Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Dünya Seyahati

B

Burak Doneray

Ynt: Dünya Seyahati
#45: 05 Nisan 2017, 19:24:53
Amiga (HR352)  ile zamanım olursa çıkarız gezi teknesi ile yarış teknesi farkını deneyimlemiş olursun
  • IP logged

B

Burak Doneray

#46: 05 Nisan 2017, 19:34:13
Tony'nin teknesi 22.500 Eur çıplak fiyatı idi.. Bu yolculukta ciddi düzenlemeler yaptı.. Süresi nerdeyse 2yıl sürdü ki önceki refitler hariç.. Yani bu gibi paralar toplanacak, üzerine o tekne yaşatılacak, üzerine değişik denizcilerin kullanımına göre yıpranacak, tekrar tamirler vs..

Teknede tek kaptan olur.. O kaptan ara ara gelenleri eğitir,besler vs vs.. gibi..Kim reis olacak.. O kişinin işi gücü olmayacak mı.. ne yiyecek ne içecek..

5000 Eur oldu toplanan anladığım.. bilemedim ben.. bu durumda bir ya da iki babyiğit basacak parayı alacak tekneyi.. bu toplananlar da tadı tuzu olacak..

Geçen sene bir arkadaşım Newyork'tan 10k USD ödeyerek pearson 302 aldı 3 ay sonra Göcekteydi .Okyanus geçişine çok da uygun değil aklınızdan bile geçirmeyen denen bir tekne pearson 302.
  • IP logged

T
  • *
#47: 05 Nisan 2017, 19:40:31
Tan reis çok az kullandığım Leo ile yarıştiğımdan artık yarışlara sokmadığım boşta 7 m bir teknem var Havalar çok ısınmadan gel zamanın varsa 15 gün 1 ay ne kadar istersen yelken yap.Tek başına kullanabileceğin simetrik balonuda olan kolay bir tekne hem antremanlara başlamış olursun hem senin şu projeyi hayata  nasıl geçiririz konuşmuş oluruz.(Yarış teknesi olduğundan senin projeye uygun değil yoksa seve seve al git derdim)

Çok teşekkür ederim. Teklifiniz çok mutlu etti beni.  :D
  • IP logged

B

Burak Doneray

#48: 05 Nisan 2017, 19:44:05
Newyork

Göcek varış

• IP logged

B

Burak Doneray

#49: 05 Nisan 2017, 19:45:54
Şu an biz hala tartışıyorduk o tekne geçer geçemez diye

(Bunu artık yapmayalım hayali olanlara pozitif destek verelim diye yazdım)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2017, 19:58:04 Gönderen: Burak Doneray »

T
  • *
#50: 05 Nisan 2017, 19:52:32

En sevdiğim konulardan biridir  ;D

• IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#51: 05 Nisan 2017, 19:52:57
Tony'nin teknesi 22.500 Eur çıplak fiyatı idi.. Bu yolculukta ciddi düzenlemeler yaptı.. Süresi nerdeyse 2yıl sürdü ki önceki refitler hariç.. Yani bu gibi paralar toplanacak, üzerine o tekne yaşatılacak, üzerine değişik denizcilerin kullanımına göre yıpranacak, tekrar tamirler vs..

Teknede tek kaptan olur.. O kaptan ara ara gelenleri eğitir,besler vs vs.. gibi..Kim reis olacak.. O kişinin işi gücü olmayacak mı.. ne yiyecek ne içecek..

5000 Eur oldu toplanan anladığım.. bilemedim ben.. bu durumda bir ya da iki babyiğit basacak parayı alacak tekneyi.. bu toplananlar da tadı tuzu olacak..

Geçen sene bir arkadaşım Newyork'tan 10k USD ödeyerek pearson 302 aldı 3 ay sonra Göcekteydi .Okyanus geçişine çok da uygun değil aklınızdan bile geçirmeyen denen bir tekne pearson 302.
Ben tam anlamiyorum.. Tony bir Nicholson 32 ile denizde.. En iyilerden biri.. alinti yapinca durum degisik oldu..bilemedim..

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#52: 05 Nisan 2017, 19:57:28

Ticaret rüzgarlarını kullanan, dümeninde armasında bir arızası olmayan ve su almayan stabilitesi biraz iyi her tekne Atlantiği geçer . İçindeki nasıl bir durumda geçer onu bilmem. :)
  • IP logged

B

Burak Doneray

#53: 05 Nisan 2017, 20:01:15
Ben teknemi nasıl ve kaça hazırladığımı biliyorum..Öyle kolay toplanacak para değil açıkçası.. kaldı ki bunca insanın yolda anlaşacakları, anlaşmayacakları konusuna girmeyeyim dahi.. Karı koca boşanıyor yollarda valla..

Bu işin ucuzu yok.. hele ki can taşınacak ise zaten hiç bir güvenli ekipmandan kaçılmaması gerekiyor. Bu zaten ortak fayda da birleşilmesinin ana şartı aynı zamanda.

