Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tekne Nerede Olmalı?

• *
Ynt: Tekne Nerede Olmalı?
#30: 09 Eylül 2018, 22:18:28
Enes yeni gelişmeler var mı?Uzun zamandır paylaşmıyorsun.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#31: 09 Eylül 2018, 23:44:33
Teknem 30 dakika mesafede  oh mis :) hafta içi bazen arkadaşlarda iş çıkışı tekneye gidip açığa demir atıp masayı kurup yenilen yemeği hiç bir şeye değişmem :) hemide ekonomik :) 4 kişi dışarıda yemek yesen 500 tl aynı menü teknede 150 tl hafta sonlarını söylemiyorum bile :) teknem yakınımda olmalı :)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
#32: 10 Eylül 2018, 16:47:06
Teknemle 6 senedir beraberiz.
İlk defa bu yaz Ayvalık Setur Marinada 1 ay bıraktım. İstanbula geri getirene kadar bir garip hissettim hep...
Bana yakın olmalı teknem... Kafam sıkılınca haftaiçi/sonu rahatlıkla gidebileyim. Benimkisi bir aşk... Kimseye söylemeyin  :-X ama bazen benim tekne benimle konuşuyor bile :)

Ve başka bir takıntım da;
teknenin her zaman neta, seyre hazır halde olma zorunluluğu... Yataklar bile otel odası gibi yapılı ve hazırdır. Dolaplarda erzak ve içecekler, inanın buzdolabında peynirler, yiyecekler, makarnalar, soslar, baharatlar, çay, şeker, kahve ne ararsanız... (son kullanma tarihinden çöpe çok atsam da)... Yedek yakıt, benzin, yağ vs vs. :)

Herhalde herşeye kızıp, güneye kaçmak ve orada yaşama devama karar verirsek; bir kaç dakikaya beklemeden hemen yola çıkabilmek için hep hazır halde olmalı sanki :D
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#33: 11 Eylül 2018, 09:24:10
Her gün her şeye kızıyorum ama, bir türlü demir alamıyorum. Demek sahiden "yetti gari, ölümden öte köy yok" noktasına gelmemişim.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#34: 12 Eylül 2018, 12:36:37
Her gün her şeye kızıyorum ama, bir türlü demir alamıyorum. Demek sahiden "yetti gari, ölümden öte köy yok" noktasına gelmemişim.

Demek ki henüz ben de...
Ama ne bileyim işte, öyle olmadı mı rahat hissetmiyorum. Belki psikolojide bu bozukluğun bir adı vardır  ;D
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#35: 13 Ekim 2018, 09:50:09
Evet efendim. Bu konuda da deneyimlerimizi paylaşalım . Tayo MAr dan bayramdan beri uzaktım. Koşuşturmaktan ancak geçen hafta gidebildim. Pazar gününden perşembe gününe kadar teknede idim. Perşembe günü saat 4 de tekneden ayrıldım. 8.30 da İstanbul 'da evimde idim.

Uçak bileti 118 TL, transferler 22 TL . Gidip gelmek 300 TL bandında yani. Bu benim İstanbul'da tekneye gidip gelmek için verdiğim benzin param.

Tekne uzakta olunca şöyle faydaları da oluyor. Elbette benim gibi tekne hastası olanlar için geçerli. Başka hobileriniz olduğunu, uzun süredir görmediğiniz başka arkadaşlarınız olduğunu fark ediyor ve aileniz ile daha çok zaman geçiriyorsunuz.

Üstelik dönüş yolculuğu şöyle idi. Malum bu Pegasus hava yolları ikram vermediğinden çoğu kişiye çok antipatik geliyor. Ben ise aynı kanıda değilim. İç hatlarda dahi alkol servisi var Pegasus'ta. Hiç de fena olmayan şarap satıyorlar. Ben genelde uçağa en son binenlerden olurum. Koltuğumu da kuyruğa en yakın sıradan ve koridordan alırım. İnmek, binmek kolay, servise yakın olmak iyi.

