Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Dünya Seyahati

B

Burak Doneray

Ynt: Dünya Seyahati
#30: 05 Nisan 2017, 00:37:24
Ali reis fikir senden çıktı harika bir fikir hadi gerçekleştirelim.
  • IP logged

• *
#31: 05 Nisan 2017, 00:43:01
Öcal reis iki tekne gideceksiniz sanırım.

Bir kaç tekne olacağız gibime geliyor. :)

Dilek ,Suat kaptan ,Mustafa Ertör Reis te niyetlerini bildiğim adaylar şimdilik.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#32: 05 Nisan 2017, 00:44:43
Kullanım hakkı  ve sahipliği Foruma ait olsun alımına destek olanların ismi teknede yazsın dünyayı gezsin
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#33: 05 Nisan 2017, 00:45:10
Yengeç'i de ekleyin ama o gider tersine; aksilik olmazsa Kızıldeniz'den doğru Hint Okyanusu. :)
Seneye büyük bakım, 2019 hareket...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#34: 05 Nisan 2017, 00:46:44
Bu arada, dünya turu kadar iddialı değil ama tallship rotalarında seyir yapmak üzere gerçek bir mavna hayalim var. Eğitim teknesi olarak. Bulunablirse buna varım ortaklaşa :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Bilen bilir
#35: 05 Nisan 2017, 10:18:41
Aslında bunun bir yolu var...
Ama güç birliği lazım, 100- 200 belki 500 reis bir araya gelir bir fon oluşturur. Bu parayla böyle bir seyahati ( hem de bir kez değil, defalarca yapacak ) bir tekne alınır, donatılır.
Programı belirlenir, yolculuk belki bir ayı geçmeyecek etaplara bölünür. Her etapta tekneye reislik yapacak ve tecrübeli ekip elemanı olacak gönüllüler aranır. Mesela 3 veya 4 gönüllü tecrübeli denizcinin yanına her etapta sadece masraflara iştirak edecek 3- 4 acemi alınır.
Tekne yılın 12 ayı Türk bayrağıyla dünya denizlerinde dolaşır durur.
Olmayacak iş demeyin; Almanlar bu işi belki 60 senedir yapıyorlar, iki de tekne eskittiler .

Ben bu işe varım. Ben den 1000 avro yazabilirsiniz  :)
  • IP logged
DeDe

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#36: 05 Nisan 2017, 10:34:41
Kullanım hakkı  ve sahipliği Foruma ait olsun alımına destek olanların ismi teknede yazsın dünyayı gezsin

Üç isim olduk şimdiden.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#37: 05 Nisan 2017, 11:24:31
Ben para veremem.. fazlasıyla harcıyorum şu anda..  C:-)

Ama gelen var ise sadece Akdeniz'de bana katılabilir kısa süreli. Eşli geleceklerde zamansal sorun yok, ama tek gelecekler eşimin geldiği dönemde program yapabileceğiz elbette.. Ali sanıyorum ki uzun bir zaman diliminde benimle olacak. Sizleri birlikte ağırlamak bizi sevindirecektir.

Rota: İstanbul-Çanakkale-Midilli-Andros-Kea-Aegina-Ephidavros-Korinth-Galaxidi-Trizonia-Ithaka-Kefalonya-Korfu-Rochella Ionica-Messina-San Vito lo Cabo-Caligari-Menorca-Cartegena-Alcaidesa(Gebel-i Tarık)

Arızalar harici pek durmam sanıyorum. Sadece tek iki yerde vakit geçireceğiz.. San Vito lo Cabo.. ve Cartegena.. Kalanında hızlı yol alacağız. geçen sefer 3,5 hafta yedek parça beklemiştim.. çok kötüydü..umarım bir daha olmaz.. Ama ne olur ne olmaz Mayıs 2018 erken çıkmayı planlıyorum. Benim ki Dünya Seyahati değil.. Aynen gittiğim gibi, kuzey rotasından döneceğim geriye.. Akdeniz dönüşte asıl muhteşem olacaktır eminim..

Şimdilik bizim cephede durum budur..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#38: 05 Nisan 2017, 12:17:01
Açıkçası ben para veremem ,kendi teknemi alabilmek adına para biriktiriyorum. Onun haricinde yapılabilecek her şeye varım.
  • IP logged

• *
#39: 05 Nisan 2017, 14:55:17
Bu pek aceleye getirilecek iş değil.
Iyi planlamak ve organize etmek lazım.
Bence bu kurulan derneğin bünyesinde kotarılması gereken bir etkinlik olmalı.
Mesele sadece tekneyi edinmek değil. Arkasında belki bir kaç kişinin sürekli görev yapacağı
tanıtım ( bu tekneye her seferinde ekip bulunacak ), lojistik ( tekne sefere hazırlanacak ve seferde olacak ) , takip sistematiği olması lazım.

