Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tekne ve deniz için ideal köpek

• *
Tekne ve deniz için ideal köpek
OP: 27 Şubat 2017, 21:31:07
Kabul etmekte zorlansak da çocuklar yuvadan uçtu ve biz Hanımla edi-büdü gibi kaldık. Velhasılı, internet üzerinden ırk özelliklerini inceleyip eski deneyimlerimizi de göz önünde bulundurarak Çakıl'ı evimize buyur ettik. Çakıl sarı kulaklı beyaz bir dişi golden retriever yavrusu, henüz 40 günlük.

Son bir hafta içinde 3 kg vermeme neden olan faaliyetleri ile sağlam bir tekne aktivitesine kavuştuğumuz görüşündeyim.

Irk seçiminde ;

1. Denizi (yüzmeyi) sevmesi
2. Sıcağa tahammüllü olması
3. Beyaz renkli olması (Sıcak ve güneş)
4. Ola ki denize düştüğünde gözden kaybolmayacak kadar küçük olmaması
5. Misafir geldiğinde küçük bir mekanda sıkıntı yaratmayacak sakin bir karakteri olması
6. Bir koku için bizleri terketmemesi (Bu nedenle dişi)
7. Denizcilik terimlerini kısa sürede öğrenecek zekaya sahip olması  ;D

kriterlerini göz önünde tuttum. Sonunda Golden Retriever'da karar kıldık.

Du bakali noolcek...
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2017, 21:36:11 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
Ynt: Tekne ve deniz için ideal köpek
#1: 27 Şubat 2017, 21:38:43
Hasan reis ailenizin yeni minik üyesi hayırlı olsun :) fotoğrafa bakınca çektirdiği dertleri ve verdirdiği kiloları tatlılığıyla telafi ediyor gibi :) güzel günleriniz olsun :)
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#2: 27 Şubat 2017, 21:44:11
Evinizin ve teknenizin yeni tayfası hayırlı ve hoş gelmiş olsun.
Uzuun bir birlikteliğinizin tadını doyasıya çıkartın.
Üstelik Çakıl sizi siz istemedikçe bırakmaz da.
En uygun zamanda ameliyatını yaptırın ömür boyu huzurlu olun.

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#3: 27 Şubat 2017, 22:05:16
Hayırlı olsun minik Çakıl  :)
Pek sevimli.
  • IP logged

T
  • *
#4: 27 Şubat 2017, 22:14:09
Hayırlı olsun abi.

Başlığa bakarak diyorum ki tekne ve deniz için en ideal köpeğin Portekiz su köpeği olduğunu düşünüyorum. Gerçekten çok akıllı, neredeyse hiç tüy dökmeyen, alerjen taşımayan, tüylerine rağmen koku problemi minimum düzeyde olan, halatı karaya çekebilecek kadar becerikli, balık sevecek ve hatta yakalayabilecek kadar denizci, iyi bir bekçi, özellikle çocuklarla ve diğer evcillerle anlaşabilen, harika bir arkadaştır. Tabii ki bulunabilirse  ;D
  • IP logged

• *
#5: 27 Şubat 2017, 22:14:38
Ben yerim onu. :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#6: 27 Şubat 2017, 22:42:04
Kedi , köpek , enik menik bunların hiç birini sevmem, beslemem de. Belki çocukken hoş olmayan anılarım var ondandır, Köpeklere karşı günahım çok, hoş görümde pek yok, onlarında bana zararı çok. İşyerinde arkadaşlar bir şey besliyorlar, arjantin dogo muymuş neymiş , 1 yılda dana kadar oldu. Birbirimize iyi davranmıyoruz. O beni tenha zamanlarda işyerine yanaştırmıyor, bende iş günleri onu kapının önüne bile yanaştırmıyorum. Ama Hasan Abi , sizinki sevimli duruyor. Hayırlı olsun.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#7: 27 Şubat 2017, 22:54:26
Portekiz su köpeği mi o ne yav..
  • IP logged

• *
#8: 27 Şubat 2017, 23:17:21
Bizimkinin Balıkavına katkı sağlayamayacağı aşikar. Yabani yunuslarla bile dostluk kuran bir cins.

