Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: S/Y Serenity Notları

• *
Ynt: S/Y Serenity Notları
#105: 20 Eylül 2017, 07:32:34
7) Filikaya ağır gelen benim 5 Hp ,4 zamanlı Honda dıştan takma motoru , yine 4 zamanlı 2.5 Hp Mariner i ile takas etmeye niyetli bir DADD reisi ile prensip anlaşmasına varıldı. Mariner 18 Kg. Yani benim motordan 10 Kg. Daha hafif , Allah bereket versin. :)

Diğer yanda 2.60 ,şişme omurga ,ahşap taban Orjinal Zodiac botum 600 TL karşılığı bakım ve ufak tefek tamirden geçti. Sağolsun Enes Save reis benim yokluğumda oğlumla beraber onu kontrol edip aldı .

Şimdi kürekle güzel giden ve dayanıklı fiber filikayı mı kullanayım ? Taşıma rahatlığı olan şime botu mu kullanayım ?
İkilemdeyim yine.  ::)
  • IP logged

• *
#106: 20 Eylül 2017, 08:03:36
8) Motor, şanzuman ve pervane ;

Maşallah Mercedes OM617 motor ve Hurth 1/2 şanzuman on numara durumda. Gidince sadece yağını ve filtrelerini değiştireceğim.
Şanzuman ha keza aynı mükemmel durumda .
Eski pervanemin balansını kontrol ettirdim , çok iyi durumda , şu anda İstanbulda ,onu da yedek olarak tekneye götüreceğim.

Daha önce bakımı yapılan yedek Jabsco tuzlu su pompası ve bir adet yedek devirdaim kayışını tekneye götürmüştüm.
Bu geçen sürede bir adet de motorun orjinal marş motorunu buldum ve bakımını yaptırıp sıfırlattım , tekneye yedek olarak gitmek üzere o da İstanbul da bekliyor.

Teknede aklım ermediği için denizde açmadığım bir şaft salmastrası var , bir ucu şaft kovanına diğer ucu şaftın üzerine (Şaft içinde dönüyor) kelepçe ile bağlanmış devirdaim hortumu gibi bir şey.

Bu hortumun yedeği de var teknede ama içi nasıl birşey öğrenmek istiyorum.
Su kaçırmamasına rağmen (ara sıra damlatıyor ,normal olduğunu düşünüyorum )
 açıp ,bakıp kontrol etmem , gerekirse salmastra ve gres takviyesi yapmam lazım  diye düşünüyorum.(gresörlük filan yok üzerinde!)

Gören ,bilen reis varmıdır böyle bir şey ?
Gidince resmini de çekip koyarım.

• IP logged

• *
#107: 20 Eylül 2017, 08:29:45
Bu arada yanlış yazmışım , motor OM 616 Marine.
115 kasa 240 D ,Unimog veya SUV motoru olarak ta bilinir kara versiyonu.
Şuradaki ;

• IP logged
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2017, 08:45:14 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#108: 20 Eylül 2017, 20:21:31
9) Sıhhi tesisat ;

a) Mutfakta kullanmak için deniz suyu pompasını takmıştım Finike de. Deniz suyu almak için (klimanın deniz suyu girişinden bir T ile alacağım) alt yapı ve tüm parçalar da hazır. Bağlantının yapılması gerekiyor sadece , onu yapacağım. Bu pompa , hidroforun bozulması halinde  tatlı su tankından su alabilecek bağlantıya da sahip olacak.

b)Havuzluktaki duş sisteminde bir aksaklık var yapılacak.

c)Pis su tankını yapmıştım biliyorsunuz , ancak güvertede yaptığım pis su tahliye flanşına bağlantısını yapamamıştım ,üç yollu vanası hortumu filan hazır , o yapılacak.

• IP logged
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2017, 20:24:47 Gönderen: Öcal Turan »

n

nuri_kongur

#109: 21 Eylül 2017, 22:05:32
Şekli çirkin ama kullananlar övüyor :)
Daha az kiloluk Mantus diğerleriyle aynı tutuyor diyorlar.
Mantus mu diyoruz şimdi Öcal reis , benim hayat balçık veya eriştelik hep.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#110: 21 Eylül 2017, 22:19:12

Abi sizin durum da taban tabana zıt.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

n

nuri_kongur

#111: 22 Eylül 2017, 00:38:22

Abi sizin durum da taban tabana zıt.
Bana mantus olmaz mı yani, Bülent reisim?

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#112: 22 Eylül 2017, 00:51:07
Mantus hakkında pek fikrim yok. Hem eriştede hem balçıkta iyi iş gören çapa hangisidir, çok bilgim yok. Bir yerlerde admiralti dedilerdi diye anımsıyorum. Ağır bir admiralti Nuri Reis için nasıl olur Öcal abi?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#113: 22 Eylül 2017, 06:56:14
Bildiğim kadarını söylüyorum , admiralti eriştelikte iyi ama balçıkta sıyırılır çıkar eğer çok kuvvete binerse. O yüzden ben teknede kendi döktüğüm 20 Kg.lık  kurşun ağırlıkta bulunduruyorum.

