Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: S/Y Serenity Notları

n

nuri_kongur

Ynt: S/Y Serenity Notları
#75: 19 Eylül 2017, 00:30:54
Bülent reis, yukarıdaki yazıları okuyunca, çapa tiplerini görmek için internete bakındım. Yabancı forumlarda ultranın da adı geçiyordu.  Yazanlardan bir tanesi, arkadaşının tsunami ye maruz kaldığını ve arkadaşının anlatımıyla tekne yön değiştirdikçe çapanın burgu gibi daha derine saplanarak onu kurtardığını yazmış. Yani tekne deli gibi yön değiştirirken beklenen çapanın yerinden kurtulması. Ama ultra beklenenin tam tersini yapmış. Ultranın ingilizce versiyonunda avro bazında fiyatını çok yazmış. Tr fiyatı daha güzel midir acep? Sitede onu göremedim.
Elinde kullanmadığı 8-12 kg ultra çapası olan varsa ben talibim. Yazmışken elinde dolap dümene uygun otopilotu olan varsa ona da talibim. Rakamlarda anlaşırız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#76: 19 Eylül 2017, 00:32:43
Tam öyle. Oynadıkça gömülür, görünmez olur.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#77: 19 Eylül 2017, 03:00:37
Kumda..
  • IP logged

• *
#78: 19 Eylül 2017, 03:51:30
Ya rocna ve ultranın tr fiyatları nedir acep? Ultranın web sitesinde beni. 23 feet uzunluğundaki 1,5 ton (tahminen söylüyorum bu tonajı) ağırlığındaki katamaran tipi tekneye 12 kg olur sana diyor. Elinde kendisine küçük gelipde bana yetecek kg de olan varsa bilmek isterim doğrusu.

Senin çapa işi kolaymış Nuri reisim .:).,
https://www.csymarine.com/ultra-capa-12kg

Ben en az 16 Kg istiyorum , Tercihen 21 Kg.

• IP logged

n

nuri_kongur

#79: 19 Eylül 2017, 09:01:05
Satın almak kolay Öcal reisim, nakit için organ ticareti yapmak lazım 2500 lira . Şöyle bir toplaşıp pazarlık olmaz mı acep? Hani geko da yelken işinde yapmıştık. Orada rekabet vardı. Fiyatlar aşağıya indi. Burada ise zaten tek firmanın ürününü istiyoruz. Firma sahibi, Türk karasularında , Türk kayıklarına büyük indirim dese ne güzel olur

• IP logged

Z

Ziya Gunes

#80: 19 Eylül 2017, 11:04:00
Bana da 21 kg olandan lazım.
Ama sadece çapa ile bitmiyor, uygun fırdöndü de gerekiyor sanki (o da bayağı bir yekün tutuyor)
Ortak indirimli birşey olursa katılırım
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#81: 19 Eylül 2017, 11:08:30
Fırdöndü 100 avro sanıyorum. Yani ben o fiyata almıştım. Kampanya konusunda biraz tutucu bir firma Ultra. Sanırım Avro bazlı mal alımından kaynaklanıyor bu nazlı yaklaşımları.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
#82: 19 Eylül 2017, 11:51:28
Çapanızın değerini, daha doğru bir ifadeyle demirleme ve bağlanma ekipmanınızın değerini  teknenizin fiyatı ile orantılayarak hesap yapmakta fayda var.

Öyle durumlarla karşılaşabiliyor ki insan, "iyi ki bu ekipmanı almışım, helal olsun, verdiğim paraya değdi.." dedirtiyor..

Konumuz çapa ve fırdöndü ama diğer bağlanma ekipmanlarımızı da yeri gelmişken gözden geçirmekte fayda var. Palamar halatlarımızdan, esnetici yaylara vb..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#83: 19 Eylül 2017, 14:31:13
Çapanızın değerini, daha doğru bir ifadeyle demirleme ve bağlanma ekipmanınızın değerini  teknenizin fiyatı ile orantılayarak hesap yapmakta fayda var.

Öyle durumlarla karşılaşabiliyor ki insan, "iyi ki bu ekipmanı almışım, helal olsun, verdiğim paraya değdi.." dedirtiyor..

