Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: S/Y Serenity Notları

• *
Ynt: S/Y Serenity Notları
#135: 27 Ekim 2017, 16:02:35
Sağlam deriyi bulursam ''Biz'' ile delebilirim onu Ali , var delecek ve kesecek aletlerim.  8)
Öcal ağbi,işyerime yakın bir komşumdu gittim baktım,elinde fotoğrafını attığım derilerden 4 adet çıkacak kadar parçalar aldım.
Fotoğraflara bak ağbi,deri konusunda sıfır bilgili birisiyim,arkadaşım sağlam olduğunu söyledi.
Uygunsa telefonum var sizde adresi gönderin,hemen kargoya vereyim
Değilse lazım olur saklarım cöpe atmam :)

Sağolası Ali , arıyorum seni. :)
  • IP logged

• *
#136: 27 Ekim 2017, 16:04:22
Bu arada teknem ile ilgili biraz bilgi vereyim. Serenity şu an tekrar suya indi ve Kuşadası Marina da bağlı.
Yapılan işler ise şöyle ,

Su hattı altında ;

-Salma tabanında takoz a denk gelip de Finike de yapamadığım iki parça elyaf epoksi kaplama işi tamamlandı .
- Zaten çok temiz çıkan tekne altına 2 kat daha zehirli boya atıldı.

Güverte ;

- Kaydırmaz boyalı parçalar iki kat epoksi astar atılıp kumlu boya ile tekrar boyandı , gereken beyaz boyalı alanlara epoksi macun ve boya rütuşu yapıldı.

-Irgatın bakımını yapıp yağ sızdıran arka keçe yi değiştim (7 TL) , zincirliği büyütüp sağolsun Aziz Eryavuz reisimizin verdiği 25 m. Zinciri benim zincire ekledim , 40 m. Zinciri sıkıştıran zincirlik 65 m. Zinciri alıyor ve 35 m.  Daha istiyor artık. :)

-Uğur Kalaycıoğlu Reisin verdiği orjinal Lewmar Delta çapayı yerine taktım ve benim boşa çıkan krom CQR çapayı ismi bende mahfuz bir reis e ,taip olması üzerine  hediye ettim. Uğur reis e bir kez daha teşekkürler.

-Krom vardevela ve donanım parlatıldı.

-Rüzgar dümenini şimdilik  takmadım ,bahara doğru takarım diye düşünüyorum.

Arma ;

-Sağolsun Erol Mayadağ reis artık kullanmadığı iyi durumdaki cenova yelkenini, halimi görüp taa Göcekte iken bana vermişti.
Babası rahmetli Recep abi de benim ilk teknemin yelkenlerini yapan Mehmet Ali Yelkenbiçer kardeşim (Ullmansails) bu yelkenin bakım,kontrol ve benim tekneye uyarlamasını dün itibarıyla yaptı.
Erol reis ve Mehmet Ali ye bir kez daha teşekkür ederim .

Artık bir cenovam var bekle beni İstanbul :) ,diğer cenova ve fırtına floğu için DADD kampanyasını bekliyorum.

Trinket i yıkayıp ,katlayıp torbası ile yerine kaldırdım. Zor zamanlarda o da vazifesini yaptı , bakımı hak etti. :)

Kamara ;

Mutfaktaki dolap kapakları na dokunmadım  ancak benim 25 yıldır tanıdığım adamım ve bence son kalan tekne marangozlarından Bahadır Usta, tekneye hediye olarak , orjinal tekne mobilyasından ayırt edilemeyen kibar ve sanat eseri güzel bir baharatlık raf yaptı. O iş halloldu.

Tik kamara tabanı ve masa zımparalanıp tadilatın izleri dahil temizlendi , tik yağı ile yağlandı.

(Devam edecek)

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#137: 27 Ekim 2017, 16:18:46
Güzelim havayı kaçırıyosun, bari pastırma yazındaki lodosla tırman yukarılara Öcal Abiiiii.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#138: 27 Ekim 2017, 16:24:51
Güzelim havayı kaçırıyosun, bari pastırma yazındaki lodosla tırman yukarılara Öcal Abiiiii.

