Thomas Gilmer Blue Moon 'u standart bir yelkenli olarak tasarlar . bu durumda yelken alanı sadece 26 m2 dir. ancak randa arma bir yol olarak ikinci bir arma daha tasarlar. Bu arma 36 m2 idi diyor kızı bir yazısında. sailboatdata da 38 m2 olarak verilmiş. Cem Gür'ün dökümanlarında , pik, valena ve kontra flok hariç diyor. Bunlardan ben pik yelkeni kullanıyorum. BU yelken de 3 m2 civarında. Bu durumda Kullandığım yelken alanı 43 m2 oluyor ki bu arma için Gilmer şöyle yorum yapıyor.
"inefficient, clumsy, complicated, confusing, requires tending many sheets and is, on the whole all fuss and bother".Yani güvensiz , hantal, karmaşık , kafa karıştırıcı birçok parça yelkeni olan , rahatsız edici derecede kalabalık olarak yorumlamış.
BU armayı kullananları da ;
She will, for the foolish one who rigs her thus, provide a thrilling sail.Bu heyecan verici armayı kullananları da ahmak olarak tanımlamış.
43 m2 gerçekten de 7 m bir yelkenli için büyük bir alan. Tam arma seyir yaptığımda tam da tasarımcısının yazdığı gibi heyecanlanmamak mümkün değil.
Tam arma giderken hava yükselince " nasıl kapatıcam ben bu kadar yelkeni? mok mu var hepsini açıyorsun, ikisini de açsan gidiyor zaten salak " dediğim çok olmuştur. Gilmer de bunu kastediyor olmalı