağım. Hatırlatmanız için tekrar sağolun..

Erman benim düşündüğüm böyle birşeydi ama ölçüleri uyarmı bakmak lazım. http://otsotomotiv.com/content/images/thumbs/newThumbsDir/p_0000088_magirus-em-vites-koruk.jpeg
  • IP logged

• *
    • instagram
#67: 03 Şubat 2018, 19:17:32

Erman benim düşündüğüm böyle birşeydi ama ölçüleri uyarmı bakmak lazım. http://otsotomotiv.com/content/images/thumbs/newThumbsDir/p_0000088_magirus-em-vites-koruk.jpeg
Magirus ise olur bence Kemal abi.. :)
Tam da benim düşündüğümüz gibi. Bu körüğü de krom bir plaka ile dıştan bodoslamaya sabitlemeyi planlıyorum.1 hafta 10 güne kadar karaya alacam tekneyi sanırım tüm ölçüler çıkacaktır.. o zaman değerli yardımlarınızı rica edeceğim..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#68: 03 Şubat 2018, 19:25:40

Magirus ise olur bence Kemal abi.. :)
Tam da benim düşündüğümüz gibi. Bu körüğü de krom bir plaka ile dıştan bodoslamaya sabitlemeyi planlıyorum.1 hafta 10 güne kadar karaya alacam tekneyi sanırım tüm ölçüler çıkacaktır.. o zaman değerli yardımlarınızı rica edeceğim..

Ne demek Erman her zaman büyük mutlulukla.
  • IP logged

• *
  • Viya böyle!
#69: 05 Şubat 2018, 16:31:28

...

Gösterişli değil görkemlidir, her daim mütevazıdır, güzel değil sempatiktir. Bir guletle yanyana geldiğinde önce gulete bakar insan evladı. Ama iradesi dışında, yavaş yavaş tırhandile kayar ilgisi. Çünkü gulet bahçenin bir köşesindeki bakımlı bir gül ise tırhandil uçsuz yeşilliklerin rastgele bir yerinde bitmiş pervasız bir papatya gibidir. En azından benim için. Sıradan gibi görünür ama insanın içine işler.

...

Papatya demiş...

Seviyor!
Sevmiyor!
Seviyor!
Sevmiyor!
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#70: 28 Şubat 2018, 20:12:30
Cem (Gür), muhtemelen aşağıdaki dökümanı görmüşsündür. Bazı terimleri anlamadım. Terminolojiye hakim olabilmek adına yardımın lazım. Bir sözlük çıkartabilir misin buradan?

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Classicboats Turkiye
#71: 28 Şubat 2018, 22:40:40
yarın ilk fırsatta...
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#72: 28 Şubat 2018, 22:53:33
yarın ilk fırsatta...

Teşekkürler efenim.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#73: 01 Mart 2018, 00:18:31
Tırandil cup’ta yarışacak teknelerde olması zorunlu özellikler

LEXICON

POSTA ARALIĞI : iki posta merkezleri arası tekne boyunun %4ünden daha açık olamaz. 15 metre teknede 60cm den daha açık olamaz.

LİROZ : Istralyaların (Tülanilerin)  liroz ile omurga arasına konulmasından bahsediyorlar. Istralya güverte altında olduğuna göre, liroz küpeşte olmalı.
Liroz genişliği= Küpeşte genişliği
Liroz kalınlığı = küpeşte kalınlığı

ISTRALYA = Tülani. Eğrilerin üzerine çakılan teknenin boyuna ağaç

Postaları karşılıklı birbirine bağlayacak döşek konulması zorunludur. Bazı uygulamalarda postalar omurga üzerinde merkezde üçgen muska ağaçlarla karşılıklı vidalanır. Burada ise eğrilerin önüne veya arkasına masif DÖŞEK istiyor.

MADER : Mader kaplama, postaların üzerine tahtaları, yani maderleri çakarak tekneyi sarmak. Yani geleneksel yöntem.

AKREP: Baş ve kış bodoslamayı omurgaya bağlayan üçgen parça

TÜFEK : Tüfek, özellikle baş bodoslamayı güçlendirmek için iki bordayı içten birleştiren parça. = Güvercinlik

PRAÇOL: Üçgen hypotenüs’ü iç bükey kesimiş masif destek bağlantı.

BANGAÇA: Kıç güverte / kıç kasara

GURCATA: Aynı zamanda kroşeta aynı zamanda tülani aynı zamanda istralya

KEMERE ATKISI: Basitçe kemere

Tırandil balotaj Kurulu :
Balotaj kurulu : Kurum ve kuruluşlarda yeni üyelerin alınmasına karar veren kurul  Kendilerini önemsetecek bir isim uydurmuşlar.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#74: 01 Mart 2018, 00:30:46
Çok teşekkür ederim Cem.
  • IP logged

Yukarı git