Haritadan bakıyorsun ya oraya, hah, şöyle azıcık 7-8 mil batıya doğru git, bak orada ne var? Neyse ben söyleyeyim, seni yormayayım, Akkuyu Nükleer Santrali.
Ben sana şunu da diyeyim, Mersin'den çıktın ya yola, batıya doğru, Erdemli'ye varırsın. Erdemliyi azıcık geç. Bir kaç km. Fazla değil. Bulduğun ilk aradan sağa dön. 100 metre sonra herhangi bir yerde dur. Yüzünü batıya dön. Gözüne ilişen bir patikaya gir. Aşağı yukarı 100 km yürü. Bütün sağın solun, mezarlar, su kemerleri, lahitler, amfi tiyatrolar, kiliseler, gözetleme kuleleri vs.
Tabii bunlar, ortalama 15 katlı binaların altında, yanında. Lahitlerin önemli bir kısmı yalak.
Harita herşeydir diyorum ya, yine sana bir harita bilgisi; Anamur burnunu biliyorsun. Anamur'un batısı koca bir dağdır. O dağı çıkıp indin miydi, Gazipaşa! Hah! Turizm bölgesi tam oradan batıya doğrudur. Devlet böyle bakmış. Orada herşey korunur, kollanır. Doğusunda zerre korunmaz bunlar. Kıyamet koparsan olmaz.
Ama ilginç bir şey daha var; Onu da sen bul
Yine haritada! İpucunu önceden verdiydim sana.
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.