Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bodrum Cup, İstanbul Challenge ' a katılıyoruz.

• *
Yine yeniden ilk mesajım olsun. :)
Nezaketle yanıma geldiğiniz Marmara Adasından çıkarken anlamıştım hal ve davranışlarınızdan  8) bu işe ne kadar gönül koyduğunuzu ve başarılı olacağınızı .
Hani sanki çocukluğumuzun hikaye kitabı Guliver Devler Ülkesinde yi bir kez  daha okumuş gibi oldum sayenizde.
Bu sene 5 Haziran da DADD Sadun Boro anma  organizasyonu için Gökova da idim . Orada gezi yolunun köprü girişinde rahmetlinin şimdi tam hatırlayamadığım ama , bu işlerin para değil yürekle ilgili olduğunu yazan , gerçek denizciler için söylemini içeren bir tabela vardı , (Lap top uma kavuşunca koyarım resmini ) sanki tam sizler için söylemiş.  C:-)
Bu başarınızı ben de can'ı gönülden tebrik ediyorum arkadaşlar. Elinize kolunuza sağlık , var olun sağolun.
 :)xx :)xx :)xx

Öcal ağabey hoş geldiniz.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *

Öcal tekrar hoşgeldin.
Sevindirdin hepimizi, kaldığın yerden yazmaya devam lütfen. :)
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
Öcal Reis hoş geldin. Misafirperverliğin için teşekkür ederiz.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

e

ersinboke@icrs.com.tr

Öcal abi hoş geldin, gelmişken şu Wharram katamaranlar ile ilgili kesin döküman vardır sende.. Bir el atsan. :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Öcal Abi tekrar hoşgeldin.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Yolculuğun başından beri Kamil Kurdoğlu Abimiz takipteydi. Kendisiyle  Fırsat buldukça varışımızla ilgili bilgi paylaşıyorduk. Sağolsunlar, Kamil Kurdoğlu, Cüneyt Baygün, Savaş Kavuncu Abilerimiz ve Sevgili Deniz Akaltan iskeledeydiler.  Savaş abimizden burada özür diliyorum , daha önce kendisiyle zello da görüşmüş olmama rağmen yüzyüze tanışmadığım için karşılamaya gelen kişinin kendisin olduğunu bilemedim. Daha sonra Kamil Abinin paylaştığı resimde  Oğuzhan görmüş o söyledi. Savaş abi'de oradaymış diye. Çok özür benden Savaş Ağabeyime. Cüneyt Baygün abimizle de yüzyüze ilk defa tanışma fırsatı buldum , uzun süredir takipçisi olurum  hatta karşılamaya geleceğini Kendisinin "Benim Teknem"  sayfasından yazmıştı. Biz çok mutlu olduk.
Yanaşmadan önce Deniz'i arıyoruz  artık telsiz falan yok tanıdık mekana geldik ya. Gruptan bağımsız hareket ediyoruz. Deniz'de bize kızıyor ne uğraşıyorsunuz oralarda , gelin bir an evvel ağaç olduk kardeşim burada diye. Keyifli ve güzel vakit geçiriyoruz bu güzel insanlarla. Yine karşılayanlar arasında Cem Yenigül Abimiz varmış , sonradan Deniz söyledi. Aslında sohbette etmiştik ayaküstü.
Biz çok mutlu olduk, evimize gelmiş gibi hissettik, günler sonra karşımızda tanıdık yüzler gördük. Çok güzeldi çok sağolun Dostlar, Abiler.

