Tabi tabi..herkesin sartlari farkli..tekne ufak olunca cozumler farklilasiyor.. fikir paylasiyoruz..yoksa ne olcak el ile calisam pompayla bulasiginda cozumu bulunur elbette..
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aslında yerim (ayak pompasını koyacak-o alan çok küçük benim mutfakta) ve harcayacak ekstra zamanım olsaydı şöyle bir sistem kurardım ;
Lavaboya sıcak soğuk girişleri olan bir batarya ve teknede eviyenin altına konacak bir ayak pompası ve üç yollu vana ; Üç yollu vananın çıkışını ayak pompasına, ayak pompasının çıkışını da lavabo musluğunun sıcak su tarafına bağlıyoruz.
Üç yollu vananın girişlerinden bir tanesine tatlı su pompasının emiş tarafından bir hat çekip bağlıyoruz, diğer girişe tekneye giriş yapan deniz suyu hattından çekilen diğer bir hattı bağlıyoruz. Bu durumda :
1. Lavabonun soğuk su musluğu açılınca pompa vasıtasıyla basınçlı su alabiliyoruz.
2. Lavabonun sıcak su tarafı açılıp ayak pompası çalıştırılınca, üç yollu vananın konumuna göre istersek tatlı su istersek deniz suyu alabiliyoruz.
Uzun yolda bulaşık yıkamada ve bazı yemeklerde deniz suyu kullanarak tatlı su tasarrufu, tatlı su için ayak pompası kullanarak hidrofor elektriğinden tasarruf sağlardım.
Hani diyor ya danasını arayan köylü teyzem ''Bizim dana evin yolunu biliyor da ,mahallenin çocukları fırsat vermiyor'' diye, bizimki o hesap.