Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: T/T heyamola patalyası duyuruları

  • *
  • İleti: 316
Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#135: 01 Şubat 2019, 14:28:55
Bence "başlı başına bambaşka" bir şiir olmuş. Çok güzeldi.
  • IP logged
Yaşayıp gidiyoruz.

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#136: 01 Şubat 2019, 18:39:20
Valla ben çeviri konusunda iyi değilim zaten. Şiiri çevirmek ise bambaşka bir yetenek . Çeviremediğim için o şiire benzeyen bir şiir yazdım galiba :)) Ancak her durumda o çeviriden iyisini hak ediyor bence. Bir el atsanız reisler şuna. Kaptan Eudemos 'un şiiri bu topraklarda bu dilde yaşayanlarca daha güzel anlaşılsa. 
  • IP logged

  • *
  • İleti: 316
Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#137: 02 Şubat 2019, 00:53:07
Valla ben çeviri konusunda iyi değilim zaten. Şiiri çevirmek ise bambaşka bir yetenek . Çeviremediğim için o şiire benzeyen bir şiir yazdım galiba :))

Çevirebildiği halde, Şekspirin sonelerini neredeyse baştan yazan ve aynı duyguyu böyle verebilen bir Can Yücel gerçeği var. Kalemine sağlık, sahiden de iyi.
  • IP logged
Yaşayıp gidiyoruz.

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#138: 02 Şubat 2019, 10:52:57
Efendim teşekkürler ama benden daha iyi yapacaklar var bunu burada.

Şimdi Knidos, Loryma ,Olympos , Pahselis , Apperlai, Xantos, Letoon, Patara, Side, Leartes aytap, Selinus.

Bunlar antik likya şehirleri. Xanthos baş şehir ve Letoon dini merkez. Üç adet tapınağı ile üstelik Apollon, Artemis , ve anneleri Leto.

Xanthos hariç hepsi liman kenti. Çoğunluğunda daha ciddi bir arkeolojik çalışma yapılamamış. Ancak daha büyük bir eksiklik var. Bakınız dünyanın hiç bir yerinde böyle bir inci tanesi gibi dizilmiş antik kentler ve limanarı yok.

ancak benim yaptığım okumalarda özellikle her zaman olduğu üzere inanılmaz bir kaynak eksikliği var. Gerçek uygarlık tam da burada kurulmuş. Hatta Likyalılar bu işi bitirmişler bile denilebilir. Parlamento binası ile resmen demokrasinin beşiği işte tam bu nokta.

BU limanların tamamı korunaklı ve yat turizmi açısından inanılmaz güzellikte yerler. Dünyanın yatçılık merkezi burası olmalı. Kimse kusura bakmasın ama Ege adaları halt etmiş. Ah Bülent Ah.. Hepsinin önünden geçirip gitmişsin bizi !

BU bölge sadece yazın değil, yılın her döneminde turizm yapılabilecek eşsiz bir yer.

son derece basit denizcilik bilgileri arkeolojik çalışmaların önünü açabilir. Eğer Patara da deniz feneri varsa en az O nun kadar önemli limanlarda deniz feneri olmaması mümkün mü? Oysa bunlar liman kenti olmalarına rağmen arkeolojij eserlerde denizcilik ile ilgili yapıların bilgisi öyle az ki.

Patara deniz feneri, rotalara göre inanılmaz doğrulukta yerleştirilmiş. Diğer fenerlerin yerlerini bulmak için bu dfenerin geometrik özelliklerini kullanabiliriz işte.  Boyu, Hangi açılardan görülebiliği , görüş mesafesi .. Tüm bu antik limanların fenerleri olmalı . Gözetleme kulesi diye sınıflandırılmış yerler belki de deniz fenerlerinin ta kendisi idi.

Olympos <ntik limanına güneyden yanaşırken bir Ceneviz limanı olarak günümüze kadar gelmiş olan bir koy var mesela Bu koy , Knidos liman yapısına öyle benziyor ki. Knidos tam bir balta baş diye isimlendirdiğim koy yapısına sahip. Koskoca bir şehir kurulmuş burada.  BU koyun aynısı Ceneviz koyu diye tabir edilen koy. Lütfen haritalara girip bakınız. Şimdi bu koyun kullanılmıyor olması mümkün değil !  BU bölgede keşfedilen tarih bence tamamının %1 i bile değil.

