Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bodrum Cup, İstanbul Challenge ' a katılıyoruz.

• *
Balık birden deniz kızı olurmuş. ;D

Yok abi ben evliyim.Yine güle güle der gönderirdim.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
Ahmet Abi,
Süper anlatıyorsun eline sağlık. Samos ve Sakız ana liman fotoğrafı hiç yok muydu abi?
  • IP logged

• *

Ahmetcim öyle güzel, öyle içten anlatıyorsun ki hepimiz o teknedeyiz sanki.
Ellerine emeklerine sağlık.
Fotoğraflar da muazzam gerçekten, o kişiyi de kutlamak lazım.
Büyük bir ihtimalle profesyonel biri.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ahmet Abi,
Süper anlatıyorsun eline sağlık. Samos ve Sakız ana liman fotoğrafı hiç yok muydu abi?

Teşekkür ederim , ayrıca okuyan yorum yapan herkese teşekkürler. Sakız ve Samos'un fotoğrafı mutlaka vardır, elimdekileri tasnif ederken bulur paylaşırım. İlk defa bu kadar çok fotoğraf ve videomuz var. Bir de resimlerin nereye ait olduklarını tespit etmekte bazen zorlanıyorum birbirlerine benziyorlar.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Son Denk Kayıkçısı

Ahmetcim öyle güzel, öyle içten anlatıyorsun ki hepimiz o teknedeyiz sanki.
Ellerine emeklerine sağlık.
Fotoğraflar da muazzam gerçekten, o kişiyi de kutlamak lazım.
Büyük bir ihtimalle profesyonel biri.

Evet Abi dışarıdan çekilen fotoğraflar profesyonel çekim.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ahmet Abi,

Hemencecik yükleyebildiklerim.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Evet Samos'tan sabah olmadan çıktık.Bu sefer bizimle birlikte küçük teknelerin hepsi avara oldular. (Küçük tekne dediğimizin en küçüğü 15 diğerleride 18 metre civarı olduğunu belirmekte fayda var.) Herkes erkenci maşallah. Neyse hava sert onlar da çok yollu gidemiyorlar 45 mil yolumuz var. Sallan yuvarlan , motor yelken herkes gidiyor. Yine kahvaltıdır yarı uykudur balık avıdır falan derken bayağı yol aldık. Bu sefer daha heyecanlıyız, varacağımız yer final noktası ve orada bizi karşılayacak dostlarımız var. Ama başka birşey daha var. 25 millik bu etapta 25-32 arasında gidip gelen bu havada şansımız çok az. Yolun tamamı apaz seyri sadece Yalıkavak girişinde Gemi Taşı denilen kaya parçasının etrafından bir dönüş ve bir kaç millik orsa sonrası yine  bil mil kadar dar apaz bir finish dönüşü var. Bu dönüşler va arası mesafeler uzun olsa arayı kapatırız ama kısacık mesafeler buralar. Asıl etap gövde hızında gidilecek 25 millik kısım. Burada diğer tekneler tren gibi giderler göremeyiz bile diye düşündük. Ama pek öyle olmadı neredeyse gözden hiç kaybolmadılar ve Gemi taşı dönüşünde bir çoğuna yakınlaştık. Demekki bir şeyleri yanlış yapabiliyorlar yoksa bu yolda bize bir saat fark atmalıydılar. Hatta onları hiç görmemiz lazımdı.
Bu yarışın startını diğer tüm yarışlardan farklı aldık. Bu sefer ana yelken, cenova ve trinket kombinsayonu ile start aldık. Kayığı hızlandırdıktan sonra hemen ikiz yelken kombinasyonuna dönüştürdük.

Startta bu şekilde yürüdük

sonrasında böyle devam ettik

Yolun ortalarında bir yerlerde hava 22 lere düştü   bizde hemencecik spinnakeri bastık fakat rüzgar tekrar 28 lere çıktı hemencecik topladık. Geçtik yeniden mevcut yelken kombinasyonumuza. Aslında gezi türü bir seyir süratine göre çok hızlıyız. Normalde bu havada denize çıkarmıydık derseniz. rota kolayına olduğu için yine çıkardık ama aşağıdan yukarı gelmek için tercih etmezdim doğrusu . Kafadan 32 nin üstüne gitmek çok keyif vermeyecektir doğrusu bir de makinayla. ama bu havalar Baba Tunca'nın havaları. Teknenin keyfi yerine geliyor bu havalarda. Hiç teknenin keyfi yerine gelir mi diyeceksiniz. evet gelir ve bir çok kişi bunu hisseder. Ben bir miktar seyir yaptığım her teknenin konforlu ve keyifli halini hemen anlarım. Aynı insanın denizdeki konforu na benziyor. Bir tekne denizle saçma sapan dövüşmezse, acayip sesler çıkartmazsa ve daha bir çok şeyiyle uyum halindeyse keyfi yerinde demektir. Bu havalarda sıradan modern yelkenliler tırım tırım tırmalarken,  bu tekne keyifleniyor. Hiç öyle kızgın kızgın bakmayın ve bana kızmayın evet modern seri üretim tekneler yüksek havalarda keyifli değiller. Şimdi diyeceksiniz  biz çok 30 un üstünde havalar da seyir yaptık ne var ki diye . İşte öyle değil seyir yapmak var seyir yapmak var. Kayığın birinde ocaktaki demlik yerinden kımıldamıyor , diğerinde tutunacak yer arıyorsunuz. Bunu modern seri üretim tekneleri kötüleme anlamında söylemiyorum, nitekim bende de öyle bir şey var. Burada anlatmak istediğim konfor ve güvenlik rasyosudur. Yani ikisinin arasındaki seyir konforu farkını anlatmak istedim. Yoksa tekne kıyaslaması değil kastım. Onu zaten senelerdir her platformda yazıyor ve konuşuyoruz. Teknenin keyfinden nereye geldik.