Binerken hosteslerden iki şişe kırmızı şarabı soğutmalarını isterim. (nedense normalden çok sıcak oluyorlar ) Benim için iki küçük şişe buz dolabına atarlar. Uçak havalanıp, servise başlayana kadar şaraplar da istenen soğukluğa gelir.
Yanında az biraz çerez ve bir okuma kitabı olur. Keyifle uçak alçalmaya başlayana kadar  kadehimi yudumlarım.

Bu sefer de elbette böyle yaptım . İstanbul da tekneden dönerken ki trafik ile kıyaslandığında ve dönmek neredeyse 1,5 saat sürdüğü düşünüldüğünde Tayo Mar 'ın Gökova Ören de durmasından şu anda çok memnunum.

Hem böyle daha bir teknesini özlüyor insan.

Bu arada Ören marina dan da çok memnun kaldım. Ancak Ören marina nın çok önemli bir özelliği var.

Kekamoz yok!

Tayo Mar  ile bu kadar yol yapınca altında hiç zehirli kalmadı neredeyse. Kimi yerlerde gri astar bile gözüküyor. Tekneye yaklaşırken altında ne kadar kekemoz birikti acaba diye merak ediyordum. Bir de baktım ki teknenin altı gıcır gıcır. Bıraktığım gibi yani. Samos ta iyice temizlemiştim yola çıkmadan. Öyle duruyor.

Meğer marinanın içinde iki sodalı tatlı su kaynakğı varmış. Bu nedenle tekneler kekamoz tutmuyormuş.  Sırf bunun için dahi Ören marina tercih edilir valla. Marina son gördüğümden beri hayli dolmuş.

İstanbul 'da soğumuş havadan sanki zaman yolculuğu yapmış gibi yaz ayına geri döndüm hem. Ekim ayı bu bölgede gerçekten bir başka oluyor.

Marinanın bir güzelliği de çıkar çıkmaz Ören köyünün sahiline çıkıyor olmanız. Sahilde çok güzel ve makul fiyatlı balık restoranları var. Salaş 70 li yılların meyhaneleri gibiler. Dört gün boyunca Akya şiş, ama özellikle tap taze barbun yedik durduk. Hem de porsiyonu İstanbul da dürüm döner fiyatına !

Hele salatalar.. Taze limon ile ekşilendirilmiş çoban salata.. Mükemmel bir zeytin yağı ile tek başına bir öğün resmen.

Sonra yelkene çıktık masmavi sulara..

oh beee.....

• IP logged

• *
#36: 13 Ekim 2018, 10:34:14
Ersini biraz kızdırayım teknede dolap yok,ama uçakta iki şişe soğuk şarap :)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
    • Classicboats Turkiye
#37: 13 Ekim 2018, 11:22:02

Marinanın bir güzelliği de çıkar çıkmaz Ören köyünün sahiline çıkıyor olmanız. Sahilde çok güzel ve makul fiyatlı balık restoranları var. Salaş 70 li yılların meyhaneleri gibiler. Dört gün boyunca Akya şiş, ama özellikle tap taze barbun yedik durduk. Hem de porsiyonu İstanbul da dürüm döner fiyatına !

Hele salatalar.. Taze limon ile ekşilendirilmiş çoban salata.. Mükemmel bir zeytin yağı ile tek başına bir öğün resmen.

Böyle diye diye, orada burada yazarak sonunda "fahiş" fiyatlara bir getiriyoruz esnafı.

Sığacık'a 2012 de geldiğimde "Şadırvan altında" çay elli kuruştu. Sahilde ve diğer yerlerde bir liraydı.
Sığacık'a her gelen "Ayy ne kadar ucuz fiyatlar !!" - "Aman doğru mu hesapladınız ?" diye diye  fiyatlar her sezon crechendo arttı. Şimdi en slaş yerde çay 3.- T.D. >:( Balık pişiricilerde Çupra - Levrek 12.- idi şimdi 30.-T.D  Bu fiyatlardan bile şikayetçi esnaf. Daha da arttırmaya çabalıyorlar.