Bakınız bir ilginç soru işareti daha. Mısır tarihini papürüslerden öğreniyoruz aynı zamanda. Yine burada yayınladığım fiyat tarifinde papürüs işçilerine ödenecek günlük yövmiyeler yazıyor. 

Likya döneminde böyle bir demokrasiye sahipken mutlaka kayıt tutuluyor olmalı. Nerede Likya papürüsleri ya da kil tablatleri? Mutlaka birileri zamanında aynı Mısır da olduğu gibi bunları saklamış ya da gizlemiş olamaz mı ? Şİmdiye kadar hiç Likya papürüsü görmedik.

sınıflandırılan binaların hiç birinde bu arşivdir ya da kütüphanedir denmemiş. Özellikle Patara da mutlaka bir kütüphane ve arşiv olmalı. Nerede bu belgeler? Hepsi kaybolmuş olamaz.

Bu bölge sadece güzelliği ile değil, gizemli tarihi ve yaşanmışlıkları ile de çok dikkat çekici. Şu yaşadığımız coğrafya ile ilgili her seferinde yapılmayanları görmekten ve vah vah demekten bıktım artık!

Bu bölge başka bir ülkenin elinde olsaydı tüm dünyadan insanlar tekneleri ile akın akın gelirlerdi buralara.

Bu yıl tüm bu antik limanları gezecek Tayo Mar. Rüzgarın nereden estiğine , antik rotalara çalışacak. Minoa'ları arıyacak, antik limanların bulunmamış yapıları ile ilgili fikir yürüteceğiz.

Bununla ilgili bir Youtube kanalı oluşturacağım. Bu işe ciddi eğilmek gerek.




  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#139: 02 Şubat 2019, 14:07:39
Efendim biraz önce bir arkadaşım aradı. Geko 'da senin bu yazdıkların ile kafa buluyorlar dedi. Kimin kafa bulduğu ile ilgili isim vermeme sanırım gerek bile yok. Açıkçası ben Geko 'yu takip etmeyeli çok oldu. en son Vural Perk 'in Girit seyri ile ilgili gezi notları için girmiştim. Özel bir endeni de kalmadı artık. İlgimi çeken konular olursa girer bakarım da . Heyamola sayesinde Onlar da bir çok konu başlığını açık yayınlıyorlar zaten.

Bir de böyle birileri arayıp benim ile ilgili yazılar olunca girip bakıyorum. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bu şimdi benim yazdıklarım ile ilgili yazılar yazan arkadaşı en ağır şekilde eleştirenler bakıyorum yazdığı her şeyi okuyorlar. Geçenlerde yine yazdığı bir yazı moderasyon tarafından kaldırılmış. Benim ile ilgili ifadeler de varmış. Bana haber veren arkadaş moderasyon kaldırmadan kopyalamış bir de yazılanları. Öyle öğrendim yani ne yazıldığını. Hem bu kişi ile ilgili şikayet edeceksiniz hem de yazdıklarını okuyacaksınız valla bana tuhaf geliyor biraz. Hatta biraz filan değil sahiden tuhaf yani.

Ben de girdim baktım ne yazmış diye. Bu arada ismini özellikle kullanmıyorum. Benden rica etmişti o forumda benim ismim geçmesin diye . Biz de ismi geçen her konudan sildiydik hatırladığım kadarı ile. Hayır öyle bir fobi yarattı ki bizim arkadaşlarda aynı isimde başka birisi başvursa almayacaklar neredeyse:)

Neyse efendim. konumuz bu değil. Bu tür muhabbetlerden çekildim artık ben. Ama yazdıklarını okudum.

Gülmedim desem yalan olur. Kafa bulma konusunda yeteneklerini göz ardı edemeyeceğiz bu arkadaşımızın. Ne demiş?

Artık inceleme ve Araştırma konumuz KEKOVA ile BOZUKALENİN  Tarihinde  lukka kralı 5 .Menisküsüsün Rolü....

Lilkya krallığında Kekova yani Aperlai en önemli birlik üyelerinden. Bozukkale ise daha çok Minos uygarlığında öne çıkıyor tarihte.

