Hasan Kaptanım,
Çok güzel bir şey yapmışsınız, ömrü uzun olsun...
Bizim kız, 2 aylıkken bize geldi; bu Eylül'de 6. yaşı bitiyor. Tekneye bayılıyor... Ne zaman tekne için çanta hazırlasak mutluluktan havalara uçuyor... marina en sevdiği yer...
Adet dönemlerinde, veya kaçırma riski olması durumunda; biz 6 numara çocuk bezi takıyoruz. Kuyruk için arkadan bir delik delmek yeterli; kaymaması için de üstten beze ufak bir parça kağıt bantı yatay olarak yapıştırabilirsiniz. Zaten normalde de şort giydiriyoruz, eşim o haliyle bir yerlere oturtturmuyor
Selamlar,
Murat Reisim,
5 aylık oldu. Bugünlerde biraz ergen davranışları var herhalde. Ya da 2 aydır teknedeyiz, 1 aydır da medeniyetten uzak. Horozlanma denemeleri vb. Düzelir umarım.
Bir de 24 saat beraberlik sonucu yanından ayrılır ayrılmaz havlamalar başlıyor.
Zaten artık yalnız da yüzemiyoruz cumburlop atlıyor peşimizden.
Marina demişken, pasarelladan yallah, pontonda tekne önlerinden terlik, ayakkabı getirme huyumuz başladı. Bağlıyor musunuz? Ne zamanlar ?
Halatları neden kemirmiyor ?
vs. vs. vs.
Bu açık renkli, karadut renkli karınlı olanlar İngiliz Standardı imiş...
Hasan Kaptanım,
İstemediğiniz şeylerde ceza (ama tam hemen ardından olmalı), yapmasını istediğiniz şeylerde de ödül vermeyi unutmayın.
Ceza olarak, çok sert olmadan kuvvetli ve otoriter şekilde "Hayır" diyerek, burnuna işaret parmağınızla hafifçe vurmak çok etkili. (aman sert değil, zira burunları zaten çok hassas; hafif bir pıtt'dan bile rahatsız olurlar) Bir süre sonra sadece hayır demeniz yeterli olacaktır zaten..
Mesela, havlamasının hemen ardından bunu yapın, bir süre sonra yanlışlıkla istemeden havlasa bile, dönüp "eyvah" anlamında size bakacaktır
Teknede yalnız kalması ile alakalı da en baştan kısa kısa teknede bırakın, ve döndüğünüzde sevin ve sevdiği bir ödül maması verin. Ve bu yalnız kalma işini yavaş yavaş uzatın.. Zira her seferinde onu terk ettiğinizi düşünüyor ve ondan ağlıyor, havlıyor.
Bir de aman siz izin vermeden denize atlamasın, Allah korusun istemediğiniz şeyler yaşanabilir. (Bizimki benden izin almadan asla atlamaz; illa ben denizdeyken,çıkmadan gelip ellerini tutacağım. ama ben gelene kadar da beni de al diye ağlar
)
Bir süre sonra fotoğraftaki gibi de uslu uslu otururlar..
Kolay gelsin...