Sonrasın da Kamil Abiler dönüşe geçtiler. Birazdan Benim Samatya'dan tekne komşum Doğan Amca hoşgeldinize geldi biraz onunla vakit geçirdik. Az sonra yanımıza Dadd üyelerinden Flo Şahin teknesi Özlem ve Özkan Reisler geldiler. Onlarda  Bodrum cup a katılacaklarmış. Ardından yine Atakan Bey ve Meral Hanım geldiler. Kendileriyle Karadeniz Rallisinden tanışıyoruz. Bir baktık tanıdık bir tekne daha İzmir'den Nelea gelmiş, onlardan Bodrum Cup a katılacaklarmış, içinde yine Karadeniz Rallisinden tanıdık Nüvit Beyler ve İsmail Tümer Abi var. Onları karşılamaya Azmi Özer Reis ve eşi Zeliha Hanım gelmişler. Bir anda bir sürü tanıdık, ve dostla karşılaştık.
Zaten Deniz bize hiç bir şekilde yabancılık çektirmiyor, bir an yanımızdan ayrılmadı, akşam yemekte de beraberdik geç saate kadar sohbet muhabbet devam ettik. Hatta ben ertesi günü ödül töreni ve kutlamalara falan katılmadan dönüşe geçelim diyordum. Mustafa Abi ve Burak katılmamak nezaketsizlik olur düşüncesindeler. Deniz ikna etti mutlaka kalmalısınız , buraya kadar geldiniz dedi. Bende sesimi çıkartamadım.
Gece geç saate kadar Deniz'le beraber yemekteydik Çok keyifli bir gündü , muhtemelen yazıma da yansımıştır.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Gece geç saatte yattık, sabah yine erkenden uyandık marina ortamı ve şehrin içi olunca  güzel bir kahvaltı yaptık . Telefon şarj kablosu gibi ihtiyaçlarımız için Bodrum'a gittik. Geri geldik Yalıkavak'ta meşhur bir köfteci varmış orada yemek yedik ve bir pastaneye geçtik  o sırada Burak ile Leo'nun Göcek'ten Arkadaşları Yat Kaptanı Erdinç geldi. Orada epey sohbet falan derken vakit bayağı ilerledi. Sonrasında marinaya döndük.
Ardından forumdan tanıdığımız Canberk Eken Kardeşimiz geldi. Forumu takip edenler hatırlarlar Burak ve Leo ile üniversiteler arası yelken yarışına girmişlerdi. Burada Aksona Mancorna ile Bodrum Cup a katılıyormuş.
Bu sırada Bodrum cup hazırlıkları başlamış , pontonda valiz sesinden durulmuyor bir sürü insan teknelerden ayrılıyor yine bir sürü insan valizleri sürükleyerek teknelere katılmaya geliyor. Malumunuz bu aynı zamanda  ticari bir oluşum bu yüzden teknelerde bir sürü yolcu var. Rıhtım o kadar hareketli ki vızır vızır. Aynı zamanda bir sürü küçük tirhandil mirhandil tekne geldi. Bir kısmı birbirinden güzel, bir diğer kısmı daha bir acayip ama çoğunluğu biblo gibi Allah için.Zevkle izledik çoğunu. Birazdan ödül töreni ve

Flo Şahin Teknesi , Özlem Hanımın Kamerasından ödül töreni

Yine bir başka kameradan

Sonrası da şu şekilde

• IP logged

• *
Gercekten gurur verici. Cok guzel. Tekrar tekrar tebrikler.

ASUS_X00DD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

Sadece atıp tutmak ile olmaz. Yarıştaki güzel fotoğrafları Wodden Boat Foruma da koydum.  adamlar küçücük tekne yapıp, kasım kasım ben yaptım diye geriniyorlar. Biraz ahşap tekne görsünler bari. Ne bileyim hadlerini filan bilsinler .. 8)
  • IP logged

