Tabii şu ana kadar kurduğumuz normal yaşam sistemlerini yıkıp ,yeniden organize etmek ve arkada bıraktıklarının kafanı meşgul etmemesini sağlayacak önlemleri almak kolay olmuyor . Bunları yapmazsan da mental hazırlığın eksik kalıyor. Kafa olarak hazır olmayınca da bu iş sıkıntılı olabiliyor .
İşte bütün mesele.Çok güzel açıklamışsınız.
Mental hazırlık.
Örneğin tek başına iken bana değil dünyayı dönmek,Çeşme yarım adasını döndüremezler.
Değil tekne ile bin arabana git bir Çeşme yap,gez gel havan değişsin falan durumu asla olmaz.
Tanrı insanı çift yaratmış. Üresin neslini devam ettirsin buyurmuş.
Bunun dışındaki düşünceleri, insanın kişisel özellikleri,yetiştiği çevre,aldığı eğitim,yaşam tarzı gibi etkenlerce belirlenir.
Düşleyen her arkadaşa sağlıklı keyifli dünya turları dilerim.
Hayallerinizin ardından gitmek illa ki teknenizle dünyayı dönmek ile sınırlı değil.
Benim ki; torunlarımın kullanımındaki teknemde, yelken yaparken buzz gibi biramı içebilmek.
Utku Dede ,hayallerin olup ta bu işi yapmak istersen ;
-Ya gençlikte aile ve iş mesuliyetleri yokken (arkanda deden varsa
) ,en kolay böyle oluyor.
-Ya seninle aynı idealleri paylaşan bir eşin varsa ve çocukların eğitimini de yolda vermeyi göze alırsan (bizim millette çok zor
,ikinci kolay ve en zevklisi bu.
-Ya da çocuklarını yetiştirip ,emekli olup yol masraflarını az çok karşılayacak duruma gelip (sponsorsuz ), kendine uygun bir tekne bulup veya yapıp arkanda kalan gemileri (iş güç vs) de yakıp yine tek başına gidersen oluyor.
Neden tek başına dersen ,bu iş incelenmiş ve tecrübe edilmiş eşin hariç teknede başka bir kişiyle gidersen eninde sonunda çok ciddi tartışmalar ve sıkıntılar çıkıyor. Böyle bir seyri ,macera olmayacak cinsten tek başına yapabilmek yine ciddi hazırlık ve fedakarlık istiyor. Herkesin yapabilmesi zor. Kafa olarak iyi hazırlanman lazım tek başına seyir için ,bir müddet sonra psikolojin kolayca bozulabiliyor teknenin ve denizin standart seslerini dinlerken.
Ben şahsen üçüncü seçeneğe giriyorum ki ellerinden öper ,halen üniversite 1 de okuyan bir çocuk var . Yine de şartları zorluyorum ama kolay olmuyor. Zaten denizcilik kısmı işin en kolay yukarıdaki şartları incelersen.
Cengo gibi reis arkadaşlar için ''bekara karı boşamak kolay '' diye güzel bir laf var Türkçemizde .
Selam ve sevgiler.