Lukka kralı Menüsküs olmamış ama. O daha çok Hitit kralı isimlerine benziyor. Ben olsam Lukka kıralı Mokka derdim daha Likyalı bir ismi çağrıştırıyor:)

Atlantis bağlantısı da daha çok tarihte Minoan felaketi ile ilişkilendiriliyor. Yani konuları yerli yerine koyalım ki kafa bulma da doğru şekilde olsun.

Yazdığım bu konular ile ilgili şaka yapılması hatta alay edilmesi benim için sıkıntı değil. Zaten amacım bu antik kentlere dikkat çekmek. Ancak bir çok insan tarihi sevmediğinden okumuyor da. Konu biraz sulanırsa daha dikkat çekici olur belki.

Minisküs olmamış ama. Zorlama olmuş biraz. Lukka kralı Mokka dan devam.. :) Kral Xanthos da yalnız. Parlamento da orada.  Bunların yelkenlileri bilem var. Motoryat o zaman bulunmamıştı daha karışmasın.  Xanthos 'un liman şehri Patara. Liman nerede diye arama boşuna . Kum dolmuş çoktan. Yıkılan fener dediğimin de futbol takımı ile ilgisi yok. Yanlış anlamayasın 8)




  • IP logged
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2019, 14:16:25 Gönderen: Ersin Böke »

  • *
  • Donatan Temsilcileri
  • İleti: 4254
Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#140: 02 Şubat 2019, 14:28:45
Valla yazıları kaldırdılar mı kaldırmadılar mı bilmiyorum. Herkesin beslenme şekli farklı, ne yererim ne överim.

Ama;

Daha 19 yaşında
Düşlerinde özgür dünya
Öptüğü çubuklu forma
Yaşayacak anısında
Ali İsmail Korkmaz
Fenerbahçe Yıkılmaz


 
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

  • *
  • İleti: 1049
Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#141: 02 Şubat 2019, 22:43:12
Başkasının yanlışına göre doğru değiştirilmez.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

  • *
  • İleti: 1631
Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#142: 02 Şubat 2019, 23:37:04
Valla yazıları kaldırdılar mı kaldırmadılar mı bilmiyorum. Herkesin beslenme şekli farklı, ne yererim ne överim.

Ama;

Daha 19 yaşında
Düşlerinde özgür dünya
Öptüğü çubuklu forma
Yaşayacak anısında
Ali İsmail Korkmaz
Fenerbahçe Yıkılmaz

Bu kulübün başına ne geldiyse böyle tehlikeli şiirler yazıp hep bir ağızdan okumaktan geldi ama ne geldiyse iyi geldi


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#143: 03 Şubat 2019, 14:41:26
Hiç bir yorum yapılmamasındansa dalga geçilmesi dahi iyidir. Yanlış doğru aramıyoruz sonuçta. Tarihte bir de Mokka diye bir kral çıkarsa o zaman hayli gülerim işte.

aslında bir trajedi ile karşı karşıyayız. Bu antik şehirlerde ne yazık ki ciddi arkeolojik çalışmalar henüz yapımamış durumda.  Phaselis de mesela bir değil iki değil tam üç liman var.  Demek bu derece yoğunluk vardı ya da hava şartlarına göre Kuzey ya da güney limanları tercih ediliyordu belkide. Şehir sakinleri için de ortadaki küçük liman kullanılıyor olmalı.

Şimdi bu limanlardan ağırlıklı olarak mal mı taşınıyordu yoksa buraya öal mı getiriliyordu? Bu detay öyle önemli ki. Genel kabul deniz yollarının Doğu Akdeniz 'de saat yönünün tersine doğru yapıldığı. Ancak ciddi istisnalar olduğunu öğrendik. Şöyle ki Alanya bölgesinin antik çağlarda sedir ağaçları yüzünden Mısırlılarca işgal edildiğini biliyoruz mesela.

Kıbrıs tan bakır geldiğini biliyoruz ancak bakır karşılığı Kıbrıs'a da bir takım mallar gidiyor olmalı. Bu arada antik çağlarda Kıbrıs 'ın tamamen ormanlık olduğunu da unutmayalım tabi. Eski insanlar da bizden pek farklı değillermiş yani. Neredeyse ağaç kalmayacakmış Kıbrıs'ta

Antik çağ teknelerini, armalarını biliyoruz. Yani tekne yeteneklerini ve menzilleri ile ilgili yeteri kadar bilgimiz var. Patara fenerinin nasıl yerleştirildiğini biliyoruz.  Açıkçası bu bölgede iki fener yerini daha bulabilirsek o zaman rotalar ile ilgili çok daha fazla yorum yapabileceğiz.