Mantus için eriştelik filan farketmiyor tutuyor diyor internette yazanlar , duyduğumun yalancısıyım , ele geçirirsek bir tane deneyip bakacağız reislerim. :)

Şurada şöyle bir video var ama biraz reklam kokuyor tabii. Bağımsız yapılan test de bulmak lazım internette , dün üzüm topladım tüm gün bahçede bu senenin nevalesi için  :), bu günde ezeceğim onları , tarafsız bir test bulursanız izleriz.

• IP logged

• *
#114: 22 Eylül 2017, 11:52:21
Öcal Reis,

Ben bir çok çapanın videolarını izleyerek karar vermiştim.
Ya Ultra ya Spade alacaktım. Bir nedenden Spade'e karar verdim. Pişman da etmedi.

Diyorsun ya "bu biraz reklam"... Esasen izlediğimiz tüm videolar biraz reklam...
Mesela o zaman Delta'da koysun reklam videosunu sazlıkta tutarken ve diğerleri tararken...

Mantus, Spade'e 3'ten yüksek not vermemiş. Ama Spade, Ultra gibi bir çok zeminde, başka testlerde 5 almış bir çapa. Her çapa firması bir şekilde güçlü yanlarını öne çıkarıyor.

Bir çok farklı video izleyince, bir çok yorum okuyunca bir karar oluşuyor insanın kafasında.

• IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#115: 22 Eylül 2017, 14:23:33
Öcal Reis,

Ben bir çok çapanın videolarını izleyerek karar vermiştim.
Ya Ultra ya Spade alacaktım. Bir nedenden Spade'e karar verdim. Pişman da etmedi.

Diyorsun ya "bu biraz reklam"... Esasen izlediğimiz tüm videolar biraz reklam...
Mesela o zaman Delta'da koysun reklam videosunu sazlıkta tutarken ve diğerleri tararken...

Mantus, Spade'e 3'ten yüksek not vermemiş. Ama Spade, Ultra gibi bir çok zeminde, başka testlerde 5 almış bir çapa. Her çapa firması bir şekilde güçlü yanlarını öne çıkarıyor.

Bir çok farklı video izleyince, bir çok yorum okuyunca bir karar oluşuyor insanın kafasında.

Kafamda oluştu zaten bir şeyler . Öncelikle Uğur reisten alacağım Delta yı takıp biraz rahatlatacağım kafamı.
Sıralama yapmadan yazıyorum ,şu yeni nesil demir tiplerinden  tekne boyuma göre bir üst büyüklükte (Yanı 20-21 Kg) hangisini hesaplı bulursam alacağım ve hiç şikayet etmeden takacağım . Galvaniz demir olması tercihim.
Birazda bize bağlı olan düzgün demir döşemenin de bu işlerdeki katkısını unutmamak lazım.

Rocna , Vulcan ,Mantus ,Ultra , Spade .

Bilgi için sağol MAtay reisim.
  • IP logged

• *
#116: 22 Eylül 2017, 21:13:42
10) Dolap kapakları.

Mutfak ve harita masasının orada , kanatlı açılan bu kapaklara tezgahta veya buzdolabı kapağının üzerinde duran herşey (Ocağın alev siperliği dahil) çapariz yapıyor.
Yine açarken harita masasının üzerinde de bir şey olmaması lazım .

Bu dolaplara sürgülü , kayar tip kapak yapacağım. Pleksiglas malzemedenmi yapsam acaba diye de düşünüyorum.
Resimleri ortalık biraz dağınıkken çekmiştim , kusura bakmayın artık.  :-[

Mutfak dolapları ,

Harita masası dolapları.

• IP logged
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2017, 21:18:34 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#117: 22 Eylül 2017, 22:51:03
 : 8)Öcal Reis kapakları bozma.Ortalığı topla.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#118: 23 Eylül 2017, 08:03:15
: 8)Öcal Reis kapakları bozma.Ortalığı topla.

Düşüneyim. :)
  • IP logged

• *
#119: 23 Eylül 2017, 08:16:21
11) Elektronik :

a) Ais receiver e hala uygun (NMEA 183 konuşan) bir GPS anten bulamadım. O yüzden kullanamıyorum , anten bulunacak .

b) Navico TP 300 yeke otopilotumun kafası karıştı Göcekten ayrıldıktan hemen sonra Rodos kanalında sert havada , sonrasında Kuşadasına kadar yekeye lastik bağlayarak otopilotsuz geldim , reset yapamadım bir türlü , kontrol edilecek. Ya da yenisi alınacak.

c) Direk tepesine rüzgar gülü takılacak.

d) Ufak ,portatif bir TV alacağım aynı zamanda dışarıyı kontrol eden monitör özellikli.

e) Hesaplı bulabilirsem bir uydu telefonu alınacak.

• IP logged
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2017, 08:18:18 Gönderen: Öcal Turan »

Yukarı git