• *
Ahmet cim Tayfun Kabaran Reis Baba Tunca 'yı Yalıkavak ta ziyaret edip kutladı.Foruma katılımını artırması iyi olur.Belki seneye birkaç tekneli Heyamolahey filosuyla yarışa katılırız.
Ayrıca Aksona Mancorna Tirhandili ile yarışa katılıp kupa alan Canberk Reis'i de kutluyoruz.
Mustafa abi sizinle daha uzun sohbet etmek istiyordum ama olmadı ben biraz geç uğradım, Cüneyt abiyi arasaydım onlarla beraber gelebilirdim fakat aklıma gelmedi bunu saymıyorum, inşallah önümüzdeki sene tekrar katılırsanız daha uzun görüşmeyi isterim, sizleri tekrar tebrik ediyorum, içinizdeki güzelliğin yüzünüzdende okunduğunu söylemek isterim. Rüzgarınız hep kolayınıza olsun. Hoşçakalın.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ahmet cim Tayfun Kabaran Reis Baba Tunca 'yı Yalıkavak ta ziyaret edip kutladı.Foruma katılımını artırması iyi olur.Belki seneye birkaç tekneli Heyamolahey filosuyla yarışa katılırız.
Ayrıca Aksona Mancorna Tirhandili ile yarışa katılıp kupa alan Canberk Reis'i de kutluyoruz.
Mustafa abi sizinle daha uzun sohbet etmek istiyordum ama olmadı ben biraz geç uğradım, Cüneyt abiyi arasaydım onlarla beraber gelebilirdim fakat aklıma gelmedi bunu saymıyorum, inşallah önümüzdeki sene tekrar katılırsanız daha uzun görüşmeyi isterim, sizleri tekrar tebrik ediyorum, içinizdeki güzelliğin yüzünüzdende okunduğunu söylemek isterim. Rüzgarınız hep kolayınıza olsun. Hoşçakalın.

Ben herhalde siz geldiğiniz de yoktum yada telaşeden fark etmedim, sonradan Mustafa Abi söyledi,çok özür, nasip olursa bir başka zaman bir araya gelmek dileğiyle. Selamlar.
  • IP logged