Evet yelken kombinsayonumuzun şekli de şöyle

Video da görüldüğü üzere pupa ve geniş apaz seyirleri ne güzel. Rüzgar sizi üşütmüyor, ıslatmıyor, yanıltmıyor. İşin doğrusu trimleri yapıp keyfinize bakıyorsunuz .

• IP logged
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2018, 01:07:43 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
Ahmet cim çok güzel anlatıyorsun.
Samos tan çıktığınız  gün Bizde eşimle birlikte Yahşi -Didim arası Orsa seyrindeydik.
Denk gelmek istedik ,hava sert ti kolayına olsun diye Körfez içine biraz girip marina önüne alarga kaldık .
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Gemi taşı dönüşü sonrası Yalıkavak Finish e doğru ilerliyoruz. Hakem botu her seferinde kuytu bir yere saklanıyor, mecburen sallanıp durmamak için çare üretiyorlar, bizde onları görmek için bir çaba içinde oluyoruz. Verilen koordinatlara gidiyoruz ama çok yakına gelene kadar şamandıra görünmüyor.

Yalıkavak bitiş şamandırası geçişimiz şöyleydi.Başlangıçta solda hakem botu görünüyor. Finishimiz alındıktan sonra tramola atıp toparlanmaya başlıyoruz karşıda Yalıkavak Marina görünüyor.

Evet Yalıkavağa yanaşma hazırlıklarına başladık
https://youtu.be/xPkyrwwuC-E

Seyrin sonuna doğru

Bundan sonrası marinaya yanaşma halleri , asıl muhabbet bundan sonra başlıyor. Pontonda bir sürü dost toplaşmışlar, epeydir de bekliyorlarmış.

• IP logged
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2018, 01:17:39 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ahmet cim çok güzel anlatıyorsun.
Samos tan çıktığınız  gün Bizde eşimle birlikte Yahşi -Didim arası Orsa seyrindeydik.
Denk gelmek istedik ,hava sert ti kolayına olsun diye Körfez içine biraz girip marina önüne alarga kaldık .

Evet Mehmet Abi Whatsapp tan iletinizi okudum tabi biz çok açık geçmek zorunda kaldık. didim hayal meyal seçiliyordu. Ama orada olduğunuzu biliyordum.
  • IP logged

• *
Yine yeniden ilk mesajım olsun. :)
Nezaketle yanıma geldiğiniz Marmara Adasından çıkarken anlamıştım hal ve davranışlarınızdan  8) bu işe ne kadar gönül koyduğunuzu ve başarılı olacağınızı .
Hani sanki çocukluğumuzun hikaye kitabı Guliver Devler Ülkesinde yi bir kez  daha okumuş gibi oldum sayenizde.
Bu sene 5 Haziran da DADD Sadun Boro anma  organizasyonu için Gökova da idim . Orada gezi yolunun köprü girişinde rahmetlinin şimdi tam hatırlayamadığım ama , bu işlerin para değil yürekle ilgili olduğunu yazan , gerçek denizciler için söylemini içeren bir tabela vardı , (Lap top uma kavuşunca koyarım resmini ) sanki tam sizler için söylemiş.  C:-)
Bu başarınızı ben de can'ı gönülden tebrik ediyorum arkadaşlar. Elinize kolunuza sağlık , var olun sağolun.
 :)xx :)xx :)xx
  • IP logged

• *
Öcal ağbi hoşgeldin .
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
  • Selamlar
Bu sabah keyifli başladı
Önce Mustafa ve Ahmet reislerin güzel paylaşımları, ardından Öcal Reis sürprizi. Hoşgeldiniz Hocam. Ekibi tekrar tebrik ediyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
Cok buyuk keyifle okudum. İmrendim. Hayal ettim. Sizinle birlikteymis gibi yasadim.  Cok guzel bir ekipsiniz. Tekrar tebrikler.

ASUS_X00DD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
Ahmet yazdıkça kalemin daha akıcı oluyor.

Öcal Hocam hoşgeldin.
  • IP logged

Yukarı git