Yattık kalktık hem yola hem yazmaya devam.
Hapis günlerinde gece gündüz mevhumu kalmadı artık. Hanım dün ben e devletten yol izni alamayınca çok bozulduğumu görüp karakola gitti. Ziraatciyiz bağımız var, koltuk alma vakti, gitmek için izin istiyoruz deyince komiser amca size yazılı izne gerek yok ziraatci kimliğinizle gidebilirsin demiş. Yarın sabah koltuk halatlarını atıp bağa gidiyoruz. Siz dostlarla paylaşmasam olmazdı.
Sabah demir alıp Sicilya kıyılarını seyrederek Portorosa marinaya dümen tuttuk. Sahiller çok güzeldi zaman zaman dürbün ile izliyoruz. Gün çok güzel geçiyor ama epey bir yol yaptık mazot ne alemde demiyoruz bile. Donatanımız orijinal depolar dışında sancak iskele birer adet daha opsiyonel olan depolardan koydurmuş. Depolar bitince öndekilerden arkaya aktarım yapmak gerekiyor. Benim için biraz karışık görünse de Erkanın İngilizce çok iyi kitapçıktan gayet rahat bakıp uyguluyoruz. Ama tam hatırlayamadım arka depolara mazot transferinde bir sorun fark ediyoruz. Bir müddet süren huzura bir muzur çıkıyor.
Marinaya giriyoruz ve nerede ise motor hava yapacak iken yanaşıp depoları dolduruyoruz. Usta çağrılıyor, genç ve çok kafa bir İtalyan delikanlı gelip olaya el koyuyor. İlave depolar yanılmıyorsam yanlış bağlanmış sadece jeneratörün depoya basıyormuş galiba.Erkanın da dediği gibi bu 5. tekne idi ve belki de ilave depoları taktıkları ilk tekne bizimki idi. Sonuç olarak aksaklık saptanmış ve çözülecek ama galiba delikanlıya ilave hortum gerekti. Biz beklemeye geçtik ve gezme fırsatı oluştu. Önce marina tavaf edildi.
Özgür biraderim yine buraya koyacağı büyük bir marina planı ile dedesini destekler. Hiç şüphem yok ki sizlerin de hayran olacağı doğal bir girinti nasıl süper bir marina olur görürsünüz. Nefis bir ev önündeki Halberg rassy 40 kusur bir tekne ile benim favorim oldu. Ev ve teknelerin çok daha büyükleri de vardı tabii ki. İçinde 2 tane üzerinde villalar olan ada ve oteller vs süper bir yer. Evlerin önüne teknelerini park eden bu adamlar tutturdular illaki bizde kalın diye. Yazabilseydim keşke ama rüya bile olamayacak kadar absürt olurdu. Akşam marina dışında da dolandık biraz ve bulduğumuz bir restoranda pizaladık.
Oto pilot parçası ile orada mı buluşacaktık şu an pek hatırlayamadım ama galiba bizi beklemiyordu. İlerde Patras da duraklama yapmıştık sanki, orada buluştuk. Sonuçta delikanlı ertesi gün yanlış takılan hortumları düzeltti. Marinanın girişindeki rıhtımın orada mazot ikmali yapılan yerin yanına bir yere bağlanmıştık tekneyi. Ertesi gün sabah erkenden Yunanistan'a doğru yola koyulduk.
Marinanın mevkini bilmeyen ve dışarıdan biraz açık giden rıhtımı da görmez ise orada öyle bir cennet olduğunu hiç fark edemez. Oralardan geçecek arkadaşlar en azından mazot ikmali için bir kaç saat takılsınlar, hiç pişman olmayacaklar.