Bunun maliyeti nedirki Eyüp Hocam.?
Sevgili Öcal, lütfen yazdıklarımı yanlış anlama..
Askerliğimi İstanbul'da Haydarpaşa Askeri Hastanesi'nde yaptım. Evliydim ve büyük oğlum yeni doğmuştu. Yedek subay maaşım çok yetersizdi.
Hekim olduğum için akşamları ve haftasonları özel bir klinikte nöbet tutuyordum. Gelen hastalardan bazıları "ya kardeşim, yüzüme bakıp bi reçete yazdı, dünyanın parasını aldılar" veya " bi boğazıma baktı, bi öksür dedi şu kadar para istediler" vb şekilde konuştuklarını duyar ve çok kızardım.
Aldığım yıllar süren eğitimden, çalıştığım sağlık ocakları, hastanelerde edindiğim tecrübeden bahsetmeye çalışıp, sanırım sıklıkla boşa kendimi yorar anlatmaya çalışırdım.
Avukat arkadaşlarımın da benzer davranışlarla karşılaştığını, daha doğrusu eğitim görmüş tüm mesleklerde benzer olaylar olduğunu biliyorum.
Diyeceğim o ki; bir şeyi sadece kullanılan malzeme değeri ile fiyatlandırmamalı.
Eminim Ultra çapa da ciddi bir bilgi birikiminin, mühendislik biliminin, malzeme bilgisinin ve emeğin ürünüdür.
Birçok çapa markası var. Hatta aynı ürünlerin orijinal olmayan üretimleri de var. Ama tüm denizcilik forumlarında iyi diye 2-3 marka konuşuluyor ve öneriliyor.
Vardır bir hikmeti..