İkinci Yunan seferimizde Esay sabah akşam Ultra mühendislerine dua etmişti. İlk seferimiz CQR ileydi.
  • IP logged

• *
#84: 19 Eylül 2017, 15:16:11

Onlarda bunu biliyor galiba ve ikinci elciler bile sıfır parası istiyor nerede ise. :(
Bunun maliyeti nedirki Eyüp Hocam.? 

Bizim Ali Ünalan reis bu Mantus u yapar aslında ama niye bekliyor daha merak ettim.  :D
  • IP logged

• *
#85: 19 Eylül 2017, 15:26:28
Satın almak kolay Öcal reisim, nakit için organ ticareti yapmak lazım 2500 lira . Şöyle bir toplaşıp pazarlık olmaz mı acep? Hani geko da yelken işinde yapmıştık. Orada rekabet vardı. Fiyatlar aşağıya indi. Burada ise zaten tek firmanın ürününü istiyoruz. Firma sahibi, Türk karasularında , Türk kayıklarına büyük indirim dese ne güzel olur

Benim ihtiyacım 0lan 4000 Lira , kilosu 200 TL. Ve adı Demir.  :-\

Çin ,Tapon usulü az değişiklikle (marka , ve patent işine takılmamak için) bu Mantus benzeri bir şey yapılabilir duruyor. 
Kalıp ve döküm istemiyor gibi.

Ultra da zaten ucunu Vulcan dan ,sapını Rocna dan esinlenmiş bir Türk mühendisliği bence . ???
  • IP logged

B

Burak Doneray

#86: 19 Eylül 2017, 15:46:34
Krom olduğu için çok pahalı geliyor Ultra .Orjinal bir galvaniz CQR Ultra fiyatına yakındır ve iyi çapadır.Üzerinde Scotland yazar eskilerinde. Yeniler Lewmar üretimidir. Orjinal CQR krom çapa yoktur hepsi galvanizdir. Rocna galvaniz yada Spade aluminyum yada galvaniz çapalar bence çok iyi seçimler. Orjinal olmayan CQR genelde tarar o yüzden adı çıkmış Orjinali gayet iyi tutar.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#87: 19 Eylül 2017, 15:58:21
Orjinal CQR mı Ultra mı?
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#88: 19 Eylül 2017, 16:19:52

Bunun maliyeti nedirki Eyüp Hocam.? 

Sevgili Öcal, lütfen yazdıklarımı yanlış anlama..

Askerliğimi İstanbul'da Haydarpaşa Askeri Hastanesi'nde yaptım. Evliydim ve büyük oğlum yeni doğmuştu. Yedek subay maaşım çok yetersizdi.
Hekim olduğum için akşamları ve haftasonları özel bir klinikte nöbet tutuyordum. Gelen hastalardan bazıları "ya kardeşim, yüzüme bakıp bi reçete yazdı, dünyanın parasını aldılar" veya " bi boğazıma baktı, bi öksür dedi şu kadar para istediler" vb şekilde konuştuklarını duyar ve çok kızardım.
Aldığım yıllar süren eğitimden, çalıştığım sağlık ocakları, hastanelerde edindiğim tecrübeden bahsetmeye çalışıp, sanırım sıklıkla boşa kendimi yorar anlatmaya çalışırdım.
Avukat arkadaşlarımın da benzer davranışlarla karşılaştığını, daha doğrusu eğitim görmüş tüm mesleklerde benzer olaylar olduğunu biliyorum.

Diyeceğim o ki; bir şeyi sadece kullanılan malzeme değeri ile fiyatlandırmamalı.

Eminim Ultra çapa da ciddi bir bilgi birikiminin, mühendislik biliminin, malzeme bilgisinin ve emeğin ürünüdür.

Birçok çapa markası var. Hatta aynı ürünlerin orijinal olmayan üretimleri de var. Ama tüm denizcilik forumlarında iyi diye 2-3 marka konuşuluyor ve öneriliyor.

Vardır bir hikmeti.. :)
  • IP logged

B

Burak Doneray

#89: 19 Eylül 2017, 16:30:19
Orjinal CQR varsa Ultra yada diğerlerini almam ve almadımda. Yoksa orjinal CQR yerine  Ultra,Rocna,Spade,Bügel herhangi birini alırdım. Capanin krom olmasi yerine  zincirin krom olmasi daha mantikli geliyor bana.
  • IP logged

Yukarı git