Bunlar elbette illa yüksek maliyetli veya çok insan gerektiren işler olmak zorunda değil. Belki içimizden ( dernek üyelerinden ) bir kaç kişi de bu hizmetlere gönüllü olurlar. Ama bence başarı için zaten hepsi denizci olan geniş bir havuz içinden isteklileri bulmak, herhngi bir nedenle ayrılan olursa yerine yeni bir dostumuzu hemen yerleştirebilmek vs...bunlar katılımcısı çok bir dernek için zor olmamalı ; ama diyelim 10 kişilik, 20 kişilik bir nevi ortaklık için bedel ve iş yükü yüksek.Bir noktada nefesler tıkanabilir. 

Bence bu " gezgin okul yatı " konusunu Zafer Beye açalım, derneğin uğraşı ve hizmet konularından biri ( ve önemlisi ) olarak belirlenmesine çalışalım.
  • IP logged

• *
    • Rota Atlantik
#40: 05 Nisan 2017, 15:08:59
Ben teknemi nasıl ve kaça hazırladığımı biliyorum..Öyle kolay toplanacak para değil açıkçası.. kaldı ki bunca insanın yolda anlaşacakları, anlaşmayacakları konusuna girmeyeyim dahi.. Karı koca boşanıyor yollarda valla..

Bu işin ucuzu yok.. hele ki can taşınacak ise zaten hiç bir güvenli ekipmandan kaçılmaması gerekiyor. Bu zaten ortak fayda da birleşilmesinin ana şartı aynı zamanda.

Dernek üyesi olmadığım halde kesinlikle Aali Ağabeyin fikrine katılıyorum. Dernek üyeleri bu projeyi hayata taşıyabilir. Hatta aslında bu en baş, en önemli hedef olmalıdır. Asıl hizmet budur. Eline ve fikrine sağlık Aali Ağabey..

• IP logged

B

Burak Doneray

#41: 05 Nisan 2017, 16:36:36
Ben teknemi nasıl ve kaça hazırladığımı biliyorum..Öyle kolay toplanacak para değil açıkçası.. kaldı ki bunca insanın yolda anlaşacakları, anlaşmayacakları konusuna girmeyeyim dahi.. Karı koca boşanıyor yollarda valla..

Bu işin ucuzu yok.. hele ki can taşınacak ise zaten hiç bir güvenli ekipmandan kaçılmaması gerekiyor. Bu zaten ortak fayda da birleşilmesinin ana şartı aynı zamanda.

Dernek üyesi olmadığım halde kesinlikle Aali Ağabeyin fikrine katılıyorum. Dernek üyeleri bu projeyi hayata taşıyabilir. Hatta aslında bu en baş, en önemli hedef olmalıdır. Asıl hizmet budur. Eline ve fikrine sağlık Aali Ağabey..

Örnek gösterdiğiniz Tony abi gibi bu proje gerçekleştirilebilir Çok ilham verici.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#42: 05 Nisan 2017, 16:41:01
Jane ve Leo da destek oldu 5 olduk.
  • IP logged

• *
    • Rota Atlantik
#43: 05 Nisan 2017, 17:14:30
Tony'nin teknesi 22.500 Eur çıplak fiyatı idi.. Bu yolculukta ciddi düzenlemeler yaptı.. Süresi nerdeyse 2yıl sürdü ki önceki refitler hariç.. Yani bu gibi paralar toplanacak, üzerine o tekne yaşatılacak, üzerine değişik denizcilerin kullanımına göre yıpranacak, tekrar tamirler vs..

Teknede tek kaptan olur.. O kaptan ara ara gelenleri eğitir,besler vs vs.. gibi..Kim reis olacak.. O kişinin işi gücü olmayacak mı.. ne yiyecek ne içecek..

5000 Eur oldu toplanan anladığım.. bilemedim ben.. bu durumda bir ya da iki babyiğit basacak parayı alacak tekneyi.. bu toplananlar da tadı tuzu olacak..
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2017, 17:17:28 Gönderen: Dilek Ergül »

B

Burak Doneray

#44: 05 Nisan 2017, 19:07:44
Tan reis çok az kullandığım Leo ile yarıştiğımdan artık yarışlara sokmadığım boşta 7 m bir teknem var Havalar çok ısınmadan gel zamanın varsa 15 gün 1 ay ne kadar istersen yelken yap.Tek başına kullanabileceğin simetrik balonuda olan kolay bir tekne hem antremanlara başlamış olursun hem senin şu projeyi hayata  nasıl geçiririz konuşmuş oluruz.(Yarış teknesi olduğundan senin projeye uygun değil yoksa seve seve al git derdim)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2017, 19:12:32 Gönderen: Burak Doneray »

Yukarı git