Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bodrum Cup, İstanbul Challenge ' a katılıyoruz.

• *
Konuyu bölmeyeyim diye yazmadım. Tekrar bizim Baba Tunca ve ekibini kutluyor , tüm hoş geldin diyen arkadaşlarıma da sevgi ve saygı ile hoş buldum diyor ve teşekkür ediyorum..
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

Thanks for the photos! Looks like you had a good turnout!

WBF dan yorumlara devam.. an itibarı ile 72 görüntüleme almış. Eh Amerika da yeni sabah oldu.. Yarına sayı bakalım kaç olacak. ?
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Sizlere biraz da beraber seyre katıldığımız tekneler  ve tanıştığımız ekiplerden bahsedeyim.

Miho Ds Teknesi Murat Bey ve Ekibi;

İlk tanıştığımız grup oldular seyir boyunca ve durduğumuz yerlerde dostluklarını esirgemediler. Bizle her karşılaştıkların da "babalar geçiyor, babalar geldi" gibi esprilerle dostluklarını esirgemediler. Tekneleri Miho Ds, yeni yapılmış lamine ahşap modern bir yelkenli. Bodrumda üretilmiş ve teknede yaşadıkları için kendilerine göre tasarlamışlar. Bu organizasyonun bizim tanıdığımız en keyifli ekibiydi.

Tekne şu şekilde,

Modern çizgileri ve tasarımı olan bir tekne. Ekibine bu yolculuğu çok konforlu yapmalarına imkan tanıdı. Tahmin edildiği üzere Mozaik sınıfında yarıştılar ve yarışı birinci olarak tamamladılar. Kendilerine Selamet  dilerim, denizler de görüşmek üzere Murat Bey.

Silvermoon Uskunası ve Ekibi;

Yine İstanbul'da tanıştığımız Ahmet Abi ve teknesi Silvermoon. Silvermoon 46 metre boyunda bir uskuna. Ahmet Abi İstanbul'da tanıştığımız andan itibaren bizden dostluğunu esirgemedi. Kendisi gibi teknesinin kaptanı ve mürettebatı da  ilgili ve yardımseverdi. En son Samos Yalıkavak start hattında demirlediği koyda startı beklerken bizi teknesine davet etmişti birlikte kahvaltı ve sohbet etme imkanı bulduk. Kendisi iyi bir yelkenci ve denizci şimdi adını hatırlayamadığım, en zorlu yarışlardan birine solo katılmış ve Türkiye'yi temsil etmiş. Çok heyecanlı ve tehlikeli günler geçirmiş. Sağolsun kendisi ve ekibi bu organizasyonda kazandığımız dostlardı. Kendilerine Selamet dilerim.

İşte Silvermoon cahrter için dizayn edilmiş bir uskuna

Büyük Yunus ve Ekibi;

Uzun süredir bu etkinliğe katılan donanımlı bir gulet idi. Sahibi ve ekibi belirli bir yaşın üzerinde  kibar ve yardımsever beylerdi.Samos'ta kendilerinden koltuk aldık, ara ara sohbet ettik . Yarışta aynı gruptaydık çok tecrübeli ve iyi denizcilerdi. Ekipleri sayıca az olmasına rağmen çok iyi yarıştılar. Kendilerine Selamet dilerim.

Büyük Yunus yakışıklı bir gulet,

STS Bodrum ve Yücel Hoca,

Birçoğunuzun bildiği,  Ülkemizin tek yelkenli okul gemisi STS Bodrum. Değerli Yücel Köyağasıoğlu'nun tasarımı ve eseri. Kendisi de yarış boyunca teknedeydi. Uzun uzun sohbet şansımız oldu. Bize tekneyi bizzat kendisi gezdirdi ve tanıttı. Yine aynı şekilde kaptanıyla da tanışma ve sohbet etme imkanı bulduk. Bu tekne için tabiki diyecek çok şey var, hız görsellik her şey bu teknede mevcut . Öğrenciler de böyle bir tekneye yakışıyorlar.

Buyrunuz STS Bodrum;

Bir de organizasyon komitesinden Bodrum'lu gönüllüler Deniz Mutlu Ve Erim  yolculuk boyunca bize ilgi gösterdiler, telefonda ve telsizde hep karşımızda oldular. Sağolsunlar onlarla da tanışmaktan dolayı mutluyuz.
Tabiki diğer teknelerle de muhabbetimiz oldu, biz gruba İstanbul'dan katıldığımız için bir çoğuyla geç tanışma fırsatı bulduk. Hepsine buradan selam ederim.

• IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Bir değerlendirme yapmam gerekirse ; bu yarış bu haliyle küçük bir tekneye uygun değil, bizim ilk baştan tahmin ettiğimiz haliyle yolculuğun tamamı etap olsa belki biz daha az yorulurduk.  Ama bu bir ticari tanıtım organizasyonu. Bu yüzden böyle bir şey mümkün değil.  Bodrum'daki Bodrum Cup kısmına katılmak daha doğru. Fakat orada da katılım çok kalabalık olduğu için tahminimce çok riskli durumlar ve kazalar olabilir. Bir yarış gibi algılanmıyor gibi görünse de gördüğüm kadarıyla herkes çok iddialı. Bence bu bir festival. Doğru da yapıyorlar.  Devam etmesini de dilerim. Denize dair yapılan her güzel şey desteklenmeli bence . Buna çok ihtiyacımız var. Biz ekip olarak birbirimizi iyi tanıyorduk , daha önce farklı uzun seyirlerimiz de olduğu için çok keyifliydik, bir transfer- eğitim seyri gibi oldu bizler için. Hepimizin güçlü olduğumuz yönlerimiz var bunları bu on gün boyunca birbirimize aktarmış olduk. Bir daha katılırmıyız bilmem ama , bu sefer iyiki katılmışız, niye bitti diye üzüldüğüm seyirlerimin en başına oturdu. Öncelikle bize bu imkanı sağlayan Mustafa Abime  ve taa Göcek'ten kalkıp gelen Leo ve Burağa çok teşekkür ederim. Bir teşekkür de bizi ilgiyle takip eden, selametleyen karşılayan , arayan, destekleyen ve bunları sıkılmadan okuyan herkese.
Hepinizin ve hepimizin denizler kolayına olsun. Selametle...

• IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Elde telefon, aplikasyondan takip etmiştim. Pembe renkli kayık şeklinde takip ettiğim görüntünün asıl hikayesini 1. Ağızdan keyifle okudum. Teknedeymişim gibi hissettim. Kalemine sağlık tekrar tüm ekibe tebrikler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Onu bunu bilmem, Her birinizin ama en çok Mustafa abinin çok keyifli yüzünü ve sesini gördük-duyduk ya hep beraber; sırf bunun için değer yaptığınız iş. Her birinizin bütün ömrü böyle keyifli geçsin.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Ahmet keyifli anlatımın için teşekkürler. Baba Tunca ekibini tekrar tebrik ederim :)xx :)xx :)xx

Hafta sonu tekneyi getirirken nonstop mu geleceksiniz
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

Pu ha ha ha..

İlahi Zafer abi.  Adam yazmış, ödül törenini beklemeden gidelim diye. Zor tutmuşlar bunu.:) Ahmet teknenin üzerine çıktı mı bir nevi kurt adam vari dönüşüme uğruyor. Non stop kelimesi bile uzun bu adam için.  Şerefsizim salıcaksın bunu dünya turuna , rekor kırıp gelmez ise neyim. Hem de hiç bir limana uğramdan döner gelir bu. :)

Ahmet ile Kuşadası İstanbul etabını 52 saatte yaptık. Zor bela Çanakkale 'de durdurdum ben bunları. 5 saat filan da orada durduk. Bu 52  saate o da dahil. Baba Tunca ile 40 bilemedin 45 saatte bağlanır bunlar marinaya . Gitmeyi düşünüyorsan da düşünme. Gittiğine değmez yani. Bir uyursun bakmışsın hoop Marmara.. :)
  • IP logged

• *
  • Viya böyle!
İyi ki katıldınız, iyi ki geldiniz... Filonun en küçük ama en iyi yarışan teknesinin ekibine "dostlarım" diye hitab etmek çok keyifliydi.

Ellerinize sağlık!

• IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Daha önce de yazmıştım; yelken adına da, denizcilik adına da olabilecek belki de en rafine ekipti gözümde. Çok isterdim parçası olmayı. Bir kez daha içtenlikle tebrikler...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
Bodrum Cup İstanbul Challenge katılma fikri başlangıçta yoktu.Asıl amacımız aşağıya inip Burak Reisin Amiga'sı,Baba Tunca ve Ahmet Kabaalioğlu Reis ile ben.Belki Melih Reis'in Kon tiki'si ve katılmak isteyecek dostlarımızla Girit seferi yapmaktı.Hatta aylar öncesinden Ahmet ve Burak Reislerle ekimin başında yaparız diye kararlaştırdık.Benim ikincil amacım Girit gezisi dönüş tarihi de uyarsa asıl Bodrum Cup'a katılıp döneriz diye düşünüyordum.Bodrum Cup web sayfasını incelerken bu konudaki forum yazışmalarımız aklıma geldi katılsak ne iyi olur derken internetten ERA yelken klubünün telefonunu  bulup üst üste aradım.Başlangıçta açan olmadı sonra bir hanım açtı.Buyıl İstanbul ayağının da yapılacağını buna katılmak isteyip istemediğimizi sordu.
 Kafam karıştı tabi.Önce dostlarıma sormak istedim  ve forumda konu açtım.Bu arada Gezgin korsan'da Eray Yaşyerli  bir başlık açıp Bodrum Cup İstanbul Challenge den bahsetti.Pek ilgi görmedi yazdıkları.Özelden mesaj atarak katılmak istediğimi yazdım yardımını istedim.Sağolsun telefon numarasını yazdı konuştuk,elinden geleni yapacağını isteğimizi komiteye sunacağını söyledi.Teşekkür edip beklemeye başladım birkaç gün sonra ERA Yelken klübü ve Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras Bey aradı ve komitenin bizim katılımımızı kabul ettiğini ama diğer katılımcıların bizim onları geciktirebileceğimizi düşündüklerini bundan çekindiklerini, motorla ve yelkenle seyir hızımızın kaç mil olduğunu sordu.Baba Tunca'nın seyir hızlarını söyleyip,kimseye ayak bağı olmayacağımızı eğer biz yetişemezsek diğer teknelerin bizi beklemelerine gerek olmadığını ,bizim amacımızın yarışmak olmadığını katılmanın bizim için yeterli olduğunu belirttim.Erman Bey Baba Tunca 'nın formunun ve klasik görüntüsünün katılım için önemli rolü olduğunu lisans,Katılım bedeli ,pasaportlar için gerekenin yapılmasına ilişkin bilgileri verdi.Bütün bilgileri Ahmet ve Burak Reislerle paylaştım.Leo Reisimizin katılımı için özellikle rica ettim.Sağolsunlar dostlarım dostluklarını esirgemediler ve katılacaklarını söylediler.Ekip kurulmuştu hemde ne ekip.Aşağı yarışlarının kadrolu birincileri,Katılmamaları için türlü dolaplar çevrilen yine de birincilikleri engellenemeyen sakin güç Leo ve  bize yelken teknikleri öğreten ve sevdiren Burak Reisler.Atadan,dededen, babadan denizci, iyi insan örneği Ahmet Reis ve yaşlı ,hevesli meraklı ben.

Bu gelişmelerden sonra  foruma katılım kararımızı açıkladım.Geri kalanını Ahmet Reis öyle güzel anlattı ki .Yeniden yaşadım.

Teşekkür borcum var. Hepinize çok teşekkür ediyorum.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2018, 22:39:05 Gönderen: Mustafa Ertör »
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Bilen bilir
Katılan tüm denizci dostları kutluyorum. :)xx :)xx :)xx
Gelenekselleşecek ise aynı ekip dahil olmak kaydı ile (tecrübe ve tecrübe kasdediyorum)  seneye uygun bir tekneyi  (boy,kapasite ve performans kastediyorum) heyamola olarak kiralayarak  katılmayı çok isterim. :)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri
Mustafa Abi, Burak, Leo ve Ahmet, hepinizi tebrik ediyorum. Organizasyonda derin izler bıraktığınızı ve ruhunu zenginleştirdiğinizi düşünüyorum. Hayal edip gerçekleştirmek çok büyük bir mutluluk olsa gerek.
Bizi de buradaki güzel paylaşımlarınızla mutluluğunuza ortak ettiğiniz için teşekkür ederiz. Yüreğinize, emeklerinize, kaleminize sağlık.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Katılan tüm denizci dostları kutluyorum. :)xx :)xx :)xx
Gelenekselleşecek ise aynı ekip dahil olmak kaydı ile (tecrübe ve tecrübe kasdediyorum)  seneye uygun bir tekneyi  (boy,kapasite ve performans kastediyorum) heyamola olarak kiralayarak  katılmayı çok isterim. :)

Bu hiç fena fikir değil. Ne dersiniz?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Tekrardan canı yürekten kutluyorum  :)xx :)xx
  • IP logged

Yukarı git