• *
Tayfun Reis nazik sözĺeriniz için teşekkür ederim.Bizi ziyaret ederek mutlu ettiniz.
Seneye asıl Bodrum  Cup a katılmak isteriz.Sanırım bizi davet te ederler bence.Disiplinimiz,samimiyetimiz,sorun çıkartmamamaya gayret eden uyumumuz saygı ve sempati oluşturdu sanıyorum.
Sizinle uzun sohbetler etmek daha iyi tanımak isteriz.Sevgiler.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Biz ödül törenin den sonra yol boyunca tanıştığımız insanlarla vedalaştık, Burak'la Leo oradan Göceğe geçmek üzere yola çıktılar. Biz de vedalaşıp BabaTunca'yı Kuşadası'na götürmek üzere kayığa geçtik. İlk planımız Ören'e götürüp bırakmaktı fakat Dönüş yolunu kısaltmak adına Kuşadasına götürmeyi daha uygun  bulduk. Kayığı neta ederken  biraz içim burkuldu, baktım Mustafa Abi'de aynı şekilde. Burak ve Leo ile geçirdiğimiz bu keyifli 10 günün ardından bir boşluk oluştu. Hemencecik kayığı toparladık ve marinadan ayrıldık sanırım saat 10 civarı idi. Bu arada bizimle İstanbul'dan gelen diğer teknelerdeki insanlar yine garip ifadelerle bize bakıyorlar. Bu kadar yolu bu tempo da gelip dönüşe geçmemize anlam veremediler. Sonra sessizce Yalıkavak'tan ayrılırken telsiz den anons ediliyoruz.  Sevgili Deniz Akaltan bize selamet diliyor. Yeniden duygulanıyoruz. Neyse koydan çıkınca rotamıza doğru dönüyoruz. Ayışığı var deniz ve hava fena değil. Denizde çok balıkçı var bir de ileride kıyıdaki balık çiftliklerinin çok güçlü ışıkları var. Çayımızı demledik gidiyoruz. Telefon çalıyor, Flo şahin Özkan Arıyor, hem selamet diliyor hemde karşınızdan gelen yelkenliyi görüyormusunuz diyor. Şaşırıyorum nereden görüyor diye meğer marin trafficten kontrol etmiş sanırım. Gerçektende üzerimize bir gulet geliyor ve hiç rota değiştirmedi biz yolundan çekildikte öyle geçiştik. artık uykudalarmıydı neydi bilemedik. Uykumuz yok Mustafa Abiye uyumasını söylüyorum fakat onunda uykusu yok. Neyse Bir müddet sonra ay ürkütücü bir şekilde batıdan doğru kapandı kötü yağmur geliyor fakat biz sanırım kenarında kaldık. Bu şekilde Dilek Boğazına yanaştık kıyılarda iki tarafta da balıkçılar var . Anadolu kıyısından girip Samos tarafından çıkıyoruz. Yolu kısaltmak adına bunu yapıyoruz. Bu sırada balıkçılar var ve ağ kaldırıyorlar ara ara  ışık tutarak kontrol ediyorum. Bu sırada arkamda bir su sesi duydum. O da ne yaklaşık 3 kayık boyu arkama Yunan sahil güvenliği gelmiş. Ben de ona bir ışık tuttum o da hemen seyir fenerlerini yaktı ve açık denize doğru bizden uzaklaştı. Artık önümüz neta Açık denize tekrar çıktık. Oto pilota Kuşadası dış feneri kerteriz koordinatlarını girdik. ve çöktüm serpinti körüğünün arkasına yorulmuşumve uykum gelmiş. Beraber seyahat ettiklerimiz bilir böyle zamanlar da  açık deniz de azıcık azıcık tilki uykusu uyurum. ara ara kafayı çıkartır bakarım. Tam böyle yapıyordum ki içeri den Mustafa abi çıktı ve havuzluk minderine bastığı gibi hissettim. Tek gözümle baktım gayet zinde ve geçti dümenin başına ve kulaklıklarını taktı. Hah dedim tam kestirme zamanı koyverdim kendimi. Tam zamanında geldi Mustafa Abim. Artık uyuyabilirim ve Kuşadasına bir kaç mil kalana kadar da uyudum . Sabah sekize doğru Kuşadası Marinaya bağlandık. Baba Tunca'yı biraz burada bırakıp sonra gelip alacağız . Bu sırada uçak biletlerimizi aldık. Her şeyi toparladık buzdolabını boşalttık tuttuğumuz balıkları ve bozulacak kumanyayı  komşu tekneye verdik. Marina bildiğimiz marina daha önce Asterix buradaydı ve o zaman defalarca gelip gitmiştik.Sonrasında kahvaltı ve diğer ihtiyaçlar için şehre gittik ve öğlende havalimanına gitmek üzere servise bindik. Ardından bir de uçağa bindiğimizi hatırlıyoruz o kadar, filmin o aradaki kısmı yok nasıl yorulmuşsak artık.
Efendim bu güzel on günlük seyrin hikayesi bu, ayrıca beraber seyir yaptığımız üç ayrı tekne ve ekiplerinden de bahsedeceğim, güzel insanlarla tanıştık.Selametle.
  • IP logged

• *
Deniz Akaltan dostumuzun yakın arkadaşlığını ,ilgisini sürekli hissettik.Daha yola çıkmadan diğer teknelerden farklı olarak bizim kendi evimize geldiğimizi söylemişti.Burada ve her ortamda kendisine çok çok teşekkür ediyorum.
Etkinlik boyunca bizi aradı mesaj attı ve Yalıkavak ta Marina direktörünün misafirleri olduğumuzu bize ve etrafa hissettirdi.Ödül alırken bizim yanımızda idi ve sevincimiz paylaştı.Etkinlik sırasında yazdığı mesajlarda bizim keyfimizi kaçırabilecek konulara yaptığı açıklamalarla moralimizi yüksek tutmamızı sağladı.
Deniz'cim herşey için çok teşekkür ediyorum,ediyoruz.Sevgiler kardeşimiz,dostumuz.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

e

ersinboke@icrs.com.tr

Thanks for the pictures! I spent some time in Bodrum about 20 years ago (was it really that long ago?) & thoroughly enjoyed it. We were on a gulet for much of the time & I was disappointed at how we motored 99% of the time - but I guess that's what the tourist boats do.

The people, the history, and the water were all fantastic!

WBF dan resimlere yorumlar..

Dur bir de Baba Tuncanın videosunu koyayım..
  • IP logged

Yukarı git