Bir beldeyi veya coğrafyayı överken fiyatları hiç belirtmemek sanki en doğrusu gibi geliyor. Kendi ayağımıza sıkıyoruz kurşunu.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

e

ersinboke@icrs.com.tr

#38: 13 Ekim 2018, 14:04:56
valla haklısın.. üstelik benim gibi adam nasıl böyle hata yapar. ? :)
  • IP logged

• *
#39: 13 Ekim 2018, 16:34:54
Bulutlu / yağmurlu bir İstanbul gününde iyi geldi, geldi de, bu imkanı olmayanlar ne yapacak  ;D ;D
Artık yaratmak lazım :)
  • IP logged

• *
#40: 13 Ekim 2018, 22:51:10
 Ersin'ciğim Ali'nin yazdığına ne diyeceksin? Zekice köşeye sıkıştırmış seni.
Gel ısrarcı olma. Soğutucunun teknede önemli ve gerekli olduğunu kabul et.
Selamlar.
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#41: 14 Ekim 2018, 05:54:49
Cevat abi ben aslında bu zekice köşeye sıkıştırmayı Matay'dan bekliyordum ancak Ali erken davranmış. :)

Cümle şöyle " nedense normalden daha sıcak oluyorlar "  Yani ben aslında benim teknede yaptığım işlemi , fileye koyup denize atarak yaptığım soğutma işlemini istiyorum. Bu modern uçaklarda öyle dışarıya sallandırma olmadığı için bu yöntemi kullanıyoruz. :)

Cevat abi defalarca yazdım yine yazayım. Ben teknede buz dolabiına karşı değilim. Buz dolabı çalışsın diye kurulan ve yelken yapılırken yelkenin görünmemesine neden olan tüm aksama karşıyım. 35 feet CT 35 te mesela güneş panelleri davlunbazın üstünde . Yani çok doğru bir yerde. Yelken trimlerini ve yelken yapılmasını engellemiyor.

Benim tercihim buz dolabı mı yoksa doğru şekilde yelken mi yapmak konusunda bir tercih. Meşhur sözde olduğu gibi her tercih bir vazgeçiştir deniyor ya.

Ben vazgeçişimi buz dolabından yana kullanıyorum. Hepsi bu.  Çünkü buz dolabı olmadan da üstelik çok daha sağlıklı beslenmek mümkün oluyor. Teknede sıklıkla kullandığımız bir çok yiyeceğin buz dolabına gereksinimi yok üstelik.

Daha çok bira ve kolalı içecekleri soğutmaya yaradığını düşünüyorum ben. Mühendis kafası ile düşününce de o kadar ucuz içecekler için bu kadar pahalı ekipmanların kuruluyor olması da tuhafıma gidiyor.
  • IP logged

• *
#42: 14 Ekim 2018, 08:35:53
 Karşı olmayışın çok iyi, nedenini de güzel ifade etmişsin. DADD'ın Karadeniz gezisinde
25 tekne idik. 25 soğutucu sürekli çalışıyordu. Bir arkadaşın soğutucusu arızalandı
ilk limanda tamirci getirerek eksilen gazı doldurttu. ''-Boş ver, sonra tamir ettiririm''
demedi ,diyemedi. Yaz mevsimi, 2,5 ay soğutucusuz teknede yaşam çok zor olur.
  • IP logged

• *
#43: 14 Ekim 2018, 08:40:16
 Bu yazdıklarımla konuyu dağıtmış oldum. Kusura bakmayın.
  • IP logged

• *
#44: 14 Ekim 2018, 09:21:07
Cevat abi ben aslında bu zekice köşeye sıkıştırmayı Matay'dan bekliyordum ancak Ali erken davranmış. :)

Valla yazacaktım bir şeyler; ama buzdolabı üzerine değil. Ama madem bir beklenti var...

Şimdi senin yazından anladığım, evin Sabiha Gökçen’e yürüme mesafesinde ve araban da 12 silindir 1965 Mustang. Çünkü teknen Istanbul’dayken, teknene gitmek için neredeyse 1 depo (300 lt) benzin yakıp, Sabiha Gökçen’e gidişine bir maliyet ve zaman harcamadığını anlıyorum.
Tabii uçak bileti fiyatından yine anladığım, haftasonu sarmalına sıkışmadığın. Ama bu tabii ki, biraz hayattaki şansımız, biraz iş/meslek seçimlerimizin sonucu...

Ama yine bu Pistanbul’da duracağına tekne, mavi deniz, yeşil coğrafyalarda dursun.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

Yukarı git