Kri-Kri 1982 yapımı, kim yapmış bilmiyorum. 10,1 boy 3,60 en ve 1,2 su kesimine ve 63 beygir BMC motora sahip. Eski adı Bebhinn, Sığacık'ta bağlıydı. Bildiğim kadarıyla ben 4. sahibiyim. Daha fazla bilgim yok. Mavi tur kaptanlığı yapan dostumla atladık gittik, öyle uzun listeler yapıp, testlerden geçirmedim, beğendik, 10 yıllık emeğimin karşılığı olan tazminatımla geçtiğimiz Ekim ayında gittim aldım geldim. Tekneyi almaya karar verince haliyle isim konusu gündeme geldi, çocuğum olsa adını ne koyacağımızı eşim de ben de yıllar önce karar verdik; "Deniz", bir an düşünmeyiz ama konu tekne olunca günlerce tereddüt yaşadım. Biz Girit göçmeniyiz, bu tekne de oraların, Ege'nin teknesi; inatçı mı inatçı; denizi yara yara gider; vazgeçmez. Tornistanda öyle aksi inadı tutar hemen dümen tutmaz. Eee dedik ki o zaman adı Girit'e özgü keçi ırkına verilen Kri-Kri olsun.
Motor seyrinde 1300 devirde 5,5 - 6 knot sürat görüyorum. Yelkende ise 4 havada maximum 4,5 knot gördüm diyebilirim. ama yelken tecrübem henüz çok az. flok-ana yelken kombinasyonlarını geliştirirsem sürati biraz daha arttırabilirim diye düşünüyorum.
Davlumbaz Kri-Kri'de büyük bir tartışma konusu, evde, marinada insanlar ikiye bölünmüş durumda. Ben kaldıralım istiyorum, eşim kaldırma, içi "korunaklı oluyur" diyor. Kimisi orjinali böyle diyor kimisi orjinalinde davlumbaz olmaz diyor. Davlumbazı kaldırırsam oturma alanını kıçtan ortaya doğru genişletebileceğim, yelken performansını geliştirebileceğim. diğer taraftan davlumbazın üzeri güneş panelleri için çok uygun. Sanırım bu yaz şöyle tadıyla kullandıktan sonra karar vereceğim bu duruma.
En çok istediğim şey en kısa sürede hidrolik dümenin yanısıra, yeke dümeni de devreye almak. Özellikle yelken seyrinde yekeyi çok istiyorum. Kıç ıstıralya tam kıçtan ortalı geldiği için yeke kullanmamışlar, ben bu teli yanlara almayı düşünüyorum.
Kri-Kri'nin floğu var, ana yelkenin yenilenmesi lazım. İleride bastonu uzatarak ön tarafa geniş bir genova arkasına bir trinket düşünüyorum. Yapılacak çok şeyi var... Bakalım, umarım uzun yıllar birlikte oluruz da yavaş yavaş güzelleştiririz