Bu arada teknem ile ilgili biraz bilgi vereyim. Serenity şu an tekrar suya indi ve Kuşadası Marina da bağlı.
Yapılan işler ise şöyle ,
Su hattı altında ;
-Salma tabanında takoz a denk gelip de Finike de yapamadığım iki parça elyaf epoksi kaplama işi tamamlandı .
- Zaten çok temiz çıkan tekne altına 2 kat daha zehirli boya atıldı.
Güverte ;
- Kaydırmaz boyalı parçalar iki kat epoksi astar atılıp kumlu boya ile tekrar boyandı , gereken beyaz boyalı alanlara epoksi macun ve boya rütuşu yapıldı.
-Irgatın bakımını yapıp yağ sızdıran arka keçe yi değiştim (7 TL) , zincirliği büyütüp sağolsun Aziz Eryavuz reisimizin verdiği 25 m. Zinciri benim zincire ekledim , 40 m. Zinciri sıkıştıran zincirlik 65 m. Zinciri alıyor ve 35 m. Daha istiyor artık.
-Uğur Kalaycıoğlu Reisin verdiği orjinal Lewmar Delta çapayı yerine taktım ve benim boşa çıkan krom CQR çapayı ismi bende mahfuz bir reis e ,taip olması üzerine hediye ettim. Uğur reis e bir kez daha teşekkürler.
-Krom vardevela ve donanım parlatıldı.
-Rüzgar dümenini şimdilik takmadım ,bahara doğru takarım diye düşünüyorum.
Arma ;
-Sağolsun Erol Mayadağ reis artık kullanmadığı iyi durumdaki cenova yelkenini, halimi görüp taa Göcekte iken bana vermişti.
Babası rahmetli Recep abi de benim ilk teknemin yelkenlerini yapan Mehmet Ali Yelkenbiçer kardeşim (Ullmansails) bu yelkenin bakım,kontrol ve benim tekneye uyarlamasını dün itibarıyla yaptı.
Erol reis ve Mehmet Ali ye bir kez daha teşekkür ederim .
Artık bir cenovam var bekle beni İstanbul
,diğer cenova ve fırtına floğu için DADD kampanyasını bekliyorum.
Trinket i yıkayıp ,katlayıp torbası ile yerine kaldırdım. Zor zamanlarda o da vazifesini yaptı , bakımı hak etti.
Kamara ;
Mutfaktaki dolap kapakları na dokunmadım ancak benim 25 yıldır tanıdığım adamım ve bence son kalan tekne marangozlarından Bahadır Usta, tekneye hediye olarak , orjinal tekne mobilyasından ayırt edilemeyen kibar ve sanat eseri güzel bir baharatlık raf yaptı. O iş halloldu.
Tik kamara tabanı ve masa zımparalanıp tadilatın izleri dahil temizlendi , tik yağı ile yağlandı.
(Devam edecek)