Çok güzel bir başlık olmuş, Hasan Reis'im tebrik ederim, çok tatlı bir köpek ve belli ki başta düşündüğünüz gibi iyi uyum sağlamış.
Eşim ve ben de hayvanları çok severiz. Köpek beslemek için içimiz gidiyor ama malum tüm gün işte olunca hayvanı bir apartman dairesine kapatmak bize pek doğru gelmiyor. Ama bir gün bahçeli bir evimiz olursa ilk işimiz herhalde bir köpek sahiplenmek olur...
Hasan Reis'im Sezar programlarında, köpekler açısından olayı çok güzel anlatıyor. Bir köpeğe göre siz alfa olmalısınız, bunu sağladığınız sürece sizinle birlikte hareket edecek, aidiyet hissedecek ve itaat edecektir. Tabii, uygulama her zaman bu kadar kolay olmuyor
Bu arada 3 yaşında kara bir kedimiz var; küçücükken sokakta ayağımıza dolandı ve o gündür bugündür bizimle. Evde tek başına olmaktan çok memnun ve artık bizim ne zaman evde olacağımızı çok iyi biliyor. Sadece haftasonları yanında olmadığımızda "arıza" çıkarabiliyor.
1-2 defa kendisini tekneye götürdük, tabi şartlar köpeğe göre çok farklı; haliyle denizi ve suyu sevmiyor içgüdüsel olarak. Henüz tekneye tam adapte olamadı, teknede kendisini bıraktığımız anda kaçacak delik arıyor. Tahta bir tirhandilde de delik çok olduğundan o konuda zorlanmıyor ama bir yandan da meraklı gözlerle dışarıyı gözlemeyi ihmal etmiyor. Biz denize girdiğimizde tekneden bize bakışını görmeniz lazım; "siz kafayı mı yedinizi ne işiniz var orada" der gibi bakıyor : )
Kedi mekanı sahiplendiği ve onunla bağ kurduğu için zamanla tekneye de alışacağını ( 1-2 balık ödülüyle bu işi halledebileceğimi düşünüyorum) ve artık gezilerimizde bize dahil olabileceğini düşünüyorum.
Ailenizle ve yeni dostunuzla güzel günler dilerim...