Havalar Kuşadasında da fena değil Ahmet.:)
Gidip Bulgaristan da bir iki işimi halledip geleyimde  tırmanacağım yukarı . Yine geze dolaşa , Tiryaki reis denizde değilken gelirim ,hava farketmez. :)
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#139: 27 Ekim 2017, 16:37:28
Hiiiiiiiiiii kavgada fırtınada söylenmez buuu  !O__ ;D ;D
  • IP logged

• *
#140: 27 Ekim 2017, 17:59:14
Hiiiiiiiiiii kavgada fırtınada söylenmez buuu  !O__ ;D ;D

:)
  • IP logged

• *
#141: 27 Ekim 2017, 19:00:20
Motor ;

-Şaft salmastrası değişti ,
-Mazot Filtreleri değişti , birinci filtre leş gibi kirlenmiş çıktı (Finike de tanki boşaltıp detaylı temizlememe rağmen değişmemiştim filtreleri) ,mazot nasıl geçmiş anlamadım.

Devir saati mıknatısı takılmadı ,uygun bir mıknatıs şeysi bulunca takılacak.

Elektrik ;

-Buzdolabına uygun termostat ı buldum ,sağlıklı çalışıyor artık.
-Aküleri full şarz ettim bir kaç kere (Servis akülerini 15.4 V , marş aküsünü 13.6 V görecek kadar, durumları iyi.

O meşhur şarz regülatörü bağlantıları ve ırgat için devre kesici şalter işim var ,MPPT regülatör de bir dahaki sefere yapılacak.

Elektronik :

Sağolsun Hamdi Atalay reis tekneye geldi ve şu benim çalışmayan AIS le ilgilendi.
Bir gps ve anten hediye etti ,deneyemedim ama çalışacak inşallah. :)

Başka sıkıntım yok ,çok alakam da yok zaten elektronikle. :)

Diğer ;

Zodiac bot bakım olup tekneye geldi .
Biliyorsunuz benim polyester filikaya ağır geliyor 5 HP 4 zamanlı Honda motor ve takas edecek daha ufak bir 4 zamanlı motor bulamadım , Zodiac hakkından gelir onun. :)

Polyester filikayı gene zehirlisi dahil boyadım ve süsledim ,marinadaki boyacı Turgut usta yaptığı işlere mahsuben talip oldu .Ne yapayım diye düşünüyorum. :-\

Kendi Türk telefonumu Bulgaristan da unutmuştum , telefon niyetine kullandığım tablet e de bir şekilde virus girdi ve şu an hiç çalışmaz hale geldi (ekranı parmak izimi okumuyor artık ve açılmıyor) resimleri toparlamaya çalışıyorum ve toparlayınca  paylaşacağım , şu an elimde olanlar şunlar arkadaşlar ;

Güverte kaydırmazlarına epoksi astar uygulanması, hazırlık ;

Ve boyalı hali ;

Bantlar sökülmüş hali Ersin in dediği gibi azz sonra. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2017, 19:11:56 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#142: 27 Ekim 2017, 21:20:27
Abi sıfırdan tekne yaptın ya sen resmen..
  • IP logged

• *
#143: 27 Ekim 2017, 21:29:14
Abi sıfırdan tekne yaptın ya sen resmen..

Biraz abarttım galiba   :-\
1991 model deyince inanmıyorlar artık ,  motoru gösterince ikna oluyorlar.  :)
  • IP logged

#144: 06 Ekim 2018, 13:30:58
Öcal abi selam, notlarınızı gördüm şimdi, zaten ben teknenin son halini gördüm, herşey çok güzel olmuş, emeklerinize sağlık!  :) :)  :)xx  \>>
  • IP logged

#145: 06 Ekim 2018, 13:35:05
Elinize sağlık öcal abi filika çok cici olmuş, insan eğlenerek biner ona. Resmen yeniden can vermişsiniz, güle güle kullanın!  :) :)xx C:-)
  • IP logged

Yukarı git