Tekne için ideal köpek kişiden kişiye değişir.
Seçim kriterlerinde Öncelikler;
-Bizim denizlerimizde sezon sıcak geçeceği için kısa tüylü nispeten küçük türler olmalı.
-Agresif türler olmamalı
-Agresif olmayacak diye hırsıza da kuyruk sallamamalı
-Az yemeli ( Dolayısı ile az hacet gidermeli )
-Otur kalk, gel gitten anlayacak kadar eğitime yatkın olmalı
-Mümkünse dişi olmalı ( kısırlaştırma kesinlikle yapılmamalı ) ( bu konu çok su kaldırır bilahere tartışırız )
-Saf kan olmaması bazen avantajdır. ( köpeklere özgü hastalıklara daha dirençlidirler )
-Köpekler istisnasız suyu severler. ( Sahibi severse tabi ) (Ama alıştıralım diye yavruyken suya zorlanmamalı )
-Tuvalet eğitimi alabilecek yapıda olmalı. ( bazı köpek türleri ne kadar eğitirseniz eğitin yemek kabına sıçar )
-İyi yürekli olmalı. ( insanların iyi yürekli kötü kalpli olduğu gibi hayvanlarda da bu dürtü vardır )
-Gurme türlerden olmamalı. ( ortada kalmış ne varsa tadına bakar )
-Ahmet'i korkutup direğe çıkarmayacak sevecenlikte olmalı.
-Bana hırlamamalı ( Akılıysa hırlamaz )
-Psikopata bağlayıp gidip direğin yanına yatacağına gelip patisiyle dürtüp sev beni diyecek kadar girişken olmalı.
-Eşeğin kulağına su kaçırır cinsten önüne geleni dürtmemeli. ( tiki olanların ANANIII nidasıyla koy çınlamamalı )
-İçeriye gircem diye arsızlık yapıp mıyıklamamalı.
-Yemek masasındakilere rahatsız etmemeli ( bu durum sahipleri tarafından yaratılmakta maalesef )
-Ay yerim ben onu diyenlere hemen yelken açmamalı
-Çocuklara karşı ilgili ama abartılı ilgiden uzak olmalı ( olmadık bir anda çocuğa şirinlik yapacam derken küçüğe zarar verebilir )
-
-
-
- aklıma geldikçe yazarım..
sevdim bu konu başlığını