Dernek üyesi olmadığım halde kesinlikle Aali Ağabeyin fikrine katılıyorum. Dernek üyeleri bu projeyi hayata taşıyabilir. Hatta aslında bu en baş, en önemli hedef olmalıdır. Asıl hizmet budur. Eline ve fikrine sağlık Aali Ağabey..

Bu yazınız üzerine yazmıştım. Yazdıklarınızda tamamen doğru sadece çok zor ve pahalı değil.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2017, 20:02:46 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

#54: 05 Nisan 2017, 20:14:11
Arkadaşımın amacı okyanus geçmekti 15K toplam maliyetle hayalini gerçekleştirdi.Gerekli ekipmanını  Defender denen mağazadan satın aldı.

Hiç kullanmadığı için aldığı fiyattan burada sattı ekipmanlarını da benim teknede güzel güzel yatıyorlar. Teknesini de satarsa üstüne para bile kazanmış olacak.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2017, 20:19:11 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#55: 05 Nisan 2017, 21:07:15
Bu tarz bir projede kullanılacak tekne hepimizin teker teker kişisel olarak uzun seyir için yeterli gördüğümüz bir tekneden maalesef daha donanımlı , dolayısıyla daha pahalı olmak zorunda. Sonuçta bu işe ön ayak olanlar kanuni veya maddi olmasa bile, manevi bir sorumluluk altına girecekler.
Bu durumda kayığın amaca tam uygun ve iyi donatılmış olması lazım...Ben kendi teknemin zaaflarını ve kuvvetli yönlerini bilirim, o tekneyle yola çıkarken risk alıyor muyum bilir ve değerlendirebilirim.
Ama bu tekne ekibine katılacak bir üçüncü şahıs sizin organizasyonunuza ve her ihtimali düşünüp kayiğı ona göre donattığınıza güvenecektir. Bu beklentiyi asla boşa çıkarmamak lazım.
ADB adına 11m cıvarı bir teknenin eğitim ve uzun seyir için hazırlanması projesinde çalışmıştım. Tekneye harcanan parayı da biliyorum. 

Bence önce nasıl bir tekne olması gerektiği üzerinde konuşulmalı.
Maliyet açısindan profesyonel bir kaptan hatta gemiciye ihtiyaç duymayacak, tecrübeli her amatör denizcinin reisliğini üstlenebileceği bir tekne olmalı : ama yine de 14- 16m boyu olmalı ki mesela en az 6- 8 kişilik bir ekibe haftalarca yuva olabilsin. Eski bir tekne de olsa, yeni bir tekne de alınsa ( ki buna güç yetmez ), kalabalık bir ekip ve uzun yol için tadil edilmek zorunda.Yeterli kaynak bulunursa belki iyi bir tasarımcının makul fiyatli bir stok projesi imal ettirilebilir ve en baştan çok denizciyi uzun süre misafir edebilecek bir iç yerleşim planlanabilir.

Yine tekrarlamak istiyorum ; bu tekne mesela biz 200 kişilik bir gurupsak, içimızden en az 20 kişinin korkmadan : " ben bu tekneyi abrayabilir, yanımda 6-7 kişiyi götürebilirim..." diyebileceği bir tekne olmalı. Yani bu tekne mesela 20m veya 30 m olmamalı, donanımı, kullanımı fazla karmaşık olmamalı
  • IP logged

• *
#56: 05 Nisan 2017, 21:14:33

Burak reis:;Arkadaşınız yalnız mıydı ?Batı /doğu geçişini Azorlar üzerinden mi yaptı.?Kendisini buraya davet etseniz  kabul ederse sorulacak çok soru var.Çok faydalı olurdu.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

B

Burak Doneray

#57: 05 Nisan 2017, 21:35:09
Mustafa reis doğrudur Azorlar üzerinden yaptı Resimdeki iki kişi yaptılar geçişi. Dennis Rusya vatandaşı Türkçe malesef bilmiyor. Buradaki hiç kimseden daha iyi yelkenci değildir beraber yarıştığımız için bunu çok iyi biliyorum.Bana anlattığı geçişin  en zor kısım Akdenizi geçmek olmuş.Okyanus inanılmaz sıkıcıydı dedi hiçbir tehlike atlatmadılar.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#58: 05 Nisan 2017, 21:56:20
Diğer arkadaşıda Ukranyalı o yelkenle ilgili hiç bir şey bilmiyordu .İkiside makina mühendisidir yıllarca gemilerde mühendislik yapmışlar .Denizden ve tekne tamirinden çok iyi anlarlar.Dennis şimdi Ghana'da bir Elektrik santralinde çalışmak için gitti.Ailesi burada 2 çocuğu var 3  ve 8  yaşında. Yaz ortalarında gelecek tekrar.Geldiğinde hep beraber bir araya gelir sohbet ederiz.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2017, 21:58:51 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#59: 05 Nisan 2017, 22:05:19
Takvim cok önemli sanırım.Dogu/batı geçisi  kanarya adalarından Karaib adalarınaEkim ortası aralık sonu arası enaz riskli diye biliyorum. Batı doğu rotası takvimini bilmiyorum.Arkadaşınız seyahat hakkında blog  vs.oluşturdu mu?.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

Yukarı git