Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tekne ve deniz için ideal köpek

• *
Ynt: Tekne ve deniz için ideal köpek
#15: 17 Mayıs 2017, 10:03:17
Büyüdük. Tekneyi sevdik.  Yüzmede kaptanı geçtik. Birasına ortak olma derdindeyiz. 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#16: 17 Mayıs 2017, 10:17:56
Kocaman olmuş , ama çirkinleşmiş biraz.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#17: 17 Mayıs 2017, 10:20:37
Bi bu kadar daha büyüyecek. Koparıcı dişler geliyor. Daha da korkunç olacağız. 

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#18: 17 Mayıs 2017, 10:27:03
Hasan reis,

Maşallah hataları ısımırmıyor mu ?  :D
  • IP logged

• *
#19: 17 Mayıs 2017, 10:33:17
Birkaç uyarı ile nerelere dokunulmayacağını öğrendi.  3-4 kez sahil turumuz oluyor.

Çok yüzdürürsek, fazla tuzlu su yutunca kaçırma kazaları hariç iyiyiz. :)

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#20: 17 Mayıs 2017, 12:03:58
Birkaç uyarı ile nerelere dokunulmayacağını öğrendi.  3-4 kez sahil turumuz oluyor.

Çok yüzdürürsek, fazla tuzlu su yutunca kaçırma kazaları hariç iyiyiz. :)

:D
  • IP logged

• *
#21: 17 Mayıs 2017, 13:20:18

Aileden denizde yüzen varsa onu tekneye çıkarana kadar yanından ayrılmayan, tekneye çıkınca silkelenirken kuru kimseyi bırakmayan, büyüyünce tekne küçükse bir çok yere sığamayan çok tatlı bir cinsdir goldınlar

Çakıl'ınız hayırlı olsun Hasan Kaptanım
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#22: 17 Mayıs 2017, 14:26:40
Bizim bir Terrier'imiz var. Denizden it gibi korkuyor. Tekneye getirdiğimizde, birimizin kucağına siniyor, kalbi o kadar hızlı atıyor ki, birazdan ölecek sanırsınız.

Ne yapıp etseniz paseralla'dan geçemiyor, illa kucakta olacak. Tasmasını çekseniz bile adım atamıyor.
 Bir gün Umay ve Yersu,  pontona çıktı, artık nereye gideceklerse. Tabii, Şanslı da peşlerinden. Paserella'dan geçti, pontona çıktı. Birden durdu. Kafasını çevirip paserallaya baktı.Bir kaç dakika öylece kaldı. Umay ve Yersu çağırsa da tepki vermedi. Döndü, paserella'dan bir daha tekneye geçti. Sonra bir daha pontona, bir daha o tarafa, bir daha bu tarafa... ardından kuyruğunu sallaya salaya, muzaffer bir komutan edasıyla, salına seke kızların yanına gitti.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#23: 17 Mayıs 2017, 23:06:19
başarmanın tadı başka..
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#24: 18 Mayıs 2017, 10:05:54
Köpeklerle ilgili düşüncemin niye çok olumlu olmadığını  bir aralar şöyle özetlemişim.

"Bu sırada fenerin altındaki çeşmeden küçük su bidonumuzu dolduruyorum. Her zamanki gibi oradaki başıboş köpekler kovalıyor ve ben kaçıyorum. Sonra rahmetli kahveci süpürgeyle onları kovalıyor.Zaten bu yüzden hayat boyu hiç köpekleri sevemedim. Üçü beşi bir araya geldikleri her yerde beni kovalarlardı. Kasaba ve çevresinde o kadar çok köpek vardı ki belediyenin kadrolu adamı vardı köpekleri itlaf ederdi.Tüfek omzunda dere kenarlarında dolaşırdı."

Böke ile İnebolu'ya giderken konuşuyoruz ben ona köpeklere karşı ilgisizliğimi anlatıyorum. Neyse limanda Amerikalının beslediği sevimli av köpeklerini gördük, bizimle birlikte balık yediler ardından eniştemin evinin önünde bağlı olan köpeği gördük. Onlar köpekse bu ne dedi Böke bile? Resmen avludan içeriye girdiğimizde tüm sahipleri orada olmasına rağmen vatandaş zinciri kopartmaya çalışıyor. Neredeyse kulubesini yerinden sökecek. Yani ya zincir kopacak ya kulubeyi yerinden sökecek. Bir de bu vatandaş geceleri serbest. Şimdi bana köpek denildiğinde Hasan Abinin Çakıl gibi bir şey aklıma gelmiyor maalesef.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#25: 18 Mayıs 2017, 10:25:36
Köpeklerle ilgili düşüncemin niye çok olumlu olmadığını  bir aralar şöyle özetlemişim.

"Bu sırada fenerin altındaki çeşmeden küçük su bidonumuzu dolduruyorum. Her zamanki gibi oradaki başıboş köpekler kovalıyor ve ben kaçıyorum. Sonra rahmetli kahveci süpürgeyle onları kovalıyor.Zaten bu yüzden hayat boyu hiç köpekleri sevemedim. Üçü beşi bir araya geldikleri her yerde beni kovalarlardı. Kasaba ve çevresinde o kadar çok köpek vardı ki belediyenin kadrolu adamı vardı köpekleri itlaf ederdi.Tüfek omzunda dere kenarlarında dolaşırdı."