Ben hala günlük işlemler için kullanılmış olması gereken kil tablet ya da papürüs ya da parşömen bulunamamış olmasına hayret ediyorum.
Böyle bir uygarlık kurmuş olan Likyalıların bir arşivinin olmaması mümkün değil. Demokrasi ile yönetilen bir krallıkta yazılı belgelerin bu derece kıt olması imkansız. Üstelik akınlar alan , korsanlığın olduğu bu coğrafyada kimi arşivler geleceğe aktarılmak için mutlaka gizlenmiş olmalı. Okuduğum tm bilimsel araştırmaların hiç birinde binalar arşiv, kütüphane ya da okul olarak sınıflandırılmamış.

Oysa Roma döneminden kalan yazıtlarda öğretmen maaşları bile yazıyor. Üstelik öğrenci başına ödeme yapılıyor. Yani öğretmen varsa okul da olmalı.

Biraz şu evrak işlerini araştıralım bakalım ne çıkacak?
.









  • IP logged

  • *
  • Donatan Temsilcileri
  • İleti: 4254
Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#144: 03 Şubat 2019, 15:04:36
Yanlış düşünüyorsun.
Hiç yorum yapılmamasını, dalga geçilmesine yeğlerim. Yoruma saygı duymak, o erdem işi, herkese nasip olmaz.
Ama bir soruyla dalga geçme cüretini göstermek ne demek? Nasıl bir küstahlıktır o? Soruşturma düşünmenin-düşünme eyleminin- dindarlığıdır, der Heiddegger. Asıl soru sormayandan korkun siz.


  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

  • *
  • Donatan Temsilcileri
  • İleti: 1178
Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#145: 04 Şubat 2019, 08:51:04
Valla yazıları kaldırdılar mı kaldırmadılar mı bilmiyorum. Herkesin beslenme şekli farklı, ne yererim ne överim.

Ama;

Daha 19 yaşında
Düşlerinde özgür dünya
Öptüğü çubuklu forma

 :)xx :)xx :)xx
Yaşayacak anısında
Ali İsmail Korkmaz
Fenerbahçe Yıkılmaz

  • IP logged

s

serdar çırak

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#146: 04 Şubat 2019, 12:28:36
Her iki tarafında laf uçuran bir arkadaşı var heralde..Bu arkadaş laf uçurmayı durdursun bence..
Burada bahsederek prim vermenize gerek yok..
Ciddi bir şekilde araştırıp konuna devam ediyorsun..keyifle takip ediyoruz..boşver.
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#147: 05 Şubat 2019, 04:10:53
Biraz önce okumasını bitirdiğim aşağıdaki çalışma da maalesef yine Google da buldum. Önce bi direndim. Hayır dedim kendi kendime okumayayım bunu. İşi gücü bırakıp Ege Üniversitesine gideyim. Kütüphanenin önünde istişareye yatayım. Hoop bilgiler kafama akıversin. Koskoca kütüphane. Ne bilimsel çalışmalar var kim bilir?  Bir de fotoğraf çektiririm önünde. Biter gider.  Google da neymiş öyle :)  8)

Neyse efendim arkadaşımızı kızdırmışız biraz. Eh ne yapalım eğlenmek bizim de hakkımız. Olacak o kadar. Neyse biz konumuza dönelim. Sabahın kör şafağında çoğunuz uyumuşken yine çoğunuzun okumayacağı bu çalışmayı neden okudum? anlatayım efendim. Ama önce kaynağı belirtelim. Aslında bunu başından yapmak lazımdı. Ancak o zaman da yazı sürekli referans vermeyle geçecekti o yüzden yazmıyordum. Artık yazalım. Çalışma şu;

PALEOCOĞRAFİK – JEOARKEOLOJİK BULGULAR IŞIĞINDA
PATARA APOLLON TAPINAĞI’NIN YERİNİN TARTIŞILMASI:

Ertuğ ÖNER
Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Coğrafya Bölümü, 35100 Bornova, İzmir
ertug.oner@ege.edu.tr
Hüsna AKBULUT

Ege Coğrafya Dergisi, 24/2 (2015), 69-106, İzmir
Aegean Geographical Journal, 24/2 (2015), 69-106, Izmir—TURKEY
PALEOCOĞRAFİK – JEOARKEOLOJİK BULGULAR IŞIĞINDA
PATARA APOLLON TAPINAĞI’NIN YERİNİN TARTIŞILMASI:
Patara Apollon Tapınağı Kısık Boğazı’nda mıydı?
(Eşen Ovası – MUĞLA/ANTALYA)

Yazının önemi şurada. Aynı Patara'nın ikinci fenerinin kayıp olduğu gibi Apollon tapınağı da kayıp ! Oysa her ikisi de yazılı metinlerde geçiyor. Yukarıdaki metin, Kayıp Apollon tapınağının yeri ile ilgili PALEOCOĞRAFİK – JEOARKEOLOJİK yaklaşımlar ile yapılmış bilimsel bir çalışma. Bizim gibi üç kuruşluk denizcili bilgisi ile değil , Bir bilimsel branş ışığında yaklaşımlarda bulunuyor.

Bu çalışmayı iki neden ile önemsiyorum. Birincisi bir bilimsel yöntem ile kayıp bir yapıyı arıyor. Ben de denizcilik bilgileri doğrultusunda kayıp fenerin nerede olduğunu bulmaya çalışıyorum. Elbette bilimsel bir iddiamız yok. Hepi topu Patara açığına demir attığımzda ikinci fener de şuradaydı filan diye muhabbet edeceğiz işte. Ancak yöntem önemli. O yüzden bilimsel yaklaşımı da görmüş, öğrenmiş oluyoruz.

Şimidi bu bilim insanları ne yapmışlar? Tam da Xanthos nehrinin ovaya açıldığı dar boğazda bulunan bir yapının bulunamayan Apollon tapınağına ait olup olmadığını incelemişler. Kemerli bir köprü yapısında olan bu yapının hangi amaçla kullanıldığını anlamak için de PALEOCOĞRAFİK – JEOARKEOLOJİK bilim dallarını kullanarak o dönemdeki coğrafyayı belirleyerek Tapınağın yeri ile ilgili yorumlar yapmışlar. Yani o dönemde nehrin nereden aktığını bulmaya çalışmışlar. Bulmuşlar da zaten.

Ben de bu okumalar sonucunda benzer bir çıkarım yapıyorum. O zamanlar Xanthos nehri , ovaya aynı yerden giriş yapıyormuş ancak daha batıdan denize akmaktaymış. Aksi halde Patara limanı çok öncelerden kum ile kaplanmış olurdu. Şimdi kayıp Apollon tapınağından tekrar bizi daha çok ilgilendiren kayıp fenerimize geri dönelim.

Yazıtta açıkça iki fener yapıldığı yazıyor. Pharos (fener) ve antipharos yani karşı fener! Arkeologlar bu karşı fenerin Patara liman girişinin diğer ucu olarak düşünmüşler.

Ben ise Patara'da da  Knidos , Phaselis gibi antik limanlarda olduğu gibi bir askeri liman olması gerektiğini düşünüyorum. Nitekim Strabon 'un Patara da Romalıların 50 Suriye savaş gemisini yakarak batırdıklarını yazdığını da biliyoruz.

Şimdi bir ikinci liman olması gerektiğini neden düşünüyoruz?  Patara limanının yapısını arkeolojik çalışmalar sonrası çıkan haritalardan biliyoruz. Eh savaş gemilerinin de enini boyunu biliyoruz. Üstelik bu savaş gemilerinin çıkartma gemisi gibi kullanıldığını , kumsalların da günümüzden farklı olarak liman olarak kullanıldığını da biliyoruz.

50 Suriye gemisinin Patara limanına sığması mümkün değil. BUnu da denizcilik bilgimiz ile biliyoruz. Kumsal limanların tam da nehir çıkışlarında yapıldığını da biliyoruz. Ancak bu kumsalın derinliğinin de gemilerin kıçlarını yüzer halde kalması için zemininin açısının yani  eğiminin ne olması gerektiğini de biliyoruz.