Portekiz Su Köpeğine Kaan Reis bahsedince bir baktım. Sanırım zor bulunan bir cins..
  • IP logged

• *
#9: 28 Şubat 2017, 01:12:54
Portekiz şu köpeği Denize 2 teknesi reisi Banu Öney in köpeğidir ve gerçekten denize uyumludur.
Hasan Reis yeni mürettebatınızı hayırlı olsun pek sevimli.Kotu bir huyu olacak sizden izinsiz denize atlama ve yüzme meraklısı olacak.Ancak teknede köpek bence tadından yenmez.Fox teriye ile Jack Russel arasında gidip gelirken karşıma bir Jack Russel çıktı ve 13 yıldır teknede mutlu mesut yaşıyoruz. Boyutlarına bakmadan bugüne kadar ciddi bir caydırıcı ve yol arkadaşı oldu.
Ömrü uzun,paylaşımlarınız doyumsuz olsun.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
  • Donatan Temsilcileri
#10: 28 Şubat 2017, 15:44:42
Hasan reis,

Ömürü tüyleri kadar çok olsun maşallah çok şirin.

Kaan reis.

Cidden ilk defa duydum bende Portekiz su köpeğini  :),google amcaya sorunca çok peluş oyuncak gibi bir şey olduğunu gördüm  ;D.
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#11: 08 Mart 2017, 17:28:05
Tekne için ideal köpek kişiden kişiye değişir.
Seçim kriterlerinde Öncelikler;
-Bizim denizlerimizde sezon sıcak geçeceği için kısa tüylü nispeten küçük türler olmalı.
-Agresif türler olmamalı
-Agresif olmayacak diye hırsıza da kuyruk sallamamalı ;D
-Az yemeli  ( Dolayısı ile az hacet gidermeli )
-Otur kalk, gel gitten anlayacak kadar eğitime yatkın olmalı
-Mümkünse dişi olmalı  ( kısırlaştırma kesinlikle yapılmamalı )  ( bu konu çok su kaldırır bilahere tartışırız )
-Saf kan olmaması bazen avantajdır.  ( köpeklere özgü hastalıklara daha dirençlidirler )
-Köpekler istisnasız suyu severler.   ( Sahibi severse tabi ) (Ama alıştıralım diye yavruyken suya zorlanmamalı )
-Tuvalet eğitimi alabilecek yapıda olmalı. ( bazı köpek türleri ne kadar eğitirseniz eğitin yemek kabına sıçar )
-İyi yürekli olmalı.  ( insanların iyi yürekli kötü kalpli olduğu gibi hayvanlarda da bu dürtü vardır )
-Gurme türlerden olmamalı. ( ortada kalmış ne varsa tadına bakar )
-Ahmet'i korkutup direğe çıkarmayacak sevecenlikte olmalı.
-Bana hırlamamalı   ( Akılıysa hırlamaz ) 
-Psikopata bağlayıp gidip direğin yanına yatacağına gelip patisiyle dürtüp sev  beni diyecek kadar girişken olmalı.
-Eşeğin kulağına su kaçırır cinsten önüne geleni dürtmemeli.  ( tiki olanların ANANIII nidasıyla  koy çınlamamalı )
-İçeriye gircem diye arsızlık yapıp mıyıklamamalı.
-Yemek masasındakilere rahatsız etmemeli  ( bu durum sahipleri tarafından yaratılmakta maalesef )
-Ay yerim ben onu diyenlere hemen yelken açmamalı
-Çocuklara karşı ilgili ama abartılı ilgiden uzak olmalı  ( olmadık bir anda çocuğa şirinlik yapacam derken küçüğe zarar verebilir )
-
-
-
-   aklıma geldikçe yazarım..
sevdim bu konu başlığını

• IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
#12: 08 Mart 2017, 17:35:41
Tercihen kısa tüylü olmalı - yoksa silkelendiği zaman etrafında ne / kim varsa batırır..
Gene tercihen yere sağlam basan, dengeli ve kompakt yapıda olmalı ve 20-25 kilo ağırlığı geçmemeli.
Suyu sevmeyen, hatta kaldırımdaki su birikintisinin etrafından dolaşan ırklar var. Aynı şekilde su kabındaki suyla oynamaya bayılanlar da var.... :)
Bunların dışında en önemlisi huy ve söz dinleme dürtüsünün yüksek olması, yoksa ya tekne gider ya köpek :)
  • IP logged

• *
#13: 08 Mart 2017, 20:06:23
Şimdilik durum aşağıda.. Büyümeye devam, 20 günde ağırlık %100 arttı. 2 kg -> 4 kg. 

Tüyleri traşlarızda, ağırlığı ne yapacağız bilmiyorum..
  • IP logged
« Son Düzenleme: 08 Mart 2017, 20:09:00 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
    • KUTUP YILDIZI
#14: 08 Mart 2017, 20:16:58
Dedesi sana ebebeyniymişin gibi bakıyor ;D
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

Yukarı git