Böke ile İnebolu'ya giderken konuşuyoruz ben ona köpeklere karşı ilgisizliğimi anlatıyorum. Neyse limanda Amerikalının beslediği sevimli av köpeklerini gördük, bizimle birlikte balık yediler ardından eniştemin evinin önünde bağlı olan köpeği gördük. Onlar köpekse bu ne dedi Böke bile? Resmen avludan içeriye girdiğimizde tüm sahipleri orada olmasına rağmen vatandaş zinciri kopartmaya çalışıyor. Neredeyse kulubesini yerinden sökecek. Yani ya zincir kopacak ya kulubeyi yerinden sökecek. Bir de bu vatandaş geceleri serbest. Şimdi bana köpek denildiğinde Hasan Abinin Çakıl gibi bir şey aklıma gelmiyor maalesef.

Bir enik bile kovalardı beni. O kadar korkardım. Karşıdan köpek geldiğinde taksiye bindiğim bile olmuştur. 35'inde bir köpek aldım, o iş bitti. Tabii köpeğin köpek olduğunu hiç unutmamak lazım, o ayrı mesele.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Tekne ve deniz için ideal köpek
#26: 18 Mayıs 2017, 10:36:50
Sezar diye bir meksikalı var, National Geographicte köpek eğitimi serisi var. Onun köpekler için bir tanım sıralaması var.

1. Hayvan
2. Köpek
3. Cins
4. Kimlik

Bu sıralamada öncelik hep üstte. (Köpek sahipleri bazan unutuyorlar hayvan olduğunu, varını yoğunu 12-13 yaşında köpeğinin kanser tedavisine harcıyor. )

Diğer önemli bir husus da, köpeğin eğitiminde göz önüne alınan amaç.  Dost, koruyucu, kavgacı vs.

Golden'lar tür özelliği sevgi dolu olmasına rağmen 1. maddedeki hayvan özelliği tür özelliğine baskın olabiliyor. Mesela ;

• IP logged
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2017, 10:39:26 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
    • instagram
Tekne ve deniz için ideal köpek
#27: 18 Mayıs 2017, 13:15:23
Çok güzel bir başlık olmuş, Hasan Reis'im tebrik ederim, çok tatlı bir köpek ve belli ki başta düşündüğünüz gibi iyi uyum sağlamış.

Eşim ve ben de hayvanları çok severiz. Köpek beslemek için içimiz gidiyor ama malum tüm gün işte olunca hayvanı bir apartman dairesine kapatmak bize pek doğru gelmiyor. Ama bir gün bahçeli bir evimiz olursa ilk işimiz herhalde bir köpek sahiplenmek olur...

Hasan Reis'im Sezar programlarında, köpekler açısından olayı çok güzel anlatıyor. Bir köpeğe göre siz alfa olmalısınız, bunu sağladığınız sürece sizinle birlikte hareket edecek, aidiyet hissedecek ve itaat edecektir. Tabii, uygulama her zaman bu kadar kolay olmuyor  ;D

Bu arada 3 yaşında kara bir kedimiz var; küçücükken sokakta ayağımıza dolandı ve o gündür bugündür bizimle. Evde tek başına olmaktan çok memnun ve artık bizim ne zaman evde olacağımızı çok iyi biliyor. Sadece haftasonları yanında olmadığımızda "arıza" çıkarabiliyor.

1-2 defa kendisini tekneye götürdük, tabi şartlar köpeğe göre çok farklı; haliyle denizi ve suyu sevmiyor içgüdüsel olarak. Henüz tekneye tam adapte olamadı, teknede kendisini bıraktığımız anda kaçacak delik arıyor. Tahta bir tirhandilde de delik çok olduğundan o konuda zorlanmıyor ama bir yandan da meraklı gözlerle dışarıyı gözlemeyi ihmal etmiyor. Biz denize girdiğimizde tekneden bize bakışını görmeniz lazım; "siz kafayı mı yedinizi ne işiniz var orada" der gibi bakıyor : )

Kedi mekanı sahiplendiği ve onunla bağ kurduğu için zamanla tekneye de alışacağını ( 1-2 balık ödülüyle bu işi halledebileceğimi düşünüyorum) ve artık gezilerimizde bize dahil olabileceğini düşünüyorum.

Ailenizle ve yeni dostunuzla güzel günler dilerim...
  • IP logged
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2017, 21:16:01 Gönderen: Hasan Toparlak »
Akdenizli, Balıkçı

• *
#28: 18 Mayıs 2017, 21:18:41
Erman Reisim aşağıdaki link sana. Okumuşsundur mutlaka :)

http://www.diyabetikkedi.com/tr/2015/06/05/dunyaya-yine-gelsem-bu-hayati-secerim/

• IP logged

• *
    • instagram
#29: 24 Mayıs 2017, 23:47:52
Erman Reisim aşağıdaki link sana. Okumuşsundur mutlaka :)

http://www.diyabetikkedi.com/tr/2015/06/05/dunyaya-yine-gelsem-bu-hayati-secerim/

Hasan Reisim, Sadun Boro'nun kedisini biliyordum ama bu yazıyı okumamıştım... Böyle denizcinin kedisi de ancak böyle olur   bakalım bizimkisi ne hal olacak

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

Yukarı git