Kumsalın da korunaklı bir kumsal olması gerektiğini biliyoruz. Şİmdi Xanthos nehrinin antik çağlarda nereden denize deşjarj olduğunu bulur isek ikinci limanın da yerini bulmuş olacağız efendim. Derdimiz bu. O yüzden bu bilimsel çalışmaları okuyoruz. Bu çalışmalar o dönem ki coğrafik yapıyı ortaya koyuyor çünkü.

Ben ikinci fenerin ikinci limanı gösterdiğini düşünüyorum. Limanı bulursak feneri de buluruz. Feneri bulursak rotalar ile ilgili daha çok bilgimiz olur. Bu rotalar sayesinde diğer antik şehirlerin fenerlerini de buluruz. Olympos antik limanının, Phaselis antik limanının fenerlerini de buluruz o zaman!

Şİmdi güncel bilgi ve okumalardan bu fenerin yüksekliğini ve yaklaşık 5 ila 6 deniz mili uzaktan seçilebileceğini de tahmin etmiştik. Bölgede kurulu hali hazırdaki modern fenerler 9 milden seçiliyor.

Yine arkeologların aksine ben ikinci fenerin asla bilinen Patara limanında olmadığını düşünüyorum . Bakınız neden? Fener gibi zaten zor yapılan bir binanın ikincisinin birincisinin çok yakınına yapılmasının bir anlamı yok. BUgün dahi böyle bir örnek yok. Kaldı ki mevcut fener öyle mükemmel yerleştirilmiş ki PAtara ilmanına girişi hem batıdan hem de doğudan gelenlere mükemmel bir şekilde gösteriyor. Yani hemen limanın diğer ucunda bir fenere gerek yok!

İkinci yani karşı fener(anti pharos) bu duumda mevcut Patara fenerine en yakın 6 mil en uzak 7 mil aralığında olmalı.

Şimdi bu durumda neden karşı fener denilmiş? Yani neden diğer fener denmiyor? Ya da neden fenerin yeri tam tarif edilmemiş? Nedeni bence bugün olduğu gibi. Çünkü bu fener askeri limanı göstermekte idi ve mümkün olduğunca gizliliğinin korunması gerekmekteydi. Yani bu fener bence dost askeri gemiler için yakılıyor olmalı ve diğer zamanlarda kullanılmıyor olmalı limanın ve limandaki savaş gemilerinin güvenliği açısından.

O yüzden de yeri açık açık yazmıyor bence. Ancak "karşı " kelimesi kullanıldığına göre bu sözcüğe göre hareket etmeli. Sağ sol gibi, iskele-sancak gibi. Pharos antipharos.

Şimdi mevcut feneri nerede? Kumsalın doğu ucunda. Doğu Batı! Yani antipharos mevcut fenerin batısında olmalı. Ne kadar batısında? Tam 7 mil Batısında !

İstermisiniz Xanthos nehri de tam bu mesafeden denize akıyor olsun? İşte o zaman limanı bulduk demektir.   C:-)

Yani Xanthos nehrinin
  • IP logged

  • *
  • İleti: 2304
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#148: 05 Şubat 2019, 11:12:07
Küçük bir uyarıda bulunmak isterim. Strabon mimari ve coğrafi açıdan iyi bir kaynak olmakla birlikte anlatılarına mesafeli olmakta fayda var. Tam da konunun içinde yer alan Olympos kentinin seçimle başa gelmiş yöneticisi/beyi Zenicetes sadece Strabon'un anlatılarında korsan olarak geçer. Adamın korsan olduğuna dair başka hiçbir kaynak hatırlamıyorum. Dolayısıyla bir ucunda Romalıların olduğu anlatılarda mesafeli olmakta hatta farklı kaynaklardan doğrulamaya çalışmakta fayda var.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#149: 07 Şubat 2019, 00:03:55
Krambousa .. KRAMBOUSA !

Antik iş teknelerinin güvertesinde kim bilir kaç gemici sevinçle haykırdı böyle. Ya kaçırsalardı Krambousa 'yı.

Antik seyir rotalarını bulmamızda hayati önem taşıyor Krambousa! Şurada efendim;

https://ttheyamola.blogspot.com/2019/02/krambousa.html
  • IP